Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Ja bym chciała dac coś do rączki ale Szymkowi się ręce jeszcze trzęsą np butelki nie potrafi do buzi włożyć i dalej nie wiem czy musi siedzieć do takich kulek
    Mamy dalej problem z kupa dziś cztery mąle bobki i płacz dałam mu tartę jabłko prawie zwrócił to jest komedia do teho sok jabłkowy zorientował się ze to nie woda i herbatkę koperkowa rumiankowa nie wiem może to go ruszy jutro

Dawala któraś z was czopka ? Są takie dla dzieci ?

Sa czopki glicerolowe dla dziefi 1 mg w aptece, możesz kupić i dac, ja dawalam 1/3 zeby tylko obudzic jelito i bez problemu sie załatwił :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, jest dużo dzieci które są BLW i nie siedzą same, można je np sadzać na kolanach czy w krzesełku - my nie ustawiamy na 90st, tak że prawie siedzi, ale nie jest to pozycja półleżąca :) w tej pozycji często podawane pokarmy trafiają na tylną ścianę gardła i dzieci zaczynają się krztusić. U nas akurat kawałki się najlepiej sprawdzają, bo Fifek nie za bardzo chce papki, nawet jak mu widelcem banana rozdrobnię to zje kilka łyżeczek i wyciąga rączki po moją część i muszę mu dać - albo ja trzymam i on sobie odgryzie lub sam łapie :)

z czopkami nie mam doświadczenia, my też nie mamy jakiś dużych problemów z kupą, jak nie może to zwykle ograniczam te produkty które zapychają, a też zwykle pomagały ciepłe okłady na brzuszek i masaże

My na nogach, tzn Fifek się chyba zaraz obudzi, bo słyszę stękania :P
    a chciałam zjeść na spokojnie śniadanie i wypić kawę
    myślałam że uda mi się przed nim wstać

• esmi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Gratulacje dla wszystkich pól roczniakow :)
    Dzis poranek łaskawy, Kacper śpi,.starszak w żłobku maz w pracy a ja leżę i pije sobie na spokojnie kawke :)
    U nas mlody tez do siadania idzie . Starszak usiadł przed 6 miesiącem...
    A młody jest strasznie wpatrzony w starszego brata i chichocze ;)
    My musielismy zmienić mleko wiec testujemy babydream.
    Dzis w planach mam szorowac rogowke bo brudna strasznie jak to przy dzieciach.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• esmi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mielismy tydzien przerwy nad rozrzezaniem bo uczulenie ale to zaczelo robic od mleka :)

zem3anlidu4xmpao.png

• Dariah Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich półroczniakow i dla tych Maluszków które się nauczyły czegoś nowego :)

U nas zalatana niedziela....byliśmy na basenie ale nawet ciężko stwierdzić czy Z się podobało czy nie..jak weszliśmy na basen tl była jeszcze poprzednia grupa dzieci i hałas ogromny...więc Z wpadła w histerie. ...uspokoilismy ja trochę ale już była na nie. ..
    Za tydzień damy jej drugą szanse ale wejdziemy nieco później żeby tamtych dzieci już nie było :) a jak nie to nie będziemy zmuszać i stresować Małej i spróbujemy za kilka miesięcy :)

U nas stópki też sa super a od kilku dni tez liczy paluszki jak Piotruś :)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam od kilku minut ubaw z Małego,
    Fifek ma takie pluszowe kostki od FP i generalnie jak się tą biedronkę pociągnie za czółko to odpalają się wibracje, a wczoraj odkrył że jak złapie tą wystającą część w zęby i pociągnie kostkę to sam je włączy i potrafi się tak bawić przez kilkanaście minut :D

1261404112.jpg

Dariah, Natka-matka wariatka :), Ulfenstein lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 16:18

• esmi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia raczej tak bo uczulenie krostki mial na twarzy i czerwone poliki sie robily.
    Tak starszak.byl torpeda do tej pory ma.duzo energi ale do gadania to leniwy.

zem3anlidu4xmpao.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, a wiesz ile mi zajęło dojście do tego że biedronka wibruje? Byłam pewna że jest zepsuta, bo czułam jakiś mechanizm w środku ale nic nie dzwoniło jak w żółtej i niebieskiej :D my je i tak w spadku dostaliśmy :) na dziś mam kalarepę dla Młodego i nie wiem czy zrobić zupę czy w słupki pokroić z marchewką, ziemniakiem i pietruszką

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dorwałam wczoraj "That's not my puppy" - książeczkę-macankę :D
    właśnie została wysłana i czekamy :) jak się przyjmie będę dalej polować na Usborne'a :)
    https://www.youtube.com/watch?v=El4qTRlF8EU

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 16:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, sprawdź na http://natuli.pl/

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:44

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tam są fajne książeczki, a później i tak sprawdzam czy gdzieś ich taniej nie kupię :)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas piękna pogoda byliśmy po czopki więc później dłuższy spacerek nas czeka

Gratulacje dla polroczniakow :)

Ja mam w planach upiec biszkopta zobaczymy co z tego wyjdzie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może tu coś znajdziesz. Są tematycznie wiekiem.
    https://matkawariatka.pl/tag/ksiazki/

Najpierw będę sie skarżyć.
    Kosio nauczył sie łapać za koszulkę, rozciągać i wkładać do gęby. Po kilku chwilach ubranko wyglada jak szmata, rozciągnięte do pępka i mokre.
    Nie wszystkie tak sie dają, ale Np te z Lidla są do tego idealne. :(

A teraz pytać.
    Jak spędzacie czas z maluchami to siedzicie nad książeczkami i pokazujecie 'tu jest krowa' itd?
    Albo ćwiczycie jakoś ruchowo czy pozwalacie leżeć?

agatia lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz teraz jest 8st! Wioooooosna! Dzis umowilam sie na spacer z bliska kolezanka z pracy, ktorej coreczka urodzila sie na poczatku lipca 2016 wiec roznica niecale 2mies miedzy nia a Amelka. Tak sie zastanawiam co ubrac dziecku i sobie, bo chyba kurtka-kombinezon zimowy to chyba bedzie przegiecie co?

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas 11 st :D
    i nie mam w co ubrać dziecka!!!
    nie wiem czy kupować 68, czy 74, bo 74 to duże...

Ulf, my czasem siedzimy z książeczkami, teraz chcę mu zamówić kilka. Kładę go na brzuch i oglądamy razem albo leżymy razem na plecach i oglądamy, a czasem kładę go sobie na klatę pleckami i oglądamy :)

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak czytam i niezłe jajca na rozdaniu oscarów :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja malego ubieram w kombinezon bo zawsze mowie ze okres przejsciowy zima wiosna to nakbardziej zdradliwy okres i najlatwiej o chorob3 przeziebienie, bo niby wydaje sie ze jest super hiper cieplo a poaniej kazdy smarkaty chodzi m;)

Dariah lubi tę wiadomość

‹‹ 3286 3287 3288 3289 3290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ