WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka z zapaleniem ucha ból niestety jest bardzo upierdliwy za przeproszeniem. Napewno ja to meczy. Najgorsze ze jutro sobota w niedziele święta jesli goraczka nie zejdzie w 3 dobie antybiotyku to lepiej skonsultować. Ale skoro dostaje az 2 antybiotyki to naprawdę powonno szybko pomóc. Zdrowka dla bidulki.
-
Elcia
byłam u lekarza i mamy niby zdiagnozowane zapalenie ucha i zapalenie gardła.
2antybiotyki. Jeden w zawiesinie (na górne i dolne drogi oddechowe + zapalenie uszu) i jeden w kroplach podawanych do uszu.
Niestety martwi mnie ta temperatura
Ajrin
Kochana, tak, uszy to masakra. Tylko ja myślę, że ta gorączka chyba gorsza.
Jutro ok 14:00 będą mijały 2doby. Jeśli będzie się pogarszać lub trwać dłużej niż 3doby to jadę na wieczorynkę. Pierdziele, dziecka męczyć nie będę.
Mela miała iść z koszyczkiem a tu zonk
Powkładać jej do koszyczka, niech sobie po domu pochodzi.
W niedzielę mieliśmy iść na 40stke do siostry D i chyba pójdzie D a ja zostanę w domu z kosmitka. Przecież jej ciągnąć nie będę w taki tłum (impreza na jakieś 20osob).
Nic nie zrobiłam na święta oprócz zakupów. W domu syf, że szkoda gadać. Teraz leżę z nią w łóżku i się tulimy.
Jutro też nic nie zrobię bo D wyjeżdża. Także jest cudnie. Eeee... Pierdziele, świętami się przejmować nie będę. Co roku są.
Szkoda tylko bo Amelka dziś miała imieninki i miała zanieść do żłobka słodkości i miałyśmy iść dziś na basen z tej okazji i spędzić ten czas na zabawie a tu gorączka i brak sił
Czekamy na imieninowa piaskownice i jak tylko zrobi się ciepło a Amelia będzie zdrowa to zabejcujemy a potem zainstalujemy w ogrodzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 00:22
-
Natka tak już z dziecmi jest plany planami ale jak chore to przecierz mama najwazniejsza to sie liczy. Nie przejmuj się swieta jeszcze beda a imieniny możesz zaplanowac na inny dzień jak już będzie zdrowa pelna sił.
U nas nocka spokjna dwie pobudki na smoczka ale bez wymiotow na szczescie. -
nick nieaktualnyU nas nocka ok.
Miałam sny przedziwne.
Co mnie bardzo dzisiaj irytowalo to to że dałam pić Robertowi obrocilam się na drugi bok zasnelam a ten znowu wstał daj matka pić!
Wstałam z bólem głowy.
Mąż też wstał bo nie może spać z bólu.
Miał wypadek w pracy!
Leciało na niego koło od maszyny:-( koło wielkości koła od traktora te tylnie.
Na szczęście tylko z miesniem coś ma i skóra zdarta.
Pielęgniarka kazała mu jechać na sor ale ten nie pojechał.
Po świętach jak nie przejdzie to pójdzie do lekarza na l4:-(
Czy ranę taka zdarta skórę mogę psikac oceniseptem? I alcatelem smarować?
Natka ty się świętami nie przejmuj naprawdę.
Dziecko masz chore i to teraz jest ważne.
Dziś powinno być lepiej obserwuj.
Ból ucha jest okropny.
Kiedyś mi pediatra tłumaczyła że dziecko boli głowa tak jak nas ząb taki silny ból zęba.
My jak byliśmy na pogotowiu z werka i jej zapaleniem ucha to się darla, mocno płakała mi na rękach z gorączka.
Ludzie nas przepuscili.
Pamiętam że ten ból przyszedł wieczorem nagle i zaraz była gorączka.
Ale ona dostała od smarkow i kaszlu bo ona co tydzień była chora tak w przedszkolu łapa.
Ale po antybiotyku przeszło.
Na co musisz natka zwracać uwagę później jak będzie starsza czy dobrze słyszy Amelka.
Ja skaplam się w wieku 6 lat że do werki krzyczę że ona zawsze odp: co??????? Albo nie słyszy brak reakcji.
Poszłam do laryngologa i spr uszy faktycznie zapchane.
Czekamy na wieści mam nadzieję że Amelka ma się dziś lepiej.
Ajrin super ze nocka ok.
Należy Ci się.
Korzystaj......
Kamcia co ty ucichlas?
Wszystko ok?
Przeszedł ból???Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 08:55
-
tak, bol przeszedł wczoraj
poszliśmy zatem razem na 2h spacerku, tzn szliśmy do intermarche, a po drodze ta znajoma, co uczę jej syna a ona ma lumpka-musiałam kibel zaliczyć
i tak u niej postaliśmy z godzine, ja pogadałam, mąż za małym pobiegał
nie lubie u niej się zatrzymywać, bo zawsze kasę wydam(co u niej zarobię, to zaraz oddaję
)
kupiłam kurtke przeciwdeszczową za 8zł na 116 bo świetna
i dwa materace nowe, plazowe za 10zł łącznie
byłam świadkiem jak dziewczyna kupiła 7 par bodów po Emilce
już znajoma pytała, czy po Patryku od razu sprzedaję, bo ludzie dla chłopca potrzebują
znajoma wie, że fajne trzeczy mam
a jak sama coś potrzebuję, to mi odłoży, np. prosiłam o jeansy, 4x5zł , gdzie za te pieniądze kupię?
ostatnio dresy, bo przy chłopaku, na działkę...markowe 30-40zł, u niej 5 zł :)tak żeby zedrzeć, pobrudzić, a mi na pewno nie będzie szkoda
doszliśmy do intermarche, ale ja mam tak żółwie tempo...mimo braku bólu w pachwinach i niżej...inna przypadłoś dopadła, ale już nie napiszę
teraz jajką ugotowałam, farbuję, święconka minimalistyczna, kiełbacha od teściów, plaster babki itp., nic specjalnie nie kupiłam, wstawię zaraz zurek, warzywa na sałatkę z zupek chińskich i nic a nic więcej nie robimy
mały właśnie wstał...ten to ma wyczucie
mnie obudził pogaduchami o 7:30, sam zasnął do teraz, noc idealna, ja 3 sikańce
mąż się śmieje, ze Piotruś specjalnie mamę budzi najpierw wcześniej-by kawe w spokoju wypiła-a sam później wstajeNatka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ciocie i wszystkie dzieciaczki!
Z okazji Świątwiąt Wielkanocnych życzymy wszystkiego najlepszego, radości, dużo dużo zdrówka, a przede wszystkim usmiechu każdego dnia. Piotruś z rodzicami i braciszkiem!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2018, 18:22
Natka-matka wariatka :), żabka04, marta258, Dariah, Skali89, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczęta
Wszystkiego dobrego na te święta! Dla was i dla waszych rodzin! :*kamciaelcia, żabka04, marta258, Skali89 lubią tę wiadomość
-
Mi dziś udało się zrobić sałatkę jarzynowa, ugotować ciut bigosu, właśnie gotuje żurek.
Wszystko z Mela na rekach.
Odpukac, ostatnie ibum podaliśmy ok 5:00 rano i od tego czasu temp jest ok.
Niestety mamy przeprawy z antybiotykiem, bo to taka zawiesina sproszkowana i mimo, iż ja dobrze rozmieszamy to jest taka proszkową nadal i Mela ja wypluwa -
nick nieaktualnyNatka dużo cierpliwości.
Na siłę musisz podać antybiotyk niestety.
Jest już ok i oby tak zostało
My wróciliśmy z kościoła.
Mąż jeździł autem z Robertem bo nie chciał zasnąć w domu a ja z werka poszlysmy do kościoła.
Niestety wyciągając Roberta z auta obudził się i właśnie robi jazdę histeria pełna gębą pół bloku słyszy jak się drze.
Mam nadzieję że zaśnie.
Przed chwilą mi przywalil głową w buzię ząb odbił się od wargi i krew się polala.
Położyłem go i odeszlam bo....
W sekundę potrafi człowieka zagotować.
My również cioteczki składamy wam wszystkiego najlepszego, wesołych zdrowych i spokojnych świąt Wielkanocnych smacznego jajka oraz mokrego dyngusa.
Natka-matka wariatka :), kamciaelcia, marta258 lubią tę wiadomość
-
Gorączki póki co nie ma od 5:00 nad ranem. Dziecko biega po domu.
Uległam i puściłam ich do święconki, bo to kościół mamy 2min od domu. Ubrałam ja cieplutko i poszli. Obym tego nie żałowała. Tak mnie prosiła, stała pod drzwiami z koszyczkiem, który jej zrobiłam i prosiła: mama dada, mamaaaaa, mamooooo.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/870d910620fd.jpgkamciaelcia, żabka04, marta258, Dariah, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
-
Ajrin
Super wypieki, nieźle się napracowałaś.
Żabka
Kiełbaska posmakowała to teraz Robert wcina.
Kamcia
No zakupy udane, w lumpku zawsze można kupić taniej fajne rzeczy, ja też nieraz poluję.
Natka
Śliczny koszyczek Amelki.
Dziewczyny kochane
Wesołych i radosnych Świąt Wielkanocnychkamciaelcia, żabka04 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamcia tak jak mój.
Pospal dosłownie z 10min w aucie?
Ale Piotruś długo pospal
Słuchaj jest szansa że pójdą szybciej spać.!
Muszę szybciej kąpiel przygotować co by zdarzyć przed zaśnięciem hihi
Ajrin te ostanie zdjęcie ciasta po prawej to masz taką formę?
Piękne te ciacha.
Ja piękne sernik właśnie i siedzi już tam 1,5h i dalej lata to ciasto
Już bym go zjadła
Na obiad zjadł cztery pierogi moje ruskie dla wszystkich starczyło tylko nie dla mnie.
Matka zapchala sie sledzikiemWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 15:45
-
U nas spaghetti
Coś się zachmurzylo więc spaceru już się odechciewa. Salatka zrobiona, żurek też. Jedzenie gotowe. Zostały porządki. Mama kuchnię ogarnia, tata salon, Piotruś w krzeselku piosenek słucha
Żabka
Im dłużej leżał tym więcej miał energii i sobie nogami walilw łóżeczkowyjelismy go bo serio. Energia narastala
a kładziony był baaaardzo śpiący
I stwierdziliśmy że najwyżej padnie wcześniej
Ajrin
Na ciasta to ja nie patrze. Beeee ciasta. Ale ta ostatnia foremka babkowa bardzo ciekawadziś coś cicho siedzisz...czyżby?
-
nick nieaktualnyJa myślałam że wrozbitka Natka się wypowie na temat ajrin i jej porodu ale milczy więc chyba kamcia to nie teraz hihi
Choć kto wie.
A może szykuje święta ogarnia torby chatę etc
No mi się strasznie ten zawijaniec spodobał
Ona musi mieć taką foremke albo ma takie zdolności manualne
Muszę w tygodniu zrobić zapas pierogów bo ni ma! -
Zabka
A nie wypowiadam się, bo myślę, że nie rodzi hihichyba, że się pomylilam a to przecież też możliwe
Kamcia, Zabka
Amelia dziś w swoją drzemkę też nie spala, nie chciała. Padła ok 15:00. Poszła do sypialni, wdrapała się na nasze łóżko, położyła się i zasnęła na jakieś 25minpotem wstała i znów biega
cieszy mnie to bardzo. Jedynie humorek został nam nieciekawy i dziś jest ewidentnie tatusiowa. Najchętniej siedziała by mu cały czas na rękach.