X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży zgaga dopadła mnie w bardzo już wysokiej ciąży, na to wspomnienie już mi niedobrze, współczuję Angela.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Myślałam że mnie to ominie ale nie, zgaga.. odkopałam reni :(

Jadłaś muffinki? To może być od tego... Ja cierpie po cieście i jak zjem gorącą pizzę.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Jak podsłuchuję bobasa detektorem to nawet jak nie wyłapie jego tętna to słyszę jak się wierci maleństwo, ma jeszcze bardzo dużo miejsca do fikania i dlatego nieraz ciężko znaleźć jego tętno. :)
    Behemotka trzymam kciuki :)
    Słyszysz jak sie wierci? Ja chyba nie mam takiej opcji :). Miałam do wyboru dwa detektory, taki Womb Music (czy coś) i taki jak u mojego lekarza. Wybrałam taki jak u lekarza, on jest tylko do serduszka i jak na razie, odpukać, zawsze znajdę, chociaż wczoraj musiałam trochę głowice przycisnąć... Ten drugi był od wszystkich dźwięków i nawet chyba sam coś grał, ale sie nie skusilam. Pewnie z takim tez był słyszała wiercipietki :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki :)

Jeśli chodzi o ubranka dla maleństwa to raczej po 20tc planuje gromadzić a jeśli będzie dziewczynka to część ubranek będę miała od siostry męża :)
    Dla siebie jeszcze też nic nie kupowałam bo lubię ciuszki over size więc mam ich trochę tylko za spodniami muszę się rozejrzeć :)

Powodzenia na wizytach :)

Idę narazie pranie wieszać i galaretkę robić :)
    Pozdrawiam :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam badania moczu ogólne i wyszły mi bakterie. Czym mogę sobie pomoc? W poniedziałek znowu bede musiała sie wbić do mojej gin. Ona na pewno juz o mnie myśli, jak o wariatce... Dodatkowo od trzech dni noe mogę jakby wziac pełnego wdechu powietrza i czuje jakby ucisk na klatce piersiowej. Nie wiem co to moze byc? Czasami sie zastanawiam, czy ja nie mam jakiejś nerwicy lekowej...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Behemotko jestem pewna, że słyszę dzieciątko bo w tym miejscu nie ma żadnych jelit i odgłosy są dość charakterystyczne, także jestem pewna na stówę :)

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla poprawienia humoru. Drugotrymestrowe mamuski możemy jeść 300 kcal więcej!!! Jupi ;)

Dziś jem śmieciowo. Same drożdżówki. Ale dzidzia słodkiego się domagała. Jutro będzie bardziej zdrowo... :P

YvonnElizabeth lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dziewczyny zrobiłam badania moczu ogólne i wyszły mi bakterie. Czym mogę sobie pomoc? W poniedziałek znowu bede musiała sie wbić do mojej gin. Ona na pewno juz o mnie myśli, jak o wariatce... Dodatkowo od trzech dni noe mogę jakby wziac pełnego wdechu powietrza i czuje jakby ucisk na klatce piersiowej. Nie wiem co to moze byc? Czasami sie zastanawiam, czy ja nie mam jakiejś nerwicy lekowej...

Wg mnie profilaktycznie żurawina na pęcherz i jogurty naturalne na podniesienie ph pochwy.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Macioszyczka. Wlasnie o żurawinie myslalam. Zaopatrze sie dzisiaj w jogurt i żurawinę. Dziękuje

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    W kwestii moczu ci nie pomogę a jeśli chodzi o dolegliwości oddechowe to może taki twój urok w ciąży ale konsultacja nie zaszkodzi i tym co myśli lekarz nie przejmuj się w ogóle, będzie dobrze :)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę sobie i piszę z wami a tu dzwoni telefon - moja siostra i pyta "odebrałaś mi małą z przedszkola nie?" A ja co ZAPOMNIAŁAM! Dobrze, że zadzwoniła zanim przedszkole zadzwoniło do niej, no makabra jakaś dobre chociaż to, że już nie będzie po godzinach w pracy siedzieć bo musi córkę odebrać. No nie wierzę w siebie.........

• martta Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, melduje się ja! :) mam w brzuchu straszną wiercipiętę :) ale zdrową! :) wszystkie pomiary w normie, serducho 158 uderzeń/min, NT w normie, nosek jest, oczka też, żołądek i pęcherz moczowy wszystko prawidłowe. Widzieliśmy jak fika, normalnie szaleństwo tam odprawia, nawet na głowie "stanął" w pewnym momencie. Serduszko w końcu słyszeliśmy, spojrzałam na męża i twardziel nigdy nie płaczący miał całe zaszklone oczy. Prawie się tam rozpłakałam. To jest niesamowite wszystko i nieprawdopodobne. Niestety żadnych ładnych zdjęć pomimo ich mnogości nie mamy, bo się nie dało uchwycić urwisa o poznaniu płci nie wspominając. No nic następną wizytę wpisz mi Ksosia proszę na 25 marca.
    hurra mam zdrowego bąbla w brzuchu :) aha i długi 6,7 cm :)
    Sabinka jak u Ciebie? i inne mamuśki dzisiaj wizytujące? Behemotka Ty też dzisiaj prawda? powodzenia!

maluutka90, bisacz, Behemottka, Anulka01, Strazaczka1990, A_n_k_a_80, Bee85, Pysiaczek89, mmargol, żabka04, claudiuszek, Sabina, Malutka92, Angela89, Żabcia_, _izunia_, Bratek, Magdziulla lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuje że te nasze wrześniowe Maluszki to będą łobuziaki.

Strazaczka1990, YvonnElizabeth, mmargol, żabka04 lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Tak Behemotko jestem pewna, że słyszę dzieciątko bo w tym miejscu nie ma żadnych jelit i odgłosy są dość charakterystyczne, także jestem pewna na stówę :)
    Jejku, jak fajnie :) :)

bisacz, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    hej dziewczyny, melduje się ja! :) mam w brzuchu straszną wiercipiętę :) ale zdrową! :) wszystkie pomiary w normie, serducho 158 uderzeń/min, NT w normie, nosek jest, oczka też, żołądek i pęcherz moczowy wszystko prawidłowe. Widzieliśmy jak fika, normalnie szaleństwo tam odprawia, nawet na głowie "stanął" w pewnym momencie. Serduszko w końcu słyszeliśmy, spojrzałam na męża i twardziel nigdy nie płaczący miał całe zaszklone oczy. Prawie się tam rozpłakałam. To jest niesamowite wszystko i nieprawdopodobne. Niestety żadnych ładnych zdjęć pomimo ich mnogości nie mamy, bo się nie dało uchwycić urwisa o poznaniu płci nie wspominając. No nic następną wizytę wpisz mi Ksosia proszę na 25 marca.
    hurra mam zdrowego bąbla w brzuchu :) aha i długi 6,7 cm :)
    Sabinka jak u Ciebie? i inne mamuśki dzisiaj wizytujące? Behemotka Ty też dzisiaj prawda? powodzenia!

Gratuluje! Takie dobre wiadomości to miodzio dla mnie :) :) Ja mam wizyte za trzy godziny (11:15 u mnie)... dodatkowo na USG jest zawsze poslizg, wiec pewnie wejde za 3 i pol.

Jedziemy z mezem osobno, bo on ma spotkanie o 12. Mam nadzieje, ze choc troche bobaska uda mu sie zobaczyc.

martta, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam swoje spodnie, na zdjęciu wyglądały na granatowe, a są chyba czarne, ale pasują bardzo ładnie i jeszcze sporo zapasu na brzucho :) sprzedawane na licytacji jako używane, ale wyglądają na nienoszone, albo bardzo mało, dwie dyszki za nie dałam :) więc nie ma co marudzić, są takie że do bardziej eleganckiej stylówki ubiorę i na luźno :)

Strazaczka1990, Behemottka, żabka04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak czytam jakie tętno mają masze maluchy to się zaczynam martwić o swojego urwisa że wybuchnie, u nas 172 ud./min :P

Strazaczka1990, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka trzymam kciuki i będę czekała na wiadomość co u Was słychać :)

Behemottka lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuję za 40 min ;)
    Cykam się, sama nie wiem czego... wszystkiego. Od rana byłam spokojna, a teraz aż mi niedobrze z nerwów. Trzymajcie kciuki ciotki ;)

A_n_k_a_80, martta, mmargol lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta pięknie! Gratulacje!
    Pysiaczek a ile masz tych bakterii? VitaButin polecam - żurawina sproszkowana rownież polecana ciężarnym. Co do oddechu to ja mam tak od miesiąca:) przypadłość ciążowa:)
    Bisacz dobra jesteś;) ale dla pocieszenia nie jedyna zapominalska;)
    Behemottka a Ty na którą idziesz? Chyba nie czeka nas nocne czuwanie co?

martta, bisacz lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ