X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:47

mmargol, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ja mam GIGA CYCE:P
    Ja jak się nago zobaczylam w lustrze to się zlapalam za głowę...Kupilam biustonosz w rozmiarze 75K .Co przymierzylam to z miseczki się wylewalo :O .Przyszlam do domu a mój Slawek mówi tak"Kochanie...kuwa ją w jedną miskę głowę władze" i sie smieje .poplakalam się i wyszłam z pokoju takie fochy miałam .A On na to "przecież ja się Cieszę że mam takie piersiatka"

Wysłany: 15 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A ja się zamartwiam czy 3 antybiotykiem nie zaszkodzimy synkowi :( No ale lekarz chyba wie co robi.. :(
    Ja też się boje.Biorę euthytox ,urosept,ten folik mama.I wiem że na grzybka dostane antybiotyk i na pęcherz.A jak prosilam na mdłości coś bo ciągle zwracam to mi ginka powiedziała że to nie zbyt dobry pomysł bo maluch dużo dźwiga już tych leków..Ale lekarz wie najlepiej i nie zaszkodzi dzidzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 19:42

• mmargol Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    ja tez!! czas pomyslec o nowym cyckonoszu bo zaraz cyc bedzie sie wylewal, a mam 75G, i juz mi sie w bluzkach nie podoba, glowka jak makowka jak w lustr patrze! oby wiecej juz nie roslyyy

martta lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Nie rozumiem jednego. Dlaczego wy się obżeracie i chudniecie, a ja tyję????!
    No i ja sie przyłączam do tego pytania!!! Normalnie niesprawiedliwe;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ja się dowiem ile na plusie w czwartek.

Jak tam wasze dzidzie? Kopią???

ja od kilku dni czuje smyranie w brzuchu :) jakby ktos mnie od wewnatrz łaskotał. :)
    A wczoraj w pracy było tyle emocji u mnie i złość i radość i mój dziedzic po prostu szalał (jeżeli to mizianie to on :) )

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A ja się zamartwiam czy 3 antybiotykiem nie zaszkodzimy synkowi :( No ale lekarz chyba wie co robi.. :(
    Myślę że jesteś w dobrych rękach. Gorsza jest infekcja, w dodatku nieleczona niż leczona. Nic się nie martw. Robisz wszystko jak należy :) jestes mądra i odpowiedzialna matka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:

mi urosły o 2 rozmiary, ale ja miałam B to teraz mam D więc delikatnie :)

Mój mąż to chodził po domu i cały czas gadał: "Żono jakie masz wielkie cycki", ale całe szczęście już mu przeszło :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:

Tobie kopie?
    U mnie nie kopie. Wczoraj słuchaliśmy serduszka i wyjątkowo głośno biło. To chyba dlatego, że małemu było ciasno obok spaghetti, drożdżówki, koktajlu i kawałka sera....

mmargol, _izunia_, bbeczka91 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • mmargol Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:

ja od 2 dni czuje takie dziwne cos czego nie bylo nigdy, ale nie jestem pewna czy TO jest TO, wydaje mi sie za szybko jak na 1 ciaze i sprowadzam sie na ziemie ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Ulfenstein Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Czyli znasz markę? coś możesz o niej powiedzieć? Tu u mnie jest ewidentnie mniej popularna niż druga opcja. Jak z awaryjnością tych wózków?

U brata mojego faceta maja. Teraz dzieciak z listopada jeździ, a spacerówkę jeszcze maja po starszej córce. I bardzo sobie chwała. Dali mi poprowadzić i to po brukowanej bydgoskiej starówce - szedł leciutko.
    Wygodnie odczepilismy gondole i złożyliśmy wózek przed wyjściem do knajpy.
    Duży kosz na dole, wygodna torba, dobry hamulec. Wózek zwrotny i w miarę lekki.
    Oni bardzo zadowoleni.
    No i fotelik podobno spełniający jakies super normy - nie czytałam, powtarzam po nich

Behemottka lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie ze odkąd zaczęłam brać urosept to jest gorzej bo czuje od czasu do czasu pieczenie i bol nerek. Jutro idę do rodzinnego po skierowanie na mocz co na pn będę juz miała wynik i w razie czego można będzie działać cos.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Ja też się boje.Biorę euthytox ,urosept,ten folik mama.I wiem że na grzybka dostane antybiotyk i na pęcherz.A jak prosilam na mdłości coś bo ciągle zwracam to mi ginka powiedziała że to nie zbyt dobry pomysł bo maluch dużo dźwiga już tych leków..Ale lekarz wie najlepiej i nie zaszkodzi dzidzi

Ja oprocz tego że antybiotków, to dha, witaminy dla kobiet w ciąży i trivagin zwariować można. No ale jak trzeba to trzeba.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A moze antybiogram powinnaś zrobic?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    U brata mojego faceta maja. Teraz dzieciak z listopada jeździ, a spacerówkę jeszcze maja po starszej córce. I bardzo sobie chwała. Dali mi poprowadzić i to po brukowanej bydgoskiej starówce - szedł leciutko.
    Wygodnie odczepilismy gondole i złożyliśmy wózek przed wyjściem do knajpy.
    Duży kosz na dole, wygodna torba, dobry hamulec. Wózek zwrotny i w miarę lekki.
    Oni bardzo zadowoleni.
    No i fotelik podobno spełniający jakies super normy - nie czytałam, powtarzam po nich

Super! Teraz muszę męża szykować na wydatek.

mhsvi09kgjfp1f6i.png

Wysłany: 15 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    mi urosły o 2 rozmiary, ale ja miałam B to teraz mam D więc delikatnie :)

Mój mąż to chodził po domu i cały czas gadał: "Żono jakie masz wielkie cycki", ale całe szczęście już mu przeszło :)
    Ja sprzed ciąży miałam 75DD

Wysłany: 15 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem swoją zupke chińska :D pomidorowa do tego soczysta gruszka :D mmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    A moze antybiogram powinnaś zrobic?

Kochana to z antybiogramem..

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Super! Teraz muszę męża szykować na wydatek.

Ale musisz tez wiedzieć, ze doświadczenie mam żadne :)
    Prowadziłam wózek siostry to bym ciemiężny i bardzo nieprzyjazny.
    Ale ona sama mowi ze to po chyba 4 czy 5 dzieci.
    Wiec grzecznie odmówiliśmy, bo to tez nie o to chodzi zeby brać byle chłam, bo za darmo. Moj to jeszcze moze byłby chętny, bo sknera, ale to głownie moja wygoda ma być i sie nie zgodzę na półśrodki.
    A na Peg perego sie zgodzę :)

Pytałam ich czy dostrzegają jakies wady w tym pegu, coś co im sie po dwójce dzieci rzuciło, ze mogłoby być lepiej. Ale mówili ze nie. Składanie na guzik. Gondola z funkcja bujawki. Wszystko chodzi jak w zegarku.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam ambitne C (czyli B za małe, a w C luz), a teraz mam pewnie już ambitne D. Jeszcze poczekam z wymianą, a potem chyba będę kupować w wersji budżet, a pod koniec ciąży to już takie do karmienia.

Pytanie do doświadczonych - czy rozmiar karmiących piersi jest mniej więcej równy rozmiarowi pod koniec ciąży?

mysza0406 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ