X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia mam nadzieje że sny się nigdy nie spełnią!!! Az strach pomyśleć...

Ja z mężem też nie mam lekko mimo ze mnie kocha i ja jego, na pozór idealny związek to zrobiłam głupstwo dawno temu przez które mąż psychicznie do dziś mnie meczy. Po alkoholu to dopiero miał jazdy co prawda nie uderzył ale nie raz z łóżka mi się kazał wynosić bo go wkurwialam...spaniem. Eh powiem wam ze też półtorej roku się staraliśmy, na Boże Narodzenie mąż w kościele obiecał ze jesli nam się uda, na czas ciąży odstawi alko...i stał się cud. Bóg chyba na to czekal, żeby oszczędzić mi i fasoli stresu.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Lusia mam nadzieje że sny się nigdy nie spełnią!!! Az strach pomyśleć...

Ja z mężem też nie mam lekko mimo ze mnie kocha i ja jego, na pozór idealny związek to zrobiłam głupstwo dawno temu przez które mąż psychicznie do dziś mnie meczy. Po alkoholu to dopiero miał jazdy co prawda nie uderzył ale nie raz z łóżka mi się kazał wynosić bo go wkurwialam...spaniem. Eh powiem wam ze też półtorej roku się staraliśmy, na Boże Narodzenie mąż w kościele obiecał ze jesli nam się uda, na czas ciąży odstawi alko...i stał się cud. Bóg chyba na to czekal, żeby oszczędzić mi i fasoli stresu.

Ile ja bym dala zeby i nas tak bylo... zeby przestal w ogole inny chlop jak jest trzezwy opanowany i mily a jak wypije to mu szajba odwala. U mnie ojciec 25 lat mamie wypomina jak sie napije jedna glupia sprawe...

dev269pps__.png

Wysłany: 23 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek a te portki żółte gdzie? Świetne sa:) ja ostatnio znalazłam na olx panią z Knurowa ktora szyje różne cuda dla dzieci m.in. takie spodnie:) no i wiadomo cena nizsza niz w sklepie :) fajne też rzeczy szyja na fb "kocykowo"-dziś odkryłam :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chce te żółte porteczki:)

34bwsek2p5pf20kh.png

Wysłany: 23 marca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Ile ja bym dala zeby i nas tak bylo... zeby przestal w ogole inny chlop jak jest trzezwy opanowany i mily a jak wypije to mu szajba odwala. U mnie ojciec 25 lat mamie wypomina jak sie napije jedna glupia sprawe...

I ja też się obawiam ze do końca życia będę to slyszala. To prawda że alkohol zmienia facetów w świnie. Ja się boję że po narodzinach moj zacznie nadrabiać. Oby dziecko mu to z głowy wybilo.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziobie mnie w srodku u kluje na dole i sie trzese z zimna i od placzu. Zeby ten dzien nie skonczyl sie na pogotowiu nie wiem jechac czy poczekac z godzine w ciszy i ciemnicy może przejdzie samo?

dev269pps__.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zółte portki, i te 2 bodziaki (z kotkiem i z łódką) kupiłam w cocodrollino (kolekcja girls, mam nadzieję, że Stasiu się nie obrazi ) ;) Tam mnie trochę szarpnęło bo spodnie kosztowały chyba 45 zł, za dwa body chyba 55 zł- jedne na pewno 19 zł) reszta ze zdjęcia 2 to rzeczy polskiej firmy- kaftaniki po 8,99 zł i śpiochy za 11,99- fajna bawełna

rzeczy z cocodrillno są teraz objęte promocją 40%
    https://pl.coccodrillo.eu/

m.k.83 lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Claudiuszek a te portki żółte gdzie? Świetne sa:) ja ostatnio znalazłam na olx panią z Knurowa ktora szyje różne cuda dla dzieci m.in. takie spodnie:) no i wiadomo cena nizsza niz w sklepie :) fajne też rzeczy szyja na fb "kocykowo"-dziś odkryłam :)
    /

za podasz jakis link do pani z Knurwa? ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Dziewczyny dziobie mnie w srodku u kluje na dole i sie trzese z zimna i od placzu. Zeby ten dzien nie skonczyl sie na pogotowiu nie wiem jechac czy poczekac z godzine w ciszy i ciemnicy może przejdzie samo?
    Połóż się wlacz muzykę rozluźniająca

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz się uspokoić.Sprobuj się zdrzemnąć

• Bratek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, truskawki już na kilogramy????? Ale takie, że tak powiem, prawdziwe? czy skąd importowane? ;)

Ja czekam na prawdziwe, polskie, z pola. Będę jeść i jeść, i jeść.... <3 <3 <3
    Aaaaaa, właśnie, ktoś wie, jak to jest z wprowadzaniem później do diety składników łatwo alergizujących, jak np. właśnie truskawki? (pisze w kontekście karmienia piersią). Jest szansa cieszyć się truskawkami w 2017r. czy lepiej najeść się na zapas w tym roku?????? ;)))))

claudiuszek - koszmarna wiadomość :((((( Coś wyszło w badaniach po tych trzech poronieniach?????
    Echhh, oby żadnej z nas to nie spotkało :(

Lusia, przyznam, że pierwszy post jest, jakby to ująć, nieco nieczytelny..... Ewidentnie wynika z niego, że Cię pobił, stąd to całe zawarte w nim słownictwo etc. Potem wychodzi, że nie...

Nie mniej życzę duuuużo sił do wydobycia się z tego, choć wierzę, że będzie ciężko :( (mam bardzo mi bliską osobę, która wychowała się z ojcem alkoholikiem - na terapię wraca po dziś dzień co jakiś czas.... :( ).

Angela89 lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    zółte portki, i te 2 bodziaki (z kotkiem i z łódką) kupiłam w cocodrollino (kolekcja girls, mam nadzieję, że Stasiu się nie obrazi ) ;) Tam mnie trochę szarpnęło bo spodnie kosztowały chyba 45 zł, za dwa body chyba 55 zł- jedne na pewno 19 zł) reszta ze zdjęcia 2 to rzeczy polskiej firmy- kaftaniki po 8,99 zł i śpiochy za 11,99- fajna bawełna

rzeczy z cocodrillno są teraz objęte promocją 40%
    https://pl.coccodrillo.eu/

na tych metkach z tej polskiej firmy znalażłam takie namiary: http://www.ania.net.pl/?p=body

mhsvi09k4211dm8g.png

Wysłany: 23 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:

Zrób sobie herbatę weź nospe jakas ciepla kąpiel i poczekaj aż się uspokoisz to pewnie z nerwów. Jesli po tym nie przejdzie może jedz.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Ksosia, truskawki już na kilogramy????? Ale takie, że tak powiem, prawdziwe? czy skąd importowane? ;)

Ja czekam na prawdziwe, polskie, z pola. Będę jeść i jeść, i jeść.... <3 <3 <3
    Aaaaaa, właśnie, ktoś wie, jak to jest z wprowadzaniem później do diety składników łatwo alergizujących, jak np. właśnie truskawki? (pisze w kontekście karmienia piersią). Jest szansa cieszyć się truskawkami w 2017r. czy lepiej najeść się na zapas w tym roku?????? ;)))))

claudiuszek - koszmarna wiadomość :((((( Coś wyszło w badaniach po tych trzech poronieniach?????
    Echhh, oby żadnej z nas to nie spotkało :(

Lusia, przyznam, że pierwszy post jest, jakby to ująć, nieco nieczytelny..... Ewidentnie wynika z niego, że Cię pobił, stąd to całe zawarte w nim słownictwo etc. Potem wychodzi, że nie...

Nie mniej życzę duuuużo sił do wydobycia się z tego, choć wierzę, że będzie ciężko :( (mam bardzo mi bliską osobę, która wychowała się z ojcem alkoholikiem - na terapię wraca po dziś dzień co jakiś czas.... :( ).
    ja jadłam wszystko i mimo że mała jest wczesniakiem. Odchodzi się od diety dla matek karmiących po prostu obserwuje. Na początek zjesz 2-3 truskawki i kilka dni obserwujesz dziecko.

Bratek lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 marca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek zona kuzyna karmi piersią i niczego sobie nie odmawia :P należy do osób które nie potrafią sobie odmówić choć gruba nie jest ale w ciąży też wcinała wszystko.

Bratek lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Bratek zona kuzyna karmi piersią i niczego sobie nie odmawia :P należy do osób które nie potrafią sobie odmówić choć gruba nie jest ale w ciąży też wcinała wszystko.
    Napisałam prv :)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    TO pewnie tzw test potrojny tzn afp bhcg i jakiś tam hormon (ale z głowy wyleciało)
    Ciekawe czy mi zrobią tylko usg czy potrójny. ..
    A do kiedy u was legalna aborcja?
    Jejku, nie wiem i nie chce wiedzieć. Kalifornia to liberalny stan, wiec pewnie regulacje są niezbyt ostre, ale nawet nie zamierzam sprawdzać. Moj dzidziuś jest zdrowy.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • m.k.83 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    http://zapodaj.net/a7b242b66f970.jpg.html
    Ładny masz ten brzuszek:)Taki sterczący, moj się rozlewa po całości, na boki, i załapuje też o tyłek.

34bwsek2p5pf20kh.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    co do wzrostu- mnie uczyli na studiach, że dodaje się wzrost mamy i taty i w zależności od tego czy chłopiec (dodaje się 13 cm) czy dziewczynka (odejmuje się 13 cm) i dzieli przez 2. WYchodzi przyszły wzrost pociechy ;-)
    Ale wzrost przy urodzeniu czy jak już wyrosło?

mhsvi09kgjfp1f6i.png

Wysłany: 23 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Napisałam prv :)
    Odpisalam ;)

Angela89 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ