X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wprowadzam gluten 1 łyżkę kaszy manny ugotowanej dodaje do słoiczka ja daję pół słoiczka 60g na raz ale można też do mleka dawać kaszranne .

Ogarnelam mały śpi m ma być o 16 żebym zdążyła się wykąpać

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, gratki. Duza dziewczyna :)

Bisacz, Skali, dzieki za info odnosnie glutenu. Chcialabym pod koniec tego tyg zaczac wprowadzac.

Martwi mnie co innego. Bylam zwazyc Amelke dzisiaj (ostatni raz wazylam ja w piatek) i stracila 15g. Cholera jasna :( nie bylo lekarki, wazyla nas pielegniarka. Waze ja zawsze tylko w bodziaku, na tej samej wadze. No i od pt stracila 15g a w pt na wazeniu wyszlo, ze od 1,5tyg nie przybrala nic. Wychodzi to karmienie dzienne. W nocy je ladnie. W dzien jest wielka dupa. Nie wiem co mam teraz robic :( Moj D twierdzi, ze to pewnie chwilowe i zaraz nadrobi, ale teraz tym spadkiem to ja sie martwie ;(

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, nie martw się na zapas, dzieci karmione piersią przybierają skokowo, w tym tygodniu o nic nie podskoczy, a w przyszłym nadrobi ;) poza tym 15g to niewiele, może kupki nie robiła albo w pampers zrobiła? to też swoje waży lub nie, jeśli po dwójce

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF w pt i dzis byla po karmieniu i po dwojce. Ewentualnie wchodzi w gre waga moczu. Nad tym sie nie zastanawialam. Jak spojrzalam na wage to sie poprostu blada zrobilam.
    Karmie ja cycem, je sloiczki na obiadek i kaszke popoludniu. Az nie chce myslec co by bylo bez tych sloiczkow (mimo,ze to kilka lyzeczek warzywek) i kilku lyzeczek kaszki. Przeciez to dziecko by sie samo zaglodzilo- w ogole czy to mozliwe? Proponuje jej piers co chwile, wygina sie, nie chce, odpycha mnie, ryczy. No sila jej go nie dam bo fizycznie nie jestem w stanie piersi wykrecic na wszystkie sposoby by trafic jej do dziubka :) sytuacja tylko jest bardzo frustrujaca juz.
    Wspominalam wam, ze na sama mysl o tym,ze mam jej piers dac w dzien boli mnie zoladek.

5v79kzu.png

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może gorzej je cyca przez te warzywa? One są mało kaloryczne a zajmują miejsce w żołądku.
    Próbowałaś podawać butla?
    Mój je ostatnio lepiej.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie warzywa i owoce są mniej kaloryczne od mleka, kasza zapycha i od niej co najwyżej waga mogłaby podskoczyć w górę, jeśli mało przybiera to najlepiej jest proponować pierś. Mój ostatnio akurat mleka więcej jada, warzyw góra 5-6 łyżeczek wciągnie,jutro będzie brokuł+ziemniak, a w czwartek wprowadzamy cukinię, a za kilka dni pietruszkę i robię jarzynówkę ;)

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i czekam aż skafander przyjdzie to wprowadzimy buraka, ewentualnie rozbiorę go do rosołu, żeby nie ucierpiało żadne ubranko :D

Dariah, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka twój m faktycznie ma rację, poczekaj tydzień i ponów ważenie, powinno być lepiej. To pewnie chwilowy zastój. Mała nie da się zagłodzić :)

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobie. Poczekam jeszcze.

Wlasnie proponuje piers. Najpierw proponuje piers. JESLI zje cos z piersi to po ok godzinie proponuje warzywko lub kaszke. Jak nie zje to za ok 15munznow proponuje piers az do skutku. Tylko czesto konczy sie to jej placzem, krzykiem, odpychaniem a jak juz laskawie sie skysi to popije z 2min i koniec.

W nocy jest inaczej. Obala obie piersi,je lapczywie i kazda conajmnuej 10min az przestanie leciec cokolwiek.

Ja juz nie wiem normalnie jak to karmienie w dzien zmienic.

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, niektóre dzieci tak mają i nie wiem co Ci poradzić :(

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka jeżeli jej stan ogólny jest ok to nie ma się czym martwić może na czas dziennego karmienia zasłaniają rolety czy zasłony żeby było ciemnuej dzieci lubi jeść w ciszy polmroku a może zmień pozycję ja jak Szymek się odgina karmię go na lrzaco i wtedy je

Natka z drugiej strony rozumiem że się martwisz bo ja bym już u lekarza była jakby Szymek spadał z wagi ale ja jestem panikara co do wagi przez jego niska wagę

Był ksiądz pogadalismy u tenisie przez 5 min i poszedł także 5 minut i po wszystkim .

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka, spełnienia marzeń i pociechy z dzieci z okazji urodzin :)

Natka, może rzeczywiście spróbuj karmić w dzień tak jak w nocy, może wtedy mała załapie z piersi i zje.
    Ja też się trochę przejmuję wagą mojego Antosia, ostatnio przez tydzień przybrał tylko 30 g, jutro idziemy na kolejne ważenie i zobaczymy jak będzie w tym tyg.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia najlepszego!

Natka duzo dzieci mialo ten etap swiat ciekawszy niz jedzenie. Dziewczyny dobrze mowia przyciemnij moze wlacz suszark3 odkurzacz i sprobuj czu tak dluzej possie. U nas jak cos rozproszy mlodego to tez niedojada a poznien w nocy sobie odbija czestym wstawaniem. Chwilowe jest lepiej ale soe boje coeszyc bo pewnie zaraz znowu pierdyliard razy wstawanie.

Agatia a czemu na cito te usg jakies podejrzenia?
    Jak tam ty sie czujesz przechodzą oskrzela czy juz pluca wyplulas? Zdrowka.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, dziewczyny, próbowałam właśnie karmić w dzień "jak w nocy". Zasłaniałam zasłony, rolety. Karmiłam w sypialni, zmieniałam pozycje, włączałam karuzelę z szumem, sama szumiłam....czego ja nie robiłam. Niedługo będę karmić stojąc na głowie :D

5v79kzu.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja codziennie karmie na czworaka ;) Inaczej niedojada leniuszek.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czworaka? Jak to wygląda? Tak nie próbowałam

5v79kzu.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia jak urodzinowo-randkowa kolacja? ❤

Natka u Liwki cyrk jedzeniowy trwa nadal, waga nie jest spektakularna, ale ci lekarz to mówi, ze jest ok. Wiercipiętka moja ma inne ważne sprawy na głowie :)

AJrin na cito mamy eeg i usg bo niestety lokalizacja naczyniaka nie zwiastuje niczego dobrego. Ale najważniejsze, że jesteśmy w dobrych rękach bo neuro stwarza wrażenie fachowca w temacie.
    Zafascynowałaś mnie karmieniem na czworaka :-D

Padłam dzisiaj z dzieciakami ok 20 ;) i teraz spać nie mogę ;) chyba spacer nas tak dotlenił :)
    Spotkałam na spacerze koleżankę jeszcze z czasów lo. Tez ma synka 5 mc, trochę połaziłysmy razem, zaliczyłśmy ciucholand ;)

Moja gwiazda wczoraj znowu usiadła 3 razy, więc mam nadzieję, że do skończonego 6 mc będzie gotowa na krzesełko i kawałki.
    No i moje nosidło z chusty się szyje. Jeszcze max 3 tyg i będzie u nas :) Może do tego czasu Młoda już będzie gotowa na testowanie ;)
    Podjęłam decyzję, że łóżeczko Młodej idzie do piwnicy, a zamiast kupię kojec. W razie W będzie mogła w nim spać i będzie mogła się w nim bawić. Juz jest tak mobilna, ze boję się, żeby B jej nie zdeptał, a czasem w kuchni muszę coś zrobić ;)

Idę spróbować przysnąć, choć kaszel mnie męczy przeokrutnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziś Mały niespokojnie spał, wstał przed 6. zdrzemnął się od tej pory może na 5 minut? Zostawiłam go śpiącego z mężem w łóżku i poleciałam do kuchni po kawę, jak wróciłam to już żarł mój koc o.O

agatia, też mam czasem ochotę wyciepać łóżeczko Fifiego w *** :/

• Darusia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 10:39

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia zdrowia kobietko. Teraz trudno się uchronić przed chorobami, a trudno z dziećmi siedziec w domu ;)

Foxiu z B łóżko poleciało, jak miał 11 mc, z L będzie zdecydowanie szybciej bo tylko mi zagraca ;)

Jeny ile śniegu napadało... zima pełną parą :) jak Młody wstanie idziemy lepić bałwana :-D szkoda, ze nie mamy sanek :)

‹‹ 3213 3214 3215 3216 3217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ