WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie z nocnego karmienia nr1 malu pospal 5 godzin i padl dalej
Ksosia a ja rozumiem twojego M mi tez to smakuje na maksa! Gdyby nie fakt ze maly tak mi rozkrecil laktacje, ze cyce pekaja to bym pila codziennie. Chwilowo unikam rozkrecania laktacji bo boje sie zastoju czasem musze odpalic laktator i sciagnac chociaz troche bo inaczej bola mnie piersi a maly najedzony spi. Ostatnio jak puscil piers przy karmieniu zauwazylam, ze leci mi strozka mleka cieniutka jak nitka sama z siebie na 15 cm. Doleciala do stolika i telefon oberwal mlekiem!
Wyrodna matka nakarmila synka i nieodbila go bo zasnął na cycu i zal wybidzac bo pozniej to 2 godziny harcowania zanim zasnie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My się karmilisny o 1(mm) 4 6 chyba musi już dostawać więcej mM to może dłużej po nim będzie spał.
Dziś mamy usg brzuszka i kręgosłupa muszę też dzwonić do okulisty.
Mały dalej jest niespokojny, ale odłożyłam go i próbuje spać.
Jadę rano do koleżanki na paznokcie trochę relaxu o ile dziecko pozwoli.haneczka lubi tę wiadomość
-
Witam sie z wanny standardowo
U nas karmienie po kąpieli o 21:00, potem 2:00 i 6:00 i tak juz od dłuższego czasu. Mi pasuje:)
Mamy za soba pierwszy skok.Tomek nagle wczoraj zaczął się rozglądać, obracać z pleców na boki i gadać - takie piski śmieszne.
Plan dnia mamy w miarę ustalony. Śpi do 8/9. Potem do 14 potrafi nie spać albo drzemać i co chwile mnie wołać. Jak zaśnie o 14 to do 17:30/18:00 śpi jak kamień. Potem juz mu nie pozwalam zasnąć aż do kąpieli o 20:30 żeby spał w nocy. I to działa. Budzi sie co 5 godzin, potem 4. Karmie 8 razy na dobę i przewijam co karmienie. Bonusowymi kupami się nie przejmuję bo są rzadkie i wchłaniają w pieluszkę w 80% -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gorzej, ze u nas wrócił katarek i boje sie czy mi go zaszczepią za 2 tyg. Kupiłam już inhalator ze smoczkiem i wypowiadam wojnę glutom.
Ja mam za soba 2 bardzo bolesne epizody wzdęcia i okropnego bólu brzucha na wysokości blizny z prawej strony i podejrzewam zrosty.w piątek idę do internisty po skierowanie na usg brzucha. Macie jakieś ddoswiadczenia w tej materii?
-
Karmienie nr 2 o 7 maly dalej zasypia ale niespokojnie.
M mnie dzos wkurzył bo spal sobie smacznie 10 godzin i ani razu sie nie wybudzil a mi tylko mlodego swoim turlanie msie po lozku i chrapaniem wybudzal jak go usypialam.
O 21 jak ja zasypialam a on mial mlodego marude to polozyl go obok mnie i odwrocil sie i poszedl spać ja wojowalam do 23 aby go uśpić. Zapowiedzialam mu, ze w weekend zrobie tak samo zostawie mu młodego a ja pojde spac i niech on sie marwi usypianiemSciagne mu pokarm nie bede taka
A tak na serionto moje dziecko ostatnie wieczory zasypia tylkonu mnie w ramionach bujane zajmuje to ponad godzine a mi rece wysiadaja. Ale conprobuje zmienic pozycje albo ukolysac go inaczej to jest histeria i ryk. Wczoraj z M mielismy wrazenie ze od tych krzykow maly zachrypialnie wiem jak dzis bedzie tez taki chrypowaty krzyk to chyba lekarz nas czeka.
-
nick nieaktualnyAngela, to już kawał mężczyzny
jaki on wielki
mój walczy ze sennością, ale po 2,5 godziny aktywności mógłby sobie uciąć krótką drzemkę
edit. śpi, ale jak zając pod miedzą, boję się aż oddychać
w nocy wstawałam do niego co chwilę.
teraz puścił bąka i się wystraszył
hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 08:07
-
Angela to juz dorosły mężczyzna:)
Ajrin, idź w weekend spać do innego pokoju, młodego może Ci mąż przynieść na karmienie po czym zabrać przewinąć i uśpić. Tylko nie wiem jak Ty mu to powiesz:P mój mąż tak robi jak potrzebuje snu
Lrf, pamiętam, ze mój starszy synek tez tak się bał swoich bąkówśmieszne to;)
Little Red Fox lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj musze zrobić zakupy, odebrać paczke z paczkomatu, ugotować zupę, zrobić schabowe na drugie plus ziemniaki i surówkę, wstawić pranie, a najlepiej wszystko przed 14 jak Artek wróci z babcią ze żłobka. A najgorsze jest to, ze Tomek zaraz się obudzi i juz nie będzie chcial spać. A ja dopiero zjadłam śniadanie. Muszę zagęszczać ruchy;)
-
nick nieaktualnyhaneczka, ja kupiłam piankową ze skip hopa, więc może nie edukacyjna, ale na dłużej wystarczy, do tego stojak gimnastyczny roba (taki sam dzierzba ma
) jakieś inne zabawki się poukłada i myślę że to najlepsze rozwiązanie u nas
kamcia, co się stało?
mój też właśnie się obudził, pół godziny snu
no ok, może później na dłużej zapadnie? -
Haneczka juz mu z samego rana powoedzialam
M czesto przewija w nocy co jest mi mega pomocne bo jak ja przewijam to kurde musze pozame zmieniac bo mleko cieknie. Dziewczyny kp tez.macie tak w nocy? U mnie na widok mlodego jak go przewijam to mleko samo kapie. Jak zostaje w łóżku raczej jest spokój chyba ze jakiś cycek mocno przepelniony to z niego pokapie.