WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, następnym razem zdasz, będziesz już wiedziała czego się spodziewać i stres będzie mniejszy, będę trzymać kciuki.

Ulfe, brawa dla Kosia za siadanie, zuch chłopak :)

Lrf, wszystkiego najlepszego dla Filipka, naszego najstarszego forumowego malucha, 8 miesięcy to już ładny wiek :)

A my od początku tygodnia uczymy Antosia zasypiania w łóżeczku a nie przy cycu i z dnia na dzień jest coraz lepiej. Zauważyłam że najłatwiej mu się zasypia jak mu śpiewam i trzymam rękę na nim i delikatnie kołyszę. Dzisiaj pierwszy raz popołudniową drzemkę też zaliczył w łóżeczku a ja w tym czasie z mężem obejrzałam spokojnie film :)

Little Red Fox lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ważne że się nie poddajesz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przegapilam.

Lrf wszystkiego najlepszego dla fifiego :-)
    Samych pogodnych dni. Zdrowka :-)

Tak mój też metrowy się zrobił.
    I uwielbia dywan skubac bo mamy z długim włosem.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Wasze Dzieci też mają ostatnio fetysz metkowy? odkąd Filip opanował do perfekcji chwyt pęsetowy to namiętnie wszystkie chwyta
    Tak. Mamy przy kostce sznurki, metki, szmatki i wszystko ładnie chwyta pęsetowym :) jeszcze tak nieporadnie ale coraz lepiej.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, i nie płacze?
    Nie protestuje głośno? Może i u nas czas na druga próbę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2017, 22:00

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas jeszcze tego chwytu nie ma poki co jest wszystko oacu oacu z taka sila ze masakra.
    Ja dzisiaj na godzinę zostalam uwieziona u brata w mieszkaniu ale bylam zla godzina 20 a ja nie moge wyjść bo zdajacy mieszkanie przez pomylke zabral 2 kaplety kluczy wychodzac! Alez bylam wściekła zanim numer zdobylam do niego poznien nie odbieral a ja siedzialam jak ten ciolekw pustym mieszkaniu.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis noc zapowiada sie gorzej niz wczoraj. Jednym zdaniem: gorzej niz zle :(
    Od 20:00 to juz chyba z kilkanascie pobudek bylo, kazda z placzem :(
    Jak podchodzil D by ja uspokoic (slyszal, bo nie spal) to ta w jeszcze wiekszy ryk. Placze i krzyczy "maaaaa". Oczywiscie moj D panika,bo co ona chce, cos jej dolega itd. A owa "maaaaaa" to nikt inny jak ja. Tak na mnie owe dziecko wola. Podchodze, biore na rece i cisza, wiec moj D wychodzi i twierdzi, ze w nocy nie moze byc tak zle skoro od razu jak ja biore to sie uspokaja.
    Noooooszzz kurrrrrrr..... zapial. A wstacvto kto wstaje, nosi, lula, buja? Z hobby to robie?
    Normalnie dziewuchy trzymajcie mnie bo trace cierpliwosc.
    I jeszcze okres lada chwila mam dostac, wiec chodze nabuzowana i to mi nie pomaga :(

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wyspalam :-)
    Witamy:-)

Wstałam o 6:00!
    Cała noc przespalam bez jednej nawet pobudki.
    Nie słyszałam męża!
    Mały zjadł 100ml mm z butli z reszty kaszki zrobiłam zjadł troszkę.
    Teraz wyszukujemy się i pójdziemy do przedszkola i może jakiś spacer zaliczamy.
    Popołudniu idziemy na plac zabaw sezon z sasiadkami otwieramy :-) trzeba korzystać z pogody dziś ma być u mnie 22st!

Natka współczuję.
    Zdziwiony maz? No bo opieka nad dzieckiem to z nudów heh
    Mam to samo tule cie kochana ja też buzuje :-(

Skali nie martw się u nas Roberto np. Nie pelza, nie siedzi sam ba nawet się ręką nie podeprze leży na macie jak Kłoda a jak go poradzę między nogi to krzyczy Jerzy bo chce żeby go wychwycić czy z nim iść bo on t chce:-( sam nie ruszy tyłka leń:-( od nie dawna sam się przewraca z placów na brzuch na macie czy łóżku.
    Widziałam na zdjęciach że niektóre dzieci trzymają kubek same nie wiem czy tak uchwycil ktoś zdjęcie czy nie ale mój zadań trzyma butle a o kubku zapomnij. :-(
    A jeśli chodzi o jedzenie to wszystko co jest wielkości ziarenka ryżu robi bleeeee aż na wymioty go szarpie ale uważam że jest nie gotowy na takiej konsystencji jedzenie.
    Musimy czekać każde dziecko rozwija się po swojemu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 07:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję w imieniu Filipka ;)
    agatia, a jak tam Liwka??

• Dariah Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! ;)

Nadrabiam wczorajsze popołudnie :)

Sarcia,
    Nie załamuj się! Za drugim razem będzie łatwiej bo będziesz wiedziała czego się spodziewać i na co zwrócić uwagę :)

Foxik,
    Sto lat dla Fifiego! !! 8 miesięcy?!!!! Wow!!!

Natka,
    Nie no pewnie! Takie hobby!! Z obawy przed zbytnim wyspaniem chodzisz z Małą po pokoju. ...o Matko. . Faceci. .słów brak!

Agatia,
    Jak Liwka? ?

Martta,
    Zdrówka dla Małego! ! Niech odejdą te choroby! !! A Ty jeśli Ci ciężko na sercu to się żal ile wlezie! ! ;)

Ajrin,
    Zapomniałam dodać że masz pięknego synka! ! Cudo !! :)

Ulfe,
    Gratulacje dla Kosia!! Ale Ci chłopak wystrzelil z nowymi umiejętnościami! ! ;) zaraz znów zacznie ładnie jeść! Zobaczysz :)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka,
    No i wreszcie się dobrze wyspalas! Należało Ci sie to ! :) :)

żabka04 lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie oczy otworzyłam. Liczylam bimbania na ratuszu i nie dowierzałam ze 8. Chwytam nerwowo tel i jest godz 8 o.O o! I Piotruś się budzi :)

żabka04, Dariah lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 31 marca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka
    Zazdroszcze ci wyspania. Co do siedzenis, pelzania itd spokojnie. Na Roberta przyjdzie czas. Jak wystrzeli z umiejetnosciami to.dopiero matke z ojcem zdziwi :)

Js nie spie od.... hahaha... praktycznie w ogole nie spalam. Kolejna noc. Jestem zalamana, zmeczona. Wczoraj nie zrobilam obiadu bo bylam zmeczona i jeszcze Mela caly dzien tylko "maaaaa i maaaaa" i rece wyciagala. Wiec posprzatalam caly dom z nia albo.na rekach albo przyklejona mi byla do nogi. Na obiad zjadlam kanapki. Dzis pal licho obiad. Pojde na spacer z dzieckiem, bo mabyc 21st i cos zjem na miescie a D niech sie martwi.
    Bosh.. jaka jestem padnieta... a to dopiero 8rano. Ale nic, nie bede wam tu smecic.
    Milego dnia laseczki!

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracamy z przedszkola.
    Mały ma drzemie nr 1:-)
    Idę wysłać lotto i zagram w zdrapki.

Mam ochotę na pierogi ruskie chyba w niedzielę narobie w ilości hurtowej bo mniej nie umie i zamroże tatuś dziećmi się zajmie :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka wierzę bo wiem jak to jest być nie wyspanym i wszystko na głowie z jeczacym dzieckiem.
    Mogę doradzić żebyś dziecko komuś sprzedała i poszła spać.
    Jak twój jest w domu to obroc się napięcie i idź spać.
    Niech mu tak lekko nie będzie.
    Ja mam wrażenie i mojemu nawet ostatnio powiedziałam że chyba sobie nie myśli że nic nie będzie robił on nie jest tylko od dupcenia, plodzenia i chodzenia do pracy!
    Śmiał się ale miałam nerwa więc powiedziałam co myślałam na szczęście dotarło do mózgu jego.

Żal się wyrzuć to z siebie.
    Będzie dobrze:-)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My noc katastrofa Szymek o 12 miał atak kaszlu do 1 aż się pozygal zrobiliśmy inhalacje usnal ale potem kaszlal ale już mniej później przed 4 mleko Koło 6 kaszel i teraz śpi jestem nieprzytomba pojechał na budowę

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek jak go posadze to się podeprze i siedzi w czworaczej buja przód tył. Zauważyłam że skręca na rękach ze potrafi ze się przesunąć np w prawo. Butelki nie chce trzymać bierze w rączki i próbuje zbliżyć do ust ale nie umie sobie celnac bo jemu jeszcze ręce się tak jakby trzęsą cały czas nimi rusza.

Wczoraj zrobiłam mu zupę jarzynowa nie chciał kislu też nie jabłka też nie on nawet buzi nie chce otworzyć nawet nie wie co jest na łyżeczce a już na nie chyba muszę Dac do rączki coś bo flipsa zje

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png

Wysłany: 31 marca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    , ze u Liw juz lepiej. Slona dziewuszka mowisz? Hihi :)

Skali
    Mam nadzieje, ze kaszelek szybko minie i znow zaliczycie spokojne nocki. Straszne to jak dzieci choruja.

Kamcia
    Ladnie pospaliscie.

Dariah
    A jak tam Zosia w nocy? Ona to grzeczna dziewczynka jest, wiec pewnie ladnie spala :)

Zabka
    Ja to zdarza sie, ze wyrzygam mezowi co mysle, on mowi przepraszam i znow to samo. Wiec ustepuje, bo na klotnie to ja juz sil nie mam, szkoda mi ich szczerze. To taki stary typ, wiesz w stylu starego drzewa sie nie przesadza. Upartt, jak moj tesc :D

agatia lubi tę wiadomość

5v79kzu.png

• Dariah Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka,
    U nas nocka całkiem dobrze :) to znaczy gorzej niz kiedyś, bo kiedyś sie wcale nie budziła a teraz budzi sie raz około 2, no ale i tak rewelacja gdy czytam jakie u Was są nocki :(

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 31 marca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! I dobra wiadomość od rana :) napisali do mnie ze żłobka ze w tym roku mają więcej dopłaty z miasta więc cena zamiast 750 będzie 610 :)

agatia, żabka04, AJrin, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 3372 3373 3374 3375 3376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ