X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka-matka wariatka :) wrote:
    Agatia, ciebie to ja w ogole podziwiam. Ogarniasz wszystko sama. Mega szacun.
    Nie nie dziś w Wawie jestem z tatusiem dzieci :-D bo ja prawka nie posiadam ;)
    A tak to na luzie jakos człowiek się organizuje :) czekam do wiosny bo wtedy odejdą te ubierania i będzie super iść na spacer, zakupy itp bez tej cebulowej mody ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, miałam Cię i Angelę zmotywować do tego prawka!

agatia lubi tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my po zabieganym weekendzie ;) czytalam Was ale nie mialam czasu pisac :) wiec teraz wszystko nadrabiam.

Agatia,
    Powodzenia u lekarzy!!! No i uwazaj na drodze bo to co sie ostqtnio dzieje to jakas masakra !!

Angela,
    gratulacje dla Kubusia nowych umiejetnosci ! ;)
    jak zdrowko u Was??

Sarcia,
    Wspolczuje histerii Igunia..nasza tez ostatnio ma etap "tylko mama lub tata" :) a jka ktos obcy bierze na rece to od razu jest placz.....
    Co do nocy...moze skok go dopadl??? To ze niedojada to u Was chyba nie mozlize :)

Ulfe,
    ciesze sie ze wisyta u neurologa udana i Kosiem wszystko ok ;) ja tez czesxiej nosze na jednej srronie, ale za to moj M czesciej na drugiej hehe

Natka,
    o Boziu...tule Was mocno...a dla Amelki masz jakies leki? Oby malutka sie szybko wykurowala :(
    no tak...matka zawsze usmiechnieta i zadowolona...zal sie Kochana ile tylko chcesz, czasami samo wyzalenie sie pomaga :)

LRF,
    brawo za 2 zabek!!! Wow!!
    Jesli chodzi o slad po szczepieniu ze szpitala to u nas byl mega duzy, nawt pierwsze szczepienie nam przez to odroczyli. Teraz esg tylko slad, tqki jakby czerwony punkt, strupek
    Nie karm Filipka na sile...efekt bedzie zupelnie odwrotny. Moze jest jeszcze nie gotowy? Jest jeszcze malutki! Jeszcze sie w zyciu na je i na probuje! :)

no a co u nas? Jak mowilam weekend zabiegany, szykujemy sie powoli bo zq tydzien lecimy do Francji na tydzien wiec powoli zaczynam wszystko ogarniac :)
    Wczoraj latalam jeszcze za kombinezonem dla Zoski bo te co mamy jest malawy a w wiekszy co mamy wpada i sie topi :)
    Jeszcze dzis rano dswonili z centrum gdzie chodzimh na rehabilitqcje ze sie zwolnila wizyta i mozemy przhjsc na 14:30 :)
    Ah! I Zosia niz ma juz kataru! ! Tfu tfu ! Wiec w srode bedzie szczepienie :)

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia powodzenia w stolicy!
    Sarcia a Ty do nas do trojmiasta na dlugo? :-)
    Natka duuuuuzo zdrówka dla Was!!!!!!!
    U nas weekend w miare, chociaz w nocy z soboty na niedziele maly plakal prawie cala noc nie wiem oco chodxilo, oczywiscie przez sen... Skonczylo sie tak ze o 1 w nocy wzielamgo do siebiebo nie mialam sily juz co chwila wstawac do niego. M wyladowal na kanapie... Dobrze ze ta noc byla lepsza!
    Chvielismy zrobic chrzciny teraz 19lutego, juz nawet obiad zarezereowalismy w restsuracji, ale tyle mowia o tej epidemii grypy teraz itd ze zdecydowalismy przeniesc na marzec albo kwiecien.
    W sobote widzielidmy sie ze znajomymi co maja 5tyg corcie, oj nie zamienilabym sie juz na takiego maluszka hehe. chociaz szczerze zazdroszcze ze spi im jeszcze za dnia ciagle prawie ehhh ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 11:26

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszczę wyjazdu do Francji! w jaki rejon lecicie? ja kiedyś bardzo chciałam na Korsykę, ale to nie na moją kieszeń :/

• Dariah Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta,
    Oj a ja bym chciała żeby Zosia była jeszcze raz taka malutka ;) ♡♡

A wiesz, Zosia też ostatnio płacze przez sen..najpierw się wierci i kręci a potem płacz. .ale jak pogłaszcze i pocicham to zazwyczaj się od razu uspakaja i zasypia :)

LRF,
    My lecimy do centrum, obok Le Mans :)
    Moj M stamtąd pochodzi więc jedziemy do jego rodziców :)
    ah na Korsyce nigdy nie byłam ale ponoć jest cudownie!! Może kiedyś :)
    Ale to prawda, to już jest droga impreza :/ jak lecimy do Francji to zwykle do rodziców więc nic nas to nie kosztuje - jedynie podróż :) a jak na wakacje tam to też mniej turystyczne miejsca wybieramy bo jak się przeliczy ceny na pln to tragedia :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 12:18

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, super ;) może kiedyś się wybiorę, ale mój m niestety anty nastawiony na takie pomysły, a ja akurat bardzo lubię wszystko co francuskie ;)

kurczę, znowu mnie nękają jakieś call centra, wydzwaniają od rana do wieczora :/
    chyba się ich zapytam wprost skąd mają mój numer i że jak nie usuną z bazy to będę musiała to gdzieś zgłosić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 12:23

• Dariah Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo lubię Francję :) z kolei mój M wolałby gdzie indziej na wakacje ale ze rodzine widzi tylko od urlopu do urlopu to jeździmy do Francji :)
    Nie ukrywam ze chętnie bym pojeździla turystycznie po Francji ale....ceny...:/ oni tam powariowali z cenami. ..:/

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, chyba nie ma co porównywać, bo oni mają inne zarobki i standardy życia, a Paryż czy Lazurowe to już zupełnie

• Dariah Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda regiony bardzo turystyczne to już w ogóle kosmos :) ale nawet sami Francuzi mówią ze ceny zwariowaly kilka lat temu i nawet dla przeciętnego Francuza są mega wysokie :/
    Z kolei moj M jest zakochany w Polsce i tylko by jezdzil po Polsce :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah super z tym wyjazdem, och jak ja bym sobie gdzies pojechala, zeby sie xmienilo przed oczami, ale u nas w perspektywie zmiana mieszkania na większe i kredyt a wtedy to w większości przypadkow palcem po mapie....

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta, ja planuję wakacje, ale też do rodziny, trochę na dolny Śląsk i chrzestna ma mieszkanie w górach, w Karkonoszach to może skorzystamy? o ile Mały nam pozwoli na taki wyjazd i nasza krowa się nie rozleci, teraz jak zamontowaliśmy gaz można jechać dalej :D

ugotowałam krupnik, ale chyba zaszalałam ze składnikami i meeega gęsty wyszedł :D

• martta Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj gory moje kochane! No ale niestety my to cala polske mamy do przejechania wtedy.... :-( U nas lato szykuje sie w domku letniskowym rodzicow m kolo bydgoszczy, dobrze, ze w zeszlym roku roku zrobili tam gruntowny remont to mozna poszalec teraz. Ale raczej nigdzie indziej nie wyjedziemy w tym roku :-( chybz ze na weekendowe zawody motocrossowe m...

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah Le Mans fajnie blisko jest też co zwiedzać, moja mama mieszka koło Lyonu. Wiec wakacje często u nich. Ale w tym roku mama przylatuje do nas.

A u nas zdrowie kiepsko już mi się nie chce pisać. Byliśmy na kontroli i jest gorzej. Zapalenie oskrzeli pełną parą. Idziemy wieczorem jeszcze do prof aby nas osłuchał i zobaczymy co dalej.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nasze wyjazdy to zawsze do tesciow , jedynie w wakcja letnie rezewujemy tydzien gdzies ale to tez zaden region suoer turystyczny ze wgledu na ceny i tlumy. Mieszkamy w miescie wiec raczej ciagniemy w spokojnieksze miejsca :)
    A tak to staramy sie jakies wekendowe wypady robic tu w Polsce :)
    za jakies z lata planujemy kupic dom wiec do tego czasu tez rzeba bedzie odlozyc sporo wiec mysle ze nasze wakacje tez beda palcem po mapie lub raczej u tesciow hehe :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela,
    ah widzisz nigdy nie bylam w regionie Lyonu. Musze kiedys tegl mojego wyciagnac :)
    Tak w regionie Le Mans tez jest co robic, nie daleko zamli nad Loara, Tours (piekne miasto) i przede wszystkim duzo zieleni :) do tego tesciowie maja dom na wsi, wiec ciswa i spokoj....!!! :)

Matulu... ; ( ale Was wielo chorobsko ;( oby to nie poszlo jeszcze dalej :(

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah ale cudnie Francja ❤ szczepcie, rehabilitujcie i lećcie wypoczywać :D
    Foxiu motywuj, motywuj choć ja na razie nie mam kasy na prawko.

Wizyta i ok i nie ok. Z Mlodą 1000 skierowań na cito, wszystko prywatnoe. A palant nic nie dołoży oprócz alimentów. Czeka mnie szarpanina w sądzie...no trudno.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, rozumiem, może się uda w niedalekiej przyszłości ;)
    Angela, oj biedni jesteście, zdrówka!

O jeżu, ile ja tej zupy nagotowałam o.O
    miałam nie robić zakupów, ale kupię kilka książek i gryzaki z Lula Love

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziekujemy za wasze dobre fluidy. Mam nadzieje, ze szybko zadzialaja i bedziemy niebawem zdrowe.

Dariah,super, ze tak sie udaje z rehabilitacjami Zosienki. ech... juz wam zazdroszcze tego wyjazdu. My chcielismy wyjechac w tym roku do Hiszpani ale niestety duzo roznych rzeczy sie nawarstwilo i chyba nie wydoimy z kasa. Pojedziemy na pare dni chyba nad morze nasze polskie, ktore tez lubie.

Agatia, trzymam za was kciuki. Oby wszystko sie u was ladnie poukladalo. Jak twoje zdrowie? Minelo ci chociaz troszke?

Sarcia, jak tam dieta? Trzymasz sie dzielnie?

Marta, jak juz zmienicie mieszkanie na cos wiekszego to na pewno uda sie wam z czasem gdzies wyskoczyc. A co swoje to swoje :)

Angela, przykro, ze tak chorujecie :( kazdego dopada chyba juz :( glowa do gory, ja ciagle sobie powtarzam, ze musi do cholery byc lepiej, bo gorzej to juz chyba nie moze.

Skali, jak tam u was?

LRF, Fifi przekonuje sie powoli do maminej kuchni? Duzy chlopak,.az 2 zabki. No, no, fiu, fiu :)

Bisacz, jak tam u ciebie? Nic sie ostatnio nie odzywasz.

U nas ciag dalszy walki z Mela o karmienie. W nocy je cudownie. Pije ladnie, mocno ciagnie, oproznia obie piersi. W dzien to jest walka. Czasem karmie ja na sile,pare lykniec chociaz, wiem, ze nie powinnam bo sie zrazi no ale cos jesc/pic musi. Powietrzem nie wyzyje. Boje sie, ze nie bedzie przybierac. W ciagu ostatniego 1,5tyg przybrala szumne ZERO albo co gorsze zacznie spadac z wagi.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zje kilka łyżeczek i na tym koniec

‹‹ 3209 3210 3211 3212 3213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ