X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc:)
    Widze, ze duzo z Was juz ma za soba pierwsze zakupy dla maluszka. Ja zastanawiam sie nad tym kombinezonem ze Smyka, ktory zachwalacie, moze sie dzis przejde:)
    Powodzenia na wizytach, a ja znikam na weekend, bo jade do rodzinki :)

• staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Smyku ostatnie dni promocji cieplejszych ciuszków, w tym kombinezonów. Ja też kupiłam śliczny, cieplutki, za całe 40 zł! Takich promocji już pewnie przed następną zimą nie będzie, więc warto celować. Podobno też w mothercare są świetne promocje, ale coraz mniej sklepów jest dostępnych. W Warszawie są już tylko dwa. Myślę, że powolutku już można kompletować rzeczy, zawsze te koszty rozłożą się na kilka miesięcy, a mało tego nie jest :)

Angela89, Sabina, mmargol lubią tę wiadomość

ckai43r875tbq03c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maluutka90 wrote:
    a masz newsletter h&m? Bo jak się zapiszesz to oni Ci też przyszyłają na meila kod rabatowy na -25% :D ja tak zawsze robie :D

Często te rabaty wysyłają ?:D Bo już boje się o mój portfel :D czy za każdym razem zakładasz nowe ?:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka_85 wrote:
    W Smyku ostatnie dni promocji cieplejszych ciuszków, w tym kombinezonów. Ja też kupiłam śliczny, cieplutki, za całe 40 zł! Takich promocji już pewnie przed następną zimą nie będzie, więc warto celować. Podobno też w mothercare są świetne promocje, ale coraz mniej sklepów jest dostępnych. W Warszawie są już tylko dwa. Myślę, że powolutku już można kompletować rzeczy, zawsze te koszty rozłożą się na kilka miesięcy, a mało tego nie jest :)

Tak lepiej rozłożyć kupowanie na miesiące, tylko najgorzej z rozmiarami :P

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Witam się.
    Położyłam die z bólem głowy a wstałam z jeszcze mocniejszym :-(
    Pije kawkę jak nie przejdzie bol to chyba będę zmuszona wziąść apap (na mnie nie działa tan lek :-().

Ksosia bidulko dziwny sen staraj się o nim zapomnieć no niestety będą nam dokucza dziwne sny.

Powodzenia na wizytach :-)
    Kurcze ja jeszcze 2 tyg muszę czekać a ciągnie się.......

Żabko, ja tez jeszcze 2 tygodnie, nie wiem jak wytrzymam, czasem mam takie złe dni i same głupie myśli w głowie sie pojawiają...

żabka04 lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dziś trochę słabszy dzień - może to przez pogodę, grunt to przetrwać w pracy do 16:00 :P

• staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można to mniej więcej chociaż wyliczyć. Wiadomo, że kombinezon może być troszkę za duży na początku. Ja kupiłam w rozmiarze 72, to powinien starczyć tak do lutego/marca. Udało mi się też kupić świetną zimową czapkę, rozmiarowo akurat na grudzień/styczeń. A ubranka kupuję tylko w romiarze 62, max. 68, takie jesienno-zimowe - grubsze pajace, sweterki. W rozmiarze 56 tylko kilka sztuk i cieńszych, bo na początku września może być jeszcze gorąco.

Ale można celować też w różne promocje kosmetyków czy pieluch. Teraz świetną cenę mają pampersy premium care w auchan. Opakowanie 88 sztuk kosztuje 42 zł, to bardzo dobra cena. Rossman ma też sporo promocji na kosmetyki, też można kupić wcześniej.

ckai43r875tbq03c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Hi hi wczoraj Kuchene rewolucje obywały się osiedlu którym mieszkałam całe życie :P No i obok moje LO :D Musze męża wyciągnąć do tej restauracji jak się trochę tam uspokoi teraz.
    Mój powiedział, że w wakacje mnie tam zawiezie...Pewnie liczy na to, że mi się odechce:p

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka_85 wrote:
    Można to mniej więcej chociaż wyliczyć. Wiadomo, że kombinezon może być troszkę za duży na początku. Ja kupiłam w rozmiarze 72, to powinien starczyć tak do lutego/marca. Udało mi się też kupić świetną zimową czapkę, rozmiarowo akurat na grudzień/styczeń. A ubranka kupuję tylko w romiarze 62, max. 68, takie jesienno-zimowe - grubsze pajace, sweterki. W rozmiarze 56 tylko kilka sztuk i cieńszych, bo na początku września może być jeszcze gorąco.

Ale można celować też w różne promocje kosmetyków czy pieluch. Teraz świetną cenę mają pampersy premium care w auchan. Opakowanie 88 sztuk kosztuje 42 zł, to bardzo dobra cena. Rossman ma też sporo promocji na kosmetyki, też można kupić wcześniej.

no można pewnie :) Ja po prostu te wieksze rzeczy w sensie kombinezon będę kupowała normalnie (bez przecen). Jak bede wiedzieć że urodzę o czasie :) Moja córa teraz nosi kombinezon 74 :P A rozmiarowo dorównała też rówieśnikom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 10:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ostatnio oglądałam z poprzedniego sezonu odcinek z mojego miasta, może pamiętacie restaurację Relax, a obecnie Batory to naprawdę niedobrze mi się zrobiło, jak jeszcze pomyślę, że kilka razy zamawialiśmy tam catering do pracy. Straszne, a obsługa była wtedy fatalna, mnie raz zapomnieli do zamówienia dodać i mieli pretensję że muszą z "pierdołą" się wracać, innym razem kolega reklamację składał, to babeczka przez telefon zaczęła po nim krzyczeć :D paranoja, ale podobno wrócili do swojego niskiego poziomu, u mnie jeszcze dwie restauracje przeszły kuchenne rewolucje i chyba tylko jedna z nich trzyma póki co poziom, że można spokojnie coś zjeść, ale ceny podniesione :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja nie wiem co zrobię z tymi wszystkimi ubraniami :P U nas najpewniej jest że chłopak. Z jednej strony szkoda ubranek ale druga myśl że będę mogła przynajmniej to kupować mnie bardzo pociesza :D No i chłopak to coś nowego :D

Jak się okaże że chłopak to wstaw na OLX i daj namiary, hihi ;)

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed pracą wskoczyłam do lumpka z H&M i kupiłam śliczne body rozmiar 56 z metką, kolor biały w beżowe misie! Kosztowały mnie 3 złote. ;) Szykuję wyprawkę unisex :D

Mniejszych w moim przypadku nie mam co kupować. Mój mały miał prawie 4kg i 60cm, więc nawet jak urodziłabym ciut wcześniej to rozmiar będzie się zgadzał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 11:15

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) ja dopiero wstałam ale to normalne u mnie. Na śniadanie wcisnęłam kawal kopca kreta i teraz mnie mdli. Co do ciuszków też odwiedzę lumpa jakiegoś u mnie w biga same markowe koleżance kupiłam rurki jeansowe z metka jeszcze z h&m rozm. 62 za 5 zl.

Co do snów - miałam upragniony sen który mam nadzieje że spelni się nam każdej - poród który trwał 10 min i prawie nie bolało...i jeszcze się dziwiłam ze wszyscy narzekają a to wcale nie jest takie złe :P rano wstalam lekko rozczarowana ze to nie prawda :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 4 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie body ok ale np kurteczki czy inne takie rzeczy boję się że nie trafię z rozmiarem...bo może urodzić się szkrab 2,5 a może i 4.5... Koleżanki dziecko mimo ze karmiła normalnie nie jakoś przesadnie gdy miał 3 miesiące kupowała ubranka na 9 mies. A ważył jak roczne dziecko! Lekarka powiedziała że taki jego urok i w wieku 3 lat nie będzie odbiegał od reszty. Z kolei koleżanka 7 lat temu miała termin na grudzień z bliźniakami a urodziła w sierpniu! W 21 tyg...1 dziecko przezylo, miała mnóstwo operacji w Niemczech ale wyrosła na fajna dziewczynkę, ma jedynie problem ze wzrokiem ale też z roku na rok jest poprawa.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcześniej to kupię tylko podstawę wyprawki.

Z pierwszym dzieckiem jak wychodziłam ze szpitala też uszykowane miałam tylko body, a cały komplecik wierzchni kupiła mi mama już na rozmiar faktyczny szkraba.

Wysłany: 4 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje że kiedy urodzimy będzie jeszcze piękne cieple zakończenie lata :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Mam nadzieje że kiedy urodzimy będzie jeszcze piękne cieple zakończenie lata :)

Oj ja też... Żebyśmy sobie jeszcze mogły pospacerować z wózeczkami. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Martta sie odzywala? Ja byłam rano w.pracy. loj

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny...
    Przyjmniecie mnie do swojego grona?
    dotychczas byłąm na wątku IVF.
    chciałabym ustawić pasek ale nie umiem :(

Sabina, Angela89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka_85 wrote:
    Mam.nadzieję ze po prrnatalnym będę w dobrym nastroju i też skoczymy na zakupy do Smyka :)

staraczka_85 lubi tę wiadomość

‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ