X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ze smoczkiem ok.

Ja u swojego zauważyłam że jak się denerwuje to muszę przerwać jedzenie i odbić go,pochodzić z nim i wtedy dać.

Podając butle czasami wypycha językiem wtedy odczekam i próbuje znowu podając butle w sposób wkładac mu do dzioba ruchami przód i tył (nie na boki buzi) :-) jak to nie skutkuje to czekam jak zacznie się drzec to wiem że już chce mm i tak też jest.

Wczoraj np. Się darl mm nie chciał, cycka też nie a się okazało że chce wody!!!! I ten sam schemat co wyżej napisałam.
    Chcę ale nie chce.
    Chwila zastanowienia co mi dała? Ruchami właśnie do dziubka posmakowalo i obalil 60ml.

A może faktycznie masz taki egzemplarz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 08:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się. U nas Hania powoli sie uspokaja z wieczornymi krzykami i niechceniem cyca.

Poza tym zauważyłam jakiś tam schemat. O 19.30-20.30 kąpiel, potem noszenie, tulenie, 21.30-22.30 cyc i dopiero Hania sama zasypia na noc. Pobudki sa wtedy między 2 a 3, między 5-6 i potem 7-8. Teraz Hania śpi do 10, zje cyca, chwilę się pobawi do 11 i potem do 13-14 śpi. No a po 14 zaczyna się zabawa, bo do 19 schematu nie ma żadnego tylko 5 minutowe drzemki i noszenie i cycanie/niecycanie.

Przedwczoraj przy kąpieli nam zasnęła! I jak ją wyciągałam był ogromny płacz. :(

Ogólnie maruda się śmieje jak mówię basem, a najlepiej reaguje.... UWAGA! Na komplementy!

• Broszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różne metody stosowaliśmy. Ja próbowałam, mąż próbowal. Kupiliśmy smoczek jak najbardziej podobny do tego szpitalnego-owszem zasysa, lyknie dwa razy, kapnie się że butelka i jest ryk. I to taki że hoho. Więc póki co nie "meczymy" go butelka, chyba że przy cycku będą cyrki i będzie trzeba.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszyczka w końcu to prawdziwa kobieta:D

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Różne metody stosowaliśmy. Ja próbowałam, mąż próbowal. Kupiliśmy smoczek jak najbardziej podobny do tego szpitalnego-owszem zasysa, lyknie dwa razy, kapnie się że butelka i jest ryk. I to taki że hoho. Więc póki co nie "meczymy" go butelka, chyba że przy cycku będą cyrki i będzie trzeba.

U mnie właśnie w godzinach "nieschematowych" jak się kapnie, że zamiast smoka chce je dać cyca, bo mam wrażenie, że jest głodna to jest wrzask + zanoszenie. A jak załapie smoka to robi takie "ym, ym, ym" i się skarży.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanelam po 5 :( jak ja nie lubię takich nocy. A Piotruś właśnie wstał :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z aventa i sm8czek tez 0+ uzywamy a i tak szybko z niego leci :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie wiem jak nam idzie mm. Ale moje pakowane jest po 600 g. Ostatnio chciałam policzyć ale jak napoczynam nowe opakowanie to jakoś tak szybko to się dzieje. Ale tobie porcje z 5 miarek a czasami jak teraz z 6. Zjada około litra mm dziennie (wiadomo ze czasem więcej czasem mniej ) I przystopowal na wadze. Dziś mierzylismy i wyszlo jakieś 63 cm Piotrusia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Zabko mamy w domu chyba osiem różnych butelek i smoczków. Niektórych nie był w stanie nawet złapać. Inne łapał i od razu wypływał albo brał tylko do buzi i trzymał a jak leciało mu mleko to je wypływał. Czy moje odciagniete czy mm nie było różnicy. Taki to mam egzemplarz.
    Ja sie bujam z butla bo muszę podawać to zelazo.
    I to trwa zanim młody załapie. Czasem 5 , a czasem 10 minut wkładania o wypluwania smoczka.
    Czasem z rykiem, czasem z zadowoleniem. A potem zasysa i zjada co ma zjeść.

Dzis rano mial fazę na uśmiechanie!
    Weszłam na wagę, pokazała 3kg mniej niż przed ciąża. M mówi 'widzisz Kosiu, mama nie je, jest nieodpowiedzalna', a Kostek łaaaa :D

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf lubię za kilogramy, a nie za bujanie z butelką. ;)

U nas nie wiem ile kg mniej, bo ostatnio zapijam się bawarkami i kawą zbożową i chodzę jak balon. Dla KP wszystko! :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy sukces Kuba lubi rumianek wypil 50 ml na raz :D

Macioszczyczka, żabka04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam, brwi zrobione, ale nic oprócz maski z biowaxa na wypadające włosy dla siebie nie kupiłam. Miałam kupić krem z avenee dla Młodego, ale obeszłam i nigdzie nie mogłam znaleźć i pani w aptece mi poleciła podobny z la roche posay. Zobaczymy :)

no i dostał nowe karty kontrastowe, żeby mu się stare całkiem nie znudziły :)
    w centrum handlowym już są choinki, a w empiku grała kolęda o.O

• AJrin Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwazylismy młodego ma 4770 czyli przytyl 210 w tydzien. Zwolnil z przybieraniem przez to swoje wicie sie na cycku.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Iza83 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. jestem mama prawie dwuletniej Mai oraz Olka urodzonego 14.09. Czasem (gdy mam wolna chwilke) zdarza mi sie Was podczytywac. Czy moge do Was dolaczyc?

km5stv73yxayd3lq.png

m3sxdqk3rfjgs92z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos tu cisza dzisiaj czyzby wszysykie dzieci grzecznie spaly a mamusie kprzystaly z wolnego czasu dla siebie ?? :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jazda próbna mazdunia zaliczona :) pojechalismy zapalić znicz mojemu ojcu, wjechaliśmy na S3, a potem parking rossmana i biedronki
    jazda miodzio, ale jeszcze duzo nauki mnie czeka
    tzn honda ma długi przód a krótki tył...mazdunia ma dwa razy krótszy przód a tył...no-jest siedmioosobowa :D
    może wstyd się przyznać (zwłaszcza że prawko mam 11,5 lat), ale moją bolaczką jest jazda do tyłu (wszelka) oraz parkowanie :D więc będzie ciekawie :D ale już następnym razem wsiądę bez stresu i mogę nas wieźć do kołobrzegu (jak ogarniemy podstwy np zakup i zmiana opon na zimowe, czy wymiana oleju)

aha
    wózek wejdzie wraz z gondolą :D

sarcia123, żabka04 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis rano wstalismy, odebralismy okulary moje od optyka, zakupy i pojechalismy na troche posiedziec do tesciow na plotki no imod 15 jestesmy w domu zabieramy sie za sprzatanie w domu, wstawilam wlasnie pranie :) poki maly spi cos mozna porobić. Chtzesnicameza jeszcze przyszla do nas bo chce na nocu corki zostac :)

A co u was lasko ?? Jak ida karmienia ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

Hahha telepatia. Wlasnie pisalam posta jak jazda probna Mazdunia :D ?? A tu post od ciebiemsie pojawil zanim nowego zaczelam posac :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć IZa 83:)

Dobrze ze piątek sie skończył bo jestem jak ez ręki: zespuł mi się telefon!!!! i jak mam sledzic bbf i fb?? tak się odzwyczaiłam od kompa ze dramta. Spałd na ziemię i pękł mi wyświetlacz. Nie da się go używac bo dotyk nie działa. Naprawa 160 zeta wiec cyba kupię nowy telefon.
    Wczoraj złapał mnie katar dziś kupiłam prenalen i wziełam paracetamol to się troce uspokoiło bo lało mi się jak z kranu. Boję się zeby Szymka nie zarazic.
    Wczoraj mąz mu kupił huśtawkę caretero udało nam sie używkę w dobrej cenie kupić. Dziś piękna pogoda więc był spacer a wieczorem mamy gości.
    Więc trza się ogarnąc mały jeszcze spi więc chyba tez się zdrzemnę cociaz 15 minut.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już leje deszcz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2810 2811 2812 2813 2814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ