WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak kest taka pogoda to az miło nie wiem jak zniose kolejna zime jednak z dziecmi te zimy sa znacznie gorsze.
Kamcia jaki ciekawski trzeba obadac co to na drodzecudny swoja droga czlowiwk nie wie co czasem dziecko zainteresuje .
Skali no ja mam zamiar od jutra zaczynac u mnie 15 kilo mniej ale jeszcze z 10 zanim będę w rozmiarze który akceptuje.
Marta u nas jak sa dzieci to Igi szaleje na placu zabaw ale jak.ostatnio nikogo nie bylo.sam.sie pakowal do wózka ze chce do domu wracać haha -
nick nieaktualnyWitajcie.
Jestem jestem ale czasu brak
Teraz kiedy ciepło to więcej na dworze siedzimy.
Robert zmienił sobie godziny spania (15-16) potem biega po podwórku.
Budzi się w nocy z histeriami więc mamy jazdę bez trzymanki.
W sobotę byliśmy na spacerze rodzinnym werka wzięła rower Robert spał na szczęście o normalnej porze czyt 12 i tak szliśmy zwiedziliśmy zrobiliśmy 10km.
Padlam jak kawka.
Jutro tzn dziś intensywny dzień a Robert ma gdzieś spanie.
Pewnie dzień się pochrzani cały.
A tu będzie biegania bo do przedszkola, żłobka z papierami, zawieźć auto do lakiernika a że daleko to na dwa auta trzeba jechać potem jedziemy na usg żył moich.
Chyba kubek silnej melisy dziś się napije bo ja mam dosyć tych jego pobudek.
Nawet nie mam kiedy odespac.
Od godziny nie śpi.
Wstał z histeria, pobił mnie na widok męża się rzucał i tak walczyłem z nim poszłam po jedzenie mu to mnie obsikal i siebie.
Ahhhhh
Niech te zebiska wyjdą bo pierdolca idzie dostać.
Kolejny tydzień też się nie zapowiada ciekawie bk mąż zaczyna od dziś nocki a moja córka lubi wstawać bo przecież się wuspala brrrr
Wczoraj byłam w kinie z córką dostała prezenty za udział w konkursie.
Nie było nas trzy godziny.
A mąż w tym czasie spacerowal z Robertem byłam w szoku że chce z nim.isc na dwór a nie w domu zostać.
Wczoraj posegregowalam zabawki Roberta powystawialam może się sprzedadzą.
Piękne fotki dzieciaczkow.
Jej jak one nam szybko rosną.
Wybaczcie ale nawet nie nadrabiam bo dużo tego a piszę na szybko póki Robert ucichl.
-
U nas ciężka noc.
Kostek sie wyspal w dzoen wiec nie chcial spac do 1 w nocy a pozniej budził sie co chwila.
Igi budzil sie ponoc 4 razy ale ani raz go nie slyszalam serio M ogarnia Igusia i ja już nawet nie słyszę widac to byly luki kiedy Kostek spał i ja. -
nick nieaktualnyLecę dalej.
Teraz usg żył jesteśmy w drodze.
Auto już u lakiernika jestem zła bo podniósł cenę o 300 więcej ale musimy zrobić więc wyjścia nie ma.
W żłobku byłam 12 w kolejce.
Jak weszłam o 8 tak wyszłam o 9!
Kierowniczka miała żółwie tempo ale co się dziwić na emeryturę powinna iść.
Ajrin dobrze ze m jest i pomaga bo byś nie tomna była.
A to prawda wystarczy kilka godz snu i organizm się regeneruje.
Dziwne ale też to zauważyłam.
Tule cie.
Jak będziesz miała igusia w żłobku a kostek usnie to korzystaj i śpij z nim.
Dasz radę
-
Ajrin
Kostkowi jeszcze wszystko się poustawia i w nocy będzie ładnie spał. Początki najtrudniejsze bo musi uregulować sobie rytm dnia.
Żabka
Oj ciężka noc u Ciebie, współczuję, oby dzisiaj było lepiej.
Trzymam kciuki za Twoje usg.
U nas też noc fatalna bo Antoś budził się z płaczem, nie chciał się uspokoić ani spać. Już nie wiem przez co taka histeria, zęby chyba nie, chociaż na dolne trójki cały czas czekamy. Może coś mu się śniło.
Za to długo spał rano, aż musiałam go obudzić o 8:20 na śniadanie. Przyszła moja mama i zabrała go do swojej pracy a ja zrobiłam spokojnie zakupy. Później przyjechała teściowa i razem wróciłyśmy do domu, więc było mi łatwiej z jej pomocą. Teraz Antoś śpi a ja korzystam i odpoczywam bo do końca dnia jestem sama a mąż w pracy do późna.
-
Marta musisz przeczekac wiele dzieciaczkow tak reaguje na regres snu zobaczysz przejdzie Igi tez tak miał co ktoras noc placz powraca jak by cos sie przyśniło i musi ktos z nim.siedzieć albo położyć się.
Dziś M o 5 nad ranem musial z Igusiem sie położyć bo płakał.
A Kostek spal wczoraj caly dzień ale tak serio budzil sie tylko na jedzenie i dalej spac chyba świeże powietrze tak na niego działa. Dziś bylismy u pediatry z Kostkiem i wiecie co w 10 dni Kostek przytyl 600 gram!
Ma już 4100 a w 3 dobie spadl do 3480 więc idzie naprawde szybko ale dziś już ucze smoczka bo bidak przejada się na moje oko ma.silny odruch ssania a ja za smoczek ni chce robić. -
Ja czekam właśnie u lekarza w kolejce z tym moim nieszczęsnym okiem.
Dziś rano znów wstałam z tak zaklejonym, że nie dało rady otworzyć bez namaczania -
Skali ja zamawialam dostpe online wiec dostalam linka chyba po 3 dniach na maila.
-
nick nieaktualnyMoje żylaki na oko nadają się na operację a po usg tym bardziej lekarz nie ma wątpliwości.
Zakrzepicy nie ma.
Za tydzień wizyta u chirurga więc zobaczymy co powie.
Natka jak u ciebie oko?
Dostałaś jakiś lek?
Marta ja po dzisiejszej nocce serio ale mam dosyć.
Tak mnie okladal Robert że miałam ochotę oddać.
Kamcia wszystko ok? -
w sumie OK
nocka byla idealna, mały wstał o 8:30
padł na drzemke szybko, spał 2,5h i zmęczony juz jest w łózeczku...pada a zmiana pogody tak na niego działa
zobaczymy jak noc
w dodatku totalny brak apetytu, tzn nawet pewniaki nie działały: parówka, budyń czy lubiś
w sumie zjadł rano kaszkę, po 16 trszke parówki/schabowego/chlebka i teraz mm
naprawde niewiele
ja to nawet korepetycji nie miałam później więc luz
mieliśmy iść na spacer, mąż juz małego wziął na przewijak i deszcz -
ajrin, żabko
nie zazdroszcze nocy...
znajoma wczoraj mówiła, że ostatnio tylko słyszy, ze matki narzekają na marudzące dzieci...więc może coś wisi w powietrzu???
a jeśli to zeby, wspólczuję, było u nas źle, ale nie aż tak źle-tragedia do momentu przebicia się ostatniej trójki, ale spał jako tako po przeciwbólowych i/lub viburcolu
i te wszystkie zęby przecież wciąz wychodzą, a więc problem niejedzenia często wraca, slina o wszystkim świadczy
natka
dawaj znać jak u lekarza
marta
na poczatku się spinałam-że śniadanie punktualnie, że bedzie drzemka, więc musi zgłodnieć, a potem wstać na obiad , bo korepetycje o 15 w domu...i totalnie odpusciłamtotalnie
wstanie, to wstanie (byleby nie za wcześnie, bo to nie dla niego)
zje godzine pow staniu, a może i nie zje jak nie chce...
drzemka a do niej mm w łózeczku-ostatnio nawet łyka nie wieźmie więc wylewam pełne porcje
spi niby zza głodnego, ale skoro spi, to niegłodny...
wstanie za póxno -obiad po korepetycjach, wstanie wczesniej-obiad przed, może zdąrzymy
tata wejdzie do domu o 16 to i p[o jedzeniuPiotrus nie ma juz czasu na jedzenie
obiad? a co to jest? jak ugotuje to nie chce, więc daje, co jest i co lubi-paróweczka, chlebek, jajeczko, zupka nawet ostatnio kazda beeee
na wyjściu zje, a może nie zje
mm do spania zawsze wypije-wczoraj 10 miarek+6 kolejnych miarek
i ja spokojniejsza i dzieckomszczęśliwsze, wierzę, że wróci nam apetyt
energii i zdrówka na pewno nam nie brakuje -
Właśnie wróciłam do domu.
Po lekarzu poleciałam po Amelke do domu i poszłam na spacer, potem do szwagierki przebrać ciuchy bo Mela dostała po dzieciach sąsiadki (tak na 5-7lat ale zawsze się przydadzą), na zakupy i niedawno weszlysmy do domu.
U lekarza ok, mam zapalenie coś tam oka. Nie pamiętam już co. W każdym razie mechaniczne a nie wirusowe niby. Dostałam jednak antybiotyk i mam stosować 7dni bo oko jest w takim stanie kiepskim, że trzeba dbać by teraz nic nie złapać. Śmiała się że mnie, że w tym roku to już mi 2razy karki doczepiany do karty i mam już nie wywijać -
Ja wykapalam dzieci sama bo m w delegacji Szymek śpi a Pola je nie było tak źle
Dziś prawie całe dzień spacery i kursy do mojej babci i z powrotem
Ajrin to super waga Pola w sumie od urodzenie 2 kg przybrała bp w dzień wypisu dążyła 3135 ślę ostatnio się mi jej jedzenie nie podoba i zobaczę w środę na szczepienie ile wyjdzie
Mam nadzieję że ta płytka przyjdzie bo w sumie żadnego informacji nie dostałam na meblach o zamówieniu mo nic czekam
-
Ajrin
To chyba rzeczywiście regres snu, bo wcześniej był taki problem ze spaniem, poprawiło się na 2 tyg i teraz znowu 2 noce takie. Oby to szybko przeszło bo te nocne pobudki naprawdę wykańczają.
Kamcia
U nas zazwyczaj są stałe pory posiłków i drzemki ale nieraz jest jakieś przesunięcie tylko nie może być za duże bo później wszystko tak się przesuwa że jest duży problem z zaśnięciem. Wtedy i Antoś się męczy i my. Więc raczej trzymamy się schematu dnia.
Dzisiaj Antoś nawet był grzeczny, tylko trochę gorzej z jedzeniem ale sam się bawił i dał mi na spokojnie zjeść. Drzemka trwała 2h i obudził się biedny z takim płaczem, dobrze że mu przeszło. Wieczorem byli moi rodzice więc miałam pomoc przy kolacji i kąpieli. No i Antoś szybko padł o 20:30, oby dzisiejsza noc była spokojna.
-
U nas nocka srednia Igi jedna pobudka z histeria M mnie sie z nim położyć i tulic zanim nie zasnął. A Kostek 3 pobudki i po jednej nie chcial zasnąć wiec chwilę to zajęło.
-
U nas nocki te średnie osttanio...raz lepiej raz gorzej ale nigdy nie jest bardzo dobrze heheh
Dziś rano zrobiłaraka histerie ze ona tylko mama i na ręce i na ręce itd a jak ja mam się wykapać i uszykować ? Wiec dałam jej smoczka..i koniec..cisza
Mam nadzieje ze się za bardzo do niego nie przyzwyczai bo bulobysKoda ja przyzwyczajać w wieku 1,5 roku do skoczka
Skali
Wow to pielenie Pola przybiera ! Jak już przybrała 2 kg to jeszcze trochę a pozdrowi wagę !! Wow !!
Zosia tak przybierała pierwszy miesiąc - położna się zmiana ze je śmietanęa potem przestała
TN przybierała cały czas i regularnie ale w mniejszych ilościach
Natka
Oj to dobrE ze to nie wirusowe bo to cholerstwo się strasznie przenosi
No i super ze udało się dosta ciuszki ! A ze zadymę? Lepiej za duże niż a małeAnelka urośnie j będzie mieć
Żabka
Współczuje bardzo nocnej histerii ! Takie nicki wykańczają straszniea co tego to jest koło zamknięte bo w nocy robi histerie wiec się nie wyśpi to j w dzień będzie marudny a Ty jesCze bardziej zmęczona
Kamcia
Zapomniałam ostatnio ! Gratulacje pięknej wagi Patryka !! Wow !! Teraz wazy już tyle co Zofia jak się urodziła !! BedIw duzy chłopak !!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️