X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez juz nosimy trójki, ale to drugie podejście. W pierwszym były jakieś za wielkie aż. Teraz jest lepiej, ale w dwójki jeszcze wchodzi, ale mam już karton trojek to dwojek juz raczej nie kupię

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula, ja czekam tylko jak one się sprawdzą w przypadku kupy. Mi zostały 3 lub 4 sztuki dwójek, zostawię na pewno jedną na noc, żebym była spokojniejsza :) mój niby ok 5,8 kg waży, ale mam wrażenie że dużo zależy też od samej budowy dzidziusia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój właśnie przespał jedno karmienie, boję się armagedonu jak się obudzi o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nosimy juz 4 o.O

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia a 4 nie są od 9 kg ?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my ruszamy na spacer :)
    Młody przespał i obiad i swoją porę na wożenie się po dzielni,
    więc robimy krótką rundkę dookoła domu :)

kurde, chyba wyczułam dziada,
    ta wstrętną jedynkę na dole :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam już 4, one są od 8 kg - przynajmniej pampersy. Nasza mała wazy 6,6 więc trochę brakuje ale mąż się uparł ze w 3 już ciasno ma.
    Sprawdzę jak skończymy to opakowanie trójek i jak jednak będą za duże to kupię jeszcze jedne 3, a ta 4 spokojnie poczeka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Sarcia a 4 nie są od 9 kg ?

Te dady z biedronki 4 sa od 7 do 18 kg, trzeba zerkac bo w biedrze sa jeszcze, pampki 4+ ktore sa wlasnie od 9 a zwykle sa tak jak pisalam od 7 :)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się kupić tylko spódnice ale dokupie bluzkę i będzie na wigilię już nie mogę się doczekać wyprzedaży w ccc tyle butów mi się podoba ze dziś musiałam z tamtad wyjść
    Jutro już wracamy do domu a za 2 tygodnie przyjezdzam na święta mąż dojedzie pewnie przed samymi świętami

Już chce do domu muszę odpocząć zawsze tyle się tu dzieje masa odwiedzin co chwila coś

W poniedziałek neonatolog zobaczę co mi powie o tej witamine d. .
    M był dziś u swojej mamy z szymkiem jak byłam na zakupach potem ha tam poszłam niby ok ale ona się tak dziwnie na niego patrzy jakby mu coś było i cały czas pyta o główkę czy go kładę na wznak no kurze on nie będzie miał ojragles głowy jak jego kuzyn który jest z cc ma swoją urodę i już wkurzyla mnie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a małym cos wymysla, usnal o 23 i juz sstal po 3 h na jedzenie hmmm zawsze dluzej spal

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia to tak jak mój o 23 zjadł butelkę na spiocha i to 150 i już oczu jak 5 zł ciekawe

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja córka chodzi spać o 20 i ostatnio od 24 się wybudza co chwila, ale głodna nie jest bo jak jej daje pierś to złapie do buzi i trzyma po prostu a nie je. Dopiero tak jak teraz zjadła o 5. Szkoda tylko ze od tej 24 do 5 trzeba do niej z 10 razy wstać i dac smoczka

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziś dopiero o 6. wstał, a poszedł spać o 19.30 (mleczko ok 19.)
    boję się że te przespane noce wpłyną nam na słabszy przyrost :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez dzis cuduje...co prawda spi, ale zasnal po 23 spal do 2 , pozniej o 5 iteraz....

zmeczona jestem juz tym wstawaniem :( chciala bym chociaz jefna noc normalnie sie wyspac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Moj tez dzis cuduje...co prawda spi, ale zasnal po 23 spal do 2 , pozniej o 5 iteraz....

zmeczona jestem juz tym wstawaniem :( chciala bym chociaz jefna noc normalnie sie wyspac...
    Nie grzesz.. ja dzis co pol godziny wstawalam. Luksusem byly by 2 pobudki ;) i tak nie narzekam bo to jedna noc z wielu przespanych calych. A tego z córka nie zaznalam ona bardzo dlugo budzila sie co 2.5-3 godziny i tak co noc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od rana chodzę podk...
    od dwóch tygodni jest mowa że wracam na treningi i teraz wielkie zdziwienie że JA matka polka wychodzę gdzieś bez dziecka i jak to wygląda w oczach rodziny szanownego pana męża. I chyba muszę zostać, bo on nie ogarnie że dziecko musi po południu spać, a nie wędrować z niemytych rąk do rąk wśród gości i jak zacznie marudzić to pewnie głodny, więc można zafundować mu ból brzuszka i rzyganko dając dodatkową butlę. A temperatura 26-28 st, która panuje u teściów to idealna temperatura dla niemowląt.

k.. chyba musze jednak zostać w domu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela

Ja przy corce swoje sie juz nawstawslam bo ta to byla nie znozns yo choc synek moglby zrekompensowac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Angela

Ja przy corce swoje sie juz nawstawslam bo ta to byla nie znozns yo choc synek moglby zrekompensowac :)
    To mowie 2 czy 3 razy to nie jest źle chyba? Ja sie cieszyłam jak dziecko jak Kuba budzil mi sie 2 razy w nocy. Dla mnie to juz jest luksus. A przy karmieniu piersia to tylko cycka wystawialam i on jadl a ja spalam to juz w ogole luksus

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się z kolei martwię jak mój przesypia noce, naprawdę
    że przestanie mi ładnie przybierać :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest nie jest, ale rano niemoc mnie ogarnela jak qidzialam smacznie spiacego meza i podkurzylo mnie to ze musze wstawac i musialam sie wyzalic :)

‹‹ 2937 2938 2939 2940 2941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ