WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Minęło 6 godzin od dawki leku i temp 37 dałam na noc ibufen bo nie będę ryzykować.
Śpi już bo dziś nie miał drzemki.
Rano jadę do lekarza z nim bo zmiana głosu mnie bardzo niepokoi. Psikam argenrinem i tantum verde dostał też lizaka na gardło ale nie chciał ogólnie dziś na bakier z jedzeniem bo nawet rosół był na nie. Ale coś tam zjadł przy bajce kawałek kanapki kilka łyżek rosołu a wieczorem placki.
No i dziś posiekaliamy choinkę więc zrobiła oficjalnie papa smutno bo ja jakoś lubię ten klimat choć bardziej przed świętami sprawia radość. Ale jak to M powiedział za niecałe 11 miesięcy bedzie już kolejna. -
No to super udane zakupy na wyprzedażach ja będę uziemiona cały następny tydzień oby kolejny Igi był zdrów bo M wylatuje na 9 dni i będę totalnie sama z 2.
-
Ajrin
Trzymam kciuki za was, dasz radę nawet sama.
U nas już daaaawo chodzimy w 104. Niektóre rzeczy ma 110 (Pepco). Lidl 104 jest akurat. 5 10 15 też nosimy 104. Rozmiar buta 25 jest ok. Nie jest na styk ale też nie ma jakiegos zapasu.
Ostatnio w sklepie Pani do nas: 'jaka śliczna dziewczynka. Ile ty masz latek? Cztery?". Mało nie padła, jak oznajmiłam jej, że jeszcze nie ma 2,5
Póki co trochę przyhamowala że wzrostem i tak 104 nosimy już kilka miesiecy więc oszczedza nasz portfelchociaż zaraz trzeba będzie kupować jej rzeczy ma wiosnę i lato. No ale ja lubię jej kupować, sprawia mi to ogromna przyjemność
-
Natka nie dziwię się u nas Igi ma 90 cm nosi jeszcze 86 smyk pepco 92 choć dziś i pepco 86 miał
Lidlowe noso 86/92 on nie jest duży stopa 24 buty są idealne.
-
Ajrin
Zdrówka dla Igusia.
Natka
No Amelka wysoka dziewczynka, niech tak dobrze rośnie dalej
Kamcia
Myśle, że wyprzedaże w pepco będą wkrótce też od 98, tylko są stopniowo wprowadzane najpierw od najmniejszych.
Kilka dni temu mierzyłam Antosia i ma 90 cm a ubranka nosi 92/98, zależy jaka firma ale Pepcowe 92 tzn body są na niego akurat, bluzki już przykrótkie, za to spodenki niektóre nawet trochę za długie więc przy tych wyprzedażach kupiłam mu 3 pary po 5 zł, będzie miał na wiosnę i lato. A bluzy i bluzki kupiłam 98 i 104 bo rozmiarowo zbliżone. Porównywałam też lidlowe i te 98/104 trochę za duże więc poczekają do lata i jesieni.
-
Jeszcze jest Szymonek ostatnio Pani mu zmierzyła jedynie 87 cm i 12 kg ci do rozmiarów pepcio 92 smyk zaczyna 92 zależy co body bluzki są ok kombinezon też ma 92 lidl niby chodzi 86/92
My wczoraj byliśmy na zabawie choinkowa początkowo szymonek był w szoku ale potem oboje ładnie się bawili
-
Igi też niski bo 90cm mierzony kilka dni temu w domu. Waga 13 kilo więc średniak.
Kosia trudniej teraz zmierzyć ale wyrasta z 74. -
Igi dostał antybiotyk
-
nick nieaktualnyJa wlasnienpije kawke ciepla i nadrabiam was:-)
Zawiozlam roberta do zlobka ale bilam sie z myslami czy dobrze robie bo dzis maja dzien babci a od nas nikogo nie bedzie i tak sie boje ze mu przykrosc ogromna sprawie i bedzie plakal ze nie mam babci .
Tak naprawde panie nalegaly zeby przyprowadzic ze nie on jeden bedzie bez babci ,ze one zastapia babcie ahhhhh
Moze maly to nie zakuma o co chodzi?
Tak drogie ciocie robert chyba jest najchudszy.
Choc bardziej pod Sofie pasuje bo watpie zeby przytyl
My mielismy 87 i 10,5kg na szczepieniu na ospe a to bylo..... Nie pamietam.
No Amleka duza panna
Kurcze 104 wow .
Moja werka byla taka wyrosnieta:-) i do tej pory jest taka bo najwieksza w klasie.
Skali to super ze zabawa sie udala.
Ajrin zdrowka .
A powiedzcie mi co myslicie o chorobach u dzieci i robakach mam na mysli owskiki glisty ludzkie etc
Wczoraj sie natknelam na jakis artykul i tak czytalam czytalam i bylam zaskoczona ze jakies pasozyty mogq miec taki wplyw na choroby.
Moze wiecie jakie badania sie robi aby byly skuteczne.
Wiem ze kal ale moze z krwi sa jakies?
No nic ide w pierogiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 08:06
-
zabka
pasozyty u dziecka (człowieka w ogóle) to norma-jak u psów
na dowód tego napisze ci jak u mnie w pracy-co pół roku dajemy dzieciom preparat (od lekarza oczywiscie) na odrabaczanie bez badania w kierunku pasożytów
przynajmniej tak było do 2016 rżabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPytam bo jak pytalam pediatry na nfz jak i drugiego prywatnie ze moze ma robaki to powiedzieli ze raczej nie, zwalali wine na zlobek, skupisko bakterii, genetyka skoro siostra tak chorowala .
Musze sie zaglebic w temat .
Bede robic badania dzieciom i tak pomyslalam ze dodatkowo zeobie na pasozyty tylko nie wiem jaie to badanie.