X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka już śpi ponad 1,5h ! I to w swoim łóżeczku ;)

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka znowu śpi. Normalnie czas czuwania dla niej to ok. 2,5-3h i drzemka max 30min. Dziś zalicza właśnie 3 drzemkę. Pierwsze dwie były po 40min. Boje się, że nie będzie mi spała w nocy, ale nie mam sumienia jej budzić. Cały czas ma podwyższoną tempkę tak ok 37,7, gdzie normalnie ma ok 36,2-36,4. Marudzi, popłakuje, masakra. Poprzednie dwa szczepienia to przy tym były udane. Fakt, troszkę pomarudziła w dzień po, w nocy się przebudzała, ale nie było takich jaj jak teraz.

Ulf
    Super, że kupa poszła :)

Amelka taka cwana, siadać umie, pełzać do przodu też, aczkolwiek ostatnio porzuciła pełzanie do przodu na rzecz pełzania do tyłu i ma z tego niezłą frajdę. Za to praktycznie się nie okręca. Czasem to zrobi, najczęściej przez lewe ramię z pleców na brzuch, ale po co to dalej ćwiczyć? Na boku potrafi się przewrócić, bo jeśli jakaś zabawka leży i koniecznie ją chce to się wykręci na bok, chwyci i znów plecuje. Z brzucha na plecy też jej się zdarzy, ale raczej jest to wypadek przy pracy niż zamierzone działanie.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yhy...słyszę ciumkanie...chyba będzie koniec sjesty...:)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, a co to za szczepienie było?
    My po dwóch dawkach 5w1 i jednej pneumo nie mieliśmy nic.
    A po meningo ta temperatura skoczyła ale wystarczyło raz podać paracetamol.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, gratuluję Piotrusiowi udanej pierwszej nocy w swoim pokoju :)

Natka, buziaki dla Amelki na 5 miesięcy :)

Ulfe, nasz Antoś turla się na boki a od kilku dni przekręca się po kilka razy dziennie z plecków na brzuszek, ale zawsze w lewo, dopiero jak my pomożemy mu trochę delikatnie przesuwając na prawy boczek to też się przekręci. Chyba bardzo mu się spodobało bo co chwilę próbuje się przekręcać, raz się uda, raz nie ale dzielnie ćwiczy :) Z brzuszka na plecy jeszcze nie umie.

Dariah, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 25 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf,

to było 5w1 Pentaxim i Pneumokoki Prevenor13. Poprzednie dwie też takie miała i żadnej reakcji w postaci temperatury. Jedynie marudzenie, ale na drugi dzień to już w ogóle dziecko było takie jakby szczepienia nie było. Teraz mi nawet jeść z piersi nie chce. Chwilę pociumka i się rzuca :( Jestem już bezradna normalnie :( jak to się do jutra nie zmieni to idę do pediatry.

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlasnie ten pentaxim odradzalo dlatego szczepie malego tgm samym co Nadie czyli infanrixem ipv, hib , ja osobisc7emzadnych dodatkowych szczepien nie uznaje. Szczepie podstawowo tylko tym co ttzeba

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoja droga to wkurza mnie moj maz miby nic takiego nie robi ale tym gledzeniem od wejscia jaki to on nie jest zmeczony to cisnienie mi skacze chyba na 500! Kurde, a ja to whpoczeta na wakacjach sobie siedze i drinki z palemka pije. Co za osiol i tylko sie miga zeby malego nie pilmowac, a po pracy prosto pojsc spac bo hrabia zmeczony. A ja na to mam tylko nerwy !!!! :/

Wysłany: 25 stycznia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, właśnie mi polecano ten Pentaxim 5w1 ale odradzano 6w1. Kurcze, pisz wiersze i bądź mądry. Teraz już i tak za późno. Tak jak wspomniałam dwie poprzednie było spoko.

Czyżby jakiś przełom? Wstała z temp. 36,8. Trzymajcie kciuki cioteczki. Oby ładnie mi na wieczór zjadła i zasnęła bez przebojów.
    Wasze kciuki mają moc! :)

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia

ale Infanrix co ja szczepie to jest tez 5w1 :) bl to jest infanrix ipv+hib, a ten co ty mowisz to jest Infanrix Hexa 6w1 a to dwie rozne szczepionki

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas po trzeciej dawce pneumo była masakra, teraz nas czeka 3 dawka żółtaczki :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    s mojemu wczoraj w progu się oberwalo ze nie umie we wtorek punktualnie wrócić z pracy. ..jeszcze się dobrze nie rozebral a już karmil małego. ..on wie ze w pracy "odpoczywa " nie raz to sam mówił

Ja juz po korepetycjach
    mam 3 tygodnie ferii ;)

Dariah lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje ze nie ma zasady co do szczepień. Piotr i emilka szczepieni byli tak samo (6w1 oraz pneumo ) I za każdym razem było inaczej. U małego 2 dawki bez objawów jakichkolwiek

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

a moj maz jest idiota, on nie rozjmie tego ze potrzebuje chwile wytchnienie odpoaczac ld tych dzieci mimo se kocham je najmocniej na swiecie, ten pajac sobie wlasnie spi a ja co siedze z dzieckiem kfore w dupie ma spanie ! A ja nie mam chwili zeby obejrzec głupi film j estem wsciekla jak osa!!!!

a ja za chwile pierd##ne wszystko i wyjdea on niech się buja z dzieckiem i go pilnuje skoro chcial byc tatusiem. Moja cierpliwosc powoli sie konczy!!!! :/ mam doscna maksa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 18:07

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    wściekła byłam wczoraj
    na pewno sąsiedzi usłyszeli. ..najpierw mały 8h potem korepetycje 2h wracam na kąpiel. ..a że się spóźnia to wszystko na szybko inna oczami świece za spóźnienie. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że o szczepieniach piszecie.
    Poczytam bo nie w temacie.

Przed chwilą miałam zawał????
    Uspalam małego odłożył do łóżeczka przymknelam drzwi.
    Minęło 15 min słyszę pisk!!!,śmiech? Brak oddechu? Zapowietrzenie?
    Motoru dostałam z mężem lecimy do pokoju a malyyyyyyyyy takie akcje do karuzeli uffff
    Musiałam chwilę odetchnąć słuchajcie:-)

Wysłany: 25 stycznia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia

a no, to ja nie wiedziałam, że tym co szczepisz to też 5w1. Szczerze to nawet nie wiedziałam. Zaufałam pielęgniarce i w sumie gadałam nawet na ten temat z 2 położnymi i obie polecały właśnie tą, którą szczepie. Eeeee... temat szczepionek to chyba temat rzeka. Możliwe też, że jeszcze wpływ na to miało osłabienie po przebytym przeziębieniu jakie miała Mela. Teraz już nie dojdę co i jak. Najważniejsze by tempka jej zeszła i nie było innych powikłań.

Narazie leży na kocu i wydziwia po swojemu. Wypiła troszkę herbatki, ale też niewiele. Mam nadzieję, że zje normalnie.

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia

bo facetem nie raz jak nie wstrząśnięsz to nie zakuma ze o cos nam chodzi doskonale cie rozumiem !

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    wstrzasalam właśnie swoim
    za to ze Piotrka nosi. Nosi bo Piotrek chce
    a ja mam dosyć i Piotrka i męża. Bo ten mały choleryk jest nieodkladalno -wyjacy. I mąż się przekonał jaki maly ma charakterek ja się go nie zadowoli! !!!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 25 stycznia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, to was Robercik wystraszył :)

żabka04 lubi tę wiadomość

5v79kzu.png

‹‹ 3164 3165 3166 3167 3168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ