X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • maluutka90 Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Kochane znalazłam takie warsztaty http://planeta-dziecko.pl/ może jeszcze u was nie było bo ja mam 23 kwietnia w Katowicach :)
    dzięki za linka, już nas zapisałam :) my Poznań ;)

f2w33e3khxcaayjq.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz na tvp1 bedzie film Rozdarte serca, o tym jak pomylili dzieci w szpitalu przypadkiem, oglada ktoras? :-)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    no nie przesadzaj, bo wrzucasz zdjęcia co chwilę i jakoś nie widać :P

Pfff już nie wrzuce :( Jak co chwile, raz w tygodniu :(

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    aaaa to zmienia postać rzeczy :D nie orientuję się w tamtych cenach. To w takim razie on w górnej granicy kwotę podał nawet ;) oj całkiem niezła Ty, niezła :)
    Tylko, ze to nie gondole, a wózki z doczepionym fotelikiem samochodowym. Takie tu zwyczaje. Nigdy w życiu nie widziałam dzidziusia w "normalnym" wózku.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Pfff już nie wrzuce :( Jak co chwile, raz w tygodniu :(
    oj tam oj tam, ja póki co tylko dwa sobie zrobiłam, bo się wstydzę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:46

Broszka, claudiuszek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    oj tam oj tam, ja póki co tylko dwa sobie zrobiłam, bo się wstydzę :P

Czego się wstydzisz :P Nie ma czego. Ja robię na pamiątkę sobie. Przy córce robiłam teraz też musze :) A przy okazji się dziele i chwale z Wami :)

Strazaczka1990, _izunia_, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki:) ja jutro wybieram się na te warsztaty Mamo to ja, muszę się z pracy urwać idę z koleżanką, mam nadzieję że wytrzymam, jak nie to wyjdę.
    Czytam was codziennie, a wieczorem zapomniam jakie były tematy;p ja rosnę, piersi to mi chyba, ze 3 razy urosły bo ja miałam mins A;p a teraz kupiłam miskę C. Tylko się cieszyć:)
    Gratulują udanych wizyt, szczególnie tych prenatalnycyh i trzymam kciuki za zdrowe dzieciaczki:)

Żabcia_ lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było i przez brzuch i dopochwowo, wtedy wyraźniejszy obraz był. Ale jeśli zastanawiasz się, bo chcesz wejść z partnerem, to mój lekarz zachował się super, mnie dobrze zasłonił, a mężowi postawił krzesło tyłem do nas a przodem do tv i mąż nawet nie próbował zerkać na mnie, tak był zafascynowany maluszkiem na ekranie :D

Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hek dziewczyny mam pytanie wynik NiFTy czy Harmowny to kolejna statystyka tak?

Ja wrocilam od lekarza papa wyszla zajebista ale nie ma co skakac ppd sufot bo to nie ma realnego przelozenia serio nie wiem po co to robilam i po co to jest ... To jak robic laske w gumie...

Nie pisze zeby stradzyc nt 2.2 to tez nie powod do podskokow ani do kopania grobu tylko do refleksji. Mam skierowanie do poradni genetycznej bo jak lekarz powoedzial: nie odmawoa nogdy a widzi moj nieppkój a tam napewno pogadanka z genetykiem ale raczej nie moge na noc woecej licYc.

Teraz juz rozkminiam nifty lub amnio prywatnie maz sie bpi ryzyka poronienia. Hmmm ale nofty to kolejne numerki ktorym noe ufam grrrr... Jak wyglada taki wynik opos?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Jem swoją zupke chińska :D pomidorowa do tego soczysta gruszka :D mmm
    Weź mi jutro przypomnij, bo zapomniałam sobie kupić!

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Czego się wstydzisz :P Nie ma czego. Ja robię na pamiątkę sobie. Przy córce robiłam teraz też musze :) A przy okazji się dziele i chwale z Wami :)
    ojj, ja mam spore kompleksy, więc nie zawsze jestem zadowolona patrząc w lustro :)
    ale w porównaniu do swoich koleżanek, rodziny i innych dziewczyn, które osobiście znam mam wrażenie że ten brzuch szybko wywaliło :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:47

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewniaczka 2 wrote:
    Hek dziewczyny mam pytanie wynik NiFTy czy Harmowny to kolejna statystyka tak?

Ja wrocilam od lekarza papa wyszla zajebista ale nie ma co skakac ppd sufot bo to nie ma realnego przelozenia serio nie wiem po co to robilam i po co to jest ... To jak robic laske w gumie...

Nie pisze zeby stradzyc nt 2.2 to tez nie powod do podskokow ani do kopania grobu tylko do refleksji. Mam skierowanie do poradni genetycznej bo jak lekarz powoedzial: nie odmawoa nogdy a widzi moj nieppkój a tam napewno pogadanka z genetykiem ale raczej nie moge na noc woecej licYc.

Teraz juz rozkminiam nifty lub amnio prywatnie maz sie bpi ryzyka poronienia. Hmmm ale nofty to kolejne numerki ktorym noe ufam grrrr... Jak wyglada taki wynik opos?

Są tu lepsi eksperci niż ja, ale NIFTY to nie jakaś tam statystyka, tylko konkretne badanie chromosomów Twojego dziecka. Przy NT+PAPPA+HCG patrzy się na korelacje, z NIFTY masz pewność. Nie na 100%, bo laboratoria bronią się ewentualnymi błedami przy pobraniu, ale to samo jest przy amnio czy CVS. Oczywiście wszędzie będzie problem z wykryciem zaburzeń mozaikowych.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:46

Skali89, claudiuszek lubią tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    U mnie było i przez brzuch i dopochwowo, wtedy wyraźniejszy obraz był. Ale jeśli zastanawiasz się, bo chcesz wejść z partnerem, to mój lekarz zachował się super, mnie dobrze zasłonił, a mężowi postawił krzesło tyłem do nas a przodem do tv i mąż nawet nie próbował zerkać na mnie, tak był zafascynowany maluszkiem na ekranie :D
    Tak właśnie wybieram się z partnerem :D

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Weź mi jutro przypomnij, bo zapomniałam sobie kupić!
    Hehe przypomne :D

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    A ja miałam ambitne C (czyli B za małe, a w C luz), a teraz mam pewnie już ambitne D. Jeszcze poczekam z wymianą, a potem chyba będę kupować w wersji budżet, a pod koniec ciąży to już takie do karmienia.

Pytanie do doświadczonych - czy rozmiar karmiących piersi jest mniej więcej równy rozmiarowi pod koniec ciąży?

Pod koniec ciąży już miałam stanik do karmienia i tak zostało.
    Mąż u mnie jak się do cycków przyklei to gorzej niż dziecko:P

Behemottka, Ania91, Strazaczka1990, _izunia_, mysza0406 lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dr powiedzial ze nie zajlaszczemy uszami na pappe bo to tylko przypuszczenia a moze ja wlasnie bede tą jedną na te x? No i sie z nim zgadzam. NT jest dobre choc podwyzszone i skoro mam sie truc 6mc to on mnie rozumie bo ryzyko jest a skoro zna moje poglądy i ewentualną decyzje w razie wyniku negatywnego to wiadomo co dalej.

Teraz tylko gryze sie z moim podejsciem i ew strata zdrowej ciazy na skutek inwazyjnego lub kolejnego testu.Agatia a powiedz czy tak jak w google w przykladowym wyniki nifty te prawdopodobienstwo a wlasciwie potwierdzenie ze jest ok jest w milionach? Czy jak pappa w porywach do tysiecy?

Pytam bo wiem ze odebralas wynik

‹‹ 388 389 390 391 392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ