WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDarusia wrote:Przy drugim dziecku już na bank wezmę 5w1 lub 6w1...
Edit: no teraz już trudno. Czasu nie cofnę. Grunt, że Julia dobrze znosi te szczepienia. Nie jęczy, nie marudzi. Apetyt ma cały czas. Śpi ładnie. Złote dziecko.
Położyłam ją o 12 spać, śpi do tej pory. Ja przeczytałam już 80 stron książki
Nie rób sobie żadnych wyrzutów!!!! Trzecia godzina snu w dzień, wow
-
W naszej przychodni gdzie szczepie 6w1 pielegniarka mówi aby trzymać Małą na rękach - i wtedy Zosia nawet nie piśnie, nic
A na pneumo szczepimy gdzie indziej i tam każą kłaść na przewijak i wtedy płacze...ale nie bardzo, troszeczkę, jak wezmę na ręce to już ok
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Darusia nikt źle nie pomyśli, temat szczepień dla każdej mamy jest trudny i każdy jest zły
he he he poza tym szczepiąc refundowanymi możesz zmienić dawkę na płatną, w drugą stronę zmienić nie można.
Ja nie znoszę szczepień zawsze mam turbo stres, a największy bede miała przed MMR.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 14:44
-
Darusia,
nie rób sobie żadnych wyrzutów! Najważniejsze, że Julcia ładnie znosi szczepienia
Też mi się ten biznes szczepionkowy nie podoba...bo inaczej jak biznes tego nie można nazwać... co ciekawe od tego roku pneumo mają być za darmo...pneumo które są nie obowiązkowe...co by przypadkiem nie stracić kasy idącej ze sprzedaży 6w1 i 5w1...ahhh09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My też mamy za darmo
ale szczepiłabym na pneumo bo tak nam poradził pediatra ze względu na dość częste podróże samolotem Małej
ale w sumie nie wiem czy to faktycznie ma coś do rzeczy czy nie...
Rota nie szczepię, menigo chyba tez nie będę09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah, buziaki dla Zosi z okazji 5 miesiąca, masz śliczną córeczkę
My też zdecydowaliśmy się na szczepionki 5w1, kupiliśmy w aptece od razu 3 dawki żeby później nie zabrakło chociaż farmaceuta mówił że mają dużo bo 30 szt i na bieżąco domawaiają i nie powinno zabraknąć, jednak wolę trzymać w domu w lodówce dla pewności. Za tydzień idziemy na 3 dawkę, poprzednie Antoś zniósł dzielnie, tylko chwilkę zapłakał a później szybko zasnął w wózku na spacerzeDariah lubi tę wiadomość
-
U nas gulka w udzie została po Meningo.
Jutro mamy 3 dawkę 5w1 i pneumo.
Kostek tez płacze.
Kurde on jest taki ufny. Uśmiecha sie radośnie do pani i potem z takim żalem wykrzywia twarz i płacze.
Ale na rękach szybciutko sie uspokaja. -
Chciałam powiedzieć ze ten garczek co go spalulam to go wyszorowalalm tak ze Gessler nie pozna ze był spalony
My po spacerku zimno jak diabli jednak do rodziców jadę dopiero w pon albo wt bo neonatolog ma urlop a jak nie pójdę teraz to dopiero na 27 marca terminy a do tego może od wtorku zaczniemy basen bo ast fajna oferta
Ja będę chyba na pneumo szczepic ale nie teraz zobaczymy zapytam neonatolog co ona na to i kiedy ewentualnie szczepic
Szym śpi jak wstanie to dostanie marchewkę
-
nick nieaktualnySkali, tylko musisz uważać, bo raz spalony garnek lubi się cały czas już przypalać
ja dziś na obiad zrobiłam potrawkę z kurczaka po meksykańsku, ale nie wygląda jakoś mega apetycznie, grunt że się smakiem bronia jutro wprowadzamy Małemu pietruszkę i gotuję jarzynówkę
-
nick nieaktualnyDarusia ja też szczepilam Roberta kalendarzowym systemem.
Po pierwszym szczepieniu mały miał rękę przez tydzień nie wladna bolała go strasznie nawet odbić nie mogliśmy bo się darl a już nie wspomnę że nią nie ruszał.
Na kolejnej wizycie kazałam włączyć płatne 5w1 i to się prawie wyklucalalam z pediatra bo coś mu nie na rękę.
A myślałam tak jak ty i taki miałam zamiar tak właśnie szczepić.
Także głową do góry.
Kupiłam mate w lidlu.
Co wspominalyscie o niej.
Leżała jedna ostatnia:-)
Chyba na mnie czekała:-)
Ale fajowa.
Była tylko żółta
Zmarzlam na tym dworze.
Teraz pora wprowadzić rosolek z wołowina ciekawe czy mu posmakuje
Dariah lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny