X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam hashimoto, ujawniło mi sie podczas pierwszej ciąży, wczesniej tsh w normie, tez teraz biorę 125...ciekawe z jaka dawka dotrwamy do porodu :)

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja Wam zazdroszczę, że już znacie płeć, ja nadal muszę czekać w niepewności :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 18:43

Behemottka, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się poskarzyc. Szef mnie w C... Robi.. A ja się składam jak scyzoryk, żeby nowa osobę znaleźć przeszkolic. Ech... Nie będę dłużna. W wielki piątek mam wizytę i nie omieszkam poprosić o zwolnienie. Pewnie zapytacie... Tak, miałam pracować całe święta...

• martta Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxik nic się nie martw jest nam dwie, byle podczas następnej wizyty łaskawie się maluch wystawił :)
    Behemotka bawcie się dobrze i machajcie do kamery hehe
    mi w pierwszych trymetrze bardzo podskoczyło TSH do ponad 3, ale zwiększyli mi letrox do 75 i jodid 200 dostałam i spadło ładnie do 1,7 ostatnio. Zobaczymy za 2 tygodnie jak ma się teraz. Ale ja od w sumie 5 lat biorę różne dawki eutyroxu i letroxu więc już się przyzwyczaiłam.
    Ale odebrałam wyniki moczu które mnie zaniepokoiły, bo niby badanie ogólne ok, ale w ocenie osadu moczu mam krwinki białe i czerwone i wykrzykniki przy nich w opisie 0-2wpw normy 0-2 wpw. Hmmm.... chyba będę próbowała się wbić do jakiegoś lekarza do luxmedu po weekendzie, bo jeszcze coś jakby zaczyna mnie piec przy sikaniu.... ehhhh :/ co sądzicie, ktoś też tak miał?
    inżynierka i bardzo dobrze! niech spada wieśniak!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 18:51

Behemottka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 20:12

• Behemottka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inżynierka E tam, ja za bardzo bym nowej nie trenowała. Jeszcze Ci na miejsce wskoczy, po co Ci to... A tak bedzie pod Twoja nieobecność niedomagać, innych pytać i wkurzać, to Cię przyjmą z otwartymi rekami jak wrócisz. Ja sie nauczyłam tu u Jankesow jak biznes robić i nie ma co z siebie dawać 100%, jesli nie masz gwarancji, ze Ci sie opłaci. No chyba, ze działasz charytatywnie, ale to inna bajka :)

Macioszczyczka, Pauka lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Haneczka zobaczymy na wizycie.
    Ale fajnie ze jest nas więcej z takim problemem bo już świruje. Ponieważ teraz biorę 100 i 125 a co będzie przy końcówce ciąży 250????? Haha
    Dowiem się na wizycie we wtorek.:?)
    Wiem ze tak musi być bo taka jest potrzeba :-)
    Ja teraz biore 88 w tyg i 75 w weekend. W poniedzialek mialam wizyte.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niedoczynnosc, chroniczne zapalenie gruczołu tarczycy, ale przeciwciał na Hashimoto nie wykryto. Endo powiedziała, ze pewnie i tak mam Hash, bo często sie przeciwciała nie ujawnią w testach i ze są i tacy ludzie co przeciwciała maja całe życie i tarczyca pracuje im dobrze bez wspomagania.

Biorę 100mcg na ciąże, przedtem brałam 80. Natomiast pamiętajcie, ze normy w 2 i 3 trymestrze są łagodniejsze niż w pierwszym, sprawdźcie jak to jest w PL :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Ja ja na razie biorę 75 eutyrox, na razie mam tsh w normie. Może założymy tarczycowy klub:)
    Dobdy pomysl to choroba 21 wieku!

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ostatnio zauważyłam, że w pracy mogę się przykładać a i tak z tego nic nie mam, myślę o zwolnieniu, ale boję się trochę nudy. I bądź tu człowieku mądry :P

złapała mnie ochota na hot doga, chyba zaraz się wybiorę na spacer i coś sobie kupię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 18:57

• Behemottka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Suwaczek Ci się ruszył Kochana :D
    A faktycznie, jedzie sobie :)

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Muszę się poskarzyc. Szef mnie w C... Robi.. A ja się składam jak scyzoryk, żeby nowa osobę znaleźć przeszkolic. Ech... Nie będę dłużna. W wielki piątek mam wizytę i nie omieszkam poprosić o zwolnienie. Pewnie zapytacie... Tak, miałam pracować całe święta...
    Fajnie... współczuje. Idz na zwolnienie i się nie przejmuj. Jak nie ta praca to inna

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Inżynierka E tam, ja za bardzo bym nowej nie trenowała. Jeszcze Ci na miejsce wskoczy, po co Ci to... A tak bedzie pod Twoja nieobecność niedomagać, innych pytać i wkurzać, to Cię przyjmą z otwartymi rekami jak wrócisz. Ja sie nauczyłam tu u Jankesow jak biznes robić i nie ma co z siebie dawać 100%, jesli nie masz gwarancji, ze Ci sie opłaci. No chyba, ze działasz charytatywnie, ale to inna bajka :)

Jak jej nie nauczę to będą wydawaniac bez przerwy. Szef albo dziewczyny. Dobrze wiem jak się to skończy. Dnia wolnego bez telefonu od szefa nie mam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja też ostatnio zauważyłam, że w pracy mogę się przykładać a i tak z tego nic nie mam, myślę o zwolnieniu, ale boję się trochę nudy. I bądź tu człowieku mądry :P

złapała mnie ochota na hot doga, chyba zaraz się wybiorę na spacer i coś sobie kupię :)

Nuda? Ja będę spać. Spać i odpoczywać. I tak na zmianę, będę gotować, uwielbiam to!
    A i będę robić makijaże i znów będę czesac, robić fryzury! To jest coś co uwielbiam. A teraz nie mam czasu..

m.k.83, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Ja pracuje w korpo. Pon-pt. Ale tez takie zmiany robią, ze mi sie odechciewa. Kiero z działu obok jeszcze miesiąc temu mówił: 'idź na zwolnienie, teraz najważniejsze dziecko, nie stres i prychanie w pracy'.
    Teraz go przenoszą od kwietnia do naszego dept 'ale nie planujesz zwolnienia, co? Nie zostawisz mnie chyba.' Aż sie skrzywiłam jak to usłyszałam. Hipokryzja.

A ja wlasnie ze planuje. Siedzę blada jak ściana, ledwo dycham i mam sie przejmować korposwiatem.

Co do tarczycy to kontrole mam co miesiąc. Póki co trzyma sie poniżej 1. Zaczynałam od ponad 5. Endo miał za zadanie obniżyć do dobrego poziomu na jesień, bo wtedy mieliśmy zacząć starania.
    Teraz biorę 5x112 i 2x88.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sie dowiedzialam ze ciuszki od kuzynki tez odziedzicze juz nic nie kupuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 19:05

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    foxik nic się nie martw jest nam dwie, byle podczas następnej wizyty łaskawie się maluch wystawił :)
    Behemotka bawcie się dobrze i machajcie do kamery hehe
    mi w pierwszych trymetrze bardzo podskoczyło TSH do ponad 3, ale zwiększyli mi letrox do 75 i jodid 200 dostałam i spadło ładnie do 1,7 ostatnio. Zobaczymy za 2 tygodnie jak ma się teraz. Ale ja od w sumie 5 lat biorę różne dawki eutyroxu i letroxu więc już się przyzwyczaiłam.
    Ale odebrałam wyniki moczu które mnie zaniepokoiły, bo niby badanie ogólne ok, ale w ocenie osadu moczu mam krwinki białe i czerwone i wykrzykniki przy nich w opisie 0-2wpw normy 0-2 wpw. Hmmm.... chyba będę próbowała się wbić do jakiegoś lekarza do luxmedu po weekendzie, bo jeszcze coś jakby zaczyna mnie piec przy sikaniu.... ehhhh :/ co sądzicie, ktoś też tak miał?
    inżynierka i bardzo dobrze! niech spada wieśniak!
    Kochana zapalenie pęcherza? Albo grzybek kurde sama nie wiem.

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam mężowi cotygodniowe informacje, ze bobas 10 cm itd. no i widzę, ze kiwa głowa, myśli sobie. No więc pomyslałam, ze sprostuje co nieco: "A wiesz, ze to 10 cm jest od główki do pupci?" "Coooo? Ooooo... no, to nie byle jaki człowieczek. Taka laleczka" - i pokazuje mi odległość palcami... "No no, to sie nie dziwie, ze masz już brzuszek ;)"

Strazaczka1990, mmargol, martta, żabka04, Sabina, Bratek, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Jak jej nie nauczę to będą wydawaniac bez przerwy. Szef albo dziewczyny. Dobrze wiem jak się to skończy. Dnia wolnego bez telefonu od szefa nie mam.
    Ty wiesz na pewno najlepiej :) Ale ostrożnym zawsze warto być. Najważniejsze, żebyś Ty była im niezbędna:)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Ja pracuje w korpo. Pon-pt. Ale tez takie zmiany robią, ze mi sie odechciewa. Kiero z działu obok jeszcze miesiąc temu mówił: 'idź na zwolnienie, teraz najważniejsze dziecko, nie stres i prychanie w pracy'.
    Teraz go przenoszą od kwietnia do naszego dept 'ale nie planujesz zwolnienia, co? Nie zostawisz mnie chyba.' Aż sie skrzywiłam jak to usłyszałam. Hipokryzja.

A ja wlasnie ze planuje. Siedzę blada jak ściana, ledwo dycham i mam sie przejmować korposwiatem.

Co do tarczycy to kontrole mam co miesiąc. Póki co trzyma sie poniżej 1. Zaczynałam od ponad 5. Endo miał za zadanie obniżyć do dobrego poziomu na jesień, bo wtedy mieliśmy zacząć starania.
    Teraz biorę 5x112 i 2x88.
    Idz na L4 i miej ich w d... potem bedziesz zalowala :/ zobaczysz fasol najwazniejszy ♡

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
‹‹ 426 427 428 429 430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ