X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my się witamy
    Piotrusiowa noc super. Tylko mama obudzila się przez głupi sen i nie mogła zasnąć 2h ...i dziś nie było niespodzianki -mały wstał o 7

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na nogach, zaraz się pakujemy i jedziemy do Lidla, Filip pierwszy raz będzie w tak dużym sklepie, ale się nazbierało rzeczy do kupienia :D póki co kawka, szybkie śniadanie i make up, żeby ludzi nie straszyć. Jestem ciekawa jak się Młodemu spacerówka spodoba, nasza się nie rozkłada całkiem na płasko, ale tak się kręci w gondoli, że boję się że mi pewnego razu na ulicę wypadnie o.O

• Bazylek4891 Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Proszę o poradę, może któraś z Was miała podobne krostki u swojego maluszka.
    Dzieć od 2 miesięcy jest na mm - NAN i do tej pory z buźką nic się nie działo. Rozszerzałam też dietę i po podaniu nowości nie było żadnych sensacji a tu w środę na buźce i czole pojawiły się krostki - chciałam uchwycić na zdjęciu ale nie wiem czy dobrze widać. Na wszelki wypadek odstawiłam wszystko i podaję tylko mleko ale poprawy nie widzę. Raz była wodnista kupka ale teraz wszystko jest ok. Czy to możliwe aby teraz mleko go uczuliło? Kilka krostek jest a brzuszku i kilka na krzyżu.
    Do tego pewnie jak każdy maluch w tym czasie ma z tyłu główki wytarty placek ale od kilku dni pojawiły się na nim krosty - czy któraś z Was tak miała?
    Macie pomysł co to może być? Jak się tego pozbyć?

Będę wdzięczna za jakieś sugestie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 12:48

f2wl3e5e0txakea5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasza się rozklada na płasko, ale jechał na drugim poziomie, wracał na trzecim...jeszcze jest pion

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylek na zdjeciach niestety slabo widac. Moja dermatolog mowi ze do 2 miesiecy moze wyjsc uczulenie na mlemo krowie. Lepiej skonsultuj z pediatra najpierw albo dermatologiem/alergologiem jesli masz szybki dostęp. Odstawilas wszystko więc wiecej poradzic chwilowo nie możesz. I wykap maluszka w krochmalu to napewno noe zaszkodzi a u nas swietnie sie sprawdzalo przy problemach skornych.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylek
    sama główka??
    może coś kontaktowego? nowa poduszka, posciel inaczej wyprana?
    bo na czole stwierdzilabym potówki, ale z tyły juz nie
    a krochmal jest swietny

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylek zmiany na buźce u nas były identyczne przy zmianie mleka z 1 na 2, wróciliśmy do 1 i dziś ok. Zmiany z tyłu głowy wyglądają gorzej, mój takich nie miał. Ajrin dobrze radzi z tym krochmalem, możesz tez przetrzeć octaniseptem i nałożyć np mediderm.

Natka Ty wcale ciuchów ciążowych nie chowaj :)

My tez wyciągnęliśmy spacerówkę i okazało się, że brak pasa :( a wózek używany. To tylko przyspieszyło moją decyzję o kupnie jakiejś lekkiej spacerówki na zakupy w mieście a na wsi będziemy dobijać tą bez pasa.

U nas po inhalacji - mały coraz gorzej je znosi, kaszel mniejszy, noc ok. Tylko nutra muszę dosładzać bo inaczej nie chce jeść, no ale trudno, ważne żeby jadł. Mały zakochał się w herbatce jabłkowo-melisowej Hipp, wciąga ją jak odkurzacz :)

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz gratulacje z okazji półroczku:-)
    Zdrówka i buziaki dla synka:-)

bisacz lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz
    nie znam tej herbatki :)
    Ciekawe "co" w sobie ma

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdobyliśmy mango :D
    tylko jak zobaczyłam na paragon ile kosztowało to się przeraziłam, oby Młody chciał je jeść, ja zaraz też sobie skubnę kawałek :) myślałam że to te z promocji po 7,49 zł/szt a to dojrzewające na drzewie za 29,99 zł/kg

niech już będzie lato, bo fortunę wydajemy na same warzywa i owoce :O

• Bazylek4891 Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Fakt sprawię mu dzisiaj kąpiel w krochmalu.

Bisacz
    nie zmieniałam mleka z 1 na 2, może samo mleko uczula ale kurcze dopiero po 2 miesiącach? A myślicie, że kleik kukurydziany może uczulać? W sumie pojawiło się to po podaniu królika, gruszki i właśnie kleiku. Na czole ma taką kaszkę od dłuższego czasu ale taką delikatną i pediatra twierdziła, że póki policzki nie są szorstkie to nie jest to alergia na mleko krowie ale teraz to już na całej buzi to ma i trochę za uszkami.

Kamcia
    Tak to co ma na główce jest tylko w tym miejscu takie brzydkie. Nic nie zmieniałam z kosmetyków, piorę od początku w loveli i do tej pory nic się nie działo. Nowej poduszki i pościeli też nie mam. Sama się zastanawiałam nad potówkami ale w sumie młodego raczej nie przegrzewam - ma czujnik i jak jest mu za ciepło to jest alarm :)

Nic wybiorę się do pediatry bo chyba nie ma co czekać.
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi.

f2wl3e5e0txakea5.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf
    Piotrek normalnie się rozplakal na mango w ustach :D automatycznie :D to nawet było śmieszne ;) mąż dojadl. Kupiłam za 5zl

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Ciocie :)

Żabka,
    Moja córka też się popsuła :( też się budzi w nocy a przecież już od tak dawna spała całą noc. .. :(
    To nie jakiś skok ??? :(

Bisacz,
    Gratuluję 6 miesięcy dla Leosia!! :)

Natka,
    Nie chowaj ciuszków ciążowych :)

Kamcia,
    Ale przystojny ten Twój Piotruś! ! I jaki uśmiech. ..♡♡

kamciaelcia, bisacz lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz
    Gratulacje z okazji pol roczku! :*

Heh... po namysle, to jednak nie bede chowac ciazowych ciuchow :P moze to dobry znak

Sarcia
    Jak noc?

U nas noc kiepska. Duzo pobudek. Dzis Amelka jest na "nie". Nie dla spania, nie dla zabawy, nie dla picia wody, nie dla mleka, nie dla kaszki... ech... to bedzie cuuuuudowny dzien :P

Dariah, bisacz lubią tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifek nie zaakceptował mango w swoim jadłospisie, więc zjedliśmy z M sami :)

Dariah, agatia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odezwę się jak wrócę z rehabilitacji.
    Przelozyli wizytę na 15:30 :-)
    Siedzę sama z dziećmi więc nie mam jak z wami pisać.
    Właśnie robię zakupy na jutro.
    Kasjerka podała mi mięso bez kolejki bo była kosmiczna! A że mnie znają stały klient to same zaproponowaly :-)
    Kupiłam rodzinna kostkę sernika ale sobie pojem.:-)
    Tabletki odstawiam bo nawet po śniadaniu dziś cierpialam.

Czy można dać rosół dziecku tzn Robertowi taki jak my jemy????

• AJrin Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka kurde kiepawo z tym bokem brzucha u Ciebie. Co do rosolku mowi ze nie na miesie to dopiero po roku. Chodzi o to ze z miesa duzo sie do wywaru przedostaje chormonow i antybiotykow wiem cos o tym bo ja noe moge kesc zup na miesie jesli chocoaz troche jest kosci albo kurczaka mam sile uczulenie na antybiotyki.

Sarcia dawaj jak u was? Mam nadzieje ze z mlekiem lepiej.

U mni3 dzis lepiwj noc calkiem 3 pobudki tylko ale najwazniejsze ze sprzatam a dziecko samo na macie leży troche steka ale to podam zabawke kot przejdzie i zapomina. Czyzby koniec skoku? Ale byn sie cieszyła. Te ponad 3 tygodnie to byla masakra gdyby nie fakt ze mieszkam na 2 pietrze to bym dawno nad oknem dylematy miala skakac czy nie ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

Wysłany: 11 marca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    Mowicie, ze nie mozna rosolku. O matulu! :( nie wiedzialam :( ja ostatnio ugotowalam a'la rosolek :( ale zrobilam tak, ze wywar mialam na warzywkach (tak bez soli, bez przypraw poza natka pietruszki a indyczka zrobilam na parze i zmielonego wraz z warzywkami z bulioniku rozrzedzilam tym wywarem z warzyw. Do tego dodalam troche ryzu ;( mam nadzieje, ze nie zaszkodzilam Amelce?

Sa rosolki w sloiczkach do kupienia...dla dzieci powyzej 5miesiaca... to jak oni je robia? Ktos cos, jakis pomysl?

5v79kzu.png

Wysłany: 11 marca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze takie pytanko: gdyby tak dostac golebia albo kurke od zaufanego gospodarza co to hoduje tylko dla siebie to tez nie mozna ugotowac na tyn wywaru?

Kurka, ja to pamietam jak moja mama mowila, ze ja wcinalam rosolek gotowany na takim golebiu lub kurce od sasiada.

Moze gdyby miec taki drob co to wiemy, ze pasiony jest resztkami a nie chemiczna pasza to byloby ok?

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynu u nas noc zaskakujaco nie najgorsza maly zasnal o 22.30 obudzil sie o 2.15 i spal do 6 rano, pozniej maz przejal nad nim opekke bo ja mialam wyjazd i wlasnie wrocilam... poki co mleka mm nie chcial jesc tylko cyc:/ po npcy jak odpoczelam to sc8agnelam butle mleka dla malego, mmoze, poprostu za malo odpoczywam ?

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

‹‹ 3315 3316 3317 3318 3319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: