WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Zabko
No to super się udało i będzie na nocleg. Nie ważne ile, ważne, że coś. Ja już.pisalam. u nas w duuuuzym, międzynarodowym korpo mi należy się 200zl i to nie jest najmniej. To jest srednia kwota. Najwyższa to 300zl także ten.
Dariah
Biedna Zosiatrzymam kciuki by szybciutko jej przeszło. Daj jej Nurofen lub coś podobnego bo to działa też przeciwzapalnie i może uda wam się zabić w zarodku to co tam się w niej rozwija. My też w takich sytuacjach dajemy też neosine. Co by ktoś nie mówił akurat u nas pomaga bardzo i ciągle to używamy tzn robimy dawki 3x dziennie po 2,5ml przez 10dni i tak dajemy 10dmi przez kolejne 3mies. Potem 3mies przerwy i znów powtórka i jeśli zachoruje w ciągu tych 3mies to znów wdrażamy 10dni. Mam wrażenie, że choroby przechodzi ciut łagodniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 00:14
-
Aaaa! Spać nie mogę! Leżałam w łóżku, przewracam się. Czytałam. Nawet herbatki się napilam i nie działa.
Wdrażam plan ekstremalny i właśnie robię sobie drinka haha: wspomnienie wakacji. Ulochane ouzo z lodem
Chociaż gdybym miałam gin z tonikiem to pewnie bym się skusiłaale gin by się znalazł ale tonicu brak.
Jak to nie pomoże to ja nie wiem. -
U mnie wesoło w domu są bratanice więc 4 dzieci w domu
Do tego dziś maja jetlag więc wstał o 1 w nocy i imprezowaly na dole o 5 jak słyszalny Kostka to przyszły poprosić o jedzenie bo głodne dałam płatki.
A Igi tak z nimi szaleje że spać nie chce bo on z kuzynka i chce spać problem w tym że nie ulezy z nimi bo chce brykac.
A kapia się we 3 więc jest wesoło. -
Witajcie po nocce.
Całkiem Ok, na początku baaardO kaszlala a potem mniej - antybiotyk zaczął działać ?? Ale ze tak szybko?
Ale za to obudziła się z 38,4
Mój chrzestny jest z Jarocina, a dokładnie spod Jarocina. Ale maja mieszkanie w Kołobrzegu po teściach i tam są w sezonie. Z tym ze w same wakacje zawsze są zajęci bo maja wnuków
I generalnie ja u nih byłam na weekend jakos w 2015 ostatni raz....
A ze zapraszali nas już od ho ho to mówię Ok pojedziemy mimo ze daleko i na weekend to dla mnie za daleko żeby na 1 noc jechać wiec wzięliśmy ponie działkę wolny.
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Natka
Ja stosowałam na początku roku Immunotrofina - poleciła nam laryngolog
To jest chhba kuracja 3 miesiące tez i mówiła żeby tak raz-dwa w roku zrobić.
Zrobimy na jesień teraz.
U nas w pracy jest 1300-100-800 zł w zależności od dochodów na osobę w rodzinie.
Oczywiście minus 18% podatku. Ale mimo wszystko jestcalkiwm nie złe uważam09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Hej
Przepraszam, ze sie nie odzywałam, ale przy dwójce jest ciezko, szczególnie, jak zostaje sama w domuna szczescie dzieje sie tak rzadko, bo zwariować mozna... Mikus, to przeciwieństwo brata. Jest grzeczny, większość czasu spi
i to tez niestety jest problemem, bo mało je
i ma mały przyrost wagi, co mnie bardzo martwi
we wtorek idziemy do pediatry na kolejne ważenie... a mleko w piersiach mam, tylko Miki zje troszke i zasypia, ja go budzę, ale on obudzi sie na chwilkę i znowu spi
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/67d1bd67d59a.jpg
Kamcia
Ale teraz u Patryczka przez dwa tygodnie waga stała? Bo mój mały ma dzisiaj 11 dni i jeszcze nie odzyskał wagi urodzeniowej i w ogole sie obawiam, czy odzyska ja w ciagu tych dwóch tygodni, bo niby tyle czasu jestNatka-matka wariatka :), kamciaelcia, marta258, Skali89, Dariah lubią tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Pysiaczku
Piękny Mikuś! Super, że udało ci się znaleźć dosłownie chwilkę by do nas zajrzeć i napisać.
U nas dziś zimno, wieje i zimno, bleee.
Muszę iść do Rossmanna i na zakupy a tak mi się nie chce w ta zimnice.
Amelka pozwoliła mi pospać do 8:00!!!!
Zaraz chyba się ubierzemy i pójdziemy.Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
pysiaczku
dokładnie
waga jakby stała po szpitalu: urodzeniowa 3650, na wyjscie 3440
po 2 tyg ruszyła, szybko stosunkowo, miesieczny Patryk wazył4550, czyli ponad kilo od wyjsciowej, prawie kilo do urodzeniowej
wczoraj 4830
a Mikus duzy wiec tez inaczej bezie widac, tzn jego dozwolone 10% spadku jest wieksze, zatem wiecej nadrabia
ale nadrobi
nie martw sie
sliczny jest
i widac ze spory chłopaczek
z profilu przypomina mi MarcelkaPysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
Pysiaczek
Śliczny Mikuś, taki mały słodziak
Spokojnie, na pewno nadrobi z wagą. Mój Antoś na początku też sporo spał i mało przybierał. Budził się na cyca, trochę pociumkał i szybko przy cycu usypiał, musiałam go głaskać i smyrać po policzku, żeby tak szybko nie zasypiał i zjadł więcej.
Dariah
Zdrówka dla Zosi, oby szybko jej przeszło.
Żabka
Super, że mąż dostał kasę z pracy, to już na wakacje część jest.
U nas nareszcie chłodniej, już wczoraj po południu zerwał się wiatr i troszkę popadało ale dzisiaj zdecydowanie przyjemniej mimo wiatru. Rano po śniadaniu wyszliśmy wszyscy razem, bo ostatnio przez upały nigdzie nie wychodzę a świeże powietrze przydaje się. Mąż zaliczył plac zabaw z Antosiem a ja Pepco, kupiłam synkowi piłkę, książeczki i skarpetki. Teraz mąż już w pracy, Antoś jeszcze ma drzemkę a ja się objadłam ciastem i truskawkami przy serialu więc leżę i odpoczywamPysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
Ja się witam resztkami sił kurde m w delegacji a u nas przeboje
Pierwsze boli mnie ząb reaguje ma ciepło zimno może e poniedziałek uda mi się dostać do dentysty
Drugie Szymek ma katar w dzień ok ślę w nocy dramat całkiem mu zatyka nie może oddychać i płacze strasznie także tej nocy było ciekawie teraz idę z nim do pediatry żeby go osluchsla bo weekend jest to wolę mieć pewność a boję się o uszy
Pola niezaszczepiona bo jest żółta ma buzi. Tylko na buzi brzuch oczy wszystko ok tylko ta buzia tylko ona ma od urodzenia ciemna karnacje a ta mi teraz ze badania morfologia bilutubina próby watrobiwe i dopiero no to zobaczymy
Waży 6200 niby w normie więc ok
-
nick nieaktualnyJa właśnie zostałam sama z dziećmi mąż pojechal do pracy.
Szczerze to ja nie wiem czy my pojedziemy gdzieś na te wakacje tyle się naszukalam pokazałem i mąż jakiś nie zdecydowany.
Zamknęłam w złości kompa strony się usunely i mam to gdzieś.
Facetowi nie dogodzisz.......
Pysiaczku śliczny synek
Jaki on malusi......
Nie martw się nadrobić na pewno.
Natka wow to się wyspalas
Grzeczna córeczka.
Moja została w domu dzisiaj i żałuję od rana daje w kość.
Skali trzymam kciuki oby wyniki były ok.
Dla szymka zdrówka.
Maść majerankowa kup i posmaruj albo zobacz czy można już plastry lub krople żeby lepiej się oddychalo kupić dla wiekowo naszych dzieci.
Może to ulzy.
Mój Robert dziś bez drzemki.
Mam nadzieję że dotrwa jeszcze jakiś czas bo właśnie wodę grzeje będę ich kąpać a u nas brak ciepłej wody.
Nie byłam na dworze bo od rana mocno wiało, czarne chmury a po południu to już lało i tak co chwila pada.
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już dzieci wykapalam Robert zjadł dwie parówki wow ale cienko było z obiadem.
Może jeszcze kaszke wcisnie jak to zawsze robi po parowkach
Mam nadzieję że wypije troszkę herbaty.
Skali zapomniałam współczuję bólu zęba i łącze się z tobą w bólu.
Mnie boli dziaslo wyrosła mi na dziasle gula pewnie to zbiera się ropa jakiś stan zapalny.
Po tej stronie też idzie mi ostatnia ósemka na dodatek krzywo rośnie więc...... Oby znikła ta gula.
-
Dariah
Jak tam Zosia? Jak wam dzień minął?
Marta
Już za chwilę będziemy witać Nataliejejku jak to zleciało. Szok!
Skali
Biedaczek ;( weź smaruj aromactivem, maścią majerankowy a na noc zakraplanie nos nasivin. Powinno go to odetkactrzymam kciuki by szybciutko wam przeszlo.
Co do zażółcenia to współczuję, bo dzięki temu, że Mela była żółta na twarzy nie mamy zrobionej sesji noworodkowej. Okropnie żółta była i nawet po obróbce by ta żółć wyszła. Twarz najmocniej, ciut ręce i nic więcej.
Zejdzie tylko często trzeba karmić.
Pysiaczku
Mela też nie przybierała. Jeden tydzień poza piersią dawałam jej mm i się rozbujałazaczęła przybierać więc mm odstawiłam i dalej tylko cycek. Widocznie musiała mieć ten skok wagowy pierwszy i potem było już ok chociaż ona była i jest typem dziecka szczypiorka.
Zobaczysz, zacznie ci jeść lepiej i będzie przybierać.
Kamcia
Jak tam wasze dzień? Jak chłopaki?
Zabko
Oby ta gula u ciebie zniknęła. 8mki to dziadostwo jakich mało. Mi 8semka wypchnęła 7mke i musiałam ją usunąć. Teraz ta ósemkę mam w miejscu siódemki, idealnie przylega do szóstki ale co się nacierpialam. Szok! Nawet mialam tydzień szczękościsk i wszystko "jadłam" przez słomkę bo nic nie działało. Zatem oby szybko ci przeszło.
Ajrin
A jak tam u was?
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
U nas dzień intensywny. Mela dziś miała niezły.moyorek w dupce
także zaliczyliśmy dziś berka, jazdę na hulajnodze i na biegowce po domu. Tańce, hulance. Widzę, że brakuje jej żłobka więc byle do poniedziałku
Ogólnie jestesmy już w pełni na zwykłym mleku. Na noc dostaje mleko z kaszka.
Odpieluchowywanie idzie nam średnio bo po wakacjach które spędziła GL w pokoju nie chce siadać na nocnik. Wola jak już zrobi i ściąga pampersa.
Jutro puszczę ja po domu w majtkach, może ją trochę zmotywujebo było już tak super, że wolała. Trzeba jej przypomnieć hihi
-
U nas po staremu
Piotrek
Smoczek ciagnie
Pampers latami ponosi
Mleka w ogóle żadnego nie chce
Patryk
Ma dłuższe okresy aktywności
Dziś malo jadł
Malo krzyczał
Zaluczylismy szybki spacer z z zakupami. Złapał nas deszcze, trwał chwilę, ale że nam-nie dzieciom-się zmoklo to poszlismy do domu, zamowilismy pizzę, pozarlismy i zaraz spać. -
Kamciu
Piotruś będzie z Mela dydal smoczek do 18nastki a co!Potem zastąpią ten gadżet innymi rzeczami
co my im bronić będziemy? Hihi
Co do reszty to spokojnie, on umie, potrafi tylko co ci matka będzie teraz pokazywał. On cię zaskoczy w swoim czasie ja ci to mowie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 22:08