X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Chyba faktycznie o tym zapominają, bo on ma się turlać, bo on ma dźwigać się na samych dłoniach, a że go głodzę, że za mały jest, nosz kurczę, chyba następnym razem zostawię im swój numer żeby przekazali policji i opiece społecznej :( bo już naprawdę mi się ryczeć chce...
    Nie masz nigdzie poradni dla wczesniakow? U nas jest w szpitalu poradnia patologi noworodka i wcześniaka tam raz na miesiac chodziliśmy sprawdzali postępy,kierowali na dodatkowe badania itp i mieli ludzkie podejście. Co do diety, powiedz ze je juz schabowego i dadza Ci spokój. To twoja sprawa czy je. Mi lekarka starej daty w Owi mówiła abym gluten prowadziła pp roku a ona juz go jadla bo nasz pediatra juz tak zalecil. Więc mowilam ze nie je i głowy mi nie suszono

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, głównie mi chodzi o normalne miejsce gdzie zaszczepię swoje dziecko. Bez głupiego gadania. Haha, chcę widzieć jej minę jak powiem, że dałam schaba przez święta, bo przecież dziecko patrzy i rączki wyciąga, śliniąc się przy tym jak mały buldog. Skoro zostaliśmy ostatnio pochwaleni przez rehabilitantkę za postępy to chyba mogę jej wierzyć, zwłaszcza że to jeden z lepszych specjalistów w moim regionie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą nie wyobrażam sobie karmić Małego jeśli on nie potrafi nawet stabilnie siedzieć, głowa lata na prawo i lewo i dopiero od niedawna trafia sobie do buzi ;) ale przecież lekarze nie widząc nic złego w wciskaniu dziecku w pozycji półleżącej jedzenia łyżeczką.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak poza tym w opinii publicznej mrożonki są złe, słoiczki są złe, to chyba pozostaje nam czekać do lata :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, dlatego trzeba analizować składy. Ja się zastanawiam czy jest sens słoiczków, bo nie do końca pasuje mi konsystencja papek, ale też nie wiem co podpasuje na początek Młodemu. I jeszcze mam brata, który obeznany jest w dietetyce że głowa mała :O
    czasem aż mam go dość, ale przynajmniej wiem co i jak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 10:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieję że nie będzie tak źle ;)
    mój już godzinę śpi, przebudził się, ale go nie zaczepiałam, śpi dalej o.O

ale już 3 dzień ma bunt na łóżeczko i musi w dzień zasypiać przytulony do mnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 11:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala tez nie lubila sloiczkow sama wszystko gotowalam i blendowalam, kupowalam deserki i soczki

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tez rozwazam blw, bo oj ma tak silne dząsła, ze szok. moje sutki juz ciagnie dla zabawy, ja...co to będzie

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chcę robić grudki i dawać coś do przegryzienia w kawałku, zobaczymy jak się to skończony. Mały właśnie się obudził, teraz próbuje się czołgać na macie, ale nie potrafi zsynchronizować wszystkich odnóży :D

• Dariah Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Nie ma co porównywać dzieci bo można wtedy zwariować. .. moja np nie lubi być na brzuszku więc nie ćwiczymy za dużo bo szybko się denerwuje. Jak ją trzymam lub podnoszę to główkę ma ładnie sztywną ale nie widzę aby się garneła do siedzenia...ani do pełzania.. Też zaraz zacznę panikować że za wolno się rozwija... :/

A najgorsze są komentarze w stylu " Mój synek/córka już dawno to robił w hej wieku...." normalnie nóż się otwiera w kieszeni.

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mój dziś marudzi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy rozszerzać dietę ale czekamy, bo ciągle coś. Ja przy córce na początku wszystko analizowalam bylam jak matka wariatka ale przystopowalam gdy zaczela jeść z naszego talerza i widziałam jak jej smakuje. Teraz przy Kubie tez bede gotowac w sumie dla nich dla niego bede odlewac i bledowac a dla niej bardziej przyprawiac. Bo jałowego jedzenia nie ruszy i jej sie nie dziwie. Ja w zimę gdy nie ma sezonu uzywam mrożonek lepsze to niż towar ktory jest teraz i przychodzi do nas z końca świata.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chciałam zacząć od dyni i nie wiem co robić, jakiś czas temu kupowałam hokkaido w tesco, ale boję się taką podawać na pierwszy raz. W słoiczkach ciężko dostać samą. I nie do końca przekonują mnie te gładkie papy.

no i super że jest luz w schemacie i daje się co się chce i jak się chce i kiedy chce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 13:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, u mnie nigdzie nie ma :P
    a zastanawiam się czy można od razu ruszyć z kopyta i dawać do zupek przyprawy?
    czy np robić jednoskładnikowe papy, kawałki blw, a później już łączyć w dwu- trzyskładnikowe i dodawać wtedy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 14:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to muszę sprawdzić, ale wolę sama ugotować i doprowadzić do satysfakcjonującej mnie konsystencji, jeśli Mały będzie wolał gładkie papy to pomyślę co zrobić, bo niestety mnie osobiście słoiki nie smakują :D

haha, ale ja nie mam niemowlęcych kubków smakowych :D

agatia lubi tę wiadomość

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :-) nie mam ostatnio czasu na pisanie,ale codziennie czytam. Dzis weszlam na forum po prawie 4 miesiacach,kurcze ale ten czas leci.
    Od czego zaczynacie rozszerzanie diety u mluszków? Mojej kolezance pediatra zalecila rozszerzanie diety od gotowanego ziemniaka. Troche mnie to przerazilo,bo przeciez tam skrobia ziemniaczana i ciezkostrawne? Sama bym chciala cos dac malej,ale nie wiem co bedzie najlepsze na poczatek (kaszki przerobilysmy,ale bolal ja brzuszek po nich i poszly w odstawke) Daria za 2 dni bedzie miala 4 miesiace. Chce zaczac rozszerzanie diety tak za 2-3 tygodnie,choc korci mnie zeby juz zaczac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, ja zaczynam jak Mały będzie miał 6 miesięcy od dyni, później ziemniak, brokuł, marchewka, cukinia, burak. Nie ma co się śpieszyć z rozszerzaniem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dawalam corce marchew z ziemniakiem na poczatku :)

A tak w ogole d8stalam prsesylke z hippa ze sloiczkiem, lyzeczka i broszurkami i kuponami :)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

a jak moja synowa sie miewa ? Skok juzminal :) ?

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie ciocie :)
    Na sylwestra sie z waga nie udało, ale do urodzin dzisiejszych sie z Kosiem zmobilizowalismy i mamy 6015!
    Yeah! :)

kamciaelcia, Angela89, AJrin, Dariah, marta258, Darusia lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 3022 3023 3024 3025 3026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ