WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySkali89 wrote:Ja bym chciała dac coś do rączki ale Szymkowi się ręce jeszcze trzęsą np butelki nie potrafi do buzi włożyć i dalej nie wiem czy musi siedzieć do takich kulek
Mamy dalej problem z kupa dziś cztery mąle bobki i płacz dałam mu tartę jabłko prawie zwrócił to jest komedia do teho sok jabłkowy zorientował się ze to nie woda i herbatkę koperkowa rumiankowa nie wiem może to go ruszy jutro
Dawala któraś z was czopka ? Są takie dla dzieci ?
Sa czopki glicerolowe dla dziefi 1 mg w aptece, możesz kupić i dac, ja dawalam 1/3 zeby tylko obudzic jelito i bez problemu sie załatwił -
nick nieaktualnySkali, jest dużo dzieci które są BLW i nie siedzą same, można je np sadzać na kolanach czy w krzesełku - my nie ustawiamy na 90st, tak że prawie siedzi, ale nie jest to pozycja półleżąca
w tej pozycji często podawane pokarmy trafiają na tylną ścianę gardła i dzieci zaczynają się krztusić. U nas akurat kawałki się najlepiej sprawdzają, bo Fifek nie za bardzo chce papki, nawet jak mu widelcem banana rozdrobnię to zje kilka łyżeczek i wyciąga rączki po moją część i muszę mu dać - albo ja trzymam i on sobie odgryzie lub sam łapie
z czopkami nie mam doświadczenia, my też nie mamy jakiś dużych problemów z kupą, jak nie może to zwykle ograniczam te produkty które zapychają, a też zwykle pomagały ciepłe okłady na brzuszek i masaże
My na nogach, tzn Fifek się chyba zaraz obudzi, bo słyszę stękania
a chciałam zjeść na spokojnie śniadanie i wypić kawę
myślałam że uda mi się przed nim wstać -
Czesc dziewczyny
Gratulacje dla wszystkich pól roczniakow
Dzis poranek łaskawy, Kacper śpi,.starszak w żłobku maz w pracy a ja leżę i pije sobie na spokojnie kawke
U nas mlody tez do siadania idzie . Starszak usiadł przed 6 miesiącem...
A młody jest strasznie wpatrzony w starszego brata i chichocze
My musielismy zmienić mleko wiec testujemy babydream.
Dzis w planach mam szorowac rogowke bo brudna strasznie jak to przy dzieciach. -
Gratulacje dla wszystkich półroczniakow i dla tych Maluszków które się nauczyły czegoś nowego
U nas zalatana niedziela....byliśmy na basenie ale nawet ciężko stwierdzić czy Z się podobało czy nie..jak weszliśmy na basen tl była jeszcze poprzednia grupa dzieci i hałas ogromny...więc Z wpadła w histerie. ...uspokoilismy ja trochę ale już była na nie. ..
Za tydzień damy jej drugą szanse ale wejdziemy nieco później żeby tamtych dzieci już nie byłoa jak nie to nie będziemy zmuszać i stresować Małej i spróbujemy za kilka miesięcy
U nas stópki też sa super a od kilku dni tez liczy paluszki jak Piotruś09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyale mam od kilku minut ubaw z Małego,
Fifek ma takie pluszowe kostki od FP i generalnie jak się tą biedronkę pociągnie za czółko to odpalają się wibracje, a wczoraj odkrył że jak złapie tą wystającą część w zęby i pociągnie kostkę to sam je włączy i potrafi się tak bawić przez kilkanaście minut
Dariah, Natka-matka wariatka :), Ulfenstein lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatia, a wiesz ile mi zajęło dojście do tego że biedronka wibruje? Byłam pewna że jest zepsuta, bo czułam jakiś mechanizm w środku ale nic nie dzwoniło jak w żółtej i niebieskiej
my je i tak w spadku dostaliśmy
na dziś mam kalarepę dla Młodego i nie wiem czy zrobić zupę czy w słupki pokroić z marchewką, ziemniakiem i pietruszką
-
nick nieaktualnyi dorwałam wczoraj "That's not my puppy" - książeczkę-macankę
właśnie została wysłana i czekamyjak się przyjmie będę dalej polować na Usborne'a
https://www.youtube.com/watch?v=El4qTRlF8EU -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Może tu coś znajdziesz. Są tematycznie wiekiem.
https://matkawariatka.pl/tag/ksiazki/
Najpierw będę sie skarżyć.
Kosio nauczył sie łapać za koszulkę, rozciągać i wkładać do gęby. Po kilku chwilach ubranko wyglada jak szmata, rozciągnięte do pępka i mokre.
Nie wszystkie tak sie dają, ale Np te z Lidla są do tego idealne.
A teraz pytać.
Jak spędzacie czas z maluchami to siedzicie nad książeczkami i pokazujecie 'tu jest krowa' itd?
Albo ćwiczycie jakoś ruchowo czy pozwalacie leżeć?
agatia lubi tę wiadomość
-
U nas juz teraz jest 8st! Wioooooosna! Dzis umowilam sie na spacer z bliska kolezanka z pracy, ktorej coreczka urodzila sie na poczatku lipca 2016 wiec roznica niecale 2mies miedzy nia a Amelka. Tak sie zastanawiam co ubrac dziecku i sobie, bo chyba kurtka-kombinezon zimowy to chyba bedzie przegiecie co?
-
nick nieaktualnyu nas 11 st
i nie mam w co ubrać dziecka!!!
nie wiem czy kupować 68, czy 74, bo 74 to duże...
Ulf, my czasem siedzimy z książeczkami, teraz chcę mu zamówić kilka. Kładę go na brzuch i oglądamy razem albo leżymy razem na plecach i oglądamy, a czasem kładę go sobie na klatę pleckami i oglądamyUlfenstein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa malego ubieram w kombinezon bo zawsze mowie ze okres przejsciowy zima wiosna to nakbardziej zdradliwy okres i najlatwiej o chorob3 przeziebienie, bo niby wydaje sie ze jest super hiper cieplo a poaniej kazdy smarkaty chodzi m;)
Dariah lubi tę wiadomość