WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My chyba mamy skok bo zachowanie identyczne jak ostatnio zaczęło się od pchania ręki do buzi a teraz od nowa się odgina ma nową umiejętność pelza na głowie na plecach czyli odgina głowę i odbija się nogami zaczyna cudowac z jedzeniem
Tej nocy pobodki 1 30, 4 6 przed 7 wzięłam go do siebie do cycka i usnal do 8 30
Ogólnie czuje ze się zaczyna teraz śpi zobaczę czy je jak wstanie rano butle już zjadł 140* zamiast 200 wieczorem zjada całą budzi się po 39 minutach daje cycka i usypia
Ogólnie mam katar od wczoraj ale bierze mnie od połowy zeszłego tygodnia kuruje się w domu w nocy mnie kaszel dusil ale rano było lepiej
My wakacje chyba w Bieszczadach w tym roku bo oboje kochamy ale marzy mi się Hiszpania
-
nick nieaktualny
-
Skali, ja i mąż chętnie byśmy wracali na każde wakacje do Hiszpanii. Jesteśmy zauroczeni Katalonią
Narazie marzymy o tym by pokazać ją Amelce mając nadzieję, że pokocha ją tak samo jak my
-
My do Hiszpani w czerwcu
Zobaczymy jak to będzie
Ja dzis przy porannym kaszkowaniu nagle sie tak słabo poczułam. Poleciałam do kibla, myślałam ze będę zwracać.
Ech. Zjadłby młody cała porcje (50ml wody), gdyby nie ta przerwa, a tak na dnie trochę zostało.
Popołudniu za to dostał drugi raz marchewkę
Nie wiem jak liczyć te łyżeczki. Bo do miseczki nałożyłam 3 pełne łyżeczki, ale potem młodego jak karmie, to mu podaje mniej, ale cześciej. Wiec 'jego' łyżeczek było kilkanaście. Zjadł całość. I otwierał ładnie paszcze. Jutro kończymy marchewkę. W środę pasternak albo ziemniak. -
Natka, może młode teraz jeszcze bardziej skokowo przybierają?
Unas miedzy niedziela a kolejna środa mega 50g, a potem do piątku doszło 110.
Tez cuduje przy cycku. Dobrze ze pożera te kaszki.
Rano dostal hippa na mleku. Wieczorem sinlac.
Dzis będziemy chyba próbować bez wieczornego cyca. Jest tak najedzony po kaszce o 19, ze o 2030 cycem nie zainteresowany. Pociumkal, śle sie wkurza ze za dużo leci. A jak wkurzony to nie zasypia.
I zostaje pytanie, dokarmić go cycem przez sen koło 22, zanim sie położę? Czy zostawić na kaszce? -
Natka u nas też wygibasy przy cycku i hocki klocki
Ulfe odstawienie przed snem od cycka to może być pierwszy krok do zakończenia kp. Zależy wszystko czy chcesz dalej kp czy chcesz wygaszaszać.
Ja juz w domu, stres opada. Staram się nie denerwować i czekać z Mlodą spokojnie na diagnostykę i ewentualne leczenie (oby nie). Ale plus taki, ze Pani neurolog powiedziała, że ruchowo Liwka jest na 7 mc robi wysokie podpory, zabiera się do czworakow. Choć tyle pozytywówWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 17:24
-
Dzisiejsza rehabilitacja nie byla wielkim sukcesem...najpierw w domu speed totalny bo prawie juz jestemy spoznioone...Zoskq juz ubranq, zapieta w foteliku i co slysze....prrrrr kupa...
wiec cala procedura od nowa.
potem u rehqbilitanta tez nie bylo kolorowo, po okolo 25 min Zoska wpadla w taka histerie ze zakonczylismy zajecia na dzis....
do tego zrobilam dzis praniejej kombinezonu...a akurat dzis nie ma ogrzewania...super....09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ulf, ja wystarczy, ze opuscilabym jedno karmienie a na drugi dzien mam juz mleka mniej (przynajmniej tak mi sie wydawalo po zachowaniu Meli) ale ja mam raczej wrazliwe cycki pod katem laktacji. U mnie odbudowac jest 1000razy gorzej niz wstrzymac,wiec cos w tym jest co Agatia pisze
-
Agatia a czemu na cito? Kurde u nas mowili ze na spokojnie
Sarcia moj Igi podkradl twojemu senobudzil sie tylko 2 razy sukces po 2.5 miesiaca budzenia sie milardy razy. Oby mu tak zostało dzis mialam kopa o wszystko sprzatnelam zrobilam obiad zaliczylam chodakowska i 3 godzinny spacer. Ba jesszcze wszystko poprasowalam i upralam!
Madziuuuula, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość
-
AJrin z dziurką nie ma cito, na cito eeg i USG drugie przez ciemiączko i przy okazji tego USG zrobimy tez USG dziurki. Udało się do dr Michała Brzewskiego, więc się cieszę bo może uda nam się bez rezonansu główki.
Ale dziurkę tez nam pani dr kazała potraktować poważnie, mamy ocenić stopień, sprawdzić czy dochodzi do kości guzicznej i dalej zobaczymy. Ma nam pomóc w konsultacji w por chorurgicznej. -
Witajcie dziewczyny!
Przepraszam za SPAM, ale wiem że nie wszystkie z Was zaglądają na "bazarek", a w moim poście (abstrahując od sprzedaży) możecie znaleźć informacje, które jako rodzicielki powinnyście posiadać.
Wielu rodziców zastanawia się jaki "kolejny" fotelik wybrać dla swojej pociechy, w końcu wozimy w nim najcenniejsze co mamy. Kiedy my stanęliśmy przed podobnym dylematem, nie patrzyliśmy który ładniejszy tylko zapoznaliśmy się z wynikami badań i opiniami naukowców dostępnych w internecie - chcieliśmy, żeby nasze dziecko było bezpieczne.
Okazało się, że dzieci wożone tyłem do kierunku jazdy do około 5rż dużo rzadziej (prawie pięciokrotnie) ulegają obrażeniom śmiertelnym w wyniku zderzenia czołowego (a takich mamy najwięcej na drogach) - tak wynika z porównania wypadków na drogach choćby w Niemczech, gdzie dzieci wożone są dowolnie (specjalnie podaję przykład dróg zachodnich, bo nasze wyglądają jak wyglądają) do wypadków w Skandynawii, gdzie dzieci obligatoryjnie wożone są tyłem do kierunku jazdy do 5rż. Dlaczego? Widzieliście na pewno testy zderzeniowe i to, co się podczas nich dzieje z głowami manekinów siedzących przodem i tyłem do kierunku jazdy. Mięśnie szyi i karku nie są u dzieci tak mocne jak u dorosłych, nie są w stanie w wystarczający sposób ochronić kręgosłupa w sytuacjach tak ekstremalnych jak przeciążenia powstałe podczas zderzeń - one powodują, że kręgosłup na odcinku szyjnym zostaje przerwany. Wszystkie te informacje możecie potwierdzić szukając w Google - w końcu ja też je stamtąd mam.
Dlatego wybraliśmy jedyny dostępny w 2013r na polskim rynku fotelik, który był montowany tyłem do kierunku jazdy - Maxi Cosi Mobi 9-25kg. Moje dziecię już z niego wyrosło, więc jest do sprzedania.
Jeżeli chcecie dowiedzieć się o foteliku czegoś więcej, zapraszam na stronę
https://www.olx.pl/oferta/maxi-cosi-mobi-9-25kg-CID88-IDkb40U.html
Pozdrawiam Was serdecznie, niech się Wam latorośle zdrowo chowają! -
nick nieaktualnyHej dziewczyny dopiero, zjadlam kolacje padam, po trasie.
no ogolem jechalismy w felach zakpowo turystyczno zalaatwieniowo
moj maz byl na konsultacji ortopedycznej w Gdansku bo bedzie mial przeszczep wiezadel no i przy okazji skoczylismy do Galerii Baltyckiej i zrobilismy zakupy uhum moj maz zrobil, kupil buty, matynarke i t shirty a ja jak zwykle"kupie cos jak schudne" Igunio byl z naki Nadka u u dziadkow ktorzy ja pk przedszkolu odebrali. Synciu byl na maksa grzeczny
cala droge spal 4 h !! Nastepny wyjazd do Gdanska gdziesw okolicy wiosny/lata i wezmiemy sobie hotel i na kilka dni zostaniemy
maz na operacje a ja z dzieciakami cos porobie chociac miasta nie znam w ogole ale z nawigacja moze sie nie zabije haha
a teraz ide sie myc...bo padam na dziubek, oby Iguniu spal jak aniolek w nocy !
A co dl diety, dziekuje za zainteresowanie efekt mkmo teho ze jem wieksze porcje niz rozpisane mam schudlam w 7dni 1,2 kg takze superdiete sobie modyfikuje ale sie jej dzielnie trzymam i o dziwo daje rade
Jutro mpge byc mniej aktywna bo mam urodziny i maz szykuje niespdzianke bo tesciowa wynajal do pilnowania dziecihmm
Natka-matka wariatka :), Dariah lubią tę wiadomość