WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lrf
No właśnie ostatnie 3 kupy to były poza pampersem z naszą mała pomocą (tzn nózki przyciskalismy )nie chciałabym ich zastać w zielonym pampersie skoro na siku nam przecieka
A co do mm -sama się zdziwiłam cena. Az poszłam do kuchni sprawdzić czy to to samo mm -
nick nieaktualnyLRF aż później sprawdzę swoje.
Może też będzie tańsze bo chyba zbankrutujemy.
W niedzielę kupiliśmy pampersy care 88szt jutro już braknie w popołudnie
Do tego 6pak chusteczek pampersa i mm puszkę zostawiłam 150zł.
Dziś poszłam kupić znowu paczkę pampersow 88szt i puszkę mleka 100zl
Może tam coś tańsze znajdę.
Dzięki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie dada uczulenie kosmiczne, zielone po kilku szt już doopa była czerwona więc odpuściłem i zostałam przy białych.
A najlepsze ze dwa kartony 3 zielonych mam w prezencie i dwa kartony 2 zielonych mam co licytowalam kiedyś.
Narazie jedziemy na rozmiarze 1 więc może jeszcze jest szansa na 2 zielone -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Agatia, ja też najwięcej zakupów robię w rossmannie, pieluchy babydream, chusteczki i kosmetyki też, nawet woreczki na pieluchy czy patyczki, podkłady, no i herbatka na laktację również
Jeszcze mleka nie kupowałam bo narazie karmię tylko piersią ale chyba mam za mało pokarmu bo dzisiaj mały wisiał 3h na cycu, ciągle chciał i jak próbowałam odciągnąć to już nic nie było. Dopiero z drugiej piersi udało się odciągnąć 60 ml ale wydaje mi się że to za mało. Od dwóch dni piję dodatkowo femaltiker więc mam nadzieję że to zwiększy produkcję mleka.
Dziewczyny, może macie jakieś sprawdzone sposoby na zwiększenie ilości mleka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 20:49
-
nick nieaktualny
-
Dzieki dziewczyny za rady.
A wiec jestesmy w domu kupilismy to samo mleko co dawali w szpitalu poki co maly ani raz nie ulal wiec Nan mu nie szkodzi.
A sprawa wyglada tak podlaczylam laltator a tam po 15 minutach na pelnych onrotach 3 krople siary. Ja nie mam pokarmu poprostu maly wisial mi rano godzina na piersiach i dalej ryczal jak dostal 20ml mm poszedl w kome na na 3 godziny. Idalo nam sie na spokojnie wyjsc ze szpitala i dojechac do domu. W domu pierwsze co podlaczylam sie pod laktator i w płacz. Na szczescie M widzi, ze sie zmagam i cierpie. No co zrobić poki co glodowalam wiec skad ja mam miec pokarm.
Zabieram sie za dobre odzywianie. Ale nadal schemat najpierw dwie piersi pozniej mm. Trudno musi sie udać rozkrecic najpier laktacje aby wogole moc myslec o karmieniu.
Ja czuje ze moje piersi to dalej flaki. Wiec skad moze w nich być pokarm.
Wazne ze w domu i wazne ze M po mojej stronie. Moi rodzice tez karmili brata mm wiec mama wiedza ze to nie koniec swiata a i tesciowa drugoe dziecko tez dokarmiala mm bo 5 kilo.sie urodził i glodowal non stop ryczac.
Lekarz na wypisie tez mnie pocieszala bo zaruczana weszlam po wypis. Sama przyznala.ze po cc jest ciezej ale sie nie poddawać bo to nie oznacza ze sie nie uda. Ona sama pierwsze dziecko sn i kp a drugie cc i musiala butle na poczatku bo z mlekiem problemy smiala sie ze to ja psychicznie strasznie meczylo a przeciez jako lekarz dobrze wie ze teraz mm to.zadne zlo. Ale na 3 dziecko sie nie zdecyduje
Ojoj jaki wywód mi sie zrobil a wiekszosc z was ju dawno zmagala.sie z tym.
Jeny ja mialam byc po srodku a nie koncowka jaha ale ten moj mi psikusa zrobił.
-
nick nieaktualnyJa dopiero kolacjuje. Mąż przyjechał to przejął syna po wieczornym karmieniu . A ja w koncu moglam spokojnie zajac sie córką.
Widzę, ze mój syn tez z gatunku tylko ręce i cyc mamy się liczą. Odloze do łóżeczka - wyje jak potepieniec. Na rękach nagle odzyskuje spokój. Po kilku takich dniach moje plecy proszą o wolne. A mam co nosić
Ja chyba też dołączę do motajacych mam. Inaczej będę mieć ręce po kolana a kręgosłup w esy floresy