WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia
Teraz to będziesz tyc może dla odmianybo w poprzednich ciążach to tak nie bardzo było jeśli dobrze pamietam
Zabka
Amelka też już śpi. Kiepski to był dzień. Cały dzień poplakiwala. Była obreczona itd.
Co do tej choroby to kurde musze się szybko ogarnąć. Mega szybko bo mam projekt otwarty w pracy a potrzebuje bejmy na wakacje przecieżpoza tym potraktowałam go bardzo ambicjonalnie więc też mi tak po ludzku zależy.
-
nick nieaktualny
-
Natka
Zobaczymy
W pierwszej+3,5
W drugiej+3,5
W trzeciej -12
Oczywiście od wagi wyjsciowej
Ale
Trzecią zaczelam od najwyższej
Czwartą od najnizszej wagi
Ale
Spadało w pierwszym trymestrze, myślę że przede wszystkim stres
Bo przecież w pierwszej na diecie nie bylam
Teraz waga nie spadła
No, takie ciut ciutek(2kg, oficjalnie-bo na słowo wpisał w kartę-1kg), ale wystarczy czasem dobre posiedzenie na kibelku😉 sama jestem ciekawa 💪 -
Właśnie dziś już brałam taka ilość uderzeniowa witamin.
Jutro odpuszczam sobie pracę. Może uda mi się jutro jakoś doprowadzić do porządku. -
nick nieaktualnyJa juz pod zakladem pracy po papiery na badania.
Ale mialam nosa.
Dobrze ze maz ma nocki bo nie wiem co bym zrobila.
Robert ma goraczke 38,5 a werka placek.
Zostawilam szieci z mezem i pojechalam.
Do zlobka zadzwonilam i przeprosilam.
Oby "potencjalna " niania dysponowala teraz czasem to zarobi jeszcze w tym mc.
A jak nie to maz oczy na zapalki bedzie musial miec.
Bo raczej dzieci zostana do oonca tyg w domu.
Do potem.
Natka mam nadzieje ze lepiej sie czujesz.
Kamcia faktycznie uroslas w ciazach
Tylko ciazyc hihi -
zabko
powodzenia
no i zdrówka
no i lepiej brzmi
w pierwszej -12kg
w drugiej -12kg
w trzeciej -29kg od wagi w dniu starań
ale taki urok diety w ciazy-regularne jedzenia
i choc pierwsza nie cukrzycowa-jadłam regularnie dla dzidzi
po ciazach regularne jedzenie sie sypieżabka04 lubi tę wiadomość
-
Kamcia
No to teraz dla odmiany czas przytyćnie dużo ale tak choć ciut
Zabka
Załatwiłas wszystko?
Dariah
Jak tam u was??
Ja leżę w łóżku. Temp mi skacze jak porabana. Raz mam 39, biorę tabletki, za godzinę jest 35,7 a po 2h znów prawie 39. Do tego ten ból zatok i gardła i ogólne rozbicie.
Amelka w przedszkolu. Będę musiała się izolować, by jej nie zarazić tym szajsem. -
Kamciu
Nie zrozum mojej poprzedniej wypowiedzi źle. To taki raczej żart sytuacyjny jestuwierz mi, że wiem jak to jest kiedy nie masz wpływu na wagę. Ja w ciąży przytyłam 6kg, schudłam 12 po ciąży a teraz od wagi sprzed ciąży mam 15kg więcej.
No i co? Prowadzi mnie dietetyk, od paru mies spisuje co jem. Rzadko kiedy pozwalam sobie na jakieś szaleństwa a waga stoi. Ani drgnie. A ja choćbym zywila się powietrzem i woda to prędzej przytyje niż schludne
I szczerze? Mam to w tyle. Nauczyłam się akceptować siebie. Cieszyć się tym, co mam. A że wyglądam jak świnka Peppa i ludzie gadają? Niech gadają. Śmieje się, że niech widzą, że w domu dobrobyttłumaczyć i opowiadać o tym, że jestem chora, że uważam na to co jem nie mam zamiaru obcym mi osobom.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 11:44
-
natka
własnie cały ten moj problem polega na tym, ze po ciązach tyje-choć ostatnio udało mi sie wage utrzymac , mimo ze diabetolog radziła jeszcze parekilo zgubic
u mnie ratunkiem i za razem przekleństwem jest regularne jedzenie i tylko w ciazy mam tyle sił (dieta cukrzycowa) żeby tego sie trzymac
lubie nie jesc -
nick nieaktualnyJejku na wariackich papieracb norlamnie.
Wstawilam ziemniaki dopiero bo meza wyslalam na zakupy.
Wisialam na telefonie .
To z pania kierownik dala numer ki prywatny i mam dzwonic w srode wieczorem czy robert dojdzie do zlobka zeby mi kogow podstawila do roberta.
Potem do bylego zakladu umowic sie na po 12:00 bo na 11:30 mam fryxjera .
Ahhhh
Lekcje z werka kolezanka mi foty wyslala wiec trzeb abylo posiedziec.
Zalatwilam badania zrobilam.
Farta mialam bo lekarka kazala przyjsc po 12:00 jak bedzie wynik glukozy .
Mowie nie ma pani starych jakis wynikow nie dawno robilam (naleze do tej przychodni) wszystko w normie przeciez na lekach jestem nie ma opcji ze bedzie wynik zly, dzieci mi sie pochorowaly myslalam ze wroce szybko do domu odp dr trzeba bylo od razu tak mowic.
Glupi ma szczescie.hihi
15.05 mam przyjechac na podpisanie umowy dzieki bogu 13-14 nie szybciej maz sie wyspi bedzie mogl sie zajac dziexmi a ja skocze.
A 16.05 mam na 7:30 szkolenie -
nick nieaktualny
-
Spokojnie zabko
Tylko spokój was może uratować.
Pytałaś w starszych grupach? Zapytaj się w przedszkolu czy możesz powiesić kartkę o tym, że szukasz niani. Właśnie kolo drzwi czy w szatni starszych grup. Napisz w tym kontekście czy ktoś nie rezygnuje z usług świetnej niani bo dziecko idzie do szkoły lub nie zna niani która kończy pracę i chciałaby zająć się twoimi uroczym urwisami.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo tam u was.?
Robert jutro idzie do zlobka.
W pon mial tylko goraczke do poludnia dzis nic mu nie jest ale zostawilam w domu co by obserwowac.
Niestety pani dyr nie wyrazila zgody na ogloszenia bo zaraz wszyscy beda jej wywieszac kartki i zrobi sie "tablica ogloszen".
Zeby to bylo prywatne przedszkole to ok
Nonwiec wystawilam nowe ogloszenie z konkretnymi kwotami i lawina chetnych.
W piatek jestem umowiona z jedna .
Druga tez jest na oku ale dojezdna niby miejskimi autobusami by dojezdzala no jiby pewne sa te autobusy ale jakos malo mnie to przekonuje.
Jutro jade podpisac umowe:-)
Dzis bylam u fryzjera
Pojechalam rozliczyc sie ze starym zakladem pracy mam swiadectwo wiec oficjalnie na papierku juz nie jestem ich pracownikiem.
Co najlepsze dzis 7os wypowiedzialo umowe takze sie dzieje
Natka jak sie czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2019, 16:48
-
Zabka
Super, że udało Ci się jakoś wybrnac z tej sytuacji. Trzymam kciuki by udało Ci się znaleźć dobra nianie.
A ja ciut lepiej. To jakiś wirus jest. Gorączkę opanowałam. Dziś już się nie pojawiła. Gardło nadal boli. Do tego ból jednostronny głowy id zatok. I jeszcze jedno się pojawilo: mam opuchnieta powieke! Normalnie piecze mnie prawe oko, powiek opuchnieta. Zakrapiam ale nie widzę poprawy. Kremu pod oczy czy do twarzy nowego nie mam. Maseczki tez mi znane. Na złość mi to się dzieje.