X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    No właśnie ostatnie 3 kupy to były poza pampersem z naszą mała pomocą (tzn nózki przyciskalismy ) :D nie chciałabym ich zastać w zielonym pampersie skoro na siku nam przecieka :D

A co do mm -sama się zdziwiłam cena. Az poszłam do kuchni sprawdzić czy to to samo mm

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF aż później sprawdzę swoje.
    Może też będzie tańsze bo chyba zbankrutujemy.

W niedzielę kupiliśmy pampersy care 88szt jutro już braknie w popołudnie :-(
    Do tego 6pak chusteczek pampersa i mm puszkę zostawiłam 150zł.

Dziś poszłam kupić znowu paczkę pampersow 88szt i puszkę mleka 100zl :-(

Może tam coś tańsze znajdę.
    Dzięki

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, my robiliśmy większe zamówienie na gemini i jeszcze brat chciał kilka rzeczy, wzięliśmy 3 op MM, to wyszło całkiem znośnie ;) tylko trzeba więcej zamówić lub przynajmniej 3 op ;)

u nas zielone pampersy sobie dają radę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, sprawdźcie też feedo.pl z MM

kamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Białe pampersy nie sprawdziły się
    A zielone przeciekaja i to juz kilka razy była wpadka. Sama nie wiem czemu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na feedo nie ma naszego mm

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dada uczulenie kosmiczne, zielone po kilku szt już doopa była czerwona więc odpuściłem i zostałam przy białych.
    A najlepsze ze dwa kartony 3 zielonych mam w prezencie i dwa kartony 2 zielonych mam co licytowalam kiedyś.
    Narazie jedziemy na rozmiarze 1 więc może jeszcze jest szansa na 2 zielone

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Robert dupcie ma delikatniuchna :) nie założy byle czego :D

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Kubuś od wyjścia ze szpitala przytył w ciągu miesiąca 1180 a od wagi urodzeniowej 970 :) Myślałam że przy takiej sporej wadze urodzeniowej będzie wolniej tył :P
    on nie tyje, on rośnie

Angela89, Sabina lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Moja pediatra odradza ze względu na aspartam w składzie, który dla dziecka nie jest obojętny.
    Dla tego u mnie buteleczka stoi nie otwarta.
    Sab Simplex nie ma juz aspartamu w składzie.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wrócił do pracy po urlopie ( jak dobrze że planuje na listopad kolejny :P) ja przerażona że znów muszę ogarniać dwójkę sama ale na szczęście poszło gładko śpią. A ja mam chwilę dla siebie i planuje obejrzeć serial :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie doceniam własnego dziecka i słabo w nie wierzę :) kupa zaliczona. Znów mega kupa. Tzn trochę w pampersie i przewijanko . A wtedy Piotruś kończy kupę (i jest 4 razy większa od tej w pampersie )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WAZNE PYTANIE

Jestem 9 dni po cc i wlasnie pojawila mi sie gorwczka 37,8 panikowac jechac na ip czy wziac paracetamol i do jutra poczekac ?? Co myslicie kurde zmartwilam sie jak cholera :( co tu robic...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Weź paracetamol
    Ale to jeszcze nie jest gorączka wiec nie ma co panikować

Sophia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

Wiem, ale ja po ropnych ptzygodach w 1 cc jestem przewrazliwioana i zaraz sie martwie na zapas :( wzielam paracetamol polozna poradzila odciagnac pokarm hmm moze przesadzilam dzis z chodzeniem na zakupach przez 2 godziny i to zmeczenie :(

• marta258 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, ja też najwięcej zakupów robię w rossmannie, pieluchy babydream, chusteczki i kosmetyki też, nawet woreczki na pieluchy czy patyczki, podkłady, no i herbatka na laktację również :)
    Jeszcze mleka nie kupowałam bo narazie karmię tylko piersią ale chyba mam za mało pokarmu bo dzisiaj mały wisiał 3h na cycu, ciągle chciał i jak próbowałam odciągnąć to już nic nie było. Dopiero z drugiej piersi udało się odciągnąć 60 ml ale wydaje mi się że to za mało. Od dwóch dni piję dodatkowo femaltiker więc mam nadzieję że to zwiększy produkcję mleka.

Dziewczyny, może macie jakieś sprawdzone sposoby na zwiększenie ilości mleka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 20:49

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja w szpitalu miałam taką temperaturę to pierwsze pytanie położnej było czy przypadkiem nie mam zastoju w piersiach. Dzieciątko póki co śpi, więc pewnie i ja się zaraz udam w stronę łóżka ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienie - o godzinę od rana przesunięte. Ciekawe jak w nocy. Wczoraj była pobudka o godz 3

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za rady.
    A wiec jestesmy w domu kupilismy to samo mleko co dawali w szpitalu poki co maly ani raz nie ulal wiec Nan mu nie szkodzi.
    A sprawa wyglada tak podlaczylam laltator a tam po 15 minutach na pelnych onrotach 3 krople siary. Ja nie mam pokarmu poprostu maly wisial mi rano godzina na piersiach i dalej ryczal jak dostal 20ml mm poszedl w kome na na 3 godziny. Idalo nam sie na spokojnie wyjsc ze szpitala i dojechac do domu. W domu pierwsze co podlaczylam sie pod laktator i w płacz. Na szczescie M widzi, ze sie zmagam i cierpie. No co zrobić poki co glodowalam wiec skad ja mam miec pokarm.
    Zabieram sie za dobre odzywianie. Ale nadal schemat najpierw dwie piersi pozniej mm. Trudno musi sie udać rozkrecic najpier laktacje aby wogole moc myslec o karmieniu.
    Ja czuje ze moje piersi to dalej flaki. Wiec skad moze w nich być pokarm.
    Wazne ze w domu i wazne ze M po mojej stronie. Moi rodzice tez karmili brata mm wiec mama wiedza ze to nie koniec swiata a i tesciowa drugoe dziecko tez dokarmiala mm bo 5 kilo.sie urodził i glodowal non stop ryczac.
    Lekarz na wypisie tez mnie pocieszala bo zaruczana weszlam po wypis. Sama przyznala.ze po cc jest ciezej ale sie nie poddawać bo to nie oznacza ze sie nie uda. Ona sama pierwsze dziecko sn i kp a drugie cc i musiala butle na poczatku bo z mlekiem problemy smiala sie ze to ja psychicznie strasznie meczylo a przeciez jako lekarz dobrze wie ze teraz mm to.zadne zlo. Ale na 3 dziecko sie nie zdecyduje ;)
    Ojoj jaki wywód mi sie zrobil a wiekszosc z was ju dawno zmagala.sie z tym.
    Jeny ja mialam byc po srodku a nie koncowka jaha ale ten moj mi psikusa zrobił.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero kolacjuje. Mąż przyjechał to przejął syna po wieczornym karmieniu . A ja w koncu moglam spokojnie zajac sie córką.
    Widzę, ze mój syn tez z gatunku tylko ręce i cyc mamy się liczą. Odloze do łóżeczka - wyje jak potepieniec. Na rękach nagle odzyskuje spokój. Po kilku takich dniach moje plecy proszą o wolne. A mam co nosić ;)
    Ja chyba też dołączę do motajacych mam. Inaczej będę mieć ręce po kolana a kręgosłup w esy floresy ;)

‹‹ 2574 2575 2576 2577 2578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ