WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dariah, gratki. Duza dziewczyna
Bisacz, Skali, dzieki za info odnosnie glutenu. Chcialabym pod koniec tego tyg zaczac wprowadzac.
Martwi mnie co innego. Bylam zwazyc Amelke dzisiaj (ostatni raz wazylam ja w piatek) i stracila 15g. Cholera jasnanie bylo lekarki, wazyla nas pielegniarka. Waze ja zawsze tylko w bodziaku, na tej samej wadze. No i od pt stracila 15g a w pt na wazeniu wyszlo, ze od 1,5tyg nie przybrala nic. Wychodzi to karmienie dzienne. W nocy je ladnie. W dzien jest wielka dupa. Nie wiem co mam teraz robic
Moj D twierdzi, ze to pewnie chwilowe i zaraz nadrobi, ale teraz tym spadkiem to ja sie martwie ;(
-
nick nieaktualnyNatka, nie martw się na zapas, dzieci karmione piersią przybierają skokowo, w tym tygodniu o nic nie podskoczy, a w przyszłym nadrobi
poza tym 15g to niewiele, może kupki nie robiła albo w pampers zrobiła? to też swoje waży lub nie, jeśli po dwójce
-
LRF w pt i dzis byla po karmieniu i po dwojce. Ewentualnie wchodzi w gre waga moczu. Nad tym sie nie zastanawialam. Jak spojrzalam na wage to sie poprostu blada zrobilam.
Karmie ja cycem, je sloiczki na obiadek i kaszke popoludniu. Az nie chce myslec co by bylo bez tych sloiczkow (mimo,ze to kilka lyzeczek warzywek) i kilku lyzeczek kaszki. Przeciez to dziecko by sie samo zaglodzilo- w ogole czy to mozliwe? Proponuje jej piers co chwile, wygina sie, nie chce, odpycha mnie, ryczy. No sila jej go nie dam bo fizycznie nie jestem w stanie piersi wykrecic na wszystkie sposoby by trafic jej do dziubkasytuacja tylko jest bardzo frustrujaca juz.
Wspominalam wam, ze na sama mysl o tym,ze mam jej piers dac w dzien boli mnie zoladek. -
A może gorzej je cyca przez te warzywa? One są mało kaloryczne a zajmują miejsce w żołądku.
Próbowałaś podawać butla?
Mój je ostatnio lepiej. -
nick nieaktualnydokładnie warzywa i owoce są mniej kaloryczne od mleka, kasza zapycha i od niej co najwyżej waga mogłaby podskoczyć w górę, jeśli mało przybiera to najlepiej jest proponować pierś. Mój ostatnio akurat mleka więcej jada, warzyw góra 5-6 łyżeczek wciągnie,jutro będzie brokuł+ziemniak, a w czwartek wprowadzamy cukinię, a za kilka dni pietruszkę i robię jarzynówkę
Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tak zrobie. Poczekam jeszcze.
Wlasnie proponuje piers. Najpierw proponuje piers. JESLI zje cos z piersi to po ok godzinie proponuje warzywko lub kaszke. Jak nie zje to za ok 15munznow proponuje piers az do skutku. Tylko czesto konczy sie to jej placzem, krzykiem, odpychaniem a jak juz laskawie sie skysi to popije z 2min i koniec.
W nocy jest inaczej. Obala obie piersi,je lapczywie i kazda conajmnuej 10min az przestanie leciec cokolwiek.
Ja juz nie wiem normalnie jak to karmienie w dzien zmienic. -
nick nieaktualny
-
Natka jeżeli jej stan ogólny jest ok to nie ma się czym martwić może na czas dziennego karmienia zasłaniają rolety czy zasłony żeby było ciemnuej dzieci lubi jeść w ciszy polmroku a może zmień pozycję ja jak Szymek się odgina karmię go na lrzaco i wtedy je
Natka z drugiej strony rozumiem że się martwisz bo ja bym już u lekarza była jakby Szymek spadał z wagi ale ja jestem panikara co do wagi przez jego niska wagę
Był ksiądz pogadalismy u tenisie przez 5 min i poszedł także 5 minut i po wszystkim .
-
Sarcia, wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, spełnienia marzeń i pociechy z dzieci z okazji urodzin
Natka, może rzeczywiście spróbuj karmić w dzień tak jak w nocy, może wtedy mała załapie z piersi i zje.
Ja też się trochę przejmuję wagą mojego Antosia, ostatnio przez tydzień przybrał tylko 30 g, jutro idziemy na kolejne ważenie i zobaczymy jak będzie w tym tyg.
-
Sarcia najlepszego!
Natka duzo dzieci mialo ten etap swiat ciekawszy niz jedzenie. Dziewczyny dobrze mowia przyciemnij moze wlacz suszark3 odkurzacz i sprobuj czu tak dluzej possie. U nas jak cos rozproszy mlodego to tez niedojada a poznien w nocy sobie odbija czestym wstawaniem. Chwilowe jest lepiej ale soe boje coeszyc bo pewnie zaraz znowu pierdyliard razy wstawanie.
Agatia a czemu na cito te usg jakies podejrzenia?
Jak tam ty sie czujesz przechodzą oskrzela czy juz pluca wyplulas? Zdrowka. -
Oj, dziewczyny, próbowałam właśnie karmić w dzień "jak w nocy". Zasłaniałam zasłony, rolety. Karmiłam w sypialni, zmieniałam pozycje, włączałam karuzelę z szumem, sama szumiłam....czego ja nie robiłam. Niedługo będę karmić stojąc na głowie
-
Natka ja codziennie karmie na czworaka
Inaczej niedojada leniuszek.
-
Sarcia jak urodzinowo-randkowa kolacja? ❤
Natka u Liwki cyrk jedzeniowy trwa nadal, waga nie jest spektakularna, ale ci lekarz to mówi, ze jest ok. Wiercipiętka moja ma inne ważne sprawy na głowie
AJrin na cito mamy eeg i usg bo niestety lokalizacja naczyniaka nie zwiastuje niczego dobrego. Ale najważniejsze, że jesteśmy w dobrych rękach bo neuro stwarza wrażenie fachowca w temacie.
Zafascynowałaś mnie karmieniem na czworaka
Padłam dzisiaj z dzieciakami ok 20i teraz spać nie mogę
chyba spacer nas tak dotlenił
Spotkałam na spacerze koleżankę jeszcze z czasów lo. Tez ma synka 5 mc, trochę połaziłysmy razem, zaliczyłśmy ciucholand
Moja gwiazda wczoraj znowu usiadła 3 razy, więc mam nadzieję, że do skończonego 6 mc będzie gotowa na krzesełko i kawałki.
No i moje nosidło z chusty się szyje. Jeszcze max 3 tyg i będzie u nasMoże do tego czasu Młoda już będzie gotowa na testowanie
Podjęłam decyzję, że łóżeczko Młodej idzie do piwnicy, a zamiast kupię kojec. W razie W będzie mogła w nim spać i będzie mogła się w nim bawić. Juz jest tak mobilna, ze boję się, żeby B jej nie zdeptał, a czasem w kuchni muszę coś zrobić
Idę spróbować przysnąć, choć kaszel mnie męczy przeokrutnie
-
nick nieaktualnyu nas dziś Mały niespokojnie spał, wstał przed 6. zdrzemnął się od tej pory może na 5 minut? Zostawiłam go śpiącego z mężem w łóżku i poleciałam do kuchni po kawę, jak wróciłam to już żarł mój koc
agatia, też mam czasem ochotę wyciepać łóżeczko Fifiego w ***
-
Darusia zdrowia kobietko. Teraz trudno się uchronić przed chorobami, a trudno z dziećmi siedziec w domu
Foxiu z B łóżko poleciało, jak miał 11 mc, z L będzie zdecydowanie szybciej bo tylko mi zagraca
Jeny ile śniegu napadało... zima pełną parąjak Młody wstanie idziemy lepić bałwana
szkoda, ze nie mamy sanek