WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Żabka
Na zdjęciach od razu widać że córka zadowolona, brawa dla niej.
Ajrin
Sporo mleka udało Ci się ściągnąć, akurat na porcję Kostka. A jak je też z butelki to zawsze łatwiej na przyszłość bo możecie go zostawić pod opieką dziadków i sami trochę spędzić czas.
Kamcia
No właśnie pamiętam jak kiedyś pisałaś, że te obecne pieluchy lupilu są gorsze od tużurów i rzepy nie trzymają. Ale są 2 rodzaje tych pieluch: soft&dry (to te obecne w pudłach jumbo box) i premium comfort. To te drugie gorsze?
My mamy jeszcze 2 op tych pierwszych i używamy na noc zamiennie z dadą i są ok, trzymają się i nic się nie odpina.żabka04 lubi tę wiadomość
-
Marta
Pierwsze lupilu soft&dry były identyczne jak stare zurki
Następny nasz zakup już rozczarowal
Równocześnie wprowadzili te nowe-z kanalikami-droższe, ale ich już nie testowalam. Skojarzyly mi się z nowymi(premium)dada...a te jakoś nas nie zachwycily. Równocześnie te lupilu jakby zmalaly(co na tyłku widac bo jeszcze równocześnie uzywalam zurki 5 i te były dobre!)ale wprowadzili niby 5+ więc może to efekt zamierzony. Ale 5+też mają te rzepy co u nas odpadaja. Wiec w skrócie te droższe lupilu są nam nieznane -
Kamcia
Dziękuję za odpowiedź. No właśnie myślałam, że to te droższe premium są gorsze pod względem rzepów. One są rzadziej w promocji a i tak droższe i jest ich mniej w paczce więc ich ani razu nie kupiłam. A te soft&dry to kupiłam kiedyś kilka miesięcy temu w pudle jak były nowością i jak narazie ok. Może później znowu coś w nich zmienili. Kupię tego jumbo boxa rozm 5 i porównam z tymi starymi.
-
Nie nie
Tych drozszych ani razu nie kupilam
Soft&dry zmienily rzepy. Bo pierwsze po zmianie nazwy jeszcze były dobre
Ale Piotrek ma i swoją budowę i swoją ruchliwość i po prostu nam te rzepy się odpinaja. Notorycznie. Więc, niestety, nie dla nas już te pampki. Mam zamiar napisać do nich maila -
Widziałam lupilu pielucomajtek mamy i są spoko rozmiar 5. Ja kupiłam te premium dla Kosia i Igusia i są 2 były totalnie inne iż 5. W sensie 5 fajne a 2 sztywne dziwnie. Z tych lupilu premium 5 byłam zadowolona bardzo delikatne takie aksamitne jakby. Ale u nas wszystkie pieluszki są ok jakoś najbardziej lubi jednak lidlowe bo są cienkie podobne do pampersow.
-
Lupilu 5 pielucomajtki są bardzo duże.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2018, 21:04
-
Kamcia toć to aniołek
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
A ja dziś byłam w Lidlu i sporo ciuszków kupiliśmy na pampersy zabrakło
-
Ja też byłam w lidlu po pampersy mam się sprawdzają więc zrobiłam zapas ale myślę czy jeszcze nie kupić z ubranek nie kupiłam prawie nic bo ostatnio wyszłam ponad 300 więc kasy brak a i też wszystko było wykupione może jutro pójdę do drugiego
A tak to chciałam trochę Szymka pochwalić bo ostatnio się zrobił taki mądry co prawda dalej nic nie gada itd ale wszystko robi nawet gary myje moja mama go stawia na stołek zakłada fartuch i myja więc teraz tylko do zlewu oczywiście uwielbia też myć podłogę i zamistac wezmę zdjęcia od mamy to wstawię może za miesiąc ni się uda wczoraj też pokazał ze chce siku ale w wc nie zrobił tylko na podłogę :o
A iiiiii mam już szafę w korytarzu a pół kuchni jutro ma być skończona i mi się super podoba ślę nie chce zapeszac tfu tcuNatka-matka wariatka :), marta258 lubią tę wiadomość
-
Hej
U mnie cisza, ja bede juz na zawsze w ciazywczoraj, jak gin badała to rozwarcie na 4 cm i szyjka super podatna, ale co z tego, jak nic sie nie dzieje
z tym rozwarciem, to sobie juz chodze jakichs czas
Mikusiowi w brzuchu dobrze jest i nie chce go opuszczaćMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Witam się.
Żabka
Werka to piękna i zdolna dziewczyna. Super zdjęcia! Koniecznie następnym razem musisz nam napisać wcześniej, że do Poznania lub okolic się wybieracie to się z Dariah będziemy ci narzucać aby spotkać się na kawę
Kamcia
Piękny chłopak z twojego synka. W ogóle bardzo ładne dzieci. Pewnie po mamie
Pysiaczku
spokojnie, urodzisz. Jak już masz 4cm to wydaje mi się, że na dniach. Uwaga! Obstawiam do końca tygodnia! Tak mi się wewnętrznie wydajeTakże bądź czujna, bo to za chwilę.
Skali
Cieszę się, że Szymek tak ładnie ci pomaga. Zobaczysz, te wasze obawy to tylko straszaki ale wiadomo, trzeba przebadać. Będzie dobrze. Szymuś poprostu zacznie mówić później ale jak się rozgada to klękajcie narody!moich znajomych córka ma skończone 3lata w styczniu i nadal mówi mniej ilościowo i mniej wyraźnie niż Mela. W ogóle zaczęła później mówić bo po 2roku. Z tego co wiem lekarz pediatra zakazał wszelkich bajek i tv. Nakazał czytać, dużo czytać. Mówić, śpiewać i przyniosło efekty. Nie wiem jak jest u was ale może warto spróbować
Ajrin
Dobrze, że wam pasują Lupilu. Niestety u nas Lupilu to porażka. Tak jak pisała Kamcia- rzepy są okropne, odpinają się i jakby drą? Faktycznie są one cieniutkie, ale 6 są tak małe, że nawet 5 z Rossmanna są ciut większe. My się już na stałe przerzuciliśmy na Rossmanna, bo Dada nam przecieka bokiem
Dariah
Jak tam Zosieńka? Piękny ten twój skrzacik. Na zdjęciach wygląda na taką duuuuużą a ona taka kruszynka jest słodka. Musimy się zgadać po moim urlopie i spotkać na jakąś kawe, plotki a może i spacerek? Tym razem u mnie
U nas noc kiepska. Pojawił się kaszel. Kurcze tak się boję tej ospy2 dzieci w grupie Meli miała: jedno w środę zostało odebrane przez rodziców z krostkami, kolejne w piątek. Niestety z ospą jest tak, że zaczyna dziecko zarażać dni przed pojawieniem się krost a wylęga się to cholerstwo nawet 10-14dni.
Obserwuję ją, sprawdzam czy nie ma temperatury ale się boję jak cholera.
kamciaelcia, żabka04, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
-
Natka no z ospa tak jest ze zaraza się zanim pojawia się krostki ja się boję jej na maksa. A u was urlop więc totalnie kiepski czas może prewencyjne zabierz ze sobą coś na ospe dla małej na krostki.
Igi od rana taki nieznośny że aż się cieszę że poszedł do żłobka.
Ja dziś muszę poogarniac bo mamy straszny bajzel i pranie nieposkladane.
Laski trzymajcie kciuki oby mojemu M wnajblizszym czasie udało się prace zmienić. Wygląda na to że się uda tylko wnajgorszym czasie dopiero za 6 miesięcy w najlepszym już za miesiąc czyli na dniach by musiał składać wypowiedzenie. Zobaczymy musi angielski podszkolić więc muszę go ścigać aby się uczył i gadał.
Kasowo były by super jedyne ale to że wyjazdy zagraniczne i to na początek częste więc musiała bym ogarniać sama 2. -
U nas w lidlu było pełno ubranek i to jeszcze z poprzedniej gazetki normalnie kilkanaście koszy ciuszków a kasy spory limit więc musiałam się pilnować
Ale Kostkowi kupiliśmy spodenki i koszule takie lniane więc stwierdziłam na chrzest się nada i będzie z głowy
Ja nie zamierzam stroi na chrzest w nie wiem co buciki ma biało beżowe po bracie a spodnie są beżowe koszula biała więc jak znalazł wszystko pasi. Tylko teściowa metki nie może zobaczyć to będzie gites