WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tylko na chwilę
Noc okropna. Wymioty na zmianę: mąż, Amelia i ja.
Dziś Amelka w dobrym humorze, narazie nie wymiotowała. Biegunkę ma i podaje enterol. Nawet obiad chciała zjeść.
Mąż lepiej dziś. Mówi, że boli go żołądek ale jakoś idzie.
Za to u mnie koszmar. Wymiotuje ciągle. Praktycznie już niczym. D zawiózł mnie do lekarza na siłę +w sumie teraz myślę, że dobrze) bo pojawiła się u mnie tak jakby krew? Takie strzępki w wymiocinach. No u że 3razy zemdlałam. Do tego id środka mnie telepie ale gorączki nie mam.
Ciśnienie mam 80/50 i to mierzone z marszu więc podejrzewam, że jest jeszcze niższe. Dostałam zastrzyk w pośladek jakiś przeciwwymiotny. No i enterol i jakieś tabletki przeciwwymiotne. Do tego elektrolity i mam się pojawić gdyby ta krew się dziś znów pojawiła.
Mam pić, nawet jeśli będę wymiotować to nam pić by mieć czym. Masakra co to się ze mną dzieje.
Gdyby się nie poprawiło nam przyjechać znów to mnie wyślą na morfologię, crp i inne. Mam nadzieję, że się nie pogorszy.
Zabka
Kuruj się kochana. Jak tam dzisiaj? Może do lekarza idź? Dobrze, że mąż pomaga. Mój dziś też ogarnia temat. -
nick nieaktualnyCo za okropny jakiś zmutantowany wirus!
U mnie dziś lepiej zaczynam mieć jakiś katar oby się nie pojawił jakiś mega.
Nie mam gorączki.
Ale tak jak ty od środka telepie, dreszcze tak dziwnie.
Mnie jakaś depresja chyba zlapie.
Kuźwa kasa się kończy a mój mąż wydatki zaplanował.
Opony zimowe bo się przyznał że jak mnie wiózł na kopalnie to wpadł w poślizg (nasypalo śniegu dużo) i przeleciał przez krzyzowke a z boku jechał tir!
No to pojechał kupił te opony.
Przyniósł karteczke z OC (znowu podrożały) musi jeszcze zbieżność kół ustawić i jeszcze to i tamto wrrrr.
Jak dostawałam kasę swoją to chociaż komfort psychiczny był a teraz coraz mniej tej kasy i dopada mnie jakiś strach.
Już nie smece.
Zjadłam jakiś obiad.
Robert dziś nie ma apetytu:-(
Natka dobrze mąż zrobił.
Pij bo to prawda chociaż tym będziesz wymiotowac bo gorzej jak cie szarpie a nie masz czym a potem mega okropny ból żołądka.
Skali hahahah
To napewno będzie bezpiecznik też tak miałam.
-
nick nieaktualny
-
Zabka
Kurcze, jeśli się nie mylę to lh, FSH powinno się robić w jakiś konkretnych dniach cyklu. Tak samo jak amh.
Chorobą nie powinna wpłynąć ale właśnie te dni cyklu tak.żabka04 lubi tę wiadomość
-
Natka to niezle niestety ja też tak słabo znosze jelitówke. Zresztą miałam 4 miesiace temu i 12 godzin bite wymiotowałam i nie mogłam niczego sie napic zaraz szło górą jedyne co to po tych 12 godzinach napiłam sie coli rozgazowanej i jakoś uspokoiło wymioty. Wiec polecam spróbować. Zdrówka.
Zabka dla CIebie tez moc zdrowia, co do badań wiem, że morfo źle wychodzi ale co do reszty to nie wiem jaki może mieć wpływ.żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRobert usnal 30min temu ciężko było ale usnal ja się też usnelam na 30min bo córka nie chce sama posiedzieć w pokoju wrr.
Dzięki dziewczyny.
Tak mam zrobić w 3dc.
Tylko @ nie widać a ma być dzisiaj ale jeszcze dzień się nie skończył.
Zrobię sobie jeszcze tsh, glukoze i insulinę na czczo zobaczę jak to bez leków i po przeszczepów wygląda.
Napilabym się coli z wodeczka i cytrynka hmmm
Może na urodziny mąż postawi jakiegoś drinka?
Przerabane być na jakiś dietach czy lekach i tak się pilnować naprawdę.
Nic idę szukać jakiś prezent dla Roberta bo dalej nic nie kupiłam mu. -
Zosia zasnęła jakieś 40 mon temu, albo więcej bo je wiem czy mi się nie przysnęli z nią
i daje spi
Natka,
O Matulu !!! Ale Cię sieklo !!! Strasznie ! Dobrze ze byłaś u lekarza !
Potwierdzam, wyhamowana cola dobrze działa
No i elektrolity pój kochana i cokolwiek.
Ja np jak wymiotuje nie mogę wody pic, muszę coś cieplekgo najlepiej herbatę miętowa...czy to do rze to nie wiem ale woda o temperaturze pokojowej jest dla mnie za zimna wtedy i jeszcze bardziej mi się przewraca w żołądku
Żabka,
Oj dobry drink to dobry pomysł
A co kupujesz Robercikowi ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
My kupiliśmy już prezenty gwiazdkowe dla Amelki. Dostanie kucyka pony i kuchnię-wyspe taka zabawkowa. Narazie stopujemy z prezentami.
Trzeba by było też jej kupić coś na mikołaja ale nie mam pomysłu co.
Jeszcze w tym miesiącu mam urodziny i imieniny męża i nie mam pomysłu co mu kupić a na gwiazdkę to w ogóle. -
No Wlsnie tez nie mam pomysłów na prezentu.
Zosia pod choinkę dostanie od moich rodziców sanki, od chrzestnego odkurzacz zabawkę (uwielbia odkurzacz i kawaleria do sprzątania - jak słyszy odkurzacz w domu to aż się trzęsie a mopa i zmiotkę trzeba chować).
Myślimy ze może dokupimy do odkurzacza taki zastaw wózek z akcesoriami do sprzątania dla dziecimyśle ze bezie mega zadowolona
Nie mam pomysłu co od mój babci dla Zosi bo dała nam kasę i proś żeby coś jej kupić...
Ja mam 2.1 urodziny a D miał 31.10 i jako prezent kupiliśmy sobie weekend 30.12-02.01 w Polanicy09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyDariah właśnie nie wiem co kupić!
Mąż krzyczy żeby odpuścić bo ma tego tyle że masakra, nie ma miejsca i kasa potrzebna.
Ale dlaczego córka ma dostać lego za 170zł (leży i czeka na choinkę) a Robert nic!
Więc i tak kupie.
Myślę czy tego statku pirackie nie kupić co kiedyś natka szukała.
Arka Noego Robert się cały czas bawi.
U koleżanki sąsiadki bawił się domkiem ale się wystraszyl dźwięku wiewiórki jak władze po drzewie taki dziwny dźwięk dali (mię wiewiórki) z resztą ona ma nam pożyczyć więc mam nie kupować.
Dariah co do wózka z akcesoriami do sprzątania super sprawa ja polecam.
Kiedyś córce kupiliśmy też sparzatala hahaha
Został nam odkurzacz czyt resztki ale Robert go przejął idzie do małego pokoju i sam się nim bawi nic do szczęścia mu nie trzeba.
Wydaje dzięki odkurzania ale nie włączam bo może się będzie bal?
On się boi prawdziwego odkurzacza.
A tak naprawdę dla dziewczynek jest większy wybór i wydaje mi się że łatwiejszy.
Dostałam SMS że mam się zjawić w pracy po paczkę i body świąteczne.
Fajnie będę mogła zrobić zakupy "zapasy".
Bo w wigilię będziemy w domu już omowilam z mężem temat że zamówię po troszku pierogów, uczeń, krokietow kupię albo zrobię sernika i salatke.
W pierwszy dzień świąt jedziemy do teściów więc walowke jeszcze dostaniemy.
Dużo nam nie trzeba bo kto to będzie jadł.
Robert wreszcie wstał o 16:00 musiałam go budzić.
Mi już lepiej choć mam uderzenia gorąca lub zimna.
Natka kuchnia też fajna sprawa.
Na pewno się będzie bawić.
Na przyszłość powiem wam zainwestujcie w duży big duży dom dla lalek barbie.
My kupiliśmy z Kinder krafta za 500zł stoi do dziś i się nim bawi jest wysoki jak ona:-)
Poprosiliśmy rodzinę kto tam był chętny na prezent dla niej na urodziny poprosiłam o kasę bo powiedziałam że zbieramy na domek dla lalek i resztę dolozylismy my.
Jak chcecie to foto wam wstawię.
Kamcia a ty gdzie????Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 16:26
-
No właśnie Zosia uwielbia odkurzacz. Ostatnio orzewijalam a D włączył odkurzacz to dobrze że ja zdążyłam złapać bo by zaskoczyła z gołym tynkiem z przewijaka do tego odkurzacza !!!
Tak więc chcemy taki co wydaje dźwięki:)
Muszę zamówić ten wózek z akcesoramia do sprzątania od nasalbo od babci
Ale wtedy co od nas??
Kuchnia też super pomysł! Mój chrzensiak ma taka z Ikei i uwueilba jaon chyba ja dostał na 2 urodziny jeśli dobrze pamiętam.
Niestety u nas brak miejsca narazie na takie rzeczy
O! Myślałam jeszcze o takim zestawie stolik j krzesełko bo Zosia bardzo lubi bo mają w żłobku. Ale ten sam problem.....gdzie to postawić ?????09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Zabko
jestem
Nic u nas się nie dzieje
Dziś pierwszy raz od 3 tygodni przewijalam synamąż byl w pracy
czyli koniec lezenia. I zaraz mam korepetycje
Mały malo je. Ale wybaczamna pewno zebowo. Ale zlopie jak wielbłąd. Dziś załapał w końcu bidon.
A ten chłopiec ktory codziennie do mnie przychodzi odrabiać lekcje tez w sumie 3tyg z Piotrkiem w pokoju nie byl i dziś stwierdził ze Piotruś chodzi już jak człowiekale się uśmiałam
Natka-matka wariatka :), żabka04, Dariah lubią tę wiadomość
-
Co do Wigilii to jedziemyvdo moich rodziców więc za dużo nie zrobię.
Moja mama przygotowuje święta jak zwykle.
Ostatnimi laty zamawiamy trochę od mojego brata z restauracji, ale to głównie pierogi i ryby.
W pierwsze święto jesteśmy zaproszeni do cioci (siostra mojej mamy) na parapetówke zaległauwielbiam te ciocia! Kurczę gdyby moja mama mogła być taka jak ona...ehh niby siostry a takie różne... No nic
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyDariah stolik i krzesełka też fajna sprawa u nas złożony jest czeka aż się zrobi miejsce na niego:-)
Na allegro popatrz chyba że wolisz do sklepu iść wiesz pomacac włączyć etc.
Może jakiegoś konika, lalkę, pchacza ale takiego na dwór, klocki drewniane, laptop czy kasę sklepowa, łóżeczko (kołyski) dla lalek albo wózek dla lalek.
Mam nadzieję że tego nie ma hahhaha
Ja mam więcej pomysłów dla dziewczynek niż dla chłopców.
Kamcia ufffff
Uśmiałam się z tego chłopaka -
Klocków ma pełno....drewniany mega zestaw, mega blocksy, takie inne drewniane swoje ulubione. I dostanie jeszcze klocki Jeżyki od chrzestnej.
Lalki ma Ale jeszcze ja w ogóle nie interesują- za mała??
Może jakiś konik na biegunach...?
Albo faktycznie jakoś pchacz taki na dwór na lato (bo zima to raczej nie uzyje). Ale czy jak będzie mieć 1,5 roku to pchacz będą ja jeszcze interesować? Chyba tak, co myślicie?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyMy mamy trzy
Jak nie to po domu będzie miała.
My dostaliśmy ostatnio ze smyka.
Auto jedzie i musisz na łyżkę auta zgarnąć piłkę.
Gra muzykę i fanfary super.
Robert go lubi szkoda ze nie chodzi.
Jejku jak ja się poce normalnie leje się że mnie.
Idę się kąpaćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 17:19
-
nick nieaktualny