WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMuszę się poskarzyc. Szef mnie w C... Robi.. A ja się składam jak scyzoryk, żeby nowa osobę znaleźć przeszkolic. Ech... Nie będę dłużna. W wielki piątek mam wizytę i nie omieszkam poprosić o zwolnienie. Pewnie zapytacie... Tak, miałam pracować całe święta...
-
foxik nic się nie martw jest nam dwie, byle podczas następnej wizyty łaskawie się maluch wystawił
Behemotka bawcie się dobrze i machajcie do kamery hehe
mi w pierwszych trymetrze bardzo podskoczyło TSH do ponad 3, ale zwiększyli mi letrox do 75 i jodid 200 dostałam i spadło ładnie do 1,7 ostatnio. Zobaczymy za 2 tygodnie jak ma się teraz. Ale ja od w sumie 5 lat biorę różne dawki eutyroxu i letroxu więc już się przyzwyczaiłam.
Ale odebrałam wyniki moczu które mnie zaniepokoiły, bo niby badanie ogólne ok, ale w ocenie osadu moczu mam krwinki białe i czerwone i wykrzykniki przy nich w opisie 0-2wpw normy 0-2 wpw. Hmmm.... chyba będę próbowała się wbić do jakiegoś lekarza do luxmedu po weekendzie, bo jeszcze coś jakby zaczyna mnie piec przy sikaniu.... ehhhhco sądzicie, ktoś też tak miał?
inżynierka i bardzo dobrze! niech spada wieśniak!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 18:51
Behemottka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Inżynierka E tam, ja za bardzo bym nowej nie trenowała. Jeszcze Ci na miejsce wskoczy, po co Ci to... A tak bedzie pod Twoja nieobecność niedomagać, innych pytać i wkurzać, to Cię przyjmą z otwartymi rekami jak wrócisz. Ja sie nauczyłam tu u Jankesow jak biznes robić i nie ma co z siebie dawać 100%, jesli nie masz gwarancji, ze Ci sie opłaci. No chyba, ze działasz charytatywnie, ale to inna bajka
Macioszczyczka, Pauka lubią tę wiadomość
-
żabka04 wrote:Haneczka zobaczymy na wizycie.
Ale fajnie ze jest nas więcej z takim problemem bo już świruje. Ponieważ teraz biorę 100 i 125 a co będzie przy końcówce ciąży 250????? Haha
Dowiem się na wizycie we wtorek.)
Wiem ze tak musi być bo taka jest potrzeba
-
Ja mam niedoczynnosc, chroniczne zapalenie gruczołu tarczycy, ale przeciwciał na Hashimoto nie wykryto. Endo powiedziała, ze pewnie i tak mam Hash, bo często sie przeciwciała nie ujawnią w testach i ze są i tacy ludzie co przeciwciała maja całe życie i tarczyca pracuje im dobrze bez wspomagania.
Biorę 100mcg na ciąże, przedtem brałam 80. Natomiast pamiętajcie, ze normy w 2 i 3 trymestrze są łagodniejsze niż w pierwszym, sprawdźcie jak to jest w PL -
nick nieaktualnyja też ostatnio zauważyłam, że w pracy mogę się przykładać a i tak z tego nic nie mam, myślę o zwolnieniu, ale boję się trochę nudy. I bądź tu człowieku mądry
złapała mnie ochota na hot doga, chyba zaraz się wybiorę na spacer i coś sobie kupięWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 18:57
-
nick nieaktualnyinzynierka wrote:Muszę się poskarzyc. Szef mnie w C... Robi.. A ja się składam jak scyzoryk, żeby nowa osobę znaleźć przeszkolic. Ech... Nie będę dłużna. W wielki piątek mam wizytę i nie omieszkam poprosić o zwolnienie. Pewnie zapytacie... Tak, miałam pracować całe święta...
-
nick nieaktualnyBehemottka wrote:Inżynierka E tam, ja za bardzo bym nowej nie trenowała. Jeszcze Ci na miejsce wskoczy, po co Ci to... A tak bedzie pod Twoja nieobecność niedomagać, innych pytać i wkurzać, to Cię przyjmą z otwartymi rekami jak wrócisz. Ja sie nauczyłam tu u Jankesow jak biznes robić i nie ma co z siebie dawać 100%, jesli nie masz gwarancji, ze Ci sie opłaci. No chyba, ze działasz charytatywnie, ale to inna bajka
Jak jej nie nauczę to będą wydawaniac bez przerwy. Szef albo dziewczyny. Dobrze wiem jak się to skończy. Dnia wolnego bez telefonu od szefa nie mam. -
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:ja też ostatnio zauważyłam, że w pracy mogę się przykładać a i tak z tego nic nie mam, myślę o zwolnieniu, ale boję się trochę nudy. I bądź tu człowieku mądry
złapała mnie ochota na hot doga, chyba zaraz się wybiorę na spacer i coś sobie kupię
Nuda? Ja będę spać. Spać i odpoczywać. I tak na zmianę, będę gotować, uwielbiam to!
A i będę robić makijaże i znów będę czesac, robić fryzury! To jest coś co uwielbiam. A teraz nie mam czasu..m.k.83, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
inzynierka wrote:Muszę się poskarzyc. Szef mnie w C... Robi.. A ja się składam jak scyzoryk, żeby nowa osobę znaleźć przeszkolic. Ech... Nie będę dłużna. W wielki piątek mam wizytę i nie omieszkam poprosić o zwolnienie. Pewnie zapytacie... Tak, miałam pracować całe święta...
Teraz go przenoszą od kwietnia do naszego dept 'ale nie planujesz zwolnienia, co? Nie zostawisz mnie chyba.' Aż sie skrzywiłam jak to usłyszałam. Hipokryzja.
A ja wlasnie ze planuje. Siedzę blada jak ściana, ledwo dycham i mam sie przejmować korposwiatem.
Co do tarczycy to kontrole mam co miesiąc. Póki co trzyma sie poniżej 1. Zaczynałam od ponad 5. Endo miał za zadanie obniżyć do dobrego poziomu na jesień, bo wtedy mieliśmy zacząć starania.
Teraz biorę 5x112 i 2x88. -
martta wrote:foxik nic się nie martw jest nam dwie, byle podczas następnej wizyty łaskawie się maluch wystawił
Behemotka bawcie się dobrze i machajcie do kamery hehe
mi w pierwszych trymetrze bardzo podskoczyło TSH do ponad 3, ale zwiększyli mi letrox do 75 i jodid 200 dostałam i spadło ładnie do 1,7 ostatnio. Zobaczymy za 2 tygodnie jak ma się teraz. Ale ja od w sumie 5 lat biorę różne dawki eutyroxu i letroxu więc już się przyzwyczaiłam.
Ale odebrałam wyniki moczu które mnie zaniepokoiły, bo niby badanie ogólne ok, ale w ocenie osadu moczu mam krwinki białe i czerwone i wykrzykniki przy nich w opisie 0-2wpw normy 0-2 wpw. Hmmm.... chyba będę próbowała się wbić do jakiegoś lekarza do luxmedu po weekendzie, bo jeszcze coś jakby zaczyna mnie piec przy sikaniu.... ehhhhco sądzicie, ktoś też tak miał?
inżynierka i bardzo dobrze! niech spada wieśniak! -
Czytam mężowi cotygodniowe informacje, ze bobas 10 cm itd. no i widzę, ze kiwa głowa, myśli sobie. No więc pomyslałam, ze sprostuje co nieco: "A wiesz, ze to 10 cm jest od główki do pupci?" "Coooo? Ooooo... no, to nie byle jaki człowieczek. Taka laleczka" - i pokazuje mi odległość palcami... "No no, to sie nie dziwie, ze masz już brzuszek
"
Strazaczka1990, mmargol, martta, żabka04, Sabina, Bratek, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
inzynierka wrote:Jak jej nie nauczę to będą wydawaniac bez przerwy. Szef albo dziewczyny. Dobrze wiem jak się to skończy. Dnia wolnego bez telefonu od szefa nie mam.
Ale ostrożnym zawsze warto być. Najważniejsze, żebyś Ty była im niezbędna:)
Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
Ulfenstein wrote:Ja pracuje w korpo. Pon-pt. Ale tez takie zmiany robią, ze mi sie odechciewa. Kiero z działu obok jeszcze miesiąc temu mówił: 'idź na zwolnienie, teraz najważniejsze dziecko, nie stres i prychanie w pracy'.
Teraz go przenoszą od kwietnia do naszego dept 'ale nie planujesz zwolnienia, co? Nie zostawisz mnie chyba.' Aż sie skrzywiłam jak to usłyszałam. Hipokryzja.
A ja wlasnie ze planuje. Siedzę blada jak ściana, ledwo dycham i mam sie przejmować korposwiatem.
Co do tarczycy to kontrole mam co miesiąc. Póki co trzyma sie poniżej 1. Zaczynałam od ponad 5. Endo miał za zadanie obniżyć do dobrego poziomu na jesień, bo wtedy mieliśmy zacząć starania.
Teraz biorę 5x112 i 2x88.zobaczysz fasol najwazniejszy ♡