X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfiku

Będzie dobrze, ja tez nie jeden kryzysvkp zaliczylAm bo dla mnie to tez nowosc bo cora byla wlasnie na mm.

Przecietnie zjadala 12 pudelek na miesiac to daje orzy najtanszym mleku liczac ze posluzy jakies 240 zl na miesiac to w rok przeszlo 2 tysiace!

Jestes dzielna mamusia i dasz eade, zlapnporzednie tego cyca sloz mu pol do dzioba to mose lepiej zacznie chwytac ?? Moj jak lapie to sutek i wiadomo skore dookola. Bedziemy razem walczyc i minimum 6 miechow damy rade :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spać nie mogę :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsze jedzonko po 9h snu :) druga noc z rzędu :) może już tak zostanie?
    Zaraz odkładam małą i dospimy jeszcze 2 godzinki :)

A taki mi się horror dziś śnił ze boję się oczy zamknąć

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, mieliśmy spokojną noc.
    Za to juz nie śpimy córka jeszcze sie chyba nie przestawila na czas zimowy. Swoimi krzykami obudziła i Kubę. Wiec teraz słodko wszyscy lezymy u nas w łóżku.

Dziewczyny które karmią mm powiedzcie na ile wam starcza puszka 800 g?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super wieści:-)

Mi starczyło 800g na tydzień:-(
    Tyle że ja czasami i cycka dałam.

Alinka zazdraszczam 9h wow!
    My zasnelo o 21 pobudka o 3,5 i teraz bo o 5 to całował cycka troszkę się napil i usnal.

Ja też miałam koszmar.
    Jak sobie pomyślę to mnie trzęsie.
    Snila mi się woda czysta i mój junior w ciele starszy ale na buzi taki mały.
    Leżał w wannie z wodą ja przyszłam do łazienki po cos,schylilam się koło wanny a tam po kostki wody czystej widzę, zaglądam do wanny żeby korek otworzyć żeby spynela woda a mój junior się utopil.
    Dobrze ze się obudzilam.:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienie numer 2 :)

Zsnko0
    Co to za sny wstretne z??? Odgon je jak najdalej !! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na nogach, czekam aż się Smoczątko obudzi :)
    o 4. przydzwonił tak w szczebelki że aż żal mi się go zrobiłam, wzięłam do siebie do łóżka :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie Kuba spi :D długo pobrykał

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf a wam na ile mm 800 starcza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też śpi :)
    na środku naszego łóżka pod moim kocem, niczym królewicz :)

już nam tak dobrze szło, a nad ranem i tak ląduje między nas.
    jestem tak przemęczona ostatnio, nie mam sił nim kołysać usypiać, bo wiem że jak go przytulę lub położę obok zaśnie dużo szybciej. Dziś tłumaczyłam to sobie humorkami po szczepieniu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Lrf a wam na ile mm 800 starcza?
    na ok 5-6 dni. On w porównaniu z Piotrusiem Kamci je bardzo malutko :)
    bo w dzień je 4 miarki co ok 3 godz. w nocy raz lub dwa razy. Więcej nie chce.

Przybiera na wadze, więc się nie martwię tym że jest sporo poniżej normy na tabelce z opakowania mm. Poza tym tłumaczę to sobie że nadrobił co nadrobił jeśli chodzi o masę przez wcześniactwo i teraz ma mniejsze zapotrzebowanie, tak też pediatra mówiła. Czasem zdarzy mu się zjeść 5 miarek, raz w nocy zjadł na raz 6.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie to kiedyś było ok tygodnia jak starczało, później miałam wrażenie że ok 4-5 może 6 dni. My mm przesypujemy do własnej szczelnej puszki, bo NAN pakowane jest w kartonach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    na ok 5-6 dni. On w porównaniu z Piotrusiem Kamci je bardzo malutko :)
    bo w dzień je 4 miarki co ok 3 godz. w nocy raz lub dwa razy. Więcej nie chce.

Przybiera na wadze, więc się nie martwię tym że jest sporo poniżej normy na tabelce z opakowania mm. Poza tym tłumaczę to sobie że nadrobił co nadrobił jeśli chodzi o masę przez wcześniactwo i teraz ma mniejsze zapotrzebowanie, tak też pediatra mówiła. Czasem zdarzy mu się zjeść 5 miarek, raz w nocy zjadł na raz 6.
    Bo tak jest, moja córka jadla dlugo oi 60,-80 ml ale często. Teraz waży jak rowiesnicy.

Nam mleko starcza na tydzień ale Kuba tez rzadziej je. I tez do puszki przesypuje :)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Ja też miałam głupi sen, byliśmy w szpitalu, ehh...dobrze że to tylko sen.

Ja co do kp mam podobne odczucia jak Ulf. Boję sie że Młody nie dojada, z tym że mój słabo przybiera. Od początku miał problem z chwytaniem cycka i karmimy sie w nakladkach. Po wczorajszym dniu już snuje wizję że Młody źle zaczyna zasysac i będzie dupa z tego. Z tym że on butelki żadnej nie chce, próbowałam dokarmiać mm i to dopiero była walka, darł się niemiłosiernie. Na głodnego też nie chciał butelki. Także się cyckujemy, oby jak najdłużej. I oby wczorajszy dzień był jednorazowy. Bo w nocy jak głodny to je wzorowo.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba załapał butelkę lovi :D noo już myślałam że bede musiała wywalić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka co za nocki ze snami portami dzisiaj? :-(
    Może spróbuj z innym smoczkiem i butla.
    Ja kupiłam zestaw tomme tipi a jemy z aventa classic + i jedna mamy lovi która mu podpasowala też.

My zjedliśmy mm aż 70ml i śpimy na rękach mamy.
    Wcześniej w Bujak zasypial ale wzbudziłam bo butle z lekami musiałam dać.
    Także u nas drzemka.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urwalo mi po raz pierwszy posta wrr.
    W skrocie walka w nocy z cycem do 3 mlody nie spal. A ja mleko mialam tylko mlody sie wil zadna walka nawet 30 min w roznych pozycjach nic nie dala. O 3 M naklonil mnie na butle z moim mlekiem dalam 120ml odciagnietego mleka. I dziecko pospalo od 3 do 7:30.
    Teraz mamy poranna walke z cycem ale poszlo ciut lepiej.
    Widze ze nie tylko ja walcze z kp i wiciem Violett, Ulf kurde co jest z maluszkami ja sie ludze ze moze plesniawki go mecza.

A wczoraj kumpela ktora rodzila miesiac predzej powoedziala mi ze sa na mm od miesiaca. Bo maly tak sie wil na piersi i przez tydzien walczyla a on z glodu plakal w nocy sie wił, dali butle dziecko spi mama spi nikt nie placze wszyscy szczesliwi. No nic bede walczyc bo chce ale jak bedzie tak bedzie. Jak cos bede probowac odciagac i podawac chociaż.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Broszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko mamy w domu chyba osiem różnych butelek i smoczków. Niektórych nie był w stanie nawet złapać. Inne łapał i od razu wypływał albo brał tylko do buzi i trzymał a jak leciało mu mleko to je wypływał. Czy moje odciagniete czy mm nie było różnicy. Taki to mam egzemplarz.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jaki masz smoczek.
    0+ czy inny.
    U mnie był taki problem.
    W tomme są smoczki 0 ale z duża dziurką i za szybko leciało.
    Bardzo się wkurzal przy butli.
    W avencie miałam 1+ ale poszłam kupić 0+ i jest ok.
    W lovi też mam 0+.
    Trochę się głupio czuje ze używamy skoczków 0+ ale najwidoczniej mój juniorek lubi jeść powoli i ssać sobie.
    Ważne że się najada.

Więc może tu jest problem?????

• Broszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie są 0+, tylko lovi mam bodajże 3+ trojprzeplywowy i dawalismy ta strona gdzie najsłabiej leci. Mamy nawet butelkę Medeli na którą wydaliśmy prawie 90 zł, taka która nie zaburza odruchu ssania. No i dupa bo nie umie jej chwytać. A jak mu się kiedyś udało to się denerwował że trzeba zasysac i nie leci. Początkowo jadł z aventa, teraz już nie chce.

o14882c3tzwz2hbc.png
‹‹ 2809 2810 2811 2812 2813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ