WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySkali89 wrote:Ja bym chciała dac coś do rączki ale Szymkowi się ręce jeszcze trzęsą np butelki nie potrafi do buzi włożyć i dalej nie wiem czy musi siedzieć do takich kulek
Mamy dalej problem z kupa dziś cztery mąle bobki i płacz dałam mu tartę jabłko prawie zwrócił to jest komedia do teho sok jabłkowy zorientował się ze to nie woda i herbatkę koperkowa rumiankowa nie wiem może to go ruszy jutro
Dawala któraś z was czopka ? Są takie dla dzieci ?
Sa czopki glicerolowe dla dziefi 1 mg w aptece, możesz kupić i dac, ja dawalam 1/3 zeby tylko obudzic jelito i bez problemu sie załatwił
-
nick nieaktualnySkali, jest dużo dzieci które są BLW i nie siedzą same, można je np sadzać na kolanach czy w krzesełku - my nie ustawiamy na 90st, tak że prawie siedzi, ale nie jest to pozycja półleżąca
w tej pozycji często podawane pokarmy trafiają na tylną ścianę gardła i dzieci zaczynają się krztusić. U nas akurat kawałki się najlepiej sprawdzają, bo Fifek nie za bardzo chce papki, nawet jak mu widelcem banana rozdrobnię to zje kilka łyżeczek i wyciąga rączki po moją część i muszę mu dać - albo ja trzymam i on sobie odgryzie lub sam łapie 
z czopkami nie mam doświadczenia, my też nie mamy jakiś dużych problemów z kupą, jak nie może to zwykle ograniczam te produkty które zapychają, a też zwykle pomagały ciepłe okłady na brzuszek i masaże
My na nogach, tzn Fifek się chyba zaraz obudzi, bo słyszę stękania
a chciałam zjeść na spokojnie śniadanie i wypić kawę
myślałam że uda mi się przed nim wstać -
Czesc dziewczyny

Gratulacje dla wszystkich pól roczniakow
Dzis poranek łaskawy, Kacper śpi,.starszak w żłobku maz w pracy a ja leżę i pije sobie na spokojnie kawke
U nas mlody tez do siadania idzie . Starszak usiadł przed 6 miesiącem...
A młody jest strasznie wpatrzony w starszego brata i chichocze
My musielismy zmienić mleko wiec testujemy babydream.
Dzis w planach mam szorowac rogowke bo brudna strasznie jak to przy dzieciach. -
Gratulacje dla wszystkich półroczniakow i dla tych Maluszków które się nauczyły czegoś nowego

U nas zalatana niedziela....byliśmy na basenie ale nawet ciężko stwierdzić czy Z się podobało czy nie..jak weszliśmy na basen tl była jeszcze poprzednia grupa dzieci i hałas ogromny...więc Z wpadła w histerie. ...uspokoilismy ja trochę ale już była na nie. ..
Za tydzień damy jej drugą szanse ale wejdziemy nieco później żeby tamtych dzieci już nie było
a jak nie to nie będziemy zmuszać i stresować Małej i spróbujemy za kilka miesięcy 
U nas stópki też sa super a od kilku dni tez liczy paluszki jak Piotruś
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡

20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️

-
nick nieaktualnyale mam od kilku minut ubaw z Małego,
Fifek ma takie pluszowe kostki od FP i generalnie jak się tą biedronkę pociągnie za czółko to odpalają się wibracje, a wczoraj odkrył że jak złapie tą wystającą część w zęby i pociągnie kostkę to sam je włączy i potrafi się tak bawić przez kilkanaście minut
Dariah, Natka-matka wariatka :), Ulfenstein lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatia, a wiesz ile mi zajęło dojście do tego że biedronka wibruje? Byłam pewna że jest zepsuta, bo czułam jakiś mechanizm w środku ale nic nie dzwoniło jak w żółtej i niebieskiej
my je i tak w spadku dostaliśmy
na dziś mam kalarepę dla Młodego i nie wiem czy zrobić zupę czy w słupki pokroić z marchewką, ziemniakiem i pietruszką
-
nick nieaktualnyi dorwałam wczoraj "That's not my puppy" - książeczkę-macankę

właśnie została wysłana i czekamy
jak się przyjmie będę dalej polować na Usborne'a 
https://www.youtube.com/watch?v=El4qTRlF8EU -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Może tu coś znajdziesz. Są tematycznie wiekiem.
https://matkawariatka.pl/tag/ksiazki/
Najpierw będę sie skarżyć.
Kosio nauczył sie łapać za koszulkę, rozciągać i wkładać do gęby. Po kilku chwilach ubranko wyglada jak szmata, rozciągnięte do pępka i mokre.
Nie wszystkie tak sie dają, ale Np te z Lidla są do tego idealne.
A teraz pytać.
Jak spędzacie czas z maluchami to siedzicie nad książeczkami i pokazujecie 'tu jest krowa' itd?
Albo ćwiczycie jakoś ruchowo czy pozwalacie leżeć?
agatia lubi tę wiadomość
-
U nas juz teraz jest 8st! Wioooooosna! Dzis umowilam sie na spacer z bliska kolezanka z pracy, ktorej coreczka urodzila sie na poczatku lipca 2016 wiec roznica niecale 2mies miedzy nia a Amelka. Tak sie zastanawiam co ubrac dziecku i sobie, bo chyba kurtka-kombinezon zimowy to chyba bedzie przegiecie co?
-
nick nieaktualnyu nas 11 st

i nie mam w co ubrać dziecka!!!
nie wiem czy kupować 68, czy 74, bo 74 to duże...
Ulf, my czasem siedzimy z książeczkami, teraz chcę mu zamówić kilka. Kładę go na brzuch i oglądamy razem albo leżymy razem na plecach i oglądamy, a czasem kładę go sobie na klatę pleckami i oglądamy
Ulfenstein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa malego ubieram w kombinezon bo zawsze mowie ze okres przejsciowy zima wiosna to nakbardziej zdradliwy okres i najlatwiej o chorob3 przeziebienie, bo niby wydaje sie ze jest super hiper cieplo a poaniej kazdy smarkaty chodzi m;)
Dariah lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH