X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Ja ja na razie biorę 75 eutyrox, na razie mam tsh w normie. Może założymy tarczycowy klub:)
    Ja miałam bardzo wysoką tarczycę przed ciąża bo 12,4 ale miałam tylko E75 a jak zaszlam w ciążę to zaraz kazała mi USG zrobić bo nigdy nie miałam zrobionej i przepisał E125

Dziekuje Dziewczyny że Was mam :*

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Żabka ja za pierwszym razem miałam 8, a za drugim 7,5 i jak pytałam lekarza co on na to to powiedział że więcej kwaśnego trzeba jeść :) Że takie wysokie ph sprzyja rozwojowi bakterii, ale jak ich nie ma (a ja nie miałam) to nie ma się czym martwić

Ja jem kiszone ogórki. Kapusty kiszonej nie mogę bo bardzo źle się po niej czuje oczywiście w ciąży nie wiem czemu tak po prostu umieram brzuch mi chce rozsadzic.
    Nie jem Słodkiego bo nie mogę mam niby cukrzycę ciążowa wg diabetologa hahhaha według cukrów mierzony to nie mam, zadko mam wysokie cukry.

Znalazłam w opisie wyniki.
    Osad moczu bakterie i fosforany bezpostaciowymi liczne w prep.
    Nie wiem czy mam te bakterie????:-)
    Reszta jest ok

Wysłany: 18 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IDE zjeść bułkę :)

Barszcz czerwony powoli się gotuje :D

Wysłany: 18 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi czy jak cukier badalam i mam w normie to trzeba zrobić ta krzywą? Pytam bo moja gin jak na razie mi nic o tej krzywej nie mowila

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Ja ja na razie biorę 75 eutyrox, na razie mam tsh w normie. Może założymy tarczycowy klub:)

Ja zaczynałam od letroxu 75:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    A powiedzcie mi czy jak cukier badalam i mam w normie to trzeba zrobić ta krzywą? Pytam bo moja gin jak na razie mi nic o tej krzywej nie mowila

Nic nie robisz ok 24 tc będą kazać zrobić:-)

• mmargol Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej haj heloł :)

Gumcia, gratuluje dobrych wiesci! Kolejny facet bedzie, ale fajnie :) ja pewnie na polowkowym dopiero sie dowiem kto u mnie pomieszkuje :)

Pysiaczku, wazne ze jestes na obserwacji pod biezaca kontrola dobrych lekarzy, nie martw sie na zapas :)

co do porzadkow to ja tez ogarne jak zwykle, bo tez jak Macioszczyczka jade na gotowe :P jedynie zrobie ciasto, ktorym sie tam zachwycaja, Pascha, nie wiem czy znacie, ale jest pyszne!

haneczka gratuluje wizyty! :)

Pysiaczek89, Strazaczka1990, Lusia8998, _izunia_ lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha a ja jadę z Magiczną Babką ;)

Tak to pościel i firany mam poprane, w szafie ogarniete więc o co chodzi? ;P A nie oszalałam na tyle żeby na tą pogode okno myć. Myłam w styczniu. Dokładnie 23 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 17:36

Strazaczka1990, Lusia8998 lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w 1 trym tsh mialam 4,07, zaczelam brac euthyrox 25, po badaniach kontrolnych ft4 1,13 niby w normie ale przy dolnej granicy a tsh spadlo tylko do 3,3 wiec zwiekszyl dawke do euthyroxu 50, a nastepna kontrola dopiero za 8tyg...

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Haha a ja jadę z Magiczną Babką ;)
    hehe magiczna bo szybko znika? :D hihi

Strazaczka1990, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    hehe magiczna bo szybko znika? :D hihi

Tak szybko, że nie jestem pewna czy dojedzie ;P

mmargol, Lusia8998, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi noe zlecali badać tsh ani nic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam podrzucić ten filmik, zanim mi umknie ;)
    Powiedziałam do mojego M, ze teraz jak będziemy chcieli odkupić od kogoś leżaczek, to najpierw go zapytamy, czy ich dziecko czasem nie wyczyniało takich... No właśnie same zobaczcie:
    https://www.facebook.com/uniladmag/videos/2221962827826764/

A teraz wracam do sprzatanka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 17:43

mmargol, Strazaczka1990, m.k.83, Lusia8998 lubią tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania haha! niemozliwy ten malec w lezaczku ! :D hi hi jaki smieszny :) lezak niezle wyrobiony ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka, ja mialam tsh wsrody badan 1 trymestru, sporo wtedy tego bylo. A szersze takie jak ft4 czy antyTPO dopiero na zlecenie endo, bo TSH bylo za wysokie. A przed ciaza nie mialam zadnych problemow z tarczyca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 17:47

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są bilety !!! Będziemy w sekcji 205 :). Chyba namaluje sobie polskie flagi na policzkach :). Wieczorem szybko zrobi sie chłodno :D

mmargol, Skali89, żabka04, Strazaczka1990, Sabina, martta, Angela89, m.k.83 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki!

Czytam Was cały czas namiętnie!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 08:20

mmargol, Pysiaczek89, Strazaczka1990, Sabina, żabka04, martta, Angela89, m.k.83, _izunia_ lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Są bilety !!! Będziemy w sekcji 205 :). Chyba namaluje sobie polskie flagi na policzkach :). Wieczorem szybko zrobi sie chłodno :D
    Bede cię szukać :)ale ci zazdroszczę ja muszę budzik nastawić. Bede trzymać kciuki :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png

Wysłany: 18 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Suwaczek Ci się ruszył Kochana :D

Behemottka lubi tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, już 14 tydzień. Czas pędzi :)

Jak tam, Pysiaczku, lekarz był wieczorem?

Dzierzba, dobrze, ze wpadłaś! Odzywaj sie do nas, bo bez Ciebie jakoś tak głupio... Wczoraj sobie pomyslałam, ze NIFTY musza wyjsć pomyślnie, no bo przecież masz trzy anioły stróże przy sobie, nie zapominaj :)

Ksosiu, dziękuje, ze dałaś znać. Wczoraj sie już zmartwiłam, ale jak wszystko gra, to super. Odpoczywaj kiedy tylko możesz.

Macioszczyczka, jak jeszcze raz napiszesz, ze jesteś grubasem, to osobiście przylecę do Łowicza, czy gdzie tam Cię znajdę, i Ci uszy naciągnę XD. Nie dość, ze szczuplutka, to jeszcze człowieka robi i narzeka... ;). Chłopowi daj odetchnąć, zboczolku, bo im tez się siurki obcierają. Ja pamiętam jak tak wlasnie załatwiłam mojego małża na początku znajomosci, i to bynajmniej nie z powodu braku nawilżenia;)

Gumcia, gratulacje :). Chłopaki jak na razie górują!

Aisak Łoho!!!! Ja tam widzę, ze na naszym etapie kąty przyrodzenia na nic sie nie zdaja, skoro takie trzy kropy nad pupcia szacują płeć na 100%. Swoją drogaą, to ten Twój synek w ogole wstydu nie ma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 19:25

Strazaczka1990, Macioszczyczka, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ