X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF, to nie ma powodu do zmartwień. Amelka też kilka łyżeczek i koniec. Czasem zje 5 łyżeczek, czasem tylko 2. Nie ma reguły.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba mamy skok bo zachowanie identyczne jak ostatnio zaczęło się od pchania ręki do buzi a teraz od nowa się odgina ma nową umiejętność pelza na głowie na plecach czyli odgina głowę i odbija się nogami zaczyna cudowac z jedzeniem
    Tej nocy pobodki 1 30, 4 6 przed 7 wzięłam go do siebie do cycka i usnal do 8 30

Ogólnie czuje ze się zaczyna teraz śpi zobaczę czy je jak wstanie rano butle już zjadł 140* zamiast 200 wieczorem zjada całą budzi się po 39 minutach daje cycka i usypia

Ogólnie mam katar od wczoraj ale bierze mnie od połowy zeszłego tygodnia kuruje się w domu w nocy mnie kaszel dusil ale rano było lepiej

My wakacje chyba w Bieszczadach w tym roku bo oboje kochamy ale marzy mi się Hiszpania

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę jechać gdzieś gdzie w razie wu będzie dostęp do lekarza lub szpitala. Czułabym się dużo spokojniejsza. Mój się obudził, więc idziemy się bawić ;)

Wysłany: 6 lutego 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, ja i mąż chętnie byśmy wracali na każde wakacje do Hiszpanii. Jesteśmy zauroczeni Katalonią :) Narazie marzymy o tym by pokazać ją Amelce mając nadzieję, że pokocha ją tak samo jak my :)

5v79kzu.png

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do Hiszpani w czerwcu :)
    Zobaczymy jak to będzie :)

Ja dzis przy porannym kaszkowaniu nagle sie tak słabo poczułam. Poleciałam do kibla, myślałam ze będę zwracać.
    Ech. Zjadłby młody cała porcje (50ml wody), gdyby nie ta przerwa, a tak na dnie trochę zostało.
    Popołudniu za to dostał drugi raz marchewkę :)
    Nie wiem jak liczyć te łyżeczki. Bo do miseczki nałożyłam 3 pełne łyżeczki, ale potem młodego jak karmie, to mu podaje mniej, ale cześciej. Wiec 'jego' łyżeczek było kilkanaście. Zjadł całość. I otwierał ładnie paszcze. Jutro kończymy marchewkę. W środę pasternak albo ziemniak.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, może młode teraz jeszcze bardziej skokowo przybierają?
    Unas miedzy niedziela a kolejna środa mega 50g, a potem do piątku doszło 110.
    Tez cuduje przy cycku. Dobrze ze pożera te kaszki.
    Rano dostal hippa na mleku. Wieczorem sinlac.

Dzis będziemy chyba próbować bez wieczornego cyca. Jest tak najedzony po kaszce o 19, ze o 2030 cycem nie zainteresowany. Pociumkal, śle sie wkurza ze za dużo leci. A jak wkurzony to nie zasypia.
    I zostaje pytanie, dokarmić go cycem przez sen koło 22, zanim sie położę? Czy zostawić na kaszce?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka u nas też wygibasy przy cycku i hocki klocki ;)
    Ulfe odstawienie przed snem od cycka to może być pierwszy krok do zakończenia kp. Zależy wszystko czy chcesz dalej kp czy chcesz wygaszaszać.

Ja juz w domu, stres opada. Staram się nie denerwować i czekać z Mlodą spokojnie na diagnostykę i ewentualne leczenie (oby nie). Ale plus taki, ze Pani neurolog powiedziała, że ruchowo Liwka jest na 7 mc robi wysokie podpory, zabiera się do czworakow. Choć tyle pozytywów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 17:24

• Dariah Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza rehabilitacja nie byla wielkim sukcesem...najpierw w domu speed totalny bo prawie juz jestemy spoznioone...Zoskq juz ubranq, zapieta w foteliku i co slysze....prrrrr kupa... :/ wiec cala procedura od nowa.
    potem u rehqbilitanta tez nie bylo kolorowo, po okolo 25 min Zoska wpadla w taka histerie ze zakonczylismy zajecia na dzis....
    do tego zrobilam dzis praniejej kombinezonu...a akurat dzis nie ma ogrzewania...super....

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah to felerny dzisiaj dzionek. Oby jutro był lepszy :)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, nie wiedziałam.
    Cholera. To będziemy mu dawać cyca o 22

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M mnie pocieszyl mówi powinnaś się przyzwyczaić to już któryś skok po prostu nie będzie jadł i tyle .... Faceci zawsze umieją pocieszyć

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, jakbym slyszala mojego D :P im to jest latwo powiedziec.

5v79kzu.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe tak mi się wydaje, że laktacja może trochę ucierpieć, skoro na noc zamiast kp idzie mm. Bo to sygnał dla orgwnizmu o mniejszym zapotrzebowaniu. Chyba... bo wi3sz ja ekspertem kp nie jestem ;)

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, ja wystarczy, ze opuscilabym jedno karmienie a na drugi dzien mam juz mleka mniej (przynajmniej tak mi sie wydawalo po zachowaniu Meli) ale ja mam raczej wrazliwe cycki pod katem laktacji. U mnie odbudowac jest 1000razy gorzej niz wstrzymac,wiec cos w tym jest co Agatia pisze :)

5v79kzu.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a czemu na cito? Kurde u nas mowili ze na spokojnie :/

Sarcia moj Igi podkradl twojemu sen ;) obudzil sie tylko 2 razy sukces po 2.5 miesiaca budzenia sie milardy razy. Oby mu tak zostało dzis mialam kopa o wszystko sprzatnelam zrobilam obiad zaliczylam chodakowska i 3 godzinny spacer. Ba jesszcze wszystko poprasowalam i upralam!

Madziuuuula, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin, no, no, no :) podziwiam :) i gratuluje snu :D

Ulf, a w jakie rejony Hiszpanii jedziecie?

5v79kzu.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin z dziurką nie ma cito, na cito eeg i USG drugie przez ciemiączko i przy okazji tego USG zrobimy tez USG dziurki. Udało się do dr Michała Brzewskiego, więc się cieszę bo może uda nam się bez rezonansu główki.
    Ale dziurkę tez nam pani dr kazała potraktować poważnie, mamy ocenić stopień, sprawdzić czy dochodzi do kości guzicznej i dalej zobaczymy. Ma nam pomóc w konsultacji w por chorurgicznej.

• AgnieszkaG Znajoma

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Przepraszam za SPAM, ale wiem że nie wszystkie z Was zaglądają na "bazarek", a w moim poście (abstrahując od sprzedaży) możecie znaleźć informacje, które jako rodzicielki powinnyście posiadać.

Wielu rodziców zastanawia się jaki "kolejny" fotelik wybrać dla swojej pociechy, w końcu wozimy w nim najcenniejsze co mamy. Kiedy my stanęliśmy przed podobnym dylematem, nie patrzyliśmy który ładniejszy tylko zapoznaliśmy się z wynikami badań i opiniami naukowców dostępnych w internecie - chcieliśmy, żeby nasze dziecko było bezpieczne.
    Okazało się, że dzieci wożone tyłem do kierunku jazdy do około 5rż dużo rzadziej (prawie pięciokrotnie) ulegają obrażeniom śmiertelnym w wyniku zderzenia czołowego (a takich mamy najwięcej na drogach) - tak wynika z porównania wypadków na drogach choćby w Niemczech, gdzie dzieci wożone są dowolnie (specjalnie podaję przykład dróg zachodnich, bo nasze wyglądają jak wyglądają) do wypadków w Skandynawii, gdzie dzieci obligatoryjnie wożone są tyłem do kierunku jazdy do 5rż. Dlaczego? Widzieliście na pewno testy zderzeniowe i to, co się podczas nich dzieje z głowami manekinów siedzących przodem i tyłem do kierunku jazdy. Mięśnie szyi i karku nie są u dzieci tak mocne jak u dorosłych, nie są w stanie w wystarczający sposób ochronić kręgosłupa w sytuacjach tak ekstremalnych jak przeciążenia powstałe podczas zderzeń - one powodują, że kręgosłup na odcinku szyjnym zostaje przerwany. Wszystkie te informacje możecie potwierdzić szukając w Google - w końcu ja też je stamtąd mam.

Dlatego wybraliśmy jedyny dostępny w 2013r na polskim rynku fotelik, który był montowany tyłem do kierunku jazdy - Maxi Cosi Mobi 9-25kg. Moje dziecię już z niego wyrosło, więc jest do sprzedania.

7a2aa51185e0a740med.jpg

4fac252c2f9f4917med.jpg

Jeżeli chcecie dowiedzieć się o foteliku czegoś więcej, zapraszam na stronę
    https://www.olx.pl/oferta/maxi-cosi-mobi-9-25kg-CID88-IDkb40U.html

Pozdrawiam Was serdecznie, niech się Wam latorośle zdrowo chowają!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dopiero, zjadlam kolacje padam, po trasie. :) no ogolem jechalismy w felach zakpowo turystyczno zalaatwieniowo :) moj maz byl na konsultacji ortopedycznej w Gdansku bo bedzie mial przeszczep wiezadel no i przy okazji skoczylismy do Galerii Baltyckiej i zrobilismy zakupy uhum moj maz zrobil, kupil buty, matynarke i t shirty a ja jak zwykle"kupie cos jak schudne" Igunio byl z naki Nadka u u dziadkow ktorzy ja pk przedszkolu odebrali. Synciu byl na maksa grzeczny :) cala droge spal 4 h !! Nastepny wyjazd do Gdanska gdziesw okolicy wiosny/lata i wezmiemy sobie hotel i na kilka dni zostaniemy :) maz na operacje a ja z dzieciakami cos porobie chociac miasta nie znam w ogole ale z nawigacja moze sie nie zabije haha :D

a teraz ide sie myc...bo padam na dziubek, oby Iguniu spal jak aniolek w nocy !

A co dl diety, dziekuje za zainteresowanie efekt mkmo teho ze jem wieksze porcje niz rozpisane mam schudlam w 7dni 1,2 kg takze super :) diete sobie modyfikuje ale sie jej dzielnie trzymam i o dziwo daje rade :)

Jutro mpge byc mniej aktywna bo mam urodziny i maz szykuje niespdzianke bo tesciowa wynajal do pilnowania dzieci :) hmm

Natka-matka wariatka :), Dariah lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia to już dzisiaj 100 lat kochana :-D ciekawe, co tam mężuś szykuje... ❤

sarcia123 lubi tę wiadomość

‹‹ 3210 3211 3212 3213 3214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ