WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTo ze smoczkiem ok.
Ja u swojego zauważyłam że jak się denerwuje to muszę przerwać jedzenie i odbić go,pochodzić z nim i wtedy dać.
Podając butle czasami wypycha językiem wtedy odczekam i próbuje znowu podając butle w sposób wkładac mu do dzioba ruchami przód i tył (nie na boki buzi)jak to nie skutkuje to czekam jak zacznie się drzec to wiem że już chce mm i tak też jest.
Wczoraj np. Się darl mm nie chciał, cycka też nie a się okazało że chce wody!!!! I ten sam schemat co wyżej napisałam.
Chcę ale nie chce.
Chwila zastanowienia co mi dała? Ruchami właśnie do dziubka posmakowalo i obalil 60ml.
A może faktycznie masz taki egzemplarz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 08:58
-
nick nieaktualnyWitamy się. U nas Hania powoli sie uspokaja z wieczornymi krzykami i niechceniem cyca.
Poza tym zauważyłam jakiś tam schemat. O 19.30-20.30 kąpiel, potem noszenie, tulenie, 21.30-22.30 cyc i dopiero Hania sama zasypia na noc. Pobudki sa wtedy między 2 a 3, między 5-6 i potem 7-8. Teraz Hania śpi do 10, zje cyca, chwilę się pobawi do 11 i potem do 13-14 śpi. No a po 14 zaczyna się zabawa, bo do 19 schematu nie ma żadnego tylko 5 minutowe drzemki i noszenie i cycanie/niecycanie.
Przedwczoraj przy kąpieli nam zasnęła! I jak ją wyciągałam był ogromny płacz.
Ogólnie maruda się śmieje jak mówię basem, a najlepiej reaguje.... UWAGA! Na komplementy! -
Różne metody stosowaliśmy. Ja próbowałam, mąż próbowal. Kupiliśmy smoczek jak najbardziej podobny do tego szpitalnego-owszem zasysa, lyknie dwa razy, kapnie się że butelka i jest ryk. I to taki że hoho. Więc póki co nie "meczymy" go butelka, chyba że przy cycku będą cyrki i będzie trzeba.
-
nick nieaktualnyBroszka wrote:Różne metody stosowaliśmy. Ja próbowałam, mąż próbowal. Kupiliśmy smoczek jak najbardziej podobny do tego szpitalnego-owszem zasysa, lyknie dwa razy, kapnie się że butelka i jest ryk. I to taki że hoho. Więc póki co nie "meczymy" go butelka, chyba że przy cycku będą cyrki i będzie trzeba.
U mnie właśnie w godzinach "nieschematowych" jak się kapnie, że zamiast smoka chce je dać cyca, bo mam wrażenie, że jest głodna to jest wrzask + zanoszenie. A jak załapie smoka to robi takie "ym, ym, ym" i się skarży.
-
nick nieaktualny
-
A ja jeszcze nie wiem jak nam idzie mm. Ale moje pakowane jest po 600 g. Ostatnio chciałam policzyć ale jak napoczynam nowe opakowanie to jakoś tak szybko to się dzieje. Ale tobie porcje z 5 miarek a czasami jak teraz z 6. Zjada około litra mm dziennie (wiadomo ze czasem więcej czasem mniej ) I przystopowal na wadze. Dziś mierzylismy i wyszlo jakieś 63 cm Piotrusia
-
Broszka wrote:Zabko mamy w domu chyba osiem różnych butelek i smoczków. Niektórych nie był w stanie nawet złapać. Inne łapał i od razu wypływał albo brał tylko do buzi i trzymał a jak leciało mu mleko to je wypływał. Czy moje odciagniete czy mm nie było różnicy. Taki to mam egzemplarz.
I to trwa zanim młody załapie. Czasem 5 , a czasem 10 minut wkładania o wypluwania smoczka.
Czasem z rykiem, czasem z zadowoleniem. A potem zasysa i zjada co ma zjeść.
Dzis rano mial fazę na uśmiechanie!
Weszłam na wagę, pokazała 3kg mniej niż przed ciąża. M mówi 'widzisz Kosiu, mama nie je, jest nieodpowiedzalna', a Kostek łaaaaMacioszczyczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywróciłam, brwi zrobione, ale nic oprócz maski z biowaxa na wypadające włosy dla siebie nie kupiłam. Miałam kupić krem z avenee dla Młodego, ale obeszłam i nigdzie nie mogłam znaleźć i pani w aptece mi poleciła podobny z la roche posay. Zobaczymy
no i dostał nowe karty kontrastowe, żeby mu się stare całkiem nie znudziły
w centrum handlowym już są choinki, a w empiku grała kolęda -
Zwazylismy młodego ma 4770 czyli przytyl 210 w tydzien. Zwolnil z przybieraniem przez to swoje wicie sie na cycku.
-
nick nieaktualny
-
jazda próbna mazdunia zaliczona
pojechalismy zapalić znicz mojemu ojcu, wjechaliśmy na S3, a potem parking rossmana i biedronki
jazda miodzio, ale jeszcze duzo nauki mnie czeka
tzn honda ma długi przód a krótki tył...mazdunia ma dwa razy krótszy przód a tył...no-jest siedmioosobowa
może wstyd się przyznać (zwłaszcza że prawko mam 11,5 lat), ale moją bolaczką jest jazda do tyłu (wszelka) oraz parkowaniewięc będzie ciekawie
ale już następnym razem wsiądę bez stresu i mogę nas wieźć do kołobrzegu (jak ogarniemy podstwy np zakup i zmiana opon na zimowe, czy wymiana oleju)
aha
wózek wejdzie wraz z gondoląsarcia123, żabka04 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy dzis rano wstalismy, odebralismy okulary moje od optyka, zakupy i pojechalismy na troche posiedziec do tesciow na plotki no imod 15 jestesmy w domu zabieramy sie za sprzatanie w domu, wstawilam wlasnie pranie
poki maly spi cos mozna porobić. Chtzesnicameza jeszcze przyszla do nas bo chce na nocu corki zostac
A co u was lasko ?? Jak ida karmienia ?? -
nick nieaktualny
-
Cześć IZa 83:)
Dobrze ze piątek sie skończył bo jestem jak ez ręki: zespuł mi się telefon!!!! i jak mam sledzic bbf i fb?? tak się odzwyczaiłam od kompa ze dramta. Spałd na ziemię i pękł mi wyświetlacz. Nie da się go używac bo dotyk nie działa. Naprawa 160 zeta wiec cyba kupię nowy telefon.
Wczoraj złapał mnie katar dziś kupiłam prenalen i wziełam paracetamol to się troce uspokoiło bo lało mi się jak z kranu. Boję się zeby Szymka nie zarazic.
Wczoraj mąz mu kupił huśtawkę caretero udało nam sie używkę w dobrej cenie kupić. Dziś piękna pogoda więc był spacer a wieczorem mamy gości.
Więc trza się ogarnąc mały jeszcze spi więc chyba tez się zdrzemnę cociaz 15 minut.