WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduję się po usg.
Dzidzia ma 6 cm, wymiary odpowiadają równo 12+4, czyli znów potwierdziło się co do dnia z moimi przypuszczeniami, ale tym razem lekarz podał datę 26.09 czyli tak jak belly i to jest mój ostateczny termin porodu.
Serduszko słyszałam, żadnych nieprawidłowości. Przezierność 1,7, kość nosowa jest i wszystko inne na swoim miejscu.
Lekarz nie chciał się bawić we wróżkę i powiedzieć jaka płeć, ale siusiaka nie znalazł, więc dalej jestem pełna nadziei na dziewczynkę.
Maluszek spał znów podczas badania, musiałam kaszleć, żeby się nam odpowiednio obrócił. Tak słodko się wierciłSabina, żabka04, A_n_k_a_80, m.k.83, Pysiaczek89, alinka, Strazaczka1990, mmargol, AniaLewandowska, Broszka, Malutka92, martta, bisacz, _izunia_, Żabcia_ lubią tę wiadomość
-
Ulfenstein wrote:Bardzo potencjalna. Bo moj młody na usg sprzed 11 dni miał 6,5cm. Wiec jeśli z waga pokazują równie prawidłowo, to trzeba do tego podchodzić bardzo szacunkowo.
Ale nie 1 kg na tym etapie ciąży jakiej jesteściebo w moich tc to na bank będziecie miały takie kg
Życzę zdrówka dla Ciebie i dzidzi niech rośnie zdrowo i kolorowo -
nick nieaktualnyhaneczka wrote:Melduję się po usg.
Dzidzia ma 6 cm, wymiary odpowiadają równo 12+4, czyli znów potwierdziło się co do dnia z moimi przypuszczeniami, ale tym razem lekarz podał datę 26.09 czyli tak jak belly i to jest mój ostateczny termin porodu.
Serduszko słyszałam, żadnych nieprawidłowości. Przezierność 1,7, kość nosowa jest i wszystko inne na swoim miejscu.
Lekarz nie chciał się bawić we wróżkę i powiedzieć jaka płeć, ale siusiaka nie znalazł, więc dalej jestem pełna nadziei na dziewczynkę.
Maluszek spał znów podczas badania, musiałam kaszleć, żeby się nam odpowiednio obrócił. Tak słodko się wiercił
Super, własnie zagladałam na 1 stronę kto miał dziś badanie i miałam cie wywołaćhaneczka lubi tę wiadomość
-
Pysiaczek89 wrote:Dziękuje ze pytasz
Ogolnie miałam dzisiaj znowu robione usg i sam profesor przy tym był, ogolnie było z 7 lekarzy. I profesor stwierdził, ze to na pewno nie sa wody, bo mam ich naprawdę duzo tzn odpowiednia ilośc jak na ten okres ciazy.
Niestety przy usg lekarze zauważyli kolejny problemna łożysku zrobiło sie cos w rodzaju torbieli. Poprostu ręce opadają, płakać sie chce... Narazie ta torbiel bobasowi nie przeszkadza. Przepływy ok, praca serca tez. No ale ta torbiel tam jest....
Jesteś w super dobrych rękach i wszystko masz pod kontrolą. Na pewno bedzie dobrze
żabka04, Pysiaczek89, Bratek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaja wrote:Ale nie 1 kg na tym etapie ciąży jakiej jesteście
bo w moich tc to na bank będziecie miały takie kg
Życzę zdrówka dla Ciebie i dzidzi niech rośnie zdrowo i kolorowo
Nie wiem czy widziałaś ale doszło do przejęzyczenia, jak już tak nas chętnie czytaszWiemy ile nasze maleństwa mogą ważyć na etapie w którym jesteśmy
-
nick nieaktualny
-
Kolejne prezenty od kuzynki: laktator, podgrzewacz do butelek, cos do robienia papek dla malucha, reczniczek i mata do zabawy i nosidelko dla malucha bardzo sie ciesze bo duzo zaoszczedzimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 16:48
Angela89, Sabina, m.k.83, Strazaczka1990, YvonnElizabeth, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny.Jeśli ktoras nie wierzy mi że ją w ciąży jestem to proszę zapytajcie Macioszczyczke .Potwierdzi.Przed ciąża byłam na ovu na forum plemniczka.Które stwierdziły że ją ciążę zmyslam. A dziś księżniczka kaja znowu zaczyna.Idiotyzmy pisać...Niech się sobą zajmie lepiej a nie cudzym życiem.
Macioszczyczka lubi tę wiadomość
-
Żabka, TSH może rosnąć, mimo, że FT4 jest w normie lub też rośnie, bo to wszystko reaguje z opóźnieniem. Najprawdopodobniej dostaniesz iwększą dawkę, ale jeszcze nie teraz, do 2,5 już na tym etapie jest ok.
Mi w poprzedniej ciąży skoczyła dawka z 75 do 150 pod koniec ciąży przy Hashimoto i lekarze tłumaczą to zwiększonym zapotrzebowaniem na hormon wzrostu, z którego korzysta też Twój maluszek i fakt, że dzieci w brzuchu lubią stan euthyrozy, czyli jak hormonu jest duuużo.żabka04, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStrazaczka1990 wrote:Dziewczyny.Jeśli ktoras nie wierzy mi że ją w ciąży jestem to proszę zapytajcie Macioszczyczke .Potwierdzi.Przed ciąża byłam na ovu na forum plemniczka.Które stwierdziły że ją ciążę zmyslam. A dziś księżniczka kaja znowu zaczyna.Idiotyzmy pisać...Niech się sobą zajmie lepiej a nie cudzym życiem.
Nie przejmuj się innymiStrazaczka1990, Macioszczyczka, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHaneczka zobaczymy na wizycie.
Ale fajnie ze jest nas więcej z takim problemem bo już świruje. Ponieważ teraz biorę 100 i 125 a co będzie przy końcówce ciąży 250????? Haha
Dowiem się na wizycie we wtorek.)
Wiem ze tak musi być bo taka jest potrzebahaneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStrazaczka1990 wrote:Stwierdziły na poczatku ciazycjak zaszlam że jak wstawie zdjęcie z brzuchem to uwierza....
Daj spokój ciśnienie sobie podniesiesz!
Wiem ze to wkurzające ale co poradzisz????
Tak to już jest.....
Przeszłas weryfikację nasza, została włączona na listę nasza i jesteś tu więc?????
No stres matka!!!Macioszczyczka, Strazaczka1990, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Zmienię temat na chwilę.
Pisaliśmy ostatnio o pH ja mam w moczu 8!!! Norma od 5-7
Zaraz zadzwonię do gina.
Czy któraś wie o co chodzi????
Tsh mi bardzo uroslo z 0,71 dziś 1,96
A ft 4 spada ahhhh
Żabka ja za pierwszym razem miałam 8, a za drugim 7,5 i jak pytałam lekarza co on na to to powiedział że więcej kwaśnego trzeba jeśćŻe takie wysokie ph sprzyja rozwojowi bakterii, ale jak ich nie ma (a ja nie miałam) to nie ma się czym martwić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 17:18