WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też full ciuszkow. Ale poszlam po te body na ramiaczkach a tam zero sztuk!!
Kasę zaoszczedzilam tzn nie wydalam
Natka
Racja
Nie pisalam o rzepach urywajacych się przed zalozeniem pampersa. Bardzo ubolewam nad lupilu...
Ajrin
Kciuki zaciśnięte
Noc ogólnie dobra. Jedzonko o 24, 3:30 i 6:30. No i o 7 Patryś stwierdzil ze wstaje kiedy mama stwierdzila że jeszcze nie. Polozylam go na sobie i chwilę dospaliśmy. Potem zadzwonilam do męża w salonie w sprawie kawyPatryś z okazji ukonczenia 3tygodni osiągnął 4kg
teraz spina kanapie
Mamy problem ze spacerem...jakieś pomysly?????wczoraj mniej krzyku ale i tak za dużo. Wszystko sprawdzalam i żadnego pomyslu. Dodam że od pierwszego spaceru raczej spania nie ma. Takie udawanie. Ale placz mamy od 2/3dni...ręce nie pomagają też. Kolki??ale chyba w domu po spacerze by od razu po butli nie zasypial na noc?( okolo godz 20)
Patrysia nakarmilam i dużego lobuza karmie. Bunt. Najpierw na krzeselko. Potemna kaszke. Zajada kanapke z pasztetem i ogórka konserwowego
Na 16 wyjazd na badanie sluchu...
-
Z mową teoretycznie daje się czas do 3r.z. znam mnóstwo dzieci co zaczely wcześniej i mnóstwo co w 3roku zaczęły. U nas mowy nadal nie ma. Ale bedzie. Piotrek ma swoje sposoby na komunikację. Póki działa to po co mu gadać?
Ja mówiłam późno a mąż jeszcze później -
Lupy z lidla
[url][/url]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 12:57
kamciaelcia, Skali89, marta258, Dariah, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość
-
Body rozmiar 104 poprzednio kupilam. Ale bylo mało. I teraz też tylko do 92 ...wiec za małe...kończą nam się czasy niemowlectwa w sensie promocji na ubranka do 92
Body ze smyka 98 nosimy bez luzu
I uwielbiam te piotrusiowe rzęsy. W upały prosiłam go by zamrugal i mamie tym wachlarzem pomachaloczywiście nie machal
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 10:19
Dariah lubi tę wiadomość
-
Ja też z mowa czekam do 3 roku więc spokojnie znam dużo dzieciaczkow które dopiero koło 3 zaczęło więc spokojnie. Choć Igi gada i to coraz więcej ale po swojemu bo na sporo czego nie potrafi zaczyna od bu. Nie potrafi powiedzieć buty więc jest buta, wody też nie więc jest buta na picie wodę i butelkę i buty
Na wojska mówi bujek. Dla mnie to już sporo wiem że próbuje coś tam po swojemu.
Kamcia powodzenia daj znac po badaniu jak.
Co do spaceru nie jest mu za ciepło? U nas też bunt był na spacery bo mimo że leżał bez przykrycia w samym body to jednak ciepło mu było w domu gdzie chłodniej śpi bez marudzenia. -
nick nieaktualnyJestem.
Robert mi wyczerpal neta na swinke peppa bo dinozaurrrrrr więc nie mogłam wczoraj z niczego korzystać co ma net
Ale od dziś nowe rozliczenie więc jestem hihi
Dziękuję dziewczyny.
Wczoraj werka postanowiła że jednak pojedzie na survival do Wrocławia we wrześniu.
Więc muszę ją zapisać.
Jak wstawi firma survivala zdjęcia to wstawię wam
U nas z Robertem bez zmian.
Je ryż i naleśniki że sloiczka, zupie moja pomidorowa raz dziennie.
Wczoraj byliśmy na zajęciach prawie umarlam i wyszłam z siebie.
Były okna pozamykane razem z Robertem się topilam, na dwór nie mogłam wyjść bo dzieci miały zajęcia w piłkę nożna więc by im przeszkadzał a on w tamte strony zawsze ciągnie nic innego tam nie ma
Wiec końcówka zajęć to był koszmar potem przyjechałam i poszliśmy na plac zabaw potem kąpiel i kolacja.
Nocka z atrakcjami bo Robert się budził i plakal -
nick nieaktualnyNatka spoko dam znać czyli za rok
Co do ospy weź ze sobą oscenisept lub piankę na ospe kupisz w aptece.
Tylko to teraz się używa i tak lekarze przypisują przy ospie.
Nie ma czego się bać.
Oczywiście nie zapomnij coś na gorączkę i Wit c też się daje przy ospie.
Pysiaczku skoro natka ma takie przeczucie a że należy do grona z czarownic to tak będzie.
Spakowana?
Gotowa?
Czekamy mamuśka
Z takim rozwarciem to nigdy nic nie wiadomo może być jutro dziś etc.
Skali u nas też nic nie gada Robert kweka po swojemu.
Ważne że komunikuje się palecem czy kwekaniem czy przyniesie coś bo chce.
Nie wymagaj od niego cudów.
Serio każde dziecko ma swój czas.
Moja córka zaczęła gadać późno a teraz jej się dziur nie zamyka serio od kat zaczęła gadać to nawija!
Ja nie naciskam Roberta.
Skali Szymon musi być między dziećmi w swoim podobnym wieku i zobaczysz jak się rozkręci.
Fajnie ze nakupowaliscie
Dariah trzymamy.
Daj znać.
Kamcia jakie cudne te rzęsy wow i love
Pięknych masz tych chłopaków.
Daj znać.
Jedyne co mi przychodzi to to że patrykpwi jest gorąco.
Ściągnij mu coś.
Marta jak tam u ciebie ciacho i kawka zaliczone?
Dajesz radę?
Mój mąż dziś ostatni dzień kursu.
Musi sie teraz uczyć bo 20.06 egzamin
Wczoraj sztygar powiedział że ma załatwione praktyki także jesteśmy happy.
Jutro idę z Robertem do pediatry po zaświadczenie do żłobka więc zapytam przy okazji co z nim robić bo martwi mnie ze nie pije znowu ma usta suche na maksa że zaraz popekaja:-(Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:zabko
Patryk na spacerze ma tylko pampersa i rampersa
A czy rapers jest z materiału czyt bawełny grubsze czy cienszej?
Może załóż mu koszulkę czy podkoszulek na ramiączkach taki cienki?
Czy rampers jest na ramiączkach?
Wtedy już nie mam pomysłuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 10:57
-
Kamcia
Mela zawsze ryczala na spacerze. Dziecko nieodkladalne. Poprostu wózek parzył. Darla się w niebo głosy. Ogólnie potrzebowała ciągłego kontaktu, ciągłego zainteresowania. U nas również brak snu ale jeśli jest cieniutko ubrany, nakarmiony i sucho to widocznie taki jego urok.
Ja przestałam się przejmować płaczem po kilku spacerach. Chodziłam z nią a ona płakała. Cóż. Krzywdy jej nie robiłam.
Nam pewien neurolog opowiedział o syndromie high need baby. U nas prawie wszystkie syndromy się zgadzały. Więc nie walczyłam z tym. -
Ajrin
Trzymam kciuki za pracę męża.
Ładne ubranka upolowałaś w lidlu.
Żabka
Zgadłaś, kawka, ciacho i truskawki zaliczone
Dzisiaj jest chłodniej więc ja też czuję się lepiej. Najgorzej jak są upały bo nie mam siły i puchną mi stopy.
Teraz Antoś śpi więc ja korzystam z wolnego. Na obiad mam naleśniki więc nie muszę nic gotować.Natka-matka wariatka :), żabka04 lubią tę wiadomość
-
Wiele dzieci w pierwszych miesiącach płaczę ze względu na niedorozwiniety układ pokarmowy bądź napięcie mięśniowe. Czasem pomaga odpowiednie noszenie i ćwiczenia a czasem trzeba czasu no są przypadki hnb i tu trzeba czasu najdłuższego. U nas Igi miał sporo z hnb ale sen w dzień jednak był choć on kilka krótkich drzemek miał i płakać jako tako nie płakał on stekal i keczal ale non stop.
Kosiu jest totalnie inny nadal dużo śpi a jak nie śpi wiele nie wymaga wieczorami czasem po 19 jest płacz i trzeba nosić prócz tego jest naprawdę bardzo kochany i oby mu tak zostało serio.
Dziś posprzatam kuchnie odkurzylam wszystkie lampy pozamoatalam kurze na dole a on grzecznie spał. Teraz nie śpi ja prasuje to inna macie sobie leży zmieniam mu pozycje i na zmianę bujak lub mata. Z Igim jak spał byłam w stanie tylko coś zrobić i to miałam max 30 min. -
Pojechaliśmy, zbadalismy, wróciliśmy, spacer, plac zabaw, karmienie zaliczyliśmy...Więc dopiero teraz pisze
Sluch prawidłowy
Choć to lewe wyszło za drugim razem
Hnb u nas nie mogę stwierdzić
Spacerujemy
Dziś w ciszy i spokoju
Choć udaje że śpi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 10:19
Natka-matka wariatka :), Skali89, Pysiaczek89, Dariah, żabka04, marta258 lubią tę wiadomość
-
Przyszły dziś zaproszenia na chrzest więc niewiele zostało aby temat chrztu ogarnąć
czasu jeszcze sporo bo całe 2 miesiące.
-
Kamcia
No to super wieści, że słuch prawidłowy. Zresztą takie było nastawienie że wszystko ok bo pamiętam że z Piotrusiem też było podobnie. A Patryk na zdjęciu jak zawsze słodziak. I już pierwsze obroty, super.
Ajrin
2 miesiące to sporo czasu więc na pewno ze wszystkim się wyrobicie na chrzest.
Antoś dzisiaj ładnie spał na drzemce bo ponad 2,5h i jeszcze musiałam go budzić na obiad. Był grzeczny bo sam się bawił więc miałam trochę spokoju, był też mój tata a pomoc przy podnoszeniu małego się przydaje. Po południu jak mąż wrócił z pracy to wygłupiał się z Antosiem a ja poleżałam z książką. Kolacja i kąpiel zaliczona, Antoś usnął o 21 więc ja też zaraz się kładę bo jutro rano idę do lekarza.
-
Zmęczona jestem dzisiaj.
Mela wstała o 6:00 (mam nadzieję, że na wakacjach da nam pospać chociaż do 7:00), pogoda mnie umeczyla okropnie.
Do tego zrobiłam dziś 4pralki prania (w tym 1poscieli) i to wszystko wyprasowałam.
Teraz siedzę sobie i oglądam tv.
Laski, pytanie mam: czy macie jakiś sprawdzony krem bb do cery mieszanej ze skłonnością do tłustej, lekki ale w miarę kryjący? Ogólnie to m ciężka cerę, ze skłonnością do czerwienienia, z pajączkami i na codzienne używam mocno kryjącego makijażu. W zeszłym roku na lato miałam bb z Nivea podejrzewam ale niewypał. Świeciła się jak nie powiem co, nie napiszę komu mimo stosowania lekkiego zapudrowania pudrem ryżowym. Może wy coś polecicie? -
Natka bb kremu dobrego jeszcze nie znalazłam ale fajny jest krem cc z bourjois. A może jakiś lekki podkład?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 22:46