WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka,
    Nie no oczywiście, tak jest najrozsadniej. Ciuszki dużo kosztuja a tak na prawdę sie ich nie zużywa więc głupio byłoby nie dzielić z bratem. Chyba ze skoro ukrywali ciążę to kupili nowe albo już dawno je wzięli ze strychu. ...:/
    Ja no mam pełno kartonów po córce mojej byłej bratowej (była żona moje brata) a mój brat ma dla swojego synka pełno ubrań po jej synku.. co za układ. .no ale ja nie wynikam, zawsze miałam z nia dobry kontakt a moj brat od kiedy sie rozwiedli maja najlepszy kontakt ever ! Telenowela! :)

żabka04 lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Żabko dopiero czytam :(
    wszystko zrozumiem, brat, bratowa, ojczym ale mama? ukrywanie ciąży? po co takie tajemnice? wiem, że to Twoja mama ale chyba zerwałabym kontakt
    ja bym im dała ciuszki!
    nie namawiam Cie do niczego to tylko moje odczucia, Ty ich znasz i zrobisz co uważasz za stosowne,
    Przesyłam Ci wirtualnie duuuużo siły, ściskam

U nas kaszel jest dalej ale katar minął
    do listy produktów zakazanych dopisujemy kalafior :(
    nie dość, że po cielęcinie wykrościło mu buźkę to po kalafiorze dodatkowo ma czerwone poliki, płakać mi się chce jak patrzę :(
    dzisiaj detoks, tylko mleko i picie a od jutra zaczynamy znowu rozszerzanie, muszę zacząć robić notatki co mu służy a co nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz dziękuję.
    Te ubranka co wzięłam że strychu to są moje po córce (wybrałam uniksy) i część po jego synku typowo chłopięce.
    Wypada mi oddać ba muszę bo to ich
    Przy okazji zabieram te co kupiłam osobiście teraz i wcześniej sprzedam hurtowo komuś.
    Jak będę miała kiedyś trzecie dziecko to sobie kupię nowe albo od kogoś.
    Na razie odechciewa mi się kolejnego dziecka chciałabym robić karierę.
    Na ten temat czas pokaże. :-)

Kurcze bisacz przykro mi że taki alergik.
    Trzymam kciuki żeby z tego wyrósł.
    Mi też lekarz mówił że jak coś uczyli to przejść na nutra i od nowa zaczynać.
    Masz rację notuj co jadł i co go uczula wtedy szybko wylapiesz.
    A masz kogoś w rodzinie alergika?
    Zdrówka dla małego.
    Niech już odpuści ten kaszel!

Dariah mój brat od kad poznał obecną żonę ( w knajpie na piwie) tak z dnia na dzień nasze kontakty uległy radykalnej zmianie.
    Nie wiem czy ona tak nim pomiata czy on tak chce błyszczeć w jej oczach.

Przyszło nosidełko chyba nie jestem zadowolona.
    Moje Roberto jest jakieś duże do niego hahaha i można tylko z przodu nosić nie na plecach :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 12:12

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się I ja. Na zmianę pogody jakoś podle się czułam a jeszcze pokój musiałam ogarnąć na wieczorne korepetycje. Na moje życzenie zaczęło chyba padać bo na rękę mi było zostać teraz w domu. Piotrek drzemie. O 15 zaprowadzam go do niani i pedze na korepetycje . Tak sobie myślę że jak dalej będzie lało to te 400 m. nawet autem podjadę i nie będzie całej tej fatygi z wózkiem. Auto tam zostawię a sama z buta podskocze dalej. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w rodzinie nie było takich alergii, przypominam sobie tylko, że syn szwagierki jak był malutki miał na policzkach wieczne krosty, blizny ma do dziś (ma 18 lat) wtedy nikt tego z alergią nie kojarzył ale dziś myślę, że pewnie ją miał.
    Szukam jakiejś fachowej literatury na temat alergii pokarmowej i alergologa.

Ja nie planuję kupować nosidła, raczej kojec na podwórko :)

• Dariah Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka,
    No niestety znam też takie przypadki ze pod wpływem drugiej osoby facetowi / babce odbija :/
    Eh...tylko szkoda ze cierpi na tym rodzina (siostra, brat, rodzice).

Tak jak mówi Bisacz, jakiś czas bez kontaktu z nimi moze Ci dobrze zrobi?
    :(

Bisacz,
    Bidulek Leon. ...ja już nic nie pisze na temat alergii u Zosi bo mnie szlag trafia! !! :/

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz
    jako dziecko miałam alergie na wszystkie owoce
    objawiało się to pecherzami na ciele (w miejscu gdzie mnie dotknieto, tam skóra odłaziła), nagle mineło i dzis mam spokój-czasami czasami po przedawkowaniu pomidórów i truskawek mnie wysypie, ale mam na mysli duze ilości codziennie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah pisz o co chodzi u Ciebie z alergią małej?

Kamcia nie poznałam Cie po awatarku hehe, jest śliczny :)

Już się pogodziłam z alergią na białka mleka krowiego, jaj nie próbuję myślałam, że warzywka będą dla nas łaskawsze ale i tu muszę bardzo uważać. Mam nadzieję, że wyrośnie. Pocieszam się, że są dzieci niejadki i rosną, rozwijają się i nie mają niedoborów więc jakoś damy radę.
    O, już po drzemce :)

• Dariah Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj m jako bobas miał alergie na mleko, ale potem przeszło. .. wiec Zosia ma po kim mieć alergię. Mam nadzieje że u niej też przejdzie..:)

bisacz lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nie poznałam avatarka pomyślałam że to nowa osoba się tu wbiła hahaha
    Mówisz u ciebie pada? To i do mnie dojdzie pewnie dzisiaj jeszcze albo w nocy.
    Muszę pranie z balkonu ściągnąć.
    Pewnie ze autem jak masz i możesz to jedz.

Bisacz nie polecę lektury ani lekarza bo nie mam /nie miałam z tym styczności.
    Musi z tego wyrosnac przecież nie długo organizm będzie się domagać więcej jedzenia tzn mm nie będzie mu starczac.
    Coś musi jeść nie?
    Ja bym próbowała.
    Trzymam kciuki żeby mu szybko przeszło.

Ja u swojego znalazłam plamke nad łokciem taka jakby sucha skóra wysuszona.
    Jak dawałam w dzień w dzień piatusie te serki to ta plama czerwona się robiła.
    Obstawilam serki na dwa dni i jest normalnego koloru skóry ale jakby sucha.

Mały śpi od 11:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mężem miałam skaze bialkowa.
    Robert odziedziczył i się zastanawiam czy córka nie miała skoro tak mocno ulewala.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz,
    Moja tez ma alergię na białko mleka krowiego. ..więc generalnie dużo rzeczy odpada do jedzenia. Ostatnio zjadłam kawałek czarmek czekolady - bez mleka!! - dostała mega wysypki, wiec kakao tez odpada.

Ona ma wysypke nawet jak jest napisane "może zawierać śladowe ilości mleka"..czyli kupnego to w zasadzie nic nie mogę. ...

I jeszcze gdybym byla osoba która zawsze jadla salateczke, pomidorka itp...to ok, ale ja jestem zarlok! Ja po prostu uwielbiam jeść! Na szczęście mogę sobie pozwolić ale to jest dla mnie wielka przyjemność jeść. .więc teraz na prawdę mnie to dobija ze mam taką jałowa dietę :/

Teraz znów coś ma na buzi. .
    Kupilam nowe narzuty na kanapę i nie wypralam ich...moze od tego? Bo jak leży buzia na kanapie to pociera...
    Eh...musiałam się wyzalic.

Co do kalafiora - ja jak jem kalafiora to Z przez 3 dni cierpi..więc nie jem.. i narazie na pewno jej nie dam ani kalafiora ani brokuła :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah widzę że masz przeboje z Z.
    Biedne te dzieci:-(
    Współczuję tej dietki sama przez całą ciążę trzymalam rygorystyczne bo cukrzyca ciążowa :-(

U mnie kropi.
    Zbieram się małego nakarmić,jedziemy po córkę i do kosmetyczki.
    Do potem:-)

• Dariah Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka,
    Jak trzymam diete to jest ok...
    Ale jest ciężko..zwłaszcza jak jedziemy do rodziny albo nie daj Boże idziemy do restauracji. .

Ostatnio urodziny mojego chrzesniaka, moja bratowa ma meeeeega talent do ciast! Robi cuda!! Zrobiła chyba z 5 viast, połowa zostala - ale takiego abym mogła zjeść to ani jednego. .:(
    Na szczęście moja mama mi zrobiła takie weganskie ciasto - sernik jagielny. To moglam cos zjeść :)

Ehh..

U nas też pada :/

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja teraz wyskocze z głupim pytaniem..czym się różni skaza białkowa od alergii na białko mleka krowiego?
    Bo już nie ogarniam :/

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zadnych alergii zadnej skazy, tylko Ignacemu odbilo,i jak widzi cycka to wrzszzczy jak szalony :( obawiam sie zs to przez te syjazdy moje i ze byl karmkony butelka moim mlekiwm to sie nauczyl....czy myslicie ze juz nigdy cycka nie bedzie chcial ??? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też coś pogoda się psuje, niby słońce się przebija, ale ciśnienie skacze i chmurzy się. Fifek znowu boleśniej ząbkuje, zaraz go zabieram do lasu na spacer, tylko kawkę dopiję :) Męża dopadło jakieś paskudztwo, mam nadzieję że struł się jakimś syfem z miasta lub skórka od pomidora siadła na żołądku, bo jak jelitówka to go chyba wygonię z domu :(

• Dariah Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia,
    a jak dajesz Twoje mleko w butelce to chce? czy wogole już Twojego nie chce?

Słyszalam ze czasami zdarza się tak ze jak poczują butelke to nie chcą cyka, albo jak zaczna jesc stale posiłki to tez nie chcą...ale tylko slyszalam, na własne oczy nie widziałam ;)
    Może ma jakiś bunt..?
    a jak w nocy spi? lepiej?

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Datiah chyba skaza białkowa i alergia na bmk to to samo :)

Może to głupie i egoistyczne ale jest mi raźniej, że nie tylko u nas taki problem.

Sarcia może taki egzemplarz, że cycka porzucił a może to chwilowe, próbuj mu dawać cycka może "się nawróci". Jak nie to myślę, że w "tym wieku" to już do przeżycia.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz,
    to wcale nie egoistyczne :)
    teraz próbuję dojść od czego ma znow na buzi...jak nie te narzuty na kanape to co??
    u rodzicow dużo pilam mleka kokosowego...od tego??
    od 2 dni daje jej dynie...od tego??

pff normalnie zostanę Sherlockiem!!

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 3365 3366 3367 3368 3369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ