WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Normalnie idzie okres czuje to ale bym opedzlowala czekolade ale nie moge bo kakao. Ale mam jazde normalnie nie moge zjadlan bym cos slodkiego ale nie nie dieta odchudzam sie, o szit znalazlam batonika Lion w szafce ale nie nie... Kurde zaraz normalnie sie na niego rzuce ale nie kakao i orzechy... Nosz na cukiernice zaraz sie rzuce!!! Nigdy tak przed okresem nie mialam.
Dariah lubi tę wiadomość
-
Little Red Fox wrote:Dariah, coś marudzić zaczyna, więc cicho sza!
do mnie od jakiś dwóch tygodni wydzwania kilka numerów z warszawskim kierunkowym, chyba jakieś call center i zastanawiam się skąd do licha mają mój numer? albo efekt zarejestrowania numerubo jak miałam cały czas na kartę to NIKT nie dzwonił.
-
agatia wrote:Liwka mało gaworzy, więcej głuży i mam na to zwrócić uwagę. Niby badania słuchu są ok, ale trochę lekarkę to zaniepokoiło.
Natka u Liwki tez dzisiaj humor nie wskazuje na zwchwyt -
nick nieaktualnyhej dziewczyny u nas dzis nie najgorzej, chociaz podejrzewam ze ten sen to po szczepieniu
od 22 do 4.40 fajnie chociaz troche odespalam, pozniej juz wstawal co 2,5 godziny ale nie jest zle;) maly ogolem ok wesoly od rana, tempki nie mial takze ciesze sie
Dariah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:Jaka jest różnica miedzy gluzeniem a gaworzeniem?
Głużenie pojawia się pomiędzy pierwszym a trzecim miesiącem życia dziecka. Jest odruchem bezwarunkowym, czyli maluszek nie czyni żadnych wysiłków, aby wydawać dźwięki. Są one zupełnie przypadkowe i nie mają funkcji komunikacyjnej. W tej fazie można się bawić z brzdącem naśladując wydawane przez niego dźwięki. Będzie je chętnie powtarzał i uśmiechał się przy tym.
Gaworzenie pojawia się znacznie później, tj. dopiero około szóstego miesiąca życia. Polega na wypowiadaniu przez niemowlę pierwszych sylab: ma, ba, da, ta. Mogą być one dowolnie przez dziecko łączone w całość i nie są przez nie kojarzone z żadnymi znaczeniami. Nawet jeśli maluch w tym czasie powie ma-ma będzie to dzieło przypadku i nie skojarzy słowa z osobą. Ciekawostką jest, że gaworzące dziecko posługuje się intonacją tak, jakby naśladowało rozmowy dorosłych.
Głużące niemowlę „wypowiada” takie same dźwięki niezależnie od rejonu świata, z którego pochodzi. Traci tę umiejętność, gdy zaczyna gaworzyć. Używa już wtedy jedynie dźwięków charakterystycznych dla języka, którym posługuje się otoczenie.Ulfenstein, żabka04, Dariah lubią tę wiadomość
-
Ok. Doczytałam.
Młody na pewno zmienia dźwięki, które wydaje, ale nie są to sylaby ma ba da taWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 11:13
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:Wpisz numery w wyszukiwarkę. Sa storny w stylu 'kto dzwonił?' To sie dowiesz
kurczę, boję się że zapalenie ucha, a skąd by się to mogło przypałętać?
może umówię się do pediatry prywatnie?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMam chwilę dla siebie
Spiiiiii i niech śpi.
Nadrabilam was dużo jakoś tego
Dariah wszystkiego najlepszego.
Moj od urodzenia mówi nie nie nie! Położna nawet z tego się śmiała
Dziś jednak już mniej i dobrze bo biechciaalbym żeby mu tak zostało.
Sarcia dzięki za definicje.
Dlatego pytałam bo mój słabymi wali i zdarza mu się złożyć słowo usłyszałam ma-ma i oczy zrobiłam.
I jakieś nowości zzzzzz.....
Ajrin jej ale maz super się zachował.
Mój to patrzy takim wzrokiem jak go zostawiam z dziećmi i wychodzę nawet na 15 min ze........ Jak pies zostań proszę!
Martta ja tak wczoraj swojego usypialam. To była masakra.
Dopiero na rękach pobujalam i zasnął przełożyłam do łóżka i spał.
Córka na jutro zazwyczaj sobie makaron z serem białym.
Więc nie będę stała w garach jutro.
Potem zjemy obiad i pójdziemy na spacer i kupimy na obiad jutrzejszy co trzeba.
Dariah lubi tę wiadomość
-
AJrin wrote:Normalnie idzie okres czuje to ale bym opedzlowala czekolade ale nie moge bo kakao. Ale mam jazde normalnie nie moge zjadlan bym cos slodkiego ale nie nie dieta odchudzam sie, o szit znalazlam batonika Lion w szafce ale nie nie... Kurde zaraz normalnie sie na niego rzuce ale nie kakao i orzechy... Nosz na cukiernice zaraz sie rzuce!!! Nigdy tak przed okresem nie mialam.
To tak jak ja. ...chodzę i szukam. ..co można zjeść. ..i najlepiej słodkie. ..
Choć u mnie to nie na okres. ..u mnie tak zawsze09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ajrin,
To prawda, mąż zachował się pierwsza klasa!!
Żabka,
Robercik od małego wiedział co chce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 12:32
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyZjadłam obiad.
Córka męczy obiad.
No i jak zawsze musiałam posiłek zagryzsc czymś słodkim.
Wyzeram mężowi krówki
Boszzzz niech będzie już 10.02 i idę do apteki kupić metformine w większej dawce bo ta na mnie nie działa.
Zrem słodkie jak durna!
Jak tu nie jeść jak w przyszłym tygodniu @ zawita?
A do maja muszę schudnąć!!!!!
Czekamy aż wstanie junior i zje łaskawie
Dariah racja:-) -
Dariah ja dopiero w ciazy poznalam co to jest jazda na słodkie!
Ps. Batonik ma soe dobrze nadal żyje ja napadlam na cukiernice czyli byla slodka kawa jak ulepek -
Darusia,
Ah ja też tak robiłam. ..bralam j jadłam. .ale jak mam potem patrzeć na buźkę Zosi całą w alergii jak dziecko wojny. .to w sumie wolę sobie zrobić kanapkę z konfiturąteż słodkie
AJrin lubi tę wiadomość
-
Ajrin,
Ja zawsze jadłam dużo słodyczy...po prostu uwielbiam słodkie
Ale dopiero w ciąży zaczęłam jeść śniadanie na słodko
Pamiętam jak któregoś dnia się obudziliśmy, D do mnie się przymila a moje pierwsze słowa : Nesquik!! Muszę zjeść mleko z płatkami! !
I biedny leciał od rana do sklepu, na szczęście były płatki Nesquiki tak mi zostało do końca ciazy, rano musiałam zjeść mleko z płatkami