X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedz jedz, skali, możesz :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Jedź kochana :) czytaj na zdrowie :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali na zdrówko :-)

My wróciliśmy nie dawno z tortem.
    Zapisałam córkę na zajęcia plastyczne :-)
    Po drodze złapała nas mrzawka.
    Teraz się szykujemy.

Natka napisałam priv.
    Dzięki za info.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dość.
    Głowa mi pęka.
    Robert zjadł na kolacje pół małej parówki :-(

Chyba te szczepienia na te dzieci tak wpływają.

Mam nadzieję że zaraz pójdzie spać.
    A ja wezmę ciepła kąpiel pomocze sie w wannie:-)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Możliwe
    Bo u nas zaczelo się około 10 dni po szczepieniu i apetyt tez byl marny :(
    Współczuję

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bardzo słabo z kolacją, zjadł tylko 80 ml mm :( No i od razu padł w łóżeczku, a drzemka była 2,5h i spacerek zaliczony więc nie wiem po czym taki zmęczony.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane !!
    U nas dzisiaj nocka super - jedna pobudka o 00:30 i spała do 7:30 - D ja obudził do żłobka bo jeszcze by spała ;)
    Wczoraj bula pierwszy raz w żłobku po tygodniowej przerwie i do tego pierwszy raz na cały dzień :/
    Wieczorem jeszcze byliśmy raz u pediatry na kontroli oczek bo po drzemce w żłobku obudziła się i miała znów troszkę ropki :/ dał nam inne krople ale powiedział ze to troszkę może trwać zanim będzie idealnie No nadal ma katar zębowy :/ No ale za to dzisiaj już ma piękne oczka zero ropki itd ;)

W pracy bardzo dobrze - narazie się szkole j spędzam głównie czas z moim obecnym szefem który mi przekazuje cała wiedzę itr

Co do kurtki to ja od wczoraj zakładam Zosi kombinezon przejściowy - przynajmniej ma zakryte nóżki i nic się nie podciąga i plecków nie odkrywa. A rano jak idziemy do żłobka jest 6C.. pizga !!! ;)
    U mnie tez czapka obowiązkowa i to nawet wiosna / jesienią lekka musi być gdy jest wiatr ho mi od razu zatoki siadają i głowa pęka :/

Kamcia ,
    Oj to wcale się nie dziwie ze się wkurzyłas na męża !!! Nienawidzę jak ktoś robi hałas gdy śpimy !
    Mój były tak miał ze jak w nocy np szedł fo toalety to mnie budziła bo trzaskał włącznikiem siwatla ! Wrrrr

Cieszę się ze wizyta udana ;) No j jest karta ciąży !!!! ❤️❤️
    Co do l4 to Twoja decyzja ;) a dlaczego całe miasto będzie wiedzieć o ciąży ?

Żabka,
    Eh histerie dzieciaków :/ ja nie wiem co te dzieci maja teraz w głowach ze potrafią zrobić taka histerie :/ chociaż podejrzewam ze my tez fak robiliśmy.. chyba ;) ja na pewno lol
    Przynajmniej moja mama tak mówi ;)
    Ale dobrze ze mąż był wtedy w domu i widział to wszystko !

Natka,
    Cieszę się ze się wysłałaś !! Należy Ci się Kochana ;)
    U nas Zosia jest w grupie Jagódki ;) ciekawa jestem jak się Amelka zaaklimatyzuje ;) na pewno bardzo szybko bo to zuch dziewczyna a do tego jest bardzo bystra !!

Ajrin,
    Bidulku ale Cię rozłożyło ;( Igus przyniósł ze żłobka czy Cię zawiało ??
    Kuruj się ;(

Skali,
    Prince polo !!! Jejku uwielbiam i jem codziennie jednego !! Nie potrafię się obejść bez tego ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah
    Bo w pracy mamy Panią Ele która kocha plotkowac :)
    Za pierwszym razem(inna) dyrektorke prosiłam by nic nikomu o ciąży nie powiedziała. Na drugi dzień przyjmowalam od wszystkich gratulacje :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia,
    Hehe No tak ...z takimi osobami to tak jest.. jeśli chcesz żeby całe miasto coś wiedziało to trzeba im powiedzieć aby nikomu nie mówiły ;) znam ten typ...
    ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 października 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah
    I czesto to noszenie plotki wykorzystywalam :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 10 października 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah
    Dobrze, że oczko Zosi już tak dobrze wygląda :) super :)

Marta
    A wy byliście już na tej szczepionce po 12msc? Może ten brak apetytu właśnie z tego powodu tak jak Kamcia napisała i tak jak to było u niej, u nas a teraz jest u Zabki?

Zabko
    Mam nadzieję, że relaksowała się w kapieli :) należy ci się matka! :)
    Oby ten brak apetytu był chwilowy i wynikał z tej zakichanej szczepionki.

Ja obejrzałam serial i zaraz idę się położyć. Zauważyłam, że strasznie nerwowa jestem. Dziś się popłakałam bo wędlina mi się w rękach rozwaliła jak robiłam śniadanie do pracy D.
    Wszystko przez ten powrót do pracy, którego tak się boje :(
    Podpytuje ludzi u nas w dziale czy wiedzą co będę robiła, czy się o tym mówi, bo zawsze coś się mówiło a tu nikt nic nie wie a pytam takich dość bliskich ludzi, którzy by mi powiedzieli. Przede mną miesiąc temu wracała koleżanka i już dawno przed wiedziała co będzie robić, jakie firmy obsługiwać itd.
    Ba! Nawet nie wiedzą gdzie będę siedziała, bo w naszym dziale wszystkie miejsca zajęte. To mnie strasznie denerwuje, stąd właśnie moje pytania do was o wychowawczy. Teoretycznie mogłabym wrócić i robić cokolwiek a najlepiej jakby nam się udało z drugim dzieckiem bo tego pragnę najbardziej, ale za duże ryzyko, że się nie uda a ja zostałabym z ręką w nocniku.

5v79kzu.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka współczuję nerwow ale czemu mowisz ze zostaniesz z reka w nocniku? Jesli was stac na wychowawczy to super u mas to nie wchodzilo wogole w gre.
    A co do stanowiska znam to u nas zawsze z tym problem i czesto ludzie dopiero w dzien powrotu lub tydzien przed wiedza co beda robic. Ja cisnelam moja szefową 3 miesiace przed powrotem i tylko z nią rozmawiałam dzięki czemu widziala ze mi zależy a ja wiedziala najwiecej ile moglam sie dowiedzieć. Ale tak to bywa że niestety wszystko jest plynne i tak jak zemna mieli wszystko ustalone kto gdzie odchodzi jakoe stanowisko dla mnie i dupa 2 miesiace później wszystko musieli odkrecac bo zaciazylam, ale też powoedzial najpredzej jak mogłam o ciąży. Wiec oni sami czasem maja zagwozdki co gdzie jak troche znam temat bo pracowalam bardzo dlugo z ludzmi i też musialam zarządzać co i jak, a po osobach wracajacych z macierzynskiego mozna sie wszystkiego spodzoewac. Raz na 3 dni przed poworotem jednej dziewczyny dowoedzialam sie że jednak nie przyjdzie wyslala L4 z kolejna ciąża ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja rozumiem swoją nowa dyr (koleżanka nieco starsza), że chce wiedzieć już czy wracam
    bo u nas "sprawiedliwy" grafik to nie lada wyczyn
    mogłabym przecież w listopadzie wysłać l4 i mieć ich wszystkich gdzieś...już nawet nie wiem jak byłoby z powrotem za te 2 lata...ale szanuję ją i chcę być w porządku
    planuję jutro przejsc się do pracy...stresa to ja mam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 11 października 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Nie do końca nas stać na wychowawczy właśnie ale byłabym w stanie się poświęcić trochę by przeczekać ten czas i poczekać na jakiś dobry projekt. U nas w dziale ciągle rotację, teraz kierownik chyba ma pełną obsadę i zrobilo się dziwnie bo co ja mam robić?
    Szanuję mojego kierownika i dyrektora, jeszcze przed on Citroen (3miesiace przed) powiedziałam im o moich planach, pozwolili wychodzić wcześniej, przyjeżdżać później bym mogła wszystko załatwić w klinice. Szczerość za szczerość.
    Szczerze też im o wiele wcześniej powiedziałam, że wracam i liczyłam na to, że powiedzą co i jak.
    Wywalczyłam podwyżkę ale nikt nic nie wie co będę robić.
    Pewnie panikuje, ale już tyle razy widziałam jak laski wracały i miały robotę "na siłę" a ja takiej nie chce bo np dzwonić do klientów, którzy np już z nami nie wspolpracuja z zapytaniem czy byli zadowoleni ze współpracy nie będę. Skoro nie współpracują to chyba powód był, co nie?

5v79kzu.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka a to nie jest tak ze jak sie ma znalesc to sie znajdzie lepsze jak juz bedziesz pracowac? Nawet jak 3 moesiace posoedzisz do przeczekania w domu to chyba to samo co dzwoniac do klientow? Nie wiem jak u was to funkcjonuje ale racjonalnie to tak dziala w większości firm a skoro wywalczylas podwyzke to raczej im zależy na pracowniku.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po mały szykujemy się do neurologa rano byłam na badaniach krew i mocz wyniki popołudniu musiałam zapłacić bo skierowanie tu nie obowiązuje zlecił mi odczyn coombsa Ale 50 zł około nie będę płacić powiem żeby ten nowy zlecił

Leje od rana Ale od jutra ma bycpogoda
    M moooze jutro wróci Ale jak na razie są w czarnej dupie do tego pada a oni robią na zewnątrz m już resztki sił bo stresy codziennie coś nie tak chyba im się to czkawką odbije Ale oby skończyli Szymek to już chyba taty nie pamięta zajął jego miejsce w łóżku i jest bardzo zadowolony

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png

Wysłany: 11 października 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Nie wiem, zobaczymy co mi dadzą jak wrócę. Wiesz, przez 3miesiace słuchać o sobie, że jest się takim i owakim, wolę w domu siedzieć :)
    No, zobaczymy.
    Gadałam że znajoma na spacerku, jest na wychowawczym i pracuje w innej firmie na 1/2etatu. Ponoć rąk można, normalnie ma umowę.

Skali
    Trzymamy kciuki za wizytę! &&&

Kamcia, Zabka, Marta, Dariah
    Jak tam u was dzień mija?

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem.
    Byłam zezwm u dentysty w moim rodzinnym mieście
    Kupiłam znicze i pojechałam na grób do ojca i dziadka.
    Ostatnio mi się śnił.

Wróciliśmy i właśnie obiad grzeje i za niedługo do przedszkola potem zajęcia gimnastyczne.

Natka nie wykapalam się :-(
    Usnelam z Robertem hihi

Tak można na wychowawczym iść na pół etatu do innej firmy to na umowę.
    Możesz iść na więcej godzin niż pół etatu ale tylko na umowę zlecenie czy dzieło.
    Tak czytałam ale upewnij się co do tych umów.

Ja tak miałam w planie Roberta do żłobka i iść na czarno albo ja pół etatu.

Możesz też wrócić do swojej pracy na mniej niż cały etat.
    Dogadać się z nimi.

Dziś miałam rozmowę z mężem na temat nowej pracy mowie ze tu widziałam ogłoszenie i tam ale trzeba raczej nianie znaleźć.
    A on do mnie:" źle Ci w domu?! "
    Rozumiem że mam siedzieć na dupie.

A twojemu kiedy umowę dadzą na stałe?
    Może teraz umów się do kliniki i walczę o rodzeństwo?!
    A tu wróć do pracy i rób to co będzie.
    Bardziej bym się bała że cię zwolnić mogą skoro mają wszystkich na swoim miejscu.
    Z drugiej strony co ma być to będzie nie unikniemy pewnych spraw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 13:15

• marta258 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah
    Super że z oczkami Zosi już lepiej. A jak u Ciebie w pracy wszystko dobrze się układa to też super.

Kamcia
    Oj baby to ogólnie plotkary i jak tylko w pracy któraś w ciąży to zaraz wszyscy wiedzą. I rzeczywiście jak powiedzieć żeby nikomu nie mówić to tym bardziej wygadają ;) Kobiety po prostu bardzo lubią plotkować, prędzej facet dotrzyma tajemnicy.

Natka
    Nie stresuj się kochana, w pracy na pewno będzie dobrze, dali Ci podwyżkę tzn że im na Tobie zależy i coś dla Ciebie znajdą. A w między czasie starajcie się o drugie bobo, jak się uda to pójdziesz na l4 i będziesz w domu.

Pytałaś o szczepienia Antosia, jeszcze nie miał tego mmr więc słabszy apetyt to na pewno nie od tego. Odrzucam zęby bo 4 górne problemowe wyszły i kolejne się nie szykują. Apetyt jest gorszy teraz niż jak ząbkował.

A dzisiaj to masakra, nie dosyć że wczoraj na kolację zjadł tylko 80 ml mm, spał do prawie 9, to w ogóle nie chciał śniadania, robił takie histerie na butelkę jak nigdy. Później podgrzewałam i to samo. W końcu zjadł tylko pół kromki chlebka z masełkiem i to dopiero przed 11. O 12 normalnie zjadł kaszkę i poszedł na drzemkę. Nie wiem co mu się zmieniło z tym mlekiem, przecież zawsze uwielbiał butlę a teraz takie cyrki :(

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka sory zapomniałam o twojej podwyżce.
    Nie to muszą znaleźć dla ciebie miejsce.
    Może nie będzie tak źle.
    Może ten stres to z tą że nie wiesz czego się spodziewać?

Zawsze możesz w każdej chwili rzucic wniosek o wychowawczyt

‹‹ 3779 3780 3781 3782 3783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ