X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po usg. :) Dzidzia ma 6 cm, wymiary odpowiadają równo 12+4, czyli znów potwierdziło się co do dnia z moimi przypuszczeniami, ale tym razem lekarz podał datę 26.09 czyli tak jak belly i to jest mój ostateczny termin porodu. :) Serduszko słyszałam, żadnych nieprawidłowości. Przezierność 1,7, kość nosowa jest i wszystko inne na swoim miejscu. :) Lekarz nie chciał się bawić we wróżkę i powiedzieć jaka płeć, ale siusiaka nie znalazł, więc dalej jestem pełna nadziei na dziewczynkę. :)

Maluszek spał znów podczas badania, musiałam kaszleć, żeby się nam odpowiednio obrócił. Tak słodko się wiercił <3

Sabina, żabka04, A_n_k_a_80, m.k.83, Pysiaczek89, alinka, Strazaczka1990, mmargol, AniaLewandowska, Broszka, Malutka92, martta, bisacz, _izunia_, Żabcia_ lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Bardzo potencjalna. Bo moj młody na usg sprzed 11 dni miał 6,5cm. Wiec jeśli z waga pokazują równie prawidłowo, to trzeba do tego podchodzić bardzo szacunkowo.

Ale nie 1 kg na tym etapie ciąży jakiej jesteście :-) bo w moich tc to na bank będziecie miały takie kg :-)
    Życzę zdrówka dla Ciebie i dzidzi niech rośnie zdrowo i kolorowo

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Melduję się po usg. :) Dzidzia ma 6 cm, wymiary odpowiadają równo 12+4, czyli znów potwierdziło się co do dnia z moimi przypuszczeniami, ale tym razem lekarz podał datę 26.09 czyli tak jak belly i to jest mój ostateczny termin porodu. :) Serduszko słyszałam, żadnych nieprawidłowości. Przezierność 1,7, kość nosowa jest i wszystko inne na swoim miejscu. :) Lekarz nie chciał się bawić we wróżkę i powiedzieć jaka płeć, ale siusiaka nie znalazł, więc dalej jestem pełna nadziei na dziewczynkę. :)

Maluszek spał znów podczas badania, musiałam kaszleć, żeby się nam odpowiednio obrócił. Tak słodko się wiercił <3

Super, własnie zagladałam na 1 stronę kto miał dziś badanie i miałam cie wywołać :)

haneczka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:56

• Behemottka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dziękuje ze pytasz :)
    Ogolnie miałam dzisiaj znowu robione usg i sam profesor przy tym był, ogolnie było z 7 lekarzy. I profesor stwierdził, ze to na pewno nie sa wody, bo mam ich naprawdę duzo tzn odpowiednia ilośc jak na ten okres ciazy.
    Niestety przy usg lekarze zauważyli kolejny problem :( na łożysku zrobiło sie cos w rodzaju torbieli. Poprostu ręce opadają, płakać sie chce... Narazie ta torbiel bobasowi nie przeszkadza. Przepływy ok, praca serca tez. No ale ta torbiel tam jest.... :/
    Pysiaczku, ale widzisz, moze wlasnie o to chodziło, zdobyś sie wystraszyła wodami, po to by tą torbiel wykryć i teraz monitorować. Ktoś tam nad Tobą czuwa :) Jesteś w super dobrych rękach i wszystko masz pod kontrolą. Na pewno bedzie dobrze :)

żabka04, Pysiaczek89, Bratek lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Ale nie 1 kg na tym etapie ciąży jakiej jesteście :-) bo w moich tc to na bank będziecie miały takie kg :-)
    Życzę zdrówka dla Ciebie i dzidzi niech rośnie zdrowo i kolorowo

Nie wiem czy widziałaś ale doszło do przejęzyczenia, jak już tak nas chętnie czytasz :) Wiemy ile nasze maleństwa mogą ważyć na etapie w którym jesteśmy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na stronie matherhood są w promocji fasolki do karmienia :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne prezenty od kuzynki: laktator, podgrzewacz do butelek, cos do robienia papek dla malucha, reczniczek i mata do zabawy i nosidelko dla malucha bardzo sie ciesze bo duzo zaoszczedzimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 16:48

Angela89, Sabina, m.k.83, Strazaczka1990, YvonnElizabeth, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.Jeśli ktoras nie wierzy mi że ją w ciąży jestem to proszę zapytajcie Macioszczyczke .Potwierdzi.Przed ciąża byłam na ovu na forum plemniczka.Które stwierdziły że ją ciążę zmyslam. A dziś księżniczka kaja znowu zaczyna.Idiotyzmy pisać...Niech się sobą zajmie lepiej a nie cudzym życiem.

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, TSH może rosnąć, mimo, że FT4 jest w normie lub też rośnie, bo to wszystko reaguje z opóźnieniem. Najprawdopodobniej dostaniesz iwększą dawkę, ale jeszcze nie teraz, do 2,5 już na tym etapie jest ok. :)

Mi w poprzedniej ciąży skoczyła dawka z 75 do 150 pod koniec ciąży przy Hashimoto i lekarze tłumaczą to zwiększonym zapotrzebowaniem na hormon wzrostu, z którego korzysta też Twój maluszek i fakt, że dzieci w brzuchu lubią stan euthyrozy, czyli jak hormonu jest duuużo. :)

żabka04, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Dziewczyny.Jeśli ktoras nie wierzy mi że ją w ciąży jestem to proszę zapytajcie Macioszczyczke .Potwierdzi.Przed ciąża byłam na ovu na forum plemniczka.Które stwierdziły że ją ciążę zmyslam. A dziś księżniczka kaja znowu zaczyna.Idiotyzmy pisać...Niech się sobą zajmie lepiej a nie cudzym życiem.

Nie przejmuj się innymi :)

Strazaczka1990, Macioszczyczka, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka zobaczymy na wizycie.
    Ale fajnie ze jest nas więcej z takim problemem bo już świruje. Ponieważ teraz biorę 100 i 125 a co będzie przy końcówce ciąży 250????? Haha
    Dowiem się na wizycie we wtorek.:?)
    Wiem ze tak musi być bo taka jest potrzeba :-)

haneczka lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Nie przejmuj się innymi :)
    Stwierdziły na poczatku ciazycjak zaszlam że jak wstawie zdjęcie z brzuchem to uwierza....

Wysłany: 18 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na TSH Biorę euthytox 125 ta dawka przeraża mnie.

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Stwierdziły na poczatku ciazycjak zaszlam że jak wstawie zdjęcie z brzuchem to uwierza....

Daj spokój ciśnienie sobie podniesiesz!
    Wiem ze to wkurzające ale co poradzisz????
    Tak to już jest.....
    Przeszłas weryfikację nasza, została włączona na listę nasza i jesteś tu więc?????
    No stres matka!!!;-)

Macioszczyczka, Strazaczka1990, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Ja na TSH Biorę euthytox 125 ta dawka przeraża mnie.

O to nie jestem sama:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka! Zaraz na dusko dostaniesz za te stresy! Wtedy będzie się czym stresować. ;P

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Zmienię temat na chwilę.
    Pisaliśmy ostatnio o pH ja mam w moczu 8!!! Norma od 5-7
    Zaraz zadzwonię do gina.
    Czy któraś wie o co chodzi????

Tsh mi bardzo uroslo z 0,71 dziś 1,96
    A ft 4 spada ahhhh

Żabka ja za pierwszym razem miałam 8, a za drugim 7,5 i jak pytałam lekarza co on na to to powiedział że więcej kwaśnego trzeba jeść :) Że takie wysokie ph sprzyja rozwojowi bakterii, ale jak ich nie ma (a ja nie miałam) to nie ma się czym martwić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 17:18

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    O to nie jestem sama:-)

Ja ja na razie biorę 75 eutyrox, na razie mam tsh w normie. Może założymy tarczycowy klub:)

żabka04, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 18:56

żabka04 lubi tę wiadomość

‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ