Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wprowadzam gluten 1 łyżkę kaszy manny ugotowanej dodaje do słoiczka ja daję pół słoiczka 60g na raz ale można też do mleka dawać kaszranne .

Ogarnelam mały śpi m ma być o 16 żebym zdążyła się wykąpać

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, gratki. Duza dziewczyna :)

Bisacz, Skali, dzieki za info odnosnie glutenu. Chcialabym pod koniec tego tyg zaczac wprowadzac.

Martwi mnie co innego. Bylam zwazyc Amelke dzisiaj (ostatni raz wazylam ja w piatek) i stracila 15g. Cholera jasna :( nie bylo lekarki, wazyla nas pielegniarka. Waze ja zawsze tylko w bodziaku, na tej samej wadze. No i od pt stracila 15g a w pt na wazeniu wyszlo, ze od 1,5tyg nie przybrala nic. Wychodzi to karmienie dzienne. W nocy je ladnie. W dzien jest wielka dupa. Nie wiem co mam teraz robic :( Moj D twierdzi, ze to pewnie chwilowe i zaraz nadrobi, ale teraz tym spadkiem to ja sie martwie ;(

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, nie martw się na zapas, dzieci karmione piersią przybierają skokowo, w tym tygodniu o nic nie podskoczy, a w przyszłym nadrobi ;) poza tym 15g to niewiele, może kupki nie robiła albo w pampers zrobiła? to też swoje waży lub nie, jeśli po dwójce

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF w pt i dzis byla po karmieniu i po dwojce. Ewentualnie wchodzi w gre waga moczu. Nad tym sie nie zastanawialam. Jak spojrzalam na wage to sie poprostu blada zrobilam.
    Karmie ja cycem, je sloiczki na obiadek i kaszke popoludniu. Az nie chce myslec co by bylo bez tych sloiczkow (mimo,ze to kilka lyzeczek warzywek) i kilku lyzeczek kaszki. Przeciez to dziecko by sie samo zaglodzilo- w ogole czy to mozliwe? Proponuje jej piers co chwile, wygina sie, nie chce, odpycha mnie, ryczy. No sila jej go nie dam bo fizycznie nie jestem w stanie piersi wykrecic na wszystkie sposoby by trafic jej do dziubka :) sytuacja tylko jest bardzo frustrujaca juz.
    Wspominalam wam, ze na sama mysl o tym,ze mam jej piers dac w dzien boli mnie zoladek.

5v79kzu.png

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może gorzej je cyca przez te warzywa? One są mało kaloryczne a zajmują miejsce w żołądku.
    Próbowałaś podawać butla?
    Mój je ostatnio lepiej.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie warzywa i owoce są mniej kaloryczne od mleka, kasza zapycha i od niej co najwyżej waga mogłaby podskoczyć w górę, jeśli mało przybiera to najlepiej jest proponować pierś. Mój ostatnio akurat mleka więcej jada, warzyw góra 5-6 łyżeczek wciągnie,jutro będzie brokuł+ziemniak, a w czwartek wprowadzamy cukinię, a za kilka dni pietruszkę i robię jarzynówkę ;)

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i czekam aż skafander przyjdzie to wprowadzimy buraka, ewentualnie rozbiorę go do rosołu, żeby nie ucierpiało żadne ubranko :D

Dariah, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka twój m faktycznie ma rację, poczekaj tydzień i ponów ważenie, powinno być lepiej. To pewnie chwilowy zastój. Mała nie da się zagłodzić :)

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobie. Poczekam jeszcze.

Wlasnie proponuje piers. Najpierw proponuje piers. JESLI zje cos z piersi to po ok godzinie proponuje warzywko lub kaszke. Jak nie zje to za ok 15munznow proponuje piers az do skutku. Tylko czesto konczy sie to jej placzem, krzykiem, odpychaniem a jak juz laskawie sie skysi to popije z 2min i koniec.

W nocy jest inaczej. Obala obie piersi,je lapczywie i kazda conajmnuej 10min az przestanie leciec cokolwiek.

Ja juz nie wiem normalnie jak to karmienie w dzien zmienic.

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, niektóre dzieci tak mają i nie wiem co Ci poradzić :(

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka jeżeli jej stan ogólny jest ok to nie ma się czym martwić może na czas dziennego karmienia zasłaniają rolety czy zasłony żeby było ciemnuej dzieci lubi jeść w ciszy polmroku a może zmień pozycję ja jak Szymek się odgina karmię go na lrzaco i wtedy je

Natka z drugiej strony rozumiem że się martwisz bo ja bym już u lekarza była jakby Szymek spadał z wagi ale ja jestem panikara co do wagi przez jego niska wagę

Był ksiądz pogadalismy u tenisie przez 5 min i poszedł także 5 minut i po wszystkim .

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, spełnienia marzeń i pociechy z dzieci z okazji urodzin :)

Natka, może rzeczywiście spróbuj karmić w dzień tak jak w nocy, może wtedy mała załapie z piersi i zje.
    Ja też się trochę przejmuję wagą mojego Antosia, ostatnio przez tydzień przybrał tylko 30 g, jutro idziemy na kolejne ważenie i zobaczymy jak będzie w tym tyg.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia najlepszego!

Natka duzo dzieci mialo ten etap swiat ciekawszy niz jedzenie. Dziewczyny dobrze mowia przyciemnij moze wlacz suszark3 odkurzacz i sprobuj czu tak dluzej possie. U nas jak cos rozproszy mlodego to tez niedojada a poznien w nocy sobie odbija czestym wstawaniem. Chwilowe jest lepiej ale soe boje coeszyc bo pewnie zaraz znowu pierdyliard razy wstawanie.

Agatia a czemu na cito te usg jakies podejrzenia?
    Jak tam ty sie czujesz przechodzą oskrzela czy juz pluca wyplulas? Zdrowka.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, dziewczyny, próbowałam właśnie karmić w dzień "jak w nocy". Zasłaniałam zasłony, rolety. Karmiłam w sypialni, zmieniałam pozycje, włączałam karuzelę z szumem, sama szumiłam....czego ja nie robiłam. Niedługo będę karmić stojąc na głowie :D

5v79kzu.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja codziennie karmie na czworaka ;) Inaczej niedojada leniuszek.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czworaka? Jak to wygląda? Tak nie próbowałam

5v79kzu.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia jak urodzinowo-randkowa kolacja? ❤

Natka u Liwki cyrk jedzeniowy trwa nadal, waga nie jest spektakularna, ale ci lekarz to mówi, ze jest ok. Wiercipiętka moja ma inne ważne sprawy na głowie :)

AJrin na cito mamy eeg i usg bo niestety lokalizacja naczyniaka nie zwiastuje niczego dobrego. Ale najważniejsze, że jesteśmy w dobrych rękach bo neuro stwarza wrażenie fachowca w temacie.
    Zafascynowałaś mnie karmieniem na czworaka :-D

Padłam dzisiaj z dzieciakami ok 20 ;) i teraz spać nie mogę ;) chyba spacer nas tak dotlenił :)
    Spotkałam na spacerze koleżankę jeszcze z czasów lo. Tez ma synka 5 mc, trochę połaziłysmy razem, zaliczyłśmy ciucholand ;)

Moja gwiazda wczoraj znowu usiadła 3 razy, więc mam nadzieję, że do skończonego 6 mc będzie gotowa na krzesełko i kawałki.
    No i moje nosidło z chusty się szyje. Jeszcze max 3 tyg i będzie u nas :) Może do tego czasu Młoda już będzie gotowa na testowanie ;)
    Podjęłam decyzję, że łóżeczko Młodej idzie do piwnicy, a zamiast kupię kojec. W razie W będzie mogła w nim spać i będzie mogła się w nim bawić. Juz jest tak mobilna, ze boję się, żeby B jej nie zdeptał, a czasem w kuchni muszę coś zrobić ;)

Idę spróbować przysnąć, choć kaszel mnie męczy przeokrutnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziś Mały niespokojnie spał, wstał przed 6. zdrzemnął się od tej pory może na 5 minut? Zostawiłam go śpiącego z mężem w łóżku i poleciałam do kuchni po kawę, jak wróciłam to już żarł mój koc o.O

agatia, też mam czasem ochotę wyciepać łóżeczko Fifiego w *** :/

• Darusia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 10:39

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia zdrowia kobietko. Teraz trudno się uchronić przed chorobami, a trudno z dziećmi siedziec w domu ;)

Foxiu z B łóżko poleciało, jak miał 11 mc, z L będzie zdecydowanie szybciej bo tylko mi zagraca ;)

Jeny ile śniegu napadało... zima pełną parą :) jak Młody wstanie idziemy lepić bałwana :-D szkoda, ze nie mamy sanek :)

‹‹ 3213 3214 3215 3216 3217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ