X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas cacy jest jedynie nasze łóżko, boję się tylko że pewnego razu spadnie z niego, jak np pójdę do toalety :/ bo tak to śpi między nami, a dzisiaj jeszcze kot się wprosił do nas na spanie

• agatia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiu zapewne kiedyś spadnie ;) jak nie z łóżka to z czegoś innego. Taka kolej rzeczy, gdy dzieć poznaje świat.
    Do tej pory pamiętam pierwsze dwa upadki B. Kolejne już były rutyną ;) Ale Młody dzięki temu nauczył się asekurować i w wieku 11 mc spał na sam na wersalce bez dodatkowych przygód.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja jeszcze w łóżku, czekam az Mala się obudzi ;)
    Nocka u nas średnia, jak na Zosię ti nawet bardzo zła. ..obudziła się o 1 i 5...pierwszy raz od 4 miesięcy. ..:/
    Generalnie mam wrażenie że ostatnio gorzej sypia, ma jakieś sny co ją budzą, bo często ja płacz budzi. ..moze to jakiś skok??
    Na szczęście nie miała gorączki po szczepieniu ;) zobaczymy jeszcze dzisiaj .

Darusia,
    Kuruj się bidulko, choć przy takiej pogodzie i epidemii grypy to może być trudne :((

A jak zdrówko u Agatii i u Angeli?? Lepiej? Jak załoga? ?

Ajrin,
    Pozycja na czworaka wykracza poza moją wyobraźnię. ..przynajmniej w zakresie karmienia :) ;)

Agatia,
    To eeg i usg w zwiazku z naczyniakami z którymi bulyscie ostatnio na laserze???

Sarcia,
    Jak się udał wieczór? ? ;)

Co się dzieje z Żabką? Mam nadzieję że wszystko ok...dawno nic nie pisała. ...:(

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ale on jeszcze jest za mały na takie upadki :/

• Dariah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF,
    A widziałaś taką jakby dostawkę dla dziecka do łóżka rodziców? Ostatnio gdzieś to widziałam :) wydało mi się fajnym pomysłem :) śpi z Wami ale nie z Wami no i nie spadnie :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, u nas byłby problem z miejscem na taką dostawkę, zastanawiam się nad takim rozwiązaniem: http://allegro.pl/barierka-ochronna-bramka-blokada-lozka-lionelo-eva-i6344041734.html mój póki co jeszcze się nawet na brzuch nie obraca, choć niewiele mu brakuje

ciekawe kiedy mój na drzemkę pójdzie, bo od 6. się niexle trzyma o.O

• Dariah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to też dobry pomysł :) ważne żeby go zablokował przed upadkiem :)

U nas Zośka wczoraj fiknela na brzuch sama :) choć ręka nadal została zablokowana pod brzuchem hehe ale zawsze coś :)

U Was dzieciaki też tak ciągną do siedzenia? W sensie nie umie i nie próbuje siadać ale chce być w pozycji siedzącej np u nas na kolanach lub noszona. ..:/

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia,
    My w Poznaniu znowu oszukani...zero śniegu :(
    Ale mam na termometrze -7 ...

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah dzięki za pamięć :) w nocy kasłałam mega i nie mogłam spać, ale dzisiaj jakby lepiej, choć bez szału ;)
    Tak eeg i usg w związku z tym "naczyniakiem". Powinien być rezonans, ale neuro chce poczekać, az Młoda zacznie chodzić, żeby narkoza jej neurologicznie nie obciążyła.
    Co do siedzenia to L usiadła sama kilka razy z pozycji bocznej, ale na rękach oczywiście próbuje się ciągnąć z pleców do siadania, qle matka nie pozwala ;)

Foxiu B zaliczył zjazd z wersalki na podłogę jak mial 6 mc :-) zjechał ze skórzanej wersalki razem z prześcieradłem. Nic mu się nie stało, ale ja się telepałam cały dzień ze stresu.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah ale w związku z tym macie zaprzestać narazie laserów? Czy laser to jedno a badania u neurologa to drugie?

Ah to mam nadzieję że kaszel powoli odchodzi :) oby tak było! A załoga się nie zaraziła?

Z nie siada z pozycji bocznej, choć mam wrażenie że czasami coś tam kombinuje ;) no właśnie jak ja mamy na kolanach to jak ją kładziemy na pół leżąco to się od razu denerwuje i chce siedzieć :/ az to jest denerwujące bo nie da się jej trzymać bo od razu jest krzyk i wymusza siedzenie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 08:45

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :* dziekuje za zyczenia urodzinowe, bardzo mi milo :) bylismy na kolacji na ktora pozarlam spagetti w sosie smietanowym chyba przesadzilam na diecie z takim daniem ale slinotoku mdostalam jak w karcie wyczytalam haha po kolacji maz odwiozl tesciowa uspalismy dzieciaki, wypilismy winko i poszalelismy :) od dawien dawna wieczor super :)

Dzis ide z Iguniem na zalegle szczepienie az mam ciarki :/ w dodatku mala jest ze mna w domu vo cos podchorowama jest :(

• Dariah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia,
    No to wieczór pierwsza klasa! !! :) a makaronem się nie przejmuj bo spaliliscie :)
    Hihi super !! ;)

Powodzenia na szczepieniu ! :)

Jezuuuu jak mi się marzy carbonnara...♡♡♡♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 08:52

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia romantic ❤ super, że urodzinki udane :) a spaghetti mniam mniam. Raz w roku ma się urodzinki więc kcal rozgrzeszone. Urodzinowe kcal ida w cycki ;)
    Powodzenia na szczepieniu, tylko niech tam lekarka dobrze mojego zieviunia zbada przed szczepieniem skoro siostra podziębiona.

Dariah lasery będą nadal bo one usuwają naczyniaka ze skóry lekko pod skórą. Natomiast rozrosty naczyniowe mogą być wewnątrz na nerwach i na mózgu i na to laser nie pomoże. Dla tego musi być szybka diagnostyka głowy i okulistyczna, żeby w razie W działać lekami, bo inaczej może być nieciekawie. Ale tej opcji nie biorę pod uwagę.

Wypiłam kawę, zjadłam śniadanko a moje dzieci nadal śpią :-) choc juz powoli się wiercą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 08:54

• Dariah Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia,
    Ah ok, teraz rozumiem :)
    Ale tak jak mówisz żadnych złych scenariuszy nie akceptujemy i nie bierzemy pod uwagę - one nie istnieją! :)

Z też już się kręci :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    była próba oddelegowania Bąbla na drzemkę, niby zmęczony ale będzie kozaczył :/
    widzę, że zmęczony, ale jak go odkładam na łóżko, to zaczyna się drzeć jakbym go ze skóry obdzierała, a na rękach przysypia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 09:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka

oczywiscie ze dopilnuje aby zie iunio dokladnie zbadany byl :) z cora tez do lekarzaideale na pozniejsza godzinę bo ma taki oskrzelowy kaszel nie podpba mi sie to

a jak tam Liwenka ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niech mnie kurczę wywiozą do wariatów, bo oszaleję :(
    nic nie pomaga, nic... od rana jeden wielki płacz, niech on w końcu padnie z tego wszystkeigo :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    niech mnie kurczę wywiozą do wariatów, bo oszaleję :(
    nic nie pomaga, nic... od rana jeden wielki płacz, niech on w końcu padnie z tego wszystkeigo :(

Hej Foxiu swietnie cie rozumiem bo moj syn od ostatnich dni struga jajko madrzejsze od kury, nic mu nie pasuje jeczy, steka, kweka ani noszenie, ani gadanie, pajacowanie nic nie daje ma fochy i koniec w nocy tes szopki wstal o 3 i o 4.40 a za chwile juz o 6 i o 8 myslalam ze oszaleje...

mam adzieje ze dzi po szczepieniu bedzie dobrze, bo inaczej i mnie wywioza córka zeszczekajacym kaszlem niczhm gduzlik maeudne dziecko po szczepieniu...ehhh chuba trzdba kawe mocna walnac zeby wytrzymac ten dzien

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczęta w to środowe przedpołudnie.

Darusia
    Mam nadzieję, że jesteś już zdrowa i nic się tam do was nie przypałęta
    Waga Julci całkiem, całkiem. O takiej sami marzymy

Dariah
    Możliwe, że Zosieńska ma skok. My też przechodziliśmy niedawno parę nocy, gdzie Mela popłakiwała. Bardzo możliwe, że coś jej się tam śni :) U nas wtedy pomagało głaskanie i spała dalej.

Foxiku
    biedactwo :( cieżko w domu z dzieckiem, które płacze. Zapewne Filipek jest już tak zmęczony, że z tego zmęczenia spać nie może i się irytuje. Nawet my dorośli mamy takie chwile. Spokojnie, może poprostu baterie mu się wyczerpią i padnie. Spróbuj go może położyć w łóżeczku i usiąść obok. Mooooooże sam się wyciszy i zaśnie. Czasem takie ekstremalne sytuacje pomagają.

Agatia
    Jak zdrowie? Nadal masz taki kaszel?
    Mam nadzieję i trzymam kciuki aby u Liwci te naczyniaki nie okazały się niczym poważnym

Sarcia
    super, że kolacja i "po kolacji" się udało :) Dobrze jest spędzić miło czas :)

My w nocy mieliśmy pierdyliard wstawań. Masakra. Ledwo widzę na oczy. Jedyny plus, że w nocy ładnie pije. Rano znów zaczęła się jazda z karmieniem. Praktycznie po wybudzeniu nie zjadła nic (udało się tylko jakieś 2min ssania w sumie na siłę), szybko odpuściłam. Zjadła ciut więcej dopiero przed kolejną drzemką, ale też nie jakoś zadziwiająco dużo. Osiwieję przez to normalnie :(

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2017, 20:49

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
‹‹ 3214 3215 3216 3217 3218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ