X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlam na raz 3 miski zupy barszcz biały i nadal głosuje oooo mamoooo! Zjadlam też kkopiec smażonych ziemniaków i 6kotletow zielonych i nadal to samo.

U mnie dziś 11stopni słoneczko było ale zaszło już.

Czekamy na wieści ;)Behemottka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 17:28

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka juz doczytałam;)
    Inzynierka kciuki zaciśnięte:)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Zjadlam na raz 3 miski zupy barszcz biały i nadal głosuje oooo mamoooo! Zjadlam też kkopiec smażonych ziemniaków i 6kotletow zielonych i nadal to samo.

Jak smakują zielone kotlety? ;)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:

Co to te kotlety zielone?

atdcupjy14gifv7v.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skorzystałam z Waszych porad zarejestrowałam się na stronie h&m dostałam 25% zniżki i kupiłam spodnie dresowe wyglądają na skiny, czarne z pasem za jedyne 59,93zl z dostawą do domu gratis :) płatne przy odbiorze, polecam dziewczyny :) dziekuję za super pomysł :)

maluutka90, Angela89 lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka ale zaszalałaś, mnie dziś lekko mdli, ale przydałoby się zaraz coś przekąsić, więc chyba zrobię sobie pierogów, mam zapas w zamrażalniku. Zrobiłam też leczo, jak zawsze robiłam leczo które wszystkim smakowało, tak teraz zjadłam kilka łyżek bo trzeba było czymś zapchać brzuch w pracy :/

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inzynierka i behemottka trzymam kciuki!

Behemottka lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    hej dziewczyny, melduje się ja! :) mam w brzuchu straszną wiercipiętę :) ale zdrową! :) wszystkie pomiary w normie, serducho 158 uderzeń/min, NT w normie, nosek jest, oczka też, żołądek i pęcherz moczowy wszystko prawidłowe. Widzieliśmy jak fika, normalnie szaleństwo tam odprawia, nawet na głowie "stanął" w pewnym momencie. Serduszko w końcu słyszeliśmy, spojrzałam na męża i twardziel nigdy nie płaczący miał całe zaszklone oczy. Prawie się tam rozpłakałam. To jest niesamowite wszystko i nieprawdopodobne. Niestety żadnych ładnych zdjęć pomimo ich mnogości nie mamy, bo się nie dało uchwycić urwisa o poznaniu płci nie wspominając. No nic następną wizytę wpisz mi Ksosia proszę na 25 marca.
    hurra mam zdrowego bąbla w brzuchu :) aha i długi 6,7 cm :)
    Sabinka jak u Ciebie? i inne mamuśki dzisiaj wizytujące? Behemotka Ty też dzisiaj prawda? powodzenia!
    Super gratki :)

martta lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Behemottka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Tak dla poprawienia humoru. Drugotrymestrowe mamuski możemy jeść 300 kcal więcej!!! Jupi ;)

Dziś jem śmieciowo. Same drożdżówki. Ale dzidzia słodkiego się domagała. Jutro będzie bardziej zdrowo... :P
    Jeszcze tylko tydzien....

mysza0406 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Ja skorzystałam z Waszych porad zarejestrowałam się na stronie h&m dostałam 25% zniżki i kupiłam spodnie dresowe wyglądają na skiny, czarne z pasem za jedyne 59,93zl z dostawą do domu gratis :) płatne przy odbiorze, polecam dziewczyny :) dziekuję za super pomysł :)
    Mnie też zainspirowałyście...Za chwilę jadę z mężem do H&M przymierzyć jeansy a zamówię przez neta pewnie. Przy okazji legginsy jakieś i może rajstopy zakupię i będzie z głowy na chwilę bo pewnie już szybko nie będzie mi się chciało jechać. Po drodze zajrzę do Smyka może coś upoluję :P Gratuluję dziewczyny wyników i trzymam kciuki mocno za pozostałe...Szykują nam się akrobaci

martta, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam czepiacie się, ja swojego czasu bardzo często robiłam kotlety brokułowe i były super :D może takie właśnie? :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Behemottka a Ty na którą idziesz? Chyba nie czeka nas nocne czuwanie co?

Oj, jak wrócę to u Was będzie już chyba po 23:00, więc późno... Updacik pewnie przeczytacie dopiero jutro :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    oj tam czepiacie się, ja swojego czasu bardzo często robiłam kotlety brokułowe i były super :D może takie właśnie? :)

Pyszne są z soczewicy lub grochu. Albo z jajek gotowanych!!

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Oj, jak wrócę to u Was będzie już chyba po 23:00, więc późno... Updacik pewnie przeczytacie dopiero jutro :)
    O nie nie, będę czekać! Wiec nie zapomnij sie odmeldowac!

O te kotlety to ja na serio pytam, zielone to znaczy z czego? Bo ja teraz wciagam wszystkie zielone warzywa!

atdcupjy14gifv7v.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po prenatalnych. Maluszek ma 6,5 cm, rączki, nóżki na swoim miejscu, kość nosowa obecna, przezierność w normie, lekarka wykonująca badanie bardzo fajna, cały czas mówiła co widzi i potwierdzała, że wszystko jest jak należy. Powiedziała jedynie, że kosmówka jest dość nisko, ale wraz ze wzrostem macicy powinna pójść do góry. Wyniki z testu podwójnego powinny być w przyszłym tyg. do odebrania, w razie niepokojącej diagnozy będą dzwonić. Następna wizyta 17 marca. Poniżej foto do weryfikacji :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd51407958f7.jpg

inzynierka, Pysiaczek89, Anulka01, mmargol, martta, żabka04, Behemottka, kamciaelcia, A_n_k_a_80, claudiuszek, Strazaczka1990, maluutka90, Angela89, Żabcia_, bisacz, _izunia_, Bratek lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ja, teraz ja! Zjade z nerwów.

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Martta pięknie! Gratulacje!
    Pysiaczek a ile masz tych bakterii? VitaButin polecam - żurawina sproszkowana rownież polecana ciężarnym. Co do oddechu to ja mam tak od miesiąca:) przypadłość ciążowa:)
    Bisacz dobra jesteś;) ale dla pocieszenia nie jedyna zapominalska;)
    Behemottka a Ty na którą idziesz? Chyba nie czeka nas nocne czuwanie co?
    Anulka bakterii mam 158,4 ul a norma jest < 130 ul
    Przez ten oddech to az sie popłakałam. Boje sie, ze Fasolka moze sie nie dotlenić. Jak leżę, to wtedy bardziej to odczuwam. Moze to jest jakoś powiązane z tym moim kaszlem, ktory wieczorem sie uaktywnia, ale nie jest jakoś bardzo często. Moze to astma? Chociaż nigdy nie miałam, mam tylko AZS, ale praktycznie juz z niego wyrosłam...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh i też stałam się posiadaczką szarego kombinezonu z Kubusiem ze Smyka ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ad2daf0469c.jpg

inzynierka, Ewelina.Irl, Macioszczyczka, mmargol, żabka04, claudiuszek, A_n_k_a_80, Strazaczka1990, Sabina, Angela89, _izunia_ lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    O nie nie, będę czekać! Wiec nie zapomnij sie odmeldowac!

O te kotlety to ja na serio pytam, zielone to znaczy z czego? Bo ja teraz wciagam wszystkie zielone warzywa!

Podejrzewam błąd słownika. Chodziło o mielone ;P

Anulka01, mmargol, Strazaczka1990, AniaLewandowska lubią tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Anulka bakterii mam 158,4 ul a norma jest < 130 ul
    Przez ten oddech to az sie popłakałam. Boje sie, ze Fasolka moze sie nie dotlenić. Jak leżę, to wtedy bardziej to odczuwam. Moze to jest jakoś powiązane z tym moim kaszlem, ktory wieczorem sie uaktywnia, ale nie jest jakoś bardzo często. Moze to astma? Chociaż nigdy nie miałam, mam tylko AZS, ale praktycznie juz z niego wyrosłam...

Maluszek oddycha tlenem który jest w Twojej krwi, więc spokojnie ;) Nie masz może problemow z astmą?

syy2e6yd7ct4c97p.png
‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ