X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, dzieki za kciuki :) na caly sloiczek nie licze, ale chociaz 3lyzeczki :D
    Oby Iguniu ladnie dzis wam spal bys mogla z mezem spedzic spokojny, grzeszny wieczor :P

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha no oby dzis nie cyrkowal w koncu urodziny raz w roku :) ale wiem ze maz wykombinowal i chce mnie zabrac na kolacje do lokalu w ktorym sie poznalismy :)

i zalatwil tesciowa do dzieci i po pracy wychodzimy na chwile dla siebie :) chwila jakie jedzenie ? Przeciez ja mam diete hahaha

Dariah, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my nadal na samych warzywach :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 10:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    a my nadal na samych warzywach :O

On juz ma 6 miesiecy to spokojnie miesko i owoce mozesz mu wprowadzac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak on nawet warzyw nie chce za bardzo jeść?

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ulfe tak mi się wydaje, że laktacja może trochę ucierpieć, skoro na noc zamiast kp idzie mm. Bo to sygnał dla orgwnizmu o mniejszym zapotrzebowaniu. Chyba... bo wi3sz ja ekspertem kp nie jestem ;)
    Mm nie wchodzi w grę bo z ta butla wciąż jest niepewność.
    O 19 dostaje kaszkę na wodzie.
    Wczoraj nam Kostek zweryfikował pomysł usypiania bez cyca.
    Wkurw M i w końcu ciumkanie na sen :)
    Wiec tyle z omijania karmienia na noc ;)

agatia lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • agatia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia urodziny są raz w roku :) dieta nie zając nie ucieknie ;)

Dariah, sarcia123 lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka-matka wariatka :) wrote:
    Ajrin, no, no, no :) podziwiam :) i gratuluje snu :D

Ulf, a w jakie rejony Hiszpanii jedziecie?

Costa Brava. Jeszcze nie byliśmy, a chcemy blisko Barcelony w razie jakiś problemów :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Jesli o tej 22 bierze, to znaczy, ze potrzebuje :) Ale w tym wieku dzieci często potrafią nadrobić w ciągu dnia, po prostu wiecej piciumka w dzien - ogólnie przestawienie jednego karmienia nie powinno wpłynąć na produkcje mleka, ale jesli zauważysz, ze mniej je, to stymuluj laktatorem - mozesz nawet pompować i mrozić "na czarną gidzinę".

U mnie problem był w tym, ze jesli nie dałam wieczorem, to w nocy budziły mnie cycki kamienie (bo pierwsze karmienie robi M z butli). Teraz po prostu przed snem ściągam.
    Tylko potrzebuje bliskości czy mleka? :)
    Tez miałam problem z kamieniami jak młody budził sie raz. Ale wróciliśmy do 2 karmien i jest spoko :)

Behemottka lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak liczycie te łyżeczki?
    Bo jak nałożne do miseczki 3 pełne łyżeczki Np marchewki to młodemu później to daje na kilkanaście razy, bo wiosłuje cześciej ale mniej na łyżeczce.
    Czyli zjada 3 łyżeczki czy kilkanaście? :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia wszystkiego najlepszego :) :)

Natka dziękuję za pamięć, staram się czytać ale z pisaniem gorzej.
    W piątek starszy syn miał przysięgę i pierwszą przepustkę do domu po miesiącu więc było trochę zamieszania. Wczoraj wywiozłam go na busa i znowu bidulek siedzi w koszarach. No ale dostaje tam niezłą szkołę życia.
    My z Leosiem znowu powolutku smakujemy nowe rzeczy ale ma wrażliwy brzuszek, dynia całkiem na bok na razie bo strasznie ma po niej zagazowany brzuszek i brzydką kupę. Marchewka lepiej - zresztą ją uwielbia, w połączeniu z ziemniakiem też jest ok. Kupiłam brokuła ale podam go za jakieś 2 tygodnie bo intuicja mi podpowiada, że będzie po nim rewolucja.

Jakie krzesełka do karmienia kupiłyście lub planujecie kupić ?

sarcia123 lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję już pół słoiczka.
    Byliśmy na pobraniu krwi zuch nie płakał także super wyniki muszę dzwonić może jutro do przychodni
    Spadam ogarnuac

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nakładam do miseczki 2-3 łyżeczki co przekłada się na kilkanaście tych dziecięcych :)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nakładam tyle ile mi się akurat ugotuje, dziś akurat wrzuciłam do gotowania małego ziemniaczka i ok 6 kostek dyni, to wyszło tego sporo a i tak zjadł max 5-6 łyżeczek

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz ja mam jakieś krzesełko chicco, ale jest za duże i muszę poszukać czegoś mniejszego :)

bisacz lubi tę wiadomość

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf, ja nakladam np 3lyzeczki pelne do miseczki i z tego wachlujemy jakies kilkanascie:)
    Costa Brava, super :)Barcelone polecam. Nie znam piekniejszego miasta. Wszedzie pachnie oleandrem :)

Bisacz, ja mam krzeselko baby design pepe. U nas narazie stoi i czeka az Mela bedzie bardzo stabilnie siedziec.

Sarcia, urodziny raz w roku :) moze znajdziesz w menu jakas dobra salatke :) potem i tak wypocisz z mezem hihi :P

LRF spokojnie, najpierw niech sobie je warzywka, pozniej wprowadzisz mu reszte.

Skali, dzielny chlopak. Trzymam kciuki za dobre wyniki.

Agatia, idz z tym kaszlem do lekarza, niech cie obejrzy, bo calkiem nam zmarniejesz bidulo ;(

Dziewczyny, jak to w koncu jest z tym glutenem? Kiedy mam wprowadzic i jak to zrobic? Jedna lyzeczke manny do zwyklej kaszki ryzowej czy do porcji jedzenia ze sloiczka?

bisacz lubi tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jest taki wybór tych krzesełek, że głupieję. Mąż zlokalizował jakieś w smyku i się napalił. Muszę ogarnąć temat.

Natka taką zwykłą mannę trzeba ugotować myślę na wodzie i podać normalnie łyżeczką ale może się mylę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka
    http://mamapediatra.blog.pl/?p=323

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Sarcia wszystkiego najlepszego :) :)

Natka dziękuję za pamięć, staram się czytać ale z pisaniem gorzej.
    W piątek starszy syn miał przysięgę i pierwszą przepustkę do domu po miesiącu więc było trochę zamieszania. Wczoraj wywiozłam go na busa i znowu bidulek siedzi w koszarach. No ale dostaje tam niezłą szkołę życia.
    My z Leosiem znowu powolutku smakujemy nowe rzeczy ale ma wrażliwy brzuszek, dynia całkiem na bok na razie bo strasznie ma po niej zagazowany brzuszek i brzydką kupę. Marchewka lepiej - zresztą ją uwielbia, w połączeniu z ziemniakiem też jest ok. Kupiłam brokuła ale podam go za jakieś 2 tygodnie bo intuicja mi podpowiada, że będzie po nim rewolucja.

Jakie krzesełka do karmienia kupiłyście lub planujecie kupić ?

dziękuję za zyczenia :) Ja dzis wlasnie chcialam kupic krzeselko i jakis problem mam z bankowoscia internetowa szlag ;/ musze isc to zalatwic ale to juz nie dzis.

My sie zdecydowalismy na chicco polly progress 5w1

bisacz lubi tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Ciocie :))

Sarcia,
    100 lat !!!!! Bawcie sie dobrze :) dzis sie dieta nie przejmuj i tak jak mowi Natka, i tak to potem spalicie hehe :)

My juz po szczepieniu, mamy prawie 6kg ;) Zosia prawie nie plakala :)

sarcia123, Natka-matka wariatka :), bisacz lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 3212 3213 3214 3215 3216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ