X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas po nocnej nawałnicy cisza i mogliśmy w końcu iść na spacer i mały standardowo w wózku śpi już 3 godzinę, bez spaceru o takim spaniu w dzień mogę pomarzyć.
    Postanowiłam wystawić na sprzedaż detektor tętna, jakoś tak dziwnie mi się zrobiło gdy go wyciągnęłam, mam sentyment do tego urządzenia.

Piszecie, że chcecie przejść na pampki 4 co mnie przeraża bo pod łóżkiem mam jeszcze 3 duże paczki 3, które mąż dostał z pracy, mały waży pewnie ok 6,5kg więc mam nadzieję je wykorzystać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my nadal na dwójkach, ale kupiłam trójki i będziemy się chyba w weekend przerzucać, o ile nie będą za duże :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Agatia wiem, ale znalazlam wykres, ze B najwiecej, potem C. Moja szczepionka na B Bexsero.
    Tez na taka mam receptę.
    Nie wiem ile zapłacę.
    Rota młody dostał druga dawkę. Rotarix

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam pediatra mówiła ze są B i C i jeszcze inne. Ale ze zaczniemy od B bo jest najpopularniejsza szczepami.
    Chciałam czekać do 12m ale neonatolog w środę wmówiła ze ze jest sporo przypadków ostatnio sepsy pomeningokowej. I wole teraz

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas nadal śpi, kawa wypita prawie do końca, to się nie zdarza po południami :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z zakupów.
    Zaszlam do Lidla po drodze i kupiłam pampersy.
    Więc szt nr 1 leży już na dupci.
    Oby nie było uczulenia :-)
    Wtedy wykupie więcej z półki :-)
    Na razie obserwujemy.......

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny bo Szymkowi smutno ze nikt go nie pochwalił ze był dzielny na szczepienie jest zazdrosny :)mama przypomni ze wazymy 5300. :)

Ulfenstein, żabka04, kamciaelcia, Anulka01, alinka, AJrin lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali gratki dla Szymka :) jaki juz duzy :)
    My dzis ogladalismy zdjecia starszaka i porownywalismy i w sumie bardzo podobny.

Skali89 lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek gratki jaki ty dzielny chłopak.
    Przepraszam ale szybko przeczytałam posta twojej matki i wróciłam do twojego kumpla Roberta bo ryczał hahah

Skali89, AJrin lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Ej dziewczyny bo Szymkowi smutno ze nikt go nie pochwalił ze był dzielny na szczepienie jest zazdrosny :)mama przypomni ze wazymy 5300. :)
    Bo o 22 wrzucać info o szczepieniu :P
    ja o 22 śpię :P
    Brawo dla Szymka. Równo idzie z Kostkiem szczepieniami i wagą :)
    Dzielne chłopaki.

pochwal się z jakiej butli Szymek pije mleko? Bo kostek zainteresowany jest tylko cycem :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test sikow w dzień w pampersa lidlowskiego zaliczony pozytywnie i to konkretnie zesikal nic nie wyciekło.
    Zobaczymy jak będzie przy kupie.

Trochę są sztywne w porównaniu do pampersa pampersa zielonego:-(
    No ale cóż wymagać za tą cenę.
    Jakby nie było lepsze to niż tetra hahahha a wiadomo pieniądze do kosza więc trzeba szukać coś taniego.:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali ja się zbierałam żeby się odnieść do Twojego posta i tak zeszło do tej pory :)
    Oczywiście buziaki dla Szymka :)
    Dermatolog poleciła na wrażliwą skórę małego serię cethapil i muszę Ci powiedzieć, że ogólnie jest ok tylko mam wrażenie, że krem jest za "silny" bo po posmarowaniu małemu buzi zaczerwieniły się powieki i fałdki pod oczkami także nie dziwi mnie, że okulistka tak Ci powiedziała odnośnie zaczerwienionych powiek.

Ulf nasz synek pije tylko z butelki TT, próbowaliśmy canpola habermana i ją mały totalnie olał. Myślę, że nie zmieniajcie butelki, próbujcie cały czas ta samą aż w końcu Kostek ją zaakceptuje. Smoczki TT wydaje mi się, że są najbardziej kształtem zbliżone do piersi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się bardzo przyzwyczailiśmy do Pampersów, że chyba jednak przy nich zostaniemy.
    Teraz jakoś mniej zużywamy pieluch, kupa raz dziennie, na noc wystarcza jeden pampek więc ta duża paka starcza nam na długo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczki z tt mają większą dziurkę i szybko leci
    Mój się dlawil i część mm była pod buzia:-(

Bisacz to prawda teraz mniej tych pieluch niby też zużywamy.
    Tyle że mój jak się zesikal to krzyczy bo pampers w dupcie parzy:-(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zadowolona z zurkow :) ale po Emilce mam teraz zapas rozmiaru 4 pampersa (300 szt ) ale po nich wracamy do lidlowych

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymuś oby Twoj kolega Kubuś był równie dzielny na szczepieniu w poniedziałek ;)
    My po wizycie u naszego ulubionego pediatry ogólnie zadowoleni :) tylko oczka musimy obserwować bo przez przytkane kanaliki moze sie ropka zbierać. Jestem trochę zła bo pediatra na NFZ inaczej kazała masować kanaliki a dzisiaj zostałam oświecona jak to powinno wyglądać :/
    Do tego zapomniałam o szczepieniu odebraniu recepty na szczepionki i zamówieniu ich ale na szczęście zadzwoniłam do apteki i mi odłożyli na poniedziałek :)
    No i jeszcze miałam któremuś pogratulować 2 miesięcy i nie pamietam który to bączek dzisiaj konczy?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia kiedy te 2 latka Emilki dzis czy jutro? Zapale jej swieczuszkę w oknie :*

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Kamcia kiedy te 2 latka Emilki dzis czy jutro? Zapale jej swieczuszkę w oknie :*

Jutro
    3.grudnia
    dziękujemy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Test sikow w dzień w pampersa lidlowskiego zaliczony pozytywnie i to konkretnie zesikal nic nie wyciekło.
    Zobaczymy jak będzie przy kupie.

Trochę są sztywne w porównaniu do pampersa pampersa zielonego:-(
    No ale cóż wymagać za tą cenę.
    Jakby nie było lepsze to niż tetra hahahha a wiadomo pieniądze do kosza więc trzeba szukać coś taniego.:-)

U nas raz tużury przeciekły. Jak młody walnął mega kupę i dopełnił mega sikami. Kupa w pampersie, siki na plecach :)
    Ale to raz. A w dada każda kupa na plecach. Wole obsikane ubranka niż obsrane :)

Bisacz, nie wiem czy to ma znaczenie, ale jedynymi skoczkami które młody w ogóle kiedykolwiek ciumkal to były Lovi. Może powinnam spróbować z butelka? Bo aventowy smoczek nie podszedł.
    Ale z butli avent pił kilka razy. Ostatnio tylko ma bunt.
    Chcemy zrobić kilka dni przerwy, żeby zapomniał traumę ;)
    A potem od nowa.

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lovi pasuje
    avent nie
    tt nie próbowałam choć mam

Ulfenstein lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 2935 2936 2937 2938 2939 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ