WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam się.
My wstalismy na karmienie nr 1 o godz 4:-(
Bo córka mi przylazla do pokoju i obudziła małego.
Wyłączyłem budzik i mąż mnie obudził jak wrócił z pracy.
Szykowanie córki w biegu,mały nie zjadł butli przed wyjściem i biegiem do przedszkola potem szybko do domu zjadłam kromala i kawa zapilam a po chwili działki weszli potem następni:-(
Moja matka już skomentowała skoczka bo wspomniała o zdjęciu i stoi w pokoju
Oczywiście ciśnienie mi urosła ale powiedziałam co myślałam i odpuscila.
Potem teściowa na temat sloiczkow!
Też powiedziałam co myślałam odpuscila.
Czy one się dziś zmowily?????
Teraz poszły do przedszkola na występ córki.
Mały chyba za dużo bodźców bo zasnąć na drzemke nie mógł
Lulam na rękach odplywa.
Musiałam dziąsła posmarować żelem
Ja mam dzisiaj zlot dziadków nie wiem o której pojadą więc odezwę się wieczorem i was doczytam.
Ci co mają wizyty kciuki trzymam:-)
Angela idź korzystaj! No nie wie co robi ale potem niech płacze hahahha
Lrf wiem że ci ciężko.
U mnie też nic nie działa tylko paracetamol.
Kamica powodzenia będzie dobrze i nocka przesłana będzie
Jak ja bym chciała żeby mały spał w łóżeczku ale jakoś nie mam weny,samozaparcia i jakoś w łóżku mi wygodniej.
Do potem
Mam nadzieję że przeżyję ten dzień -
nick nieaktualnyJa was podziwiam ze chcecie dzieci eksmitowac juz do swoich pokojow lub juz spia wswoim pokoju! Ja bym chyba zawalu dostala jak by maly sam mial spac on nawet jak w wozeczkh niemraz usnal to stawialam go przy lozku kolo mojej glowy.
Corka do 2,5 roku spala z nami w pokoju ale w swoim lozeczku, malego tez nie wyobrazam sobie szybciej wyeksmitowac -
My już po rehabilitacji mały zasnął w drodze powrotnej i śpi do teraz wymeczyla go Pani
U nas nie ma opcji spania osobno Szymek śpi w łóżeczku swoim i w naszym nie lubi ale no właśnie ale polega na tym że on nie płacze jak się obudzi nie krzyczy po prostu leży więc musiałabym sobie budził nastawiac bo bym go nie usłyszała ewentualnie niania z kamerka to moooze wtedy
-
nick nieaktualnyzasnął! oby ta chwila trwała
bo już powoli opadam ze sił.
żabko, u nas kompletnie nic nie pomaga, a nie chcę co chwila eksperymentować na dziecku
nie mam pomysłu na obiad, mąż z pracy na rynek chodzi do restauracji, a ja się chyba zadowolę jakimś kanapkami... a Małemu odpuszczę dziś dynię, skoro taki płaczliwy, albo ugotuję i jak po drzemce dalej będzie pierdółka to sama zjem... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Darusia owocnych zakupów
Lecimy na spacerek i poszaleć do parku
Dzwoniłam do Łodzi w piątek laser aktualny, ale mam stres. No i udało mi się pogadać z dr i może uda się zrobić USG przetoki od razu jeśli będzie radiolog w piatek. Pandr powiedział, że musimy ocenić stopień i głębokość, więc usg konieczne.
Skali dobrze, że już po i synulek śpi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
LRF,
wspolczuje Tobie i Filipkowi, bidula sie meczy ; (
Agatia,
super gdyby udalo sie od razu zrobic to usg! Im szybciej tym lepiej!
Angela,
ta Twoja Martynka jest niesamowita!! Brawo! A Ty lec na zakupy i szalej
Zabka,
no tal...milion zlotych rad....jakbym slyszala moja Mame...na szczescie tesciowq jest zupelnie inna i nie madrzy sie jesli sama jej nie zapytama najgorsza to bratowa....ona zawsze wie najlepiej tylko ze mamy zdecydowanie "odmienny styl wychowania dziecka "
Darusia,
A to mieliscie ten fotelik/nosidelko o wozka 3w1? My tez taki mamy ale jak po miescie sie przemieszczamy i Mala jest w kombinezonie to juz jest za maly, a poza tym Zosia go nienawidzi...ruk, krzyk i armageddon...w zeszlym tygodniu nie wytrzymalam psychicznie slyszac jej krzyki w samochodzie i tez kupilismy nowy09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualny
-
Witam , hej, hej dzien dobry!
Kurcze wszyscy juz mysla o fotelikach, a my mamy kiddy lunax-size i on jest do 13kg max, wiec jeszcze nas dlugo to ominie.
U nas nocki do pupy, ale ja jakos sie nie przejmuje, spie z Mlodym w lozku i go karmie cyckiem na lezaco i jest ok, nawet pieluche zmieniam 1 raz, jak sie obudzi o 22h, bo jak bym mu zmieniala w nocy, to na 100% by sie rozbudzil.
troche mam wyrzuty, ale pampers trzymam siuski, mlody nie jest mokry i ie mam zadnych uczulen..A kiedys zmienialam co karmienie czyli z 5 razy w noc.
No ale teraz nie robi kilku kup w nocy, tzn zadnej nie robi.
Agatia a Liwka dostanie jakies znieczulenie w kremie czy cos??ja weteranka laserow na twarz, wcale nie boli, bardziej laskocze. -
Wszystkim dzieciaczkom gratuluje postepow, usmiechow, chichrania, udanych nocy, jedzenia i zycze udanych wizyt u lekarzy:)
tzrymam kciuki za depresyjne Dziewczyny. Mam wrazenie, ze u mnie jest cos dziwnego, jade na autopilocie, nawet cwicze po nocach czasem, zastanawiam sie kiedy padne i wpadne w dolek. nie odczuwam zmeczenia - to dziwne i chyba niezbyt dobre.AJrin lubi tę wiadomość
-
Angela
korzystaj z katy męża, drugi raz taka przyjemność może się nie trafić
LRF,Madziula
Moja Amelka też śpi jako tako. Najlepiej jej wychodzi sen między 00:00 a 04:00 wtedy śpi bez pobudek (tfu, tfu, odpukać).
Dariah
Super, że wracasz już do żywych, nic przyjemnego być przeziębiona
Sarcia
Oj, ja też mam takie chwile depresyjne. Zrzucam to na karb karmienia piersią i hormonów. W zeszłym mies zauważyłam, że przez kilka dni miałam cerę wywaloną wypryskami jak nastolatka. W tym mies od kilku dni też. Może powoli rusza mi owulacja i za jakiś niedługi czas dostanę okres? Oby, już bym mogła mieć bo by mi to moje plany ułatwiło -
Jesteśmy po wizycie w przychodni i szczepieniu. Dobrze, że był z nami tatko, bo córeczka strasznie płakała
Boziu, jak ja nie lubię szczepień. Tak strasznie mi jej żal, tak mi smutno
Z super wieści to ładnie przybrałyśmy! Aż się zdziwiłam, bo osatnio choroba, teraz cuduje na cycku. Więcej nie je niż je a tu taka niespodzianka.
Cioteczki, Amelka waży aż 6820g. Od ostatniego ważenia (11 stycznia) przybrała 405g. Wyszło nam ok 31g na dobę. O matulu!
Nadal jest na 25/50 centylu z wagą ale co to za osiągnięcie hahakamciaelcia, Dariah, żabka04 lubią tę wiadomość
-
Hejka Nadrobilam was
Agatia 3mam kciuki za piatek fajnie ze oceni tez dziurka na USG daj znac jak tam i co powiedza bedzie dobrze
LRF niestety dzieci tzn ciaza ma tendencje do poszerzania bioder ale moze jeszcze wroci figura.
Angela zazdrosc ladnie Ci poszlo dawaj chwal sie co i jak
Ja wkoncu zaczelam schodzic z wagi jeszcze 2 kilo i bedzie tyle co przed ciaza ale to i tak o jakies 9 kilo za duzo wiec jeszcze troche bede walczyc. Ale ja prztylam w ciazy az 27 kilo
Sarcia czasem tak bywa jak odkad cwicze i dostalam okres jakos psychicznie wracam do normy nawet juz tak nie rycze na reklamach.
Magdziuuuula haha jade na tym samym autopilocie dzis w nocy wstawalam co 40 min i ja nie wiem jak to robie ale juz na 8:45 zaliczylam lekarza z mlodym wrocilam zrobilam chodakowska jak mlody spal a jak sie bawil obiad i pranie i sprzatanie wlasnie skonczylam. A na 15 jedziemy do neurologa
Wlasnie my dzis bylismy u dermatologa skora ponoc nie azs ani skaza bialkowa tylko lojotokowe zapalenie skory, z tych 3 ponoc najlepsze i to pewnie od moich hormonow bo dostalam okres. Ale poki co mam byc na diecie bez mlecznej i bez jajek dalej do poprawy. Przepisala specyfiki i kazala kapac w krochmalu jak sie poprawi mam testowac zjedzenie jogurtu.
Pozniej dam znac co neurolog powie wiec 3majcie kciuki aby rehabilitacja nie byla potrzebna.
-
Ajrin super, że to nie AZS. Oby dieta pomogła. Wcale ci jej nie zazdroszczę, bo sama na takiej byłam ale jeśli ma pomóc synkowi to warto.
Co do wagi w ciąży, to ja w ciąży przytyłam suma summarum jedynie 6kg ale startowałam z niezłą wagą haha (wszystko po tym pierdzielonych hormonach) a obecnie mam 16kg mniej więc spoko luzOczywiście mogłabym ważyć jeszcze mniej bo na wadze nadal 7 z przodu ale ja i tak się bardzo z tego cieszę. Teraz znów dużo ćwiczę, śmieję się do mojego D., że nabieram kondycji na kolejną ciąże haha
AJrin, Dariah lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAJrin wrote:Hejka Nadrobilam was
Agatia 3mam kciuki za piatek fajnie ze oceni tez dziurka na USG daj znac jak tam i co powiedza bedzie dobrze
LRF niestety dzieci tzn ciaza ma tendencje do poszerzania bioder ale moze jeszcze wroci figura.
Angela zazdrosc ladnie Ci poszlo dawaj chwal sie co i jak
Ja wkoncu zaczelam schodzic z wagi jeszcze 2 kilo i bedzie tyle co przed ciaza ale to i tak o jakies 9 kilo za duzo wiec jeszcze troche bede walczyc. Ale ja prztylam w ciazy az 27 kilo
Sarcia czasem tak bywa jak odkad cwicze i dostalam okres jakos psychicznie wracam do normy nawet juz tak nie rycze na reklamach.
Magdziuuuula haha jade na tym samym autopilocie dzis w nocy wstawalam co 40 min i ja nie wiem jak to robie ale juz na 8:45 zaliczylam lekarza z mlodym wrocilam zrobilam chodakowska jak mlody spal a jak sie bawil obiad i pranie i sprzatanie wlasnie skonczylam. A na 15 jedziemy do neurologa
Wlasnie my dzis bylismy u dermatologa skora ponoc nie azs ani skaza bialkowa tylko lojotokowe zapalenie skory, z tych 3 ponoc najlepsze i to pewnie od moich hormonow bo dostalam okres. Ale poki co mam byc na diecie bez mlecznej i bez jajek dalej do poprawy. Przepisala specyfiki i kazala kapac w krochmalu jak sie poprawi mam testowac zjedzenie jogurtu.
Pozniej dam znac co neurolog powie wiec 3majcie kciuki aby rehabilitacja nie byla potrzebna.nie jem od miesiaca slodyczy (tylko piecze ciaasta ktorych tez nie jem) na kolacje robie salatki. Nie pije kolorowego. No i od czasu do czasu rowerek. Ale i tak duzo przedemna.. bo brzuch jest i trzeba za niego sie wziąść