X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Podejrzewam błąd słownika. Chodziło o mielone ;P
    O ja nie kumata! Pewnie dlatego ze mielonych nie lubię;) Dzięki:*

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mielone są przepyszne - pod warunkiem że mięso dobrej jakości jest, a z tym nie łatwo :P

Behemottka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Anulka bakterii mam 158,4 ul a norma jest < 130 ul
    Przez ten oddech to az sie popłakałam. Boje sie, ze Fasolka moze sie nie dotlenić. Jak leżę, to wtedy bardziej to odczuwam. Moze to jest jakoś powiązane z tym moim kaszlem, ktory wieczorem sie uaktywnia, ale nie jest jakoś bardzo często. Moze to astma? Chociaż nigdy nie miałam, mam tylko AZS, ale praktycznie juz z niego wyrosłam...
    Nie denerwuj sie kochana, ja to miałam w każdej ciazy. Ja spać na płasko nie moge bo sie duszę. Jakbyś czuła sie coraz gorzej to wtedy do lekarza. Bakterie masz lekko przekroczone wiec żurawina powinna dać radę:) ewentualnie jeszcze urosept.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bądźcie dumne!!! 12 stron pracy magisterskiej!!! Chcę dziś dokończyć ten rozdział więc się biorę dalej! Głodna jestem jak nie wiem, a Wy tu ciągle o jedzeniu!!!

Tak Wam zazdroszcze tych wizyt... ja też bym już chciała zobaczyć moja dzieciątko!!! a do poniedziałku taaaak daleko....

Nienajlepiej się dziś czuje, pewnie przez tą pracę. Cały dzień w łóżku z książkami i laptopem, wrrrr....

Dziś było tak piękne słoneczko, a na jutro już chmury zapowiadają, a myslałam, że pójdę na spacer...

Szalejecie z zakupami, zaraz zaczne żałować, że na zalando zamówiłam zamiast w H&M :)

Behemottka, Strazaczka1990, żabka04, _izunia_, Bratek lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Maluszek oddycha tlenem który jest w Twojej krwi, więc spokojnie ;) Nie masz może problemow z astmą?
    Wlasnie nie wiem. Nigdy nie miałam problemów z astma. A teraz prawie dwa tygodnie mam ten kaszel, ale tylko w nocy i od trzech dni mam ten problem z oddechem. Uspokoiłas mnie z tym tlenem, ze z krwi. Odrazu lepiej :) dzięki

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• mmargol Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt, Behemottka trzymam kciukasy! :)

Ja dzisiaj jak wrocilam z pracy to padlam jak mucha, na szczescie dzisiaj glowa juz nie boli :)
    Na zwolnienie wybieram sie od 7 kwietnia, bo stazystce konczy sie staz, a dzieki temu ze pojde wtedy juz na zwolnienie ona dostanie zatrudnienie na zastepstwo, wiec jej pomoglam :) dzisiaj dzieki mojemu kierownikowi zalatwilam jeszcze urlop tzw. wczasy pod grusza (urok pracy urzedowej), bo by mi przepadlo jakbym urlopu w tym roku nie wziela, takze postanowione i dopiete wszytko - od 24 marca oficjalnie staje sie leniuchem kanapowcem :P mam nadzieje, ze sie nie zanudze :P :)

Behemottka, bbeczka91, Strazaczka1990, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia super wynik, pisz pisz :D poki wena jest :) powodzenia!

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pierwszej kolacji z córką w mc Donaldzie Pożarlam zestaw happy meal chesburgera wzięłam i big maca kanapkę Zapiłam soczki jabłkowym hahahha
    Kupiłam majtochy aż 4 pary ostatnie chwyciłam i córce wzięłam z Elza trójpak bo wyczaila :-)
    Wracamy szczęśliwe :-)

mmargol, bbeczka91, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Ahh i też stałam się posiadaczką szarego kombinezonu z Kubusiem ze Smyka ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ad2daf0469c.jpg
    Jaaaaki pieeekny kombinezon :D :D :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Teraz ja, teraz ja! Zjade z nerwów.
    Ojoj, trzymam kciuki, bedzie dobrze:)

inzynierka lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez do lekarza sie szykujecie jak na rozbierana randkę? Tak mi sie skojarzyło jak pod prysznicem stałam z maszynka do golenia...

bbeczka91, claudiuszek, A_n_k_a_80, Strazaczka1990, żabka04, maluutka90, mysza0406, YvonnElizabeth, Żabcia_, bisacz, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio tez sie z tego śmiałam! Zapuscilam sie jak dzikus i dopiero na wizytę doprowadziłam sie do ładu:) mój małż mówi ze mam szczęście ze do kobiety chodzę, bo w przeciwnym razie śmiertelnie by sie obraził;)

Pysiaczek89, Behemottka, Strazaczka1990, żabka04, Żabcia_, _izunia_ lubią tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Wlasnie nie wiem. Nigdy nie miałam problemów z astma. A teraz prawie dwa tygodnie mam ten kaszel, ale tylko w nocy i od trzech dni mam ten problem z oddechem. Uspokoiłas mnie z tym tlenem, ze z krwi. Odrazu lepiej :) dzięki
    A powiedz mi nie masz przypadkiem za ciepło i za sucho w sypialni? Skoro kaszlesz tylko w nocy...

atdcupjy14gifv7v.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, ja też jak idę do gin. to wygolona, pachnąca i zawsze idealnie dobrana bielizna ;)

Anulka01, Behemottka, Strazaczka1990, żabka04, Żabcia_, bisacz lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    A powiedz mi nie masz przypadkiem za ciepło i za sucho w sypialni? Skoro kaszlesz tylko w nocy...
    Wiesz co Anulka, ja zaczynam kaszleć juz mniej wiecej od teraz. A siedze sobie w salonie. Poza tym wietrze mieszkanie. Mysle ze jestem nienormalna, ale umówiłam sie na jutro do pulmonologa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 18:38

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety muszę się z wami pożegnać :-( brak serduszka a zarodek za malo urósl od ost wizyty w dodatku dziwny nieregularny ksztalt pęcherzyka ciążowego a powinno byc takie kolko. Lekarz mowi ze na 99% ciaza obumarla bo musi to obejrzec drugi lekarz tj mówia procedury. W srode mam zabieg na szczescie u niego w szpitalu i w ten sam dzien wyjde do domu bo musze zajmowac sie moim synkiem. Bardzo mi przykro ale troche sie na to nastawialam no i tak najwidoczniej mialo byc ale mam nadzieję ze niebawem po 3mies przerwie bede w upragnionej zdrowej donoszonej ciazy :-)
    Wam kochane zycze spokojnych ciaz i wszystkiego co najlepsze dla was i waszych kruszynek :-)
    Żegnajcie :-*

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka strasznie mi przykro. Tulę mocno...:(

atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutno mi słodka
    Myślami jestem z tobą

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Wiesz co Anulka, ja zaczynam kaszleć juz mniej wiecej od teraz. A siedze sobie w salonie. Poza tym wietrze mieszkanie. Mysle ze jestem nienormalna, ale umówiłam sie na jutro do pulmonologa...
    Dobrze zrobiłaś. A tu na pocieszenie: cytat z forumginekologiczne:
    Wraz z rozpoczęciem drugiego trymestru ciąży, na skutek zmian hormonalnych powodujących obrzmienie ścian naczyń krwionośnych układu oddechowego oraz spadku napięcia mięśni oskrzeli i płuc, często dochodzi do pojawienia się niewielkich trudności z zaczerpnięciem głębszego oddechu. Ponadto powiększająca się macica powoduje przemieszczanie się narządów wewnętrznych, które uciskając na przeponę wywołują uczucie duszności oraz trudności w oddychaniu. Szczególnie w ósmym miesiącu ciąży, kiedy to macica swoim dnem sięga najwyżej, bo aż pod wyrostek mieczykowaty dolegliwość ta odczuwalna jest najbardziej.

atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka, współczuję.. tak mi przykro :( badz dzielna!

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ