SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Podejrzewam błąd słownika. Chodziło o mielone ;P
    O ja nie kumata! Pewnie dlatego ze mielonych nie lubię;) Dzięki:*

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mielone są przepyszne - pod warunkiem że mięso dobrej jakości jest, a z tym nie łatwo :P

Behemottka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Anulka bakterii mam 158,4 ul a norma jest < 130 ul
    Przez ten oddech to az sie popłakałam. Boje sie, ze Fasolka moze sie nie dotlenić. Jak leżę, to wtedy bardziej to odczuwam. Moze to jest jakoś powiązane z tym moim kaszlem, ktory wieczorem sie uaktywnia, ale nie jest jakoś bardzo często. Moze to astma? Chociaż nigdy nie miałam, mam tylko AZS, ale praktycznie juz z niego wyrosłam...
    Nie denerwuj sie kochana, ja to miałam w każdej ciazy. Ja spać na płasko nie moge bo sie duszę. Jakbyś czuła sie coraz gorzej to wtedy do lekarza. Bakterie masz lekko przekroczone wiec żurawina powinna dać radę:) ewentualnie jeszcze urosept.

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bądźcie dumne!!! 12 stron pracy magisterskiej!!! Chcę dziś dokończyć ten rozdział więc się biorę dalej! Głodna jestem jak nie wiem, a Wy tu ciągle o jedzeniu!!!

Tak Wam zazdroszcze tych wizyt... ja też bym już chciała zobaczyć moja dzieciątko!!! a do poniedziałku taaaak daleko....

Nienajlepiej się dziś czuje, pewnie przez tą pracę. Cały dzień w łóżku z książkami i laptopem, wrrrr....

Dziś było tak piękne słoneczko, a na jutro już chmury zapowiadają, a myslałam, że pójdę na spacer...

Szalejecie z zakupami, zaraz zaczne żałować, że na zalando zamówiłam zamiast w H&M :)

Behemottka, Strazaczka1990, żabka04, _izunia_, Bratek lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Maluszek oddycha tlenem który jest w Twojej krwi, więc spokojnie ;) Nie masz może problemow z astmą?
    Wlasnie nie wiem. Nigdy nie miałam problemów z astma. A teraz prawie dwa tygodnie mam ten kaszel, ale tylko w nocy i od trzech dni mam ten problem z oddechem. Uspokoiłas mnie z tym tlenem, ze z krwi. Odrazu lepiej :) dzięki

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• mmargol Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt, Behemottka trzymam kciukasy! :)

Ja dzisiaj jak wrocilam z pracy to padlam jak mucha, na szczescie dzisiaj glowa juz nie boli :)
    Na zwolnienie wybieram sie od 7 kwietnia, bo stazystce konczy sie staz, a dzieki temu ze pojde wtedy juz na zwolnienie ona dostanie zatrudnienie na zastepstwo, wiec jej pomoglam :) dzisiaj dzieki mojemu kierownikowi zalatwilam jeszcze urlop tzw. wczasy pod grusza (urok pracy urzedowej), bo by mi przepadlo jakbym urlopu w tym roku nie wziela, takze postanowione i dopiete wszytko - od 24 marca oficjalnie staje sie leniuchem kanapowcem :P mam nadzieje, ze sie nie zanudze :P :)

Behemottka, bbeczka91, Strazaczka1990, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia super wynik, pisz pisz :D poki wena jest :) powodzenia!

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pierwszej kolacji z córką w mc Donaldzie Pożarlam zestaw happy meal chesburgera wzięłam i big maca kanapkę Zapiłam soczki jabłkowym hahahha
    Kupiłam majtochy aż 4 pary ostatnie chwyciłam i córce wzięłam z Elza trójpak bo wyczaila :-)
    Wracamy szczęśliwe :-)

mmargol, bbeczka91, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Ahh i też stałam się posiadaczką szarego kombinezonu z Kubusiem ze Smyka ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ad2daf0469c.jpg
    Jaaaaki pieeekny kombinezon :D :D :D

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Teraz ja, teraz ja! Zjade z nerwów.
    Ojoj, trzymam kciuki, bedzie dobrze:)

inzynierka lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez do lekarza sie szykujecie jak na rozbierana randkę? Tak mi sie skojarzyło jak pod prysznicem stałam z maszynka do golenia...

bbeczka91, claudiuszek, A_n_k_a_80, Strazaczka1990, żabka04, maluutka90, mysza0406, YvonnElizabeth, Żabcia_, bisacz, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio tez sie z tego śmiałam! Zapuscilam sie jak dzikus i dopiero na wizytę doprowadziłam sie do ładu:) mój małż mówi ze mam szczęście ze do kobiety chodzę, bo w przeciwnym razie śmiertelnie by sie obraził;)

Pysiaczek89, Behemottka, Strazaczka1990, żabka04, Żabcia_, _izunia_ lubią tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Wlasnie nie wiem. Nigdy nie miałam problemów z astma. A teraz prawie dwa tygodnie mam ten kaszel, ale tylko w nocy i od trzech dni mam ten problem z oddechem. Uspokoiłas mnie z tym tlenem, ze z krwi. Odrazu lepiej :) dzięki
    A powiedz mi nie masz przypadkiem za ciepło i za sucho w sypialni? Skoro kaszlesz tylko w nocy...

atdcupjy14gifv7v.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, ja też jak idę do gin. to wygolona, pachnąca i zawsze idealnie dobrana bielizna ;)

Anulka01, Behemottka, Strazaczka1990, żabka04, Żabcia_, bisacz lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    A powiedz mi nie masz przypadkiem za ciepło i za sucho w sypialni? Skoro kaszlesz tylko w nocy...
    Wiesz co Anulka, ja zaczynam kaszleć juz mniej wiecej od teraz. A siedze sobie w salonie. Poza tym wietrze mieszkanie. Mysle ze jestem nienormalna, ale umówiłam sie na jutro do pulmonologa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 18:38

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety muszę się z wami pożegnać :-( brak serduszka a zarodek za malo urósl od ost wizyty w dodatku dziwny nieregularny ksztalt pęcherzyka ciążowego a powinno byc takie kolko. Lekarz mowi ze na 99% ciaza obumarla bo musi to obejrzec drugi lekarz tj mówia procedury. W srode mam zabieg na szczescie u niego w szpitalu i w ten sam dzien wyjde do domu bo musze zajmowac sie moim synkiem. Bardzo mi przykro ale troche sie na to nastawialam no i tak najwidoczniej mialo byc ale mam nadzieję ze niebawem po 3mies przerwie bede w upragnionej zdrowej donoszonej ciazy :-)
    Wam kochane zycze spokojnych ciaz i wszystkiego co najlepsze dla was i waszych kruszynek :-)
    Żegnajcie :-*

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka strasznie mi przykro. Tulę mocno...:(

atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutno mi słodka
    Myślami jestem z tobą

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Wiesz co Anulka, ja zaczynam kaszleć juz mniej wiecej od teraz. A siedze sobie w salonie. Poza tym wietrze mieszkanie. Mysle ze jestem nienormalna, ale umówiłam sie na jutro do pulmonologa...
    Dobrze zrobiłaś. A tu na pocieszenie: cytat z forumginekologiczne:
    Wraz z rozpoczęciem drugiego trymestru ciąży, na skutek zmian hormonalnych powodujących obrzmienie ścian naczyń krwionośnych układu oddechowego oraz spadku napięcia mięśni oskrzeli i płuc, często dochodzi do pojawienia się niewielkich trudności z zaczerpnięciem głębszego oddechu. Ponadto powiększająca się macica powoduje przemieszczanie się narządów wewnętrznych, które uciskając na przeponę wywołują uczucie duszności oraz trudności w oddychaniu. Szczególnie w ósmym miesiącu ciąży, kiedy to macica swoim dnem sięga najwyżej, bo aż pod wyrostek mieczykowaty dolegliwość ta odczuwalna jest najbardziej.

atdcupjy14gifv7v.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka, współczuję.. tak mi przykro :( badz dzielna!

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ