WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój D właśnie pakuje zmywarkę i lewo Zosia usłyszała to biegnie z kwikiem hehe
Zośka ma taki szał na prace domowe ze pękamy ze śmiechu
A mój D był na zakupach i mi przywiózł bukiet róż, dla chorej mamusi
Żabka,
Rzymam kciuki żeby to nie była choroba a jedynie zdławienie / coś złe przełknął09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Zabka
Ojbiedny Robert.
U nas znów wymioty są bo znów jest kaszel i smarki.
Myślę, że to nie jest już jelitowka, bo wymiotowałaby w dzień też. Poza tym humor ma świetny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 19:21
-
nick nieaktualnyDariah super tatuś
Natka kurcze no nie fajnie.
A mleko jej dawalas?
Co ona tak wymiotuje wieczorem.
Robert na razie ok.
Zęby mu dokuczaja nie da nawet w dziub spojrzeć bo piszczy.
Dam mu coś na noc przeciwbólowego.
Mąż za to jeczy że mu nie dobrze już do WC biega:-(
A blady jak ściana.
Jutro mnie stos prania czeka nie wywine się
-
O matko dziewczyny dopiero was nadrobilam
Moje wycieraczki tak jak się zepsuly same tak same się naprawilymoże przymarzly ? Grunt ze chodzą
Byliśmy 40 km w Leroy Merlin i udało się kupić zestaw podtynkowy wc co prawda m się muszla nie podoba ale inne są drogie więc jak będziemy robić u góry to wymienimy muszle
Kupiliśmy też płytki do kuchni i korytarza ora część do łazienki trafiliśmy na promocję bo my wszystko prawie najtańsze szukamy ale akurat się fajne trafiło także jutro m uderza i zaczyna montować stelarz od wc została nam jeszcze bateria podtynkowa do prysznica ale to na allegro a noi główne płytki do łazienki ech idzie ta kasa ale może uda się wyrobić w kredycie z wyposażeniem tak to byśmy nie uruchomili w sumie 2 transz ale stwierdziliśmy ze tak to będziemy wykanczac 10 lat a tak i tak trzeba płacić to uruchomimy i wyposarzymy i dobra decyzja więc teraz chcemy jak najwięcej zrobić
Ajrin dobrze że masz to za sobą bo ja na następne zakupy jadę z prowiantem woda była ale głodna przyjechałam jak wilk nogi mnie bolą jakbym 10 km przeszła a byliśmy tylko 3,5 h
-
Ja kupiłam szymkowo konia na biegunach w lidlu na Mikołaja a na gwiazdkę zamówiłam cymbalki z przebijanka ale średnio mi się podoba i nie wiem czy nie odesla Szymek na gwiazdkę dostanie zjeżdżalnie będzie na pole miał na wiosnę klocki mega blocks wieża janod to na gwiazdkę i chyba tyle to od różnych osób na te dwa święta
-
Igi ma bardzo duzo zabawek od nas na mikolajki już dostał a na gwiazke chcemy mu z4obic tablice sensoryczna.
Wiec nic mu nie kupimy wyrodni rodzice
Wigilia bedzie u nas wiec prezentów dostanie mase jestem pewna.
Nocka u nas super jedna pobudka o 2 na butle później o 6 ale to ja już do pracy siw zbieralam dostal butle o dosypia z M.
-
U nas nocka średnia, ząbki jej dokuczały ??? Budziła się chyba ze 3 razy z płaczem co nigdy nie ma miejsca.
Wczoraj widziałam ze dolna czwórka przebita w całości, druga dolna na wylocie (może to ta bolała?) i jedna górna czwórka osttanio była na wylocie ale nie patrzyłam wczoraj bo nie dała sobie zajrzeć na górę
Wczoraj zrobiłam sobie syrop z cebuli !!! Smak dzieciństwa !! Pamietam jak pp kryjomu podpisałam heheh
Skali,
Gratuluje zakupów !!!!żyli wykańczanie pełna para !!!
Już się nie mogę doczekać jak u nas to będzie
Nadrobiłaś mi nadzieje te wiza Janod wiec wpisałam w neta co to takiego ..No i ma coś takiego ! Na roczek od mojej koleżanki dostała.... Eh
Ajrin,
No wlansie u nas tez tak będzie ze dostanie pełno prezentów od wszystkich
Tak sobie myśle ze może coś muzycznego jej znajdę. Uwielbia muzykę ! Tańczy nawet do dźwięków miksera czy suszarki....!!
Ostatnio mieli Balik Andrzejkowy w żłobku to cały przetańczyła ze starszymi chłopcami !! ( muszę z nią pogadać co to za maniery!?)AJrin lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyJa dałam na noc nurofen a wcześniej z 2h viburcol Robert spał ładnie.
Męża rozebralo chorubsko a dziś do pracy idzie po 3 tyg urlopie.
Ten wie kiedy chorować
Robert ok odpukac.
My za nie długo się zbierzemy pojedziemy do mnie do pracy po paczkę zamierzam oproznic do czysta swoją szafkę bo i tak tam nie wrócę więc po co ma to wszystko tam stać i tak już stoi 2 lata.
Potem kiedyś wpadnę tylko z wypowiedzeniem albo l4:-)
Po drodze zajedziemy do baru garmazeryjnego zamówię sobie na wigilię uszka i inne przy okazji kupię coś na obiad dzisiaj.
Marzą mi się placki po wegiersku
A potem mąż do pracy.
Edition: przywitała mnie @ więc w czwartek idę na badania mam nadzieję że wyniki dostanę w czwartek do 14 bo na 14:30 wizyta u trychologa
Skali udane zakupy.
Dariah no ładnie hahahWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 09:08
-
Daria a kulodrom ? Mój kocha piłeczki więc bawi się tym teraz aktualne nim rzuca po całym korytarzu hmmm m chce kupić perkusje dla dzieci
u nas i tak ma masę zabawek a lubi piłki i jakby mu Dax to będzie je wrzucam pod szafę i wyciągał za pomocą łyżki do butów
Zakupy to dopiero początek masakra jak sobie pomyślę ale m dużo wybiera technicznie się zna więc ja tylko mówię tak lub nie inaczej będzie jak będziemy kupować meble sofe itp
Kamcia jak tam u ciebie ?
Natka jest lepiej ?
-
Natka jak u was sytuacja? Mam nadzieje, że już ok i dajecie rade.
Skali ja tam uwielbiałam te zakupy i sprawnie nam szło
My dostaliśmy wycene barierki i załamka ponad 10 tysi szukamy innego rozwiazania. -
skali
w sumie po staremu
byłam własnie na wizycie u mojego gin
przy badaniu ręcznym wszystko dobrze, lekarz pokazal palec i nie był brudnyja jeszcze plamie...ale mówił, że zaraz wszystko bardzo się podniesie więc i plamienia/brudzenia sie skonczą
załączył tez detektor, fhr=150
moje cisnienie jakims cudem super (bo u lekarza to rzadkość)
waga spadła, ale połozna się śmiała, że to u mnie normalne
najbardziej położna ucieszyła się z wyniku nifty...bo od tego zaczęliśmy wizytę...
mąż pojechał później do pracy bym małego nie brała do gin, a najwięcej chodziło o to, bym go nie dźwigała po schodach
wyniki morfo i moczu były tydzień temu (morfo poprawiła się w ciagu tyg po szpitalu?!?)
następna wizyta w styczniu i tak tez mam zwolnienie, wtedy zapiszą mnie na połówkowe...nie kombinuję z połówkowym ( z piotrkiem miałam to super badanie u super specjalisty razem z echo, ale nadal w Gorzowie nie przyjmuje a mnie się nie widzi jechać do Szczecina...jak nic nikt nie zauważy to odpuszczę, przy najmniejszej wątpliwości załatwiam Szczecin)
jednak mam też umówione połówkowe na 8. stycznia u tego, co robił mi nifty...jako jedyny na Gorzów ogłasza się że robi echo (prywatnie), nie wnikam czy i jakie ma certyfikaty, mówiłam mu jaka sprawa u mnie i nie odmówił sprawdzenia serduszka, cene tez ma wyzszą, 3 połówkoe zaliczę na pewno...
jeszcze kasę trzeba zarobić, bo przyznam-nifty trosze nas obciązyło, a brak korepetycji przez 3 tyg tez nie ulżył -
Ajrin
No cena barierki powala. A to same barierki czy chodzi o schody?
Tablica sensoryczna to bardzo dobry pomysł
Skali
Kulodrom bright ciekawieaż sobie sprawdziłam jak to wygląda
całkiem ciekawe
Ajrin, Skali
Spokojnie wszystko kupicie. Przecież nie o to chodzi by wprowadzić się na gotowe, że spokojem z czasem będziecie sobie resztę kompletować. Grunt, że będziecie już na swoim.
Dariah
Przykro, że nocka tak słaba, ale ile wy już zębów macie. Szok. Jak u Kamciatylko zebochow
Jak Zosia? Pęcherze/krostki zaczynają znikać?
U nas odkurzacz to zło. Nienawidzi jego dźwięku, strasznie się go boijest problem kiedy chce odkurzać, bo muszę ją trzymać na rekach i tulić. Wszystkie inne zajęcia domowe ja cieszą. Uwielbia chodzić że szmatką i trzeba jej psikac sprayem do mebli
jak za mało to podchodzi, pokazuje na spray i woła "mana, daj..psi" smieszne to jest hihi
niech sprząta i się uczy
Kamcia
Super, że wizyta u gina przebiegła pomyślnie. Zobaczysz, przestaniesz plamić. Będzie dobrze, ja w to wierzę. Za chwilę będziesz czuła jaki z Patryka jest rozrabiaka
Pieniędzmi się nie martw, znajdą się. Tak to jest z tym tematem, że jak trzeba to spod ziemi się wykopie.
Będzie dobrze.
Zabka
Masz rację, oproznijbszafke w pracyprzecież tak szybko o ile w ogóle tam nie wrócisz
myślę, że szybciej z kolejnym L4
i coś czuję, że ty i Dariah zrobicie to jeszcze przede mną
o ile ja w ogole. No ale nie o tym.
Tak jak pisałam Kamcia, pieniądze się znajdą, spokojnie. Ja wiem, że jak już coś idzie to następne się pojawia. Dacie radę. Męża masz obrotnego, więc spokojnie.
-
U nas ciut lepiej.
Amelia nadal ma biegunkę ale daje enterol. Kaszel też jest, od lekarza dostaliśmy Benidil do nebulizatora. Oby pomogło. No i widzę, że wychodzi kolejna dwójka dolna. Więc to taka kumulacja u niej.
Jutro jak dobrze będzie to pójdzie do żłobka bo Mikołajki jutro. Szkoda by było by to ominęła. Zobaczymy zresztą jak się sprawy potoczą.
D już zdrowy. Mówi, że jeszcze mu ciut ciężko na żołądku ale dobrze już się czuje.
Ja jeszcze kiepsko. Przelewa mi się w żołądku. Nadal mnie mdli, zdarzyły się jeszcze wymioty. Nadal jest mi słabo i ciśnienie bardzo niskie.
Wczoraj poszłam spać razem z Amelia. Byłam bardzo osłabiona. Biorę te tabletki przeciwwymiotne ale od nich trochę kręci mi się w głowie.
Oby jutro było już lepiej. -
Ajrin,
O Matko !! To co to za barierka ? Balkonowa? Na schody?
Kamcia
Cieszę się ze wizyta udana !!plamienia zaraz się skończą
Dobrze ze mąż został z Piousiem i ze nie musiałaś go nosić
No a kasa....wiadomo nifty nie tanie, do tego inne wydatki związane z lekarzami i brak korepetycji...na panie nie jest lekko ale..... zawsze się znajdzie kasa !!!
Natka,
Bąbelki już dużo lepiej, jeszcze troszkę na tyłku bo tam ciężko zasuszyć..Pielucha itd
Ząbków mamy 8 starych + teraz nowe 2/3
Właśnie zasnęła
Do dziewczyn co maja koty..czy Wasze tez jak tylko dziecko zaśnie to zaczynaja miauczeć?? Eliot zawsze tak robi przez co najczęściej po 15 mon Zosia się budzijuż mnie tak to wku*** ze nie wiem co mam z nim zrobić
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Kamcia
Cieszę się że wizyta udana. Teraz czekamy na połówkowe.
Skali
Super że zakupy udane, sporo kupiliście. I rzeczywiście lepiej najpierw wszystko zrobić i wprowadzić się na gotowe niż później bawić się w wykończenia bo to będzie trwać latami.
AJrin
Ale droga barierka, aż nie spodziewałam się takiej kwoty.
Dariah
Jak Zosia lubi takie porządki to rzeczywiście prezent w postaci odkurzacza czy zestawu sprzątającego to dobry pomysł.
Żabka
Jak już jest @ to czekamy na badania i dobre wyniki.
Natka
Zdrówka dla Was, kurujcie się i szybko zdrowiejcie.
U nas problem z drzemką, Antoś w ogóle nie usnął tylko się bawił w łóżeczku i wszystko powywalał i nie chciał spać. Mąż go wyciągnął, teraz lata po całym mieszkaniu i nie wygląda na śpiącego. Spróbuję położyć go po obiedzie, może wtedy w końcu zaśnie.
-
Marta
Amelia też czasem nie śpi w dzień. Ja wtedy nie kładę jej ponownie. Poprostu przeciągam ja aż do wieczora i poprostu idzie ciut wcześniej spać.
Czasem tak jest z naszymi pociechami, że tyle w nich energii i nie ma czasu spać -
Dariah
A może założyła byś Zosi majtusie i niech tak sobie pochodzi po mieszkaniu? Wy macie dywany czy gole podłogi?
Pampers faktycznie nie pomaga w zasuszeniu. My tak czasem robimy jak Amelia ma pupę obszczypana np teraz ta biegunka. Tzn kupkę robi tak jak wcześniej 2x dziennie ale jest bardzo luźna i taka kwaśna. A że ona ma tendencję do podrażnień na pupie to szczybko pojawiają się czerwone plamy itd. więc biega sobie po mieszkaniu np godzinkę czy dwie w bluzce, skarpetkach i majtkach bez pampka. -
zjadło:
mój kot nie miauczy
w ogóle nie lubi Piotrka, nawet machnęła na niego łapą i drapneła
a Piotruś tak kocha koteczkatak sie cieszy na jej widok
zdarza się drapanie w drzwi jak mały śpi, akurat wtedy kot cgce tam wejść wrrrrWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 13:45
-
nick nieaktualnyWróciłam.
Zabrałam wszystko co było w szafce moje i koleżanki bo zgubiła kluczyk a że wymienilysmy się kiedyś i ona też tam nie wraca to zabrałam.
Zabrałam nawet kłódki hihi
A tyle nowych twarzy że aż dziwne.
Ale jak zobaczyłam na dziendobry dupowlaza nie będę jej dalej obrażać ale jest ona nr1 to mi sie wszystkiego odechcialo ale sama przyjemność iść po swoje gratki i po części zakończyć jakiś etap.
Zabrałam paczkę jak co roku rozczarowuja ludzi:-(
Doceniam że cokolwiek dają.
Po powrocie do domu w skrzynce listonosz zostawił kopertę a tam bony z pracy ode mnie na zakupy
Byłam w laboratorium zapytać się ile te badania.
Spisałem na kartce bo chciałabym zbadać jeszcze glukoze i insulinę (spr jak to jest po tych przeszczepach) i różne tam inne badania wyjdzie ponad 200zł!
Masakra jakie to drogie wszystko.
Zamówiliśmy placki po wegiersku właśnie zjedliśmy.
Robert spał ładnie cała drogę.
Natka to już lepiej u was.
Ale agentka z amelki uśmiałam się.
Musi to fajnie wyglądać
Buziaki dla niej.
Dariah o matko ile wy macie zębów!
A kota hałas pierwsze co mi przyszło do głowy wywal go przez drzwi!
Oczywiście nie rób tak bo nie jestem za tym!
Nie mam pojęcia co zrobić nie mam kota
Ajrin co to za bramka? Z drzewa?
Droga mów co chcesz.
Może jakiś zamiennik.
Musisz powiedzieć co to za bramka może coś wymyślimy i pomożemy.
Kamcia wiem ciężko ale nadrobić kochana zdolna jesteś fakt teraz ciężej ale będzie dobrze.
Zapomniałam co miałam dalej napisać bo znowu robi sto rzeczy na raz:-(Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 13:59