Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, dzieki za kciuki :) na caly sloiczek nie licze, ale chociaz 3lyzeczki :D
    Oby Iguniu ladnie dzis wam spal bys mogla z mezem spedzic spokojny, grzeszny wieczor :P

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha no oby dzis nie cyrkowal w koncu urodziny raz w roku :) ale wiem ze maz wykombinowal i chce mnie zabrac na kolacje do lokalu w ktorym sie poznalismy :)

i zalatwil tesciowa do dzieci i po pracy wychodzimy na chwile dla siebie :) chwila jakie jedzenie ? Przeciez ja mam diete hahaha

Dariah, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my nadal na samych warzywach :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 10:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a my nadal na samych warzywach :O

On juz ma 6 miesiecy to spokojnie miesko i owoce mozesz mu wprowadzac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak on nawet warzyw nie chce za bardzo jeść?

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ulfe tak mi się wydaje, że laktacja może trochę ucierpieć, skoro na noc zamiast kp idzie mm. Bo to sygnał dla orgwnizmu o mniejszym zapotrzebowaniu. Chyba... bo wi3sz ja ekspertem kp nie jestem ;)
    Mm nie wchodzi w grę bo z ta butla wciąż jest niepewność.
    O 19 dostaje kaszkę na wodzie.
    Wczoraj nam Kostek zweryfikował pomysł usypiania bez cyca.
    Wkurw M i w końcu ciumkanie na sen :)
    Wiec tyle z omijania karmienia na noc ;)

agatia lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • agatia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia urodziny są raz w roku :) dieta nie zając nie ucieknie ;)

Dariah, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka-matka wariatka :) wrote:
    Ajrin, no, no, no :) podziwiam :) i gratuluje snu :D

Ulf, a w jakie rejony Hiszpanii jedziecie?

Costa Brava. Jeszcze nie byliśmy, a chcemy blisko Barcelony w razie jakiś problemów :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Jesli o tej 22 bierze, to znaczy, ze potrzebuje :) Ale w tym wieku dzieci często potrafią nadrobić w ciągu dnia, po prostu wiecej piciumka w dzien - ogólnie przestawienie jednego karmienia nie powinno wpłynąć na produkcje mleka, ale jesli zauważysz, ze mniej je, to stymuluj laktatorem - mozesz nawet pompować i mrozić "na czarną gidzinę".

U mnie problem był w tym, ze jesli nie dałam wieczorem, to w nocy budziły mnie cycki kamienie (bo pierwsze karmienie robi M z butli). Teraz po prostu przed snem ściągam.
    Tylko potrzebuje bliskości czy mleka? :)
    Tez miałam problem z kamieniami jak młody budził sie raz. Ale wróciliśmy do 2 karmien i jest spoko :)

Behemottka lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak liczycie te łyżeczki?
    Bo jak nałożne do miseczki 3 pełne łyżeczki Np marchewki to młodemu później to daje na kilkanaście razy, bo wiosłuje cześciej ale mniej na łyżeczce.
    Czyli zjada 3 łyżeczki czy kilkanaście? :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia wszystkiego najlepszego :) :)

Natka dziękuję za pamięć, staram się czytać ale z pisaniem gorzej.
    W piątek starszy syn miał przysięgę i pierwszą przepustkę do domu po miesiącu więc było trochę zamieszania. Wczoraj wywiozłam go na busa i znowu bidulek siedzi w koszarach. No ale dostaje tam niezłą szkołę życia.
    My z Leosiem znowu powolutku smakujemy nowe rzeczy ale ma wrażliwy brzuszek, dynia całkiem na bok na razie bo strasznie ma po niej zagazowany brzuszek i brzydką kupę. Marchewka lepiej - zresztą ją uwielbia, w połączeniu z ziemniakiem też jest ok. Kupiłam brokuła ale podam go za jakieś 2 tygodnie bo intuicja mi podpowiada, że będzie po nim rewolucja.

Jakie krzesełka do karmienia kupiłyście lub planujecie kupić ?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję już pół słoiczka.
    Byliśmy na pobraniu krwi zuch nie płakał także super wyniki muszę dzwonić może jutro do przychodni
    Spadam ogarnuac

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nakładam do miseczki 2-3 łyżeczki co przekłada się na kilkanaście tych dziecięcych :)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nakładam tyle ile mi się akurat ugotuje, dziś akurat wrzuciłam do gotowania małego ziemniaczka i ok 6 kostek dyni, to wyszło tego sporo a i tak zjadł max 5-6 łyżeczek

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz ja mam jakieś krzesełko chicco, ale jest za duże i muszę poszukać czegoś mniejszego :)

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, ja nakladam np 3lyzeczki pelne do miseczki i z tego wachlujemy jakies kilkanascie:)
    Costa Brava, super :)Barcelone polecam. Nie znam piekniejszego miasta. Wszedzie pachnie oleandrem :)

Bisacz, ja mam krzeselko baby design pepe. U nas narazie stoi i czeka az Mela bedzie bardzo stabilnie siedziec.

Sarcia, urodziny raz w roku :) moze znajdziesz w menu jakas dobra salatke :) potem i tak wypocisz z mezem hihi :P

LRF spokojnie, najpierw niech sobie je warzywka, pozniej wprowadzisz mu reszte.

Skali, dzielny chlopak. Trzymam kciuki za dobre wyniki.

Agatia, idz z tym kaszlem do lekarza, niech cie obejrzy, bo calkiem nam zmarniejesz bidulo ;(

Dziewczyny, jak to w koncu jest z tym glutenem? Kiedy mam wprowadzic i jak to zrobic? Jedna lyzeczke manny do zwyklej kaszki ryzowej czy do porcji jedzenia ze sloiczka?

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jest taki wybór tych krzesełek, że głupieję. Mąż zlokalizował jakieś w smyku i się napalił. Muszę ogarnąć temat.

Natka taką zwykłą mannę trzeba ugotować myślę na wodzie i podać normalnie łyżeczką ale może się mylę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka
    http://mamapediatra.blog.pl/?p=323

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Sarcia wszystkiego najlepszego :) :)

Natka dziękuję za pamięć, staram się czytać ale z pisaniem gorzej.
    W piątek starszy syn miał przysięgę i pierwszą przepustkę do domu po miesiącu więc było trochę zamieszania. Wczoraj wywiozłam go na busa i znowu bidulek siedzi w koszarach. No ale dostaje tam niezłą szkołę życia.
    My z Leosiem znowu powolutku smakujemy nowe rzeczy ale ma wrażliwy brzuszek, dynia całkiem na bok na razie bo strasznie ma po niej zagazowany brzuszek i brzydką kupę. Marchewka lepiej - zresztą ją uwielbia, w połączeniu z ziemniakiem też jest ok. Kupiłam brokuła ale podam go za jakieś 2 tygodnie bo intuicja mi podpowiada, że będzie po nim rewolucja.

Jakie krzesełka do karmienia kupiłyście lub planujecie kupić ?

dziękuję za zyczenia :) Ja dzis wlasnie chcialam kupic krzeselko i jakis problem mam z bankowoscia internetowa szlag ;/ musze isc to zalatwic ale to juz nie dzis.

My sie zdecydowalismy na chicco polly progress 5w1

• Dariah Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Ciocie :))

Sarcia,
    100 lat !!!!! Bawcie sie dobrze :) dzis sie dieta nie przejmuj i tak jak mowi Natka, i tak to potem spalicie hehe :)

My juz po szczepieniu, mamy prawie 6kg ;) Zosia prawie nie plakala :)

nick nieaktualny, Natka-matka wariatka :), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 3212 3213 3214 3215 3216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ