WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKamcia.
Każdy zakład pracy negocjuje inne warunki z np PZU.
Musiałabyś mieć cennik warunki umowy a takie ma napewno w twojej pracy personalna czy jak tam ja u was nazywają.
Na swoim przykładzie.
Ja nie miałam płacone za cc.
Płatność za min 3 dni pobytu.
Liczy się data nie godzina przyjęcia/wyjścia.
I teraz tak jest składasz na infolinii czy przez neta dyspozycję wypłaty.
Dołączasz nr polisy, nr konta, wypis ze szpitala i dowód osobisty.
I tyle czekasz na kasę.
Do wglądu przez neta na bieżąco jak sprawa wygląda.
Niestety już nie wysłaja wersji papierowej.
Więc nic się nie dowiesz.
Ja bym zadzwoniła do nich poprosiła o konsultanta żeby spr jakie masz warunki odnośnie cc to przede wszystkim bo tobie jak wygląda płacą od 3 dni pobytu.
Powiedz ze idziesz rodzic nie masz jak się skontaktować z pracy bo jest na urlopie a ty chcesz wiedzieć.
Ale.....
Jeśli masz mieć zapłacone to ci zapłacą.
Choć wątpię skoro Ci nie zapłacili przy Puotrku.
Tak stawka dzienna tak wychodzi 55zł (stawka zależy od zakładu pracy).
Albo że chcesz widzieć jak to tam jest w warunkach bo masz wrażenie że ci nie wypłaciło PZU za cc.
U mnie burzaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 20:11
-
nick nieaktualny
-
na wypisie mam duuuuzo
i cc
i poród operacyjny
i inne skrótywskazania do cc (az trzy)
i za ten pobyt wypłacili
juz kiedys do nich pisałam, ale nie miałam numeru polisy i odpusciłam
a teraz wpadłam na pomysła, ze nr polisy jest na tych papierowych decyzjach wypłaty
napisałam maila z zapytaniem, czy nalezy sie swiadczenie za ten pobyt w szpitalu (4 dni na wypisie), dołączyłam foto wypisu
dostałam odpowiedz, ze mam wysłać "dyspozycje wypłaty" i podali kilka sposobów jakodpisałam, skąd tą dyspozycje wziąc, wyszło, że mam wysłać numer konta
i wysłałam mailem :d wczoraj mail, dzis kasa na koncie
ale w biurze nie pamietała jaka jest stawka za pobyt w szpitalu, podała podobna kwote niz dostałam, ale ja myslalam, ze to kwota za dzień...a wychodzi, ze za pobyt
no i się okaże czy wyslą decyzje o wypłacie
bo takowej nie mam nawet elektronicznej
za urodzenie piotrusia mam napisane na papierze i poczta dostałam -
Kamcia
Mi za CC nie wypłacili. To dla ubezpieczalni jak zwykły poród siłami naturyz tego co się zorientowałam (u kolegi, który zajmuje się polisami z różnych firm, niestety nie z PZU) to mówił mi, że nie zna takiej firmy, która wypłaci kasę za CC. Płacą za urodzenie dziecka i tyle.
Mi udało się wydebic od firmy ubezpieczeniowej kasę za urodzenie dziecka, za pobyt w szpitalu, apteczne i rehabilitacyjnetak mi pani na infolinii doradziła, że za CC nie dostanę ale rehabilitacyjne i apteczne tak
to akurat wielka kasa nie była ale była.
-
No i dziwne, że PZU nie może wysłać ci warunków zawarcia polisy. Wystarczy numer polisy i powinni wysłać.
Zabka ma rację, każdy zakład pracy negocjuje swoje warunki. Ja póki co trzymam się tego co mam, bo lepszej polisy w życiu nie dostanę (wielu ubezpieczycieli ja widziało i tylko kiwając głowami mówili, że lepszej nie dadzą). Mój mąż, który też kiedyś w mojej firmie pracował to po zwolnieniu nadal ta polisę kontynuuje. Niestety w tym roku się konczy i czekamy na ich propozycje.
Dodatkowo jeszcze ja mam jeszcze jedna polisę, D ma jeszcze 2 i Mela ma 2 + OC.
Więc czuję się względnie spokojna. -
Dziewczyny ale ze nic nie wypłacana za cc?
Ja dostałam za urodzenie dziecka 1000 plus za pobyt w szpitalu a byłam 7 dni kolejne 500. Na wpisie miałam że CC a kasę dostałam.
Teraz jeszcze nie składała wniosku czekam na lipiec aby mieć na chrzest haha.
-
U nas aktywny dzień byłam dziś z Igim na rowerze jeździłam z nim z 20 min ale się cieszył że z mamą.
PS. Moje dziecko zrobiło się mamusi owe trochę strasznie mnie to cieszy. Woła coraz częściej mamę.
No i dziś 2 razy siku do nocnika więc coraz lepiej.
Mój duży rowerzysta i mały silacz plus kot uciekinierów który oknem uchylonym próbuje uciec.
[url=
[/url]Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 13:02
kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), marta258 lubią tę wiadomość
-
Ajrin
Ale Igi poważny, już duży chłopak. Przy nim Kostek to kruszynka
Kamcia
Ja też mam ubezpieczenie z pracy w pzu i z Antosiem nic mi nie dali za cc, ale za pobyt w szpitalu tak, byłam od czwartku do soboty i zapłacili za 3 dni. No i dali kartę apteczną.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
najwiecej nawaliło moje biuro, które po prostu wprowadziło w błąd mówiąc, ze nic za ten pobyt sie nie nalezy...bo tak po terminie jest roszczenie za cc z Emilka...teraz się nie dam
ale co to karta apteczna, to nie wiem
nieważne
zbieram jeszcze kasiurke na dostawkę (bo co dorabiałam to szło na badania np nifty czy usg oraz wyprawkowe...na dostawkę nie zarobię już) -
Kamcia
Karta apteczna to taka karta do wybranych aptek (większość jest na liście) na której jest określona kwota i robiąc zakupy w aptece płacisz tą kartą jak zwykłą w terminalu. Tylko najpierw trzeba ją zarejestrować dzwoniąc do pzu i podać im nr karty.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczęta
U nas dziś dobry dzień mimo że cały dzień sama Ale udało mi się pojechać do Babci dzieci były grzeczne Pola odsypiala wczoraj
Muszę iść z nią do fizjo bo układa głowę na jedną stronę trochę z nią ćwiczę Ale chce potwierdzić a do tego panna nie lubi leżeć na brzuchu i jak tylko ja pomoże to od razu krzyk więc głową jej jeszcze lata
Szyminek dziś dwa razy mnie zaskoczył chciał sam obiad jeść więc mu tyłki rękę kierowalam i jadł a drugie dał sobie umyć żeby mało tego sam składał szczoteczje i szorowal istny szok pewnie u was to norma Ale dla nas to krok do przodu mam nadzieję
Dziś wraca m więc będzie lzzej
Porobilam porządki w zimowych butach i jadę już na strych na budowę
Ajrin super zdjęcia ja też biorę Szymka jak mi się uda rano przeważnie w drugiej części tygodnia
Jutro w lidku ciuszki ja już od 7 czekam bo deficyt body mamykamciaelcia, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość
-
Ja też myślę czy czegoś nie kupić ale sporo ostatnio dokupilam brodzików na kurtki rękaw a i tshirtow ma sporo szkoda że spodenek jakiś nie ma.