SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam Małemu brokuła za 4,99 zł, eko był za 16 zł
    zła matka ze mnie, żałuję kasy na warzywa :D

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mmie ciężka noc, dzieci super pospały i śpią nadal, ale mnie tak kaszel męczył, że nie mogłam się położyć. Jutro wyjazd do Warszawy z dzieciakami do neurologa, a matka zdycha ;)
    Foxiu mrożone warzywa są ok, bo te świeże to jakaś masakra cenowa w okresie zimowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 08:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, u mnie ceny są porównywalne, a mnie osobiście nigdy nie smakowały mrożonki

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest prawie 8:30 czy moje dziecko żyje???
    nie pamiętam kiedy ostatnio tak długo spał

Dariah lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiu ja lubię mrożonki w zimie, bo te świeże ze szklarni albo spod folii to jakoś średnio.
    Ciesz się, że Fifek śpi i korzystaj :)
    Angela udanej zabawy na Smerfach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 08:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już się chyba Bandyta obudził, a miałam iść włosy myć :/

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiu a moi dalej śpią :-D mimo wypluwania płuc głowę umyłam :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia dzieki dzieki, moze nie zamienię sie w papa smerfa.

Ja gotowac jak na razie z mrozonek bede, później bede brala rzeczy od babci. Ma z różnych źródeł warzywa

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja może od jutra spróbuję drugie podejście, może faktycznie mu nie smakuje jak gotuję? Mąż się uparł że mam mu na siłę dawać, bo się pierniczą z tym rozszerzaniem za bardzo :( :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja może od jutra spróbuję drugie podejście, może faktycznie mu nie smakuje jak gotuję? Mąż się uparł że mam mu na siłę dawać, bo się pierniczą z tym rozszerzaniem za bardzo :( :(
    Na siłę nie dawaj bo sie zrazi, moze nie jest jeszcze gotowy?

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Ela nic na siłę, bo się Fidek zrazi. Może Twojego M nakarmić na siłę czymś, czego nie lubi.
    Czasem kilka razy trzeba dziecku coś podac, zanim mu zasmakuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może coś źle robię? chyba bym się załamała gdybym mu słoik bardziej zasmakował :/

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    może coś źle robię? chyba bym się załamała gdybym mu słoik bardziej zasmakował :/
    Ela Borek miał etap, że mojego nie tykał ze 2 tyg, potem miał etap, że nie tykał słoikowego, a później nie chciał papek ;)
    Na bank nic źle nie robisz. Przecież dziecko nie przychodzi z umiejętnością jedzenia, musi się tego nauczyć. Jednym idzie szybciej, innym wolniej. Może dla Filipa to jeszcze za wcześnie albo potrzebuje trochę czasu, żebym oswoić się z nowym. Spokojnie Elunia, bo Filip też Twój stres wyczuwa.
    Glowa do góry:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Pamiętaj że smak warzyw świeżych jest bardziej inteswyny niż ze słoiczka gdzie to jest bardzo pasteryzowany i przetworzony. Na pewno nic źle nie robisz. Może nie jest gotowy. Pamiętaj że pierwszy rok dziecka poznawanie smaków więc spokojnie pomalutku.

agatia lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe, gratuluję udanej wizyty u neurologa :)

Lrf, super że już pojawił się drugi ząbek u Filipka :)

Angela, Kuba ładnie śpi, z takim dzieckiem można się wyspać :)

U nas ogólnie Antoś też przesypia całe noce chociaż ostatnie dwie coś się budził ale to chyba pojedyncze przypadki bo już dzisiaj spał normalnie do 7 a wczoraj usnął o 21 :)

Wczoraj byliśmy w kościele gdzie będziemy chrzcić Antosia i już mamy wszystko załatwione, podpisy nasze i chrzestnych złożone, teraz tylko czekać do chrzcin, lokal też wybrany i zarezerwowany, musimy jeszcze tylko ustalić dokładne menu i na koniec zamówić tort :)

Angela89 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Ulfe, gratuluję udanej wizyty u neurologa :)

Lrf, super że już pojawił się drugi ząbek u Filipka :)

Angela, Kuba ładnie śpi, z takim dzieckiem można się wyspać :)

U nas ogólnie Antoś też przesypia całe noce chociaż ostatnie dwie coś się budził ale to chyba pojedyncze przypadki bo już dzisiaj spał normalnie do 7 a wczoraj usnął o 21 :)

Wczoraj byliśmy w kościele gdzie będziemy chrzcić Antosia i już mamy wszystko załatwione, podpisy nasze i chrzestnych złożone, teraz tylko czekać do chrzcin, lokal też wybrany i zarezerwowany, musimy jeszcze tylko ustalić dokładne menu i na koniec zamówić tort :)
    Taa wyspać jeszcze fajnie by bylo gdyby jego siostra tak super spala i do nas wedrowek nie urzadzala

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta a kiedy chrzciny? Sorki jakoś mi umknęło :) bo już przygotowania pełną parą :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynu ja pqdam Ignas od ponad tygosnia wstaje co 2 godziny i w dzien i wnocy ? Kurde czy on sie nie najada moim mlekiem ze tak czesto je ? Czy juz czas rozszerzac diete impodawac w dzien obiadki a na noc kasze ? Sama juz nie wiem zglupiec mozna ale wykancza mnie fizycznie, w dzien jak w dzien ale w nocy spie po 5-6 godzin :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    No to jest najgorsze, jak się kupę kasy wyda, w domu rozpakuje zakupy, a tam prawie nic nie kupione.
    A Igunio został z tatą?

A jak dzieciarnia z Tata :) Igunio chetnie z nim zostaje Ci powiem radzimsobie ze hej i nagle umie przewinac zabawic a to ciekawe...
    Tylko przy mnie jakos nic nie umie przy dsiecku robic

no ja zagladam do lodowki i mysle gdzie te moje zakupy cholera jasna ??:)

• agatia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia bo chłopy potrafią się super zajmować, tylko nie wszyscy się z tym ujawniają ;)
    Co do Igunia to wydaje mi się, że to skok. U Liwki wszystkie skoki to było jedzenie co chwila, wiszenie na piersi i sporo płaczu. Spanie w dzień to w dalszym ciągu rarytas niezależnie od skoczysławów ;)
    Twój Iguś ładnie przybiera na wadze, więc raczej o nienajadaniu nie ma co mówić.

Sarcia otwórz lodówkę i zawołaj: oddawaj moje 200 zł złodziejko ;)

Dariah lubi tę wiadomość

‹‹ 3207 3208 3209 3210 3211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ