X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jednak ten młody chory, zostaje w domu do piątku...
    mam tylko nadzieję, że w czoraj nie zostawił mi za dużo zarazków ;) bo Piotruś nie miał akurat z ni styczności, bo mąż wczesniej wrócił z pracy i siedział z nim w innym pokoju

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy kurier zawitał :) przyszedł prezent dla męza hihi i nawet się nie dowie przed swietami, ze cos dla niego jest :) ide szybko zapakować :D

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia pochwal się co kupiłaś.
    Do nas 2 prezenty Igusia dotarły ale nie ma co chować ;-)
    Ja dla M kupiłam prezent 3 tygodnie temu ale fakt muszę go zapakować :-)
    Ogólnie to samopoczucie w miarę ale tak mi się nic nie chce jakaś niemoc pod kocyk do łóżka mi się chce. M dziś idzie na wigilie wiec będę dziś sama na placu boju z Igusiem.
    Oby mamie sprawił dobrą nockę jak tacie ostatnio.

Skali fajnie coraz wiecej zrobione no wiadomo coraz wiecej kasy znika to normalne.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajrin
    no ty też się pochwal :)
    ja w sumie nic takiego...ale na pewno coś, czego się nie spodziewa a na swój sposób chce mieć :) coś co mu się przyda (w pracy) ale nie kupilibyśmy ot tak sobie :) bo my dziwni ludzie :) często bez prezentów z okazji...a często prezenty nieokazjonalne :)
    tak oto dostanie namiot :) taki namiot tunel, jednoosobowy, a'la survivalowy, leciutki, łatwy w montażu
    moze i kiedyś na noc na ryby się wybierze ;)
    no i nie taki najtańszy
    zapakowany i schowany :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze maja dojść dwie paczki w tym arka noego oraz dwa duże arkusze plexy (do naprawienia szkody w pracy), plexa, którą kupiliśmy w castoramie i cudem przewieźliśmy w naszym aucie pękła przy próbie docięcia (150 zł pękło w sekundę)
    ale mam obawy-żeby doszła w całości bo to kolejne pieniądze poszły...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osz kurde to nieźle z ta plexą.
    Ja nic ciekawego wiem ze M chciał frezownice ale taka lepsza to ponad 500 przed światami nie mam takiej kasy szczególnie, że u nas święta to sporo na jedzenie/napoje idzie. Więc kupiłam mu perfumy które własnie mu się kończą a są to perfumy, które ja też lubię jak kupiłam inne to już nie tak mi pachnie ;-)
    No wiesz zapach poznania się w którym po części się też zakochałam.
    Więc kupiłam 100ml no ale jednak to połowa ceny frezownicy. Ją planuje kupić w lutym na jego urodziny wtedy liczę, że już pensja normalna to się odkujemy jakoś finansowo.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wszelkie elektronarzedzia to były prezenty na urodziny męza (11.11) :D tak ma/miał wiertarke, wkretarke, młotowiertarke, szlifierke kątową, wrzynarkę i mega zestaw narzędzi
    bo przecież remont nas połączył i odkad się znamy to sie remontujemy :D
    a kasa z resztek z konta oszczednościowego :) bo co zarabiam na korepetycjach to jeszcze idzie na poczet nifty :( ale w tym tygodniu ten rachunek zamknę ;) i zarobie na gondolkę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my przez najbliższe 2 lata będziemy spłacać nasz remont do tego od kwietnia będe na 80 procentach więc będzie słabo ale jakoś damy rade. No i dwie ostatnie pensje niestety źle mi naliczyli w firmie przez co własnie mam 80 procent i krucho przed samymi świętami. Mogłam sprostować pomyłke ale dzieki temu rozliczając pit nie będe musiała dopłacać a będzie mały zwrot więc stwierdziliśmy z M, że wolimy tą wersje. Bo ja zawsze nie wiem czemu miałam kolo 2 tysi dopłate do pitu a tak będzie jakiś mały zwrot.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze kasy mały, zwłaszcza przy dzieciach i remontach...
    nawet staram się o tym nie myśleć by dołka nie lapać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u nas jest opcja zrezygnowania ze żłobka ale ja sobie z Igim i maluszkiem nie poradzę. Więc raczej tego nie biorę pod uwagę jak coś M będzie brał dodatkowe nocki. Bo jednak 80% mojej pensji to sporo mniej w naszym budżecie a już nie liczę ze M znajdzie lepszą prace.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Dariah Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przeżyłam ten dzień !!

Natka,
    Nie nie klientów mamh spoko ;)
    A mówisz pp francuksu? ;)
    Chociaż do mojego zespołu będziemy tez szukać kogoś na rynek UK wiec bez francuskiego i tam nie na kontaktu z klientem zewnętrznym - tylko wewnętrzny czyli csr z UK lub handlowiec ;)
    Może się skusisz ;) hehe

Co do prezentów to my sobie kupiliśmy jakieś ciuchy - D znalaz sobie fajne spodnie a ja sukienkę i tunikę.
    Wiec skromnie ale mamy wyjazd zaplanowany i to jest nasz prezent na urodoznybitd wiec jest ok ;)

Ajrin,
    U nas z kolei byłoby kiepsko gdyby to D miał nagle dostawać 80% bo on u nas zarabia dużo więcej. Teraz gdy dostałam awans troszkę mniejsza jest różnica ale to i rak jest prawie dwa razy więcej już ja :/

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah
    A no z francuskim to u mnie kiepsko, nawet gorzej niż źle bo nie powiem nic haha :D
    Ale po angielsku całkiem spoko ;)
    Ja już w swojej firmie to robiłam interesy z wszystkimi chyba :) Czechy, Węgry, Rumunia, Chorwacja, Macedonia, Mołdawia, Rosja, Holandia, Belgia, Szwajcaria potem kraje Bałtyckie tzn Litwa, Łotwa, Estonia. Teraz mam Portugalię, Hiszpanie i Włochy, więc cieplutko ;) no i inna jakość pracy bo oni mają na wszystko czas. Maniana i do przodu :D
    Niestety Francji jeszcze nigdy w transporcie nie obsługiwałam i nie wiem co to tam za ludzie są ;)

Ajrin
    Spokojnie, dacie radę i na 80% bo kto jak nie wy?

Kamcia
    Ty też obrotna dziewczyna jesteś :) małe dziecko, ciąża i korepetycje. Że wam się chce jeszcze pracować dziewczyny

Zabka
    Jak tam ferajna?

U nas dziś już było spokojniej. Nawet wigilię sobie działowa zrobiliśmy i podnieśliśmy się więc fajnie było.
    Jeszcze 2dni tylko, 2dni i wracam do pracy 3stycznia :)

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka
    Ja nawet nie mam wyjscia z tymi korepetycjami...dluzej je udzielam niż pracuję. I bardziej je lubię niż prace. Ale z dzieckiem jestem ograniczona-gdzie te czasy że uczyłam 14-20 i zarabialam?? Teraz tylko po 16 ...
    I to też jakas odskocznia od domu
    A etatowo zarabiam aż wstyd mówić-budzetowka na 3/4 etatu bez podwyzki od 2014 roku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 20 grudnia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Jak tam u ciebie? Prezenty już kupione?

Marta
    Jak Antoś?

5v79kzu.png

Wysłany: 20 grudnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    No to faktycznie, budżetówka i 3/4 etatu to nie szczyt marzen. A skoro korki dają ci satysfakcję to już wiesz, że dobrze robisz. Tylko uważać powinnaś na siebie kochana.

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka?
    O co ci chodziło?:-)

Czekam na kuriera z inpost ma przynieść autko dla Roberta.
    Coś czuję że jutro zrobię awanturę w siedzibie.
    Kiedyś mnie wykiwac chciał kurier w system wpisał że dorwczono i sobie wozil paczkę co się okazało nie wie gdzie moja klatka!

Byłam z mężem na tych zajęciach

Zdążyłam dojechać po oc (siedziałam w aucie) i mnie flaki skrecaly.
    Zawiezlismy córkę na zajęcia o mąż odwiozl mnie do domu przyszłam zaliczyłem WC.
    Kurde na jelitowke mi to nie wygląda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu ja też nie lepiej zarabiam ba teraz już nie zarabiam jestem na utrzymaniu męża

Wysłany: 20 grudnia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka
    Pytałam jak tam twoje dzieciaczki, znaczy Roberto i Weronika :)
    Oj, nie ładnie robi kurier. Powiem ci z własnego doświadczenia, że robią co chcą bo prawda jest taka, że kierowców jest teraz bardzo mało i niestety to oni rządzą rynkiem a nie pracodawca nimi. Smutne to ale prawdziwe.
    Zarabiają mało i uciekają albo do zagranicznych firm albo w ogóle się przebranzawiaja.
    Ale i tak nie wyklucza to tego, że nie powinno być tak jak piszesz.

5v79kzu.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci dziękuję.
    Córka kaszle mokrym kaszlem zrobiłam rano syrop z cebuli i pije.
    W dzień już mniej kaszle.
    Robert pokazuje rogi naprawdę coraz bardziej domaga się o swoje jak mu cos nie pasuje to się kładzie i modli do Allaha albo rozlozy się podłogę chce gryźć lub coś gryzie jak jest na to zły.
    Widać to że taki kumaty się robi.

No ja rozumiem tych kurierow.
    Jeszcze święta więc więcej pracy
    Ale jak świadomie z lenistwa nie wie gdzie klatka moja bo się nie chce poszukać zapytać czy nawigacji włączyć tonie krew zalewa.
    Bo tak będzie wozil ta paczkę i wozil i co? Sama się nie wniesie do mnie a on ją porostu zwróci a to prezent dla Roberta

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też dotarł jeden z trzech kurierow
    I dotarł ten co zawsze o 9dzwoni że bedzie 11-12. Pewnie z nadmiaru roboty nie dzwonil i dotarl po 14...czekam terazna fedex(srednio) i geis(ci okropni)
    Ale do piątku jeszcze całe dwa dni

Piotrek też charakterny
    Sobą nie rzuca :) na szczęście
    Ale jak coś zabiorę strasznie łapkami macha, zabiera dana rzecz i chce nia rzucić ze złości...ignoruje...niech ryczy
    Ale najlepsze są momenty jak s o sprawdza czy może? Robi coś i patrzy na naszą reakcję :) wtedy mi się włącza zaroweczka ze skoro sprawdza to troszkę kuma ze zakazane i lepiej zignorować :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 3881 3882 3883 3884 3885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ