WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behamotka raczej jako dorosły..no chyba że urodzę dziecko większe od siebie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 18:53

Strazaczka1990, Behemottka lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Jejku, nie wiem i nie chce wiedzieć. Kalifornia to liberalny stan, wiec pewnie regulacje są niezbyt ostre, ale nawet nie zamierzam sprawdzać. Moj dzidziuś jest zdrowy.

Test potrojny robi się tylko do 20 tc
    Próbuje wnioskować czy twoje polowkowe jest od tego uzależnione.
    U nas polowkowe jest do 22 tc a terminacja do 24 tc wiec może w tym jest związek
    Pomyślałam sobie więcej i raczej mi nie zrobią testu potrojnego skoro podwójny wyszedł dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2016, 18:56

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ale wzrost przy urodzeniu czy jak już wyrosło?
    to wzrost docelowy ;-)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Idę na dwór bo jak będę siedziała w domu to coś rozpie*** do tych które mnie tak pocieszały ... moje przeczucie mnie nie myliło NADUTY ZŁAM to odpowiednie określenie przyszłego tatusia.

11 wieczór - płacz koszmary w nocy
    12 płacz - koszmary
    13 płacz - koszmary
    14 płacz - koszmary
    18, 19, 20, 21 to samo
    22 nocny koszmar - tak dostałam wpieprz że chodziłam z wybitymi zębami i nie widziałam na oczy = 23 NADUTY ZŁAM - przeczucia się spełniają

tak wygląda moje ostatnie 2 tygodnie każdy z wyżej wymienionych dni wiadomo o co chodzi... i tak będzie do 28 włacznie i OBY 29 pojechał w pizdziam gdzie pieprz rośnie to przynajmniej nie będę go oglądać.

Chyba zacznę pisać pamiętnik i dam mu go po jakichś 2 miesiącach w prezencie ...

chciałam kupić sobie kurtkę na wiosnę bo się nie mieszczę w żadną ze swoich, szkoda mi było pieniędzy bo trzeba raty zapłacić ... idiotka ze mnie jak boga kocham takiego tempaka jak ja świat nie widział.

Przepraszam że tu piszę takie pierdoły ale nie mam komu i gdzie znowu boli mnie brzuch i z nerwów sięgnęłam po papierosa, kuźwa a już tyle czasu nie paliłam ...

Jeżu, czegoś nie rozumiem... przepraszam, piszesz o snach czy o rzeczywistości? Bo jesli ktoś Ci w realu zeby wybił, to, kurczę, dziewczyno potrzebujesz pomocy, uciekaj! Martwię sie!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 22:46

Anulka01, Strazaczka1990, Angela89, Robotka1, claudiuszek, żabka04, Ulfenstein, m.k.83, A_n_k_a_80, Bratek, Pysiaczek89, mmargol, Sabina, AniaLewandowska, violett, _izunia_, Broszka, martta, Gumcia lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ciężkie tematy:( Tez kiedyś miałam chłopa dla którego największą miłością była marycha i rausz... Trzy lata potrzebowałam na zrozumienie ze on sie nigdy nie zmieni. Dziekuje Bogu, ze mnie oświecił. Lusia najważniejsze to walczyć o swoje szczęście, bo nigdy nie jest za późno:) Gdzieś tam jest ktoś kto na Ciebie zasługuje. Moze czas dać mu szansę Cię znaleźć?

mychakruszyna, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Jeżu, czegoś nie rozumiem... przepraszam, piszesz o snach czy o rzeczywistości? Bo jesli ktoś Ci w realu zeby wybił, to, kurczę, dziewczyno potrzebujesz pomocy, uciekaj! Martwię sie!
    Nie, Lusia mówiła ze to był sen.

Behemottka lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ja też czytam i trochę nie kumam bo chaotycznie...ale dziewczyny piszą że to tylko zły sen. Na szczęście.

Fajne spodenki żółte:) ja od niedawna wzięłam się za szycie i szyję moim dziewczynom, sobie i pewnie niedługo najmlodszemu z najmłodszych też będę szyć cuda:)

Strazaczka1990, Behemottka, m.k.83, A_n_k_a_80, Ania91, mmargol, Sabina, _izunia_, Broszka lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Hej laski jestem po wizycie. Córcia ma 13,5 cm o 1 dzień starsza niż z OM.
    Niestety łożysko mam przodujące boczne, więc mam leżeć, leżeć, leżeć i mieć nadzieję, że się podniesie. 05.04 mam USG w szpitalu oceniająceg łożysko.

Dostałam pochwałę, za super hemoglobinę :) ginka powiedziała, że dawno nie widziała tak dobrych wyników u ciężarnej :) dieta cukrzycowa mi służy :)
    No i przytylam 1,3 kg od kiedy jestem na diecie cukrzycowej, więc kamień z serca. W sumie i tak mam 0,7 kg mniej od wagi wyjściowej, ale już nie chudnę.

Na USG polowkowe mam się umówić w 22 tc, będę miała robione razem z echo serca.
    Nie lubię tylko tego łożyska :/ oby poszło w górę. Ma jeszcze czas ale się oszczędzaj.

Bratek lubi tę wiadomość

• Sophia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety przy karmieniu mogłam tylko suche bułki ewentualnie chalke. A tak to gotowany ryż i kurczak gotowany w majeranku. Generalnie u mnie okres karmienia to była katastrofa. Teraz zamierzam się truskawek najeść na zapas. Choć ja moglabym truskawkami zywic sie stale. W sezonie 2kg dziennie to norma.

Strazaczka1990, Bratek lubią tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Behamotka raczej jako dorosły..no chyba że urodzę dziecko większe od siebie :P
    Oj, no chodziło o moj i męża wzrost przy urodzeniu, oczywiscie ;). Ale u mnie sie sie sprawdziło. Tata 180, mama 168, a ja 180 :). Brat moj 182;)

mmargol lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudiuszek te ciuszki z zyrafkami są cudne:) Niestety strona jakaś francuska mi się wyświetla:(

atdcupjy14gifv7v.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Claudiuszek te ciuszki z zyrafkami są cudne:) Niestety strona jakaś francuska mi się wyświetla:(

sprawdz tutaj https://www.facebook.com/ANIA-sc-260048364185501/

Anulka01 lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:

Takie sny mam od kiedy w ciąży jestem hormony stres i bezsennosc juz nie wyrabiam.

dev269pps__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia ja zrozumiałam z twojego postu że cię bije :-(
    Ahhhhh

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazda chyba to tak odczytała dobrze ze się mylilysmy. Lusia i jak lepiej juz trochę?

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatke wypilam polezalam troche lepiej tylko z wstaniem z kanapy ciezko dalej dziobie dosc mocno. Czekam az ten swir wroci do domu i jak sie bedzie zachowywal. Nie mam ochoty z nim rozmawiac i tak chyba zostanie bez rozmowy dopuki nie ogarnie swojej tempej glowy. Przyzwyczailam sie juz ze malo z kim rozmawiam siedzac w domu sama :)

dev269pps__.png
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może ja się jednak najem na zapas tych truskawek?????? :P :P :P

Ciekawe, jak będzie z rozszerzaniem menu :)

Powiem Wam, że korci mnie spróbowanie sporej dowolności. Mój Brat coś takiego wybrał i dzieciak ciekawie sobie komponował jedzenie :) W dość wczesnym wieku wyciągał łapki po dobrej jakości kiełbachę, koniecznie zagryzając ogórkami kiszonymi :P, pieczywa malutko, chętnie owoce. Słodycze kupne mogłyby dla niego nie istnieć (dopiero ostatnio się to zmienia).
    I tak można by się zastanawiać czy to dobra opcja... ale z drugiej strony - chłopak zdrowy, jak rydz <3 rośnie, jak na drożdżach, rozwija się koncertowo. Hmmm.... :)))))

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek ja mam nadzieje że drugi raz trafi mi się taki egzemplarz. Nie musiałam się pilnować przy jedzeniu jak karmiła moim mlekiem. No i przy rozszerzaniu nie miałam problemów. Nie mieliśmy żadnych alergii ani na gluten ani na nabiał. Oby tak teraz było. No i chętnie je wszystko owoce, warzywa. Ma swoje ulubione i mniej :) Ale na szczęście niejadek mi się nie trafił.

Bratek, Strazaczka1990, mmargol lubią tę wiadomość

• staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam właśnie z nagłej wizyty u lekarza. Skurcze nasiliły się do kilkunastu dziennie. Dostałam nakaz bezwzględnego leżenia, no-spę, magnez i luteinę. Jak w ciągu tygodnia nie przejdzie, to skończy się szpitalem... Nakrzyczał na mnie, że tydzień z tymi skurczami chodziłam.... Ma rację.. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze... Powiedział, że 16 tydzień to już poważna ciąża i na tym etapie lekarze już robią wszystko, żeby ciąże uratować... Tak jak do tej pory raczej bagatelizowałam wszystkie objawy i nie robiłam wokół siebie zamieszania, tak teraz straszliwie się stresuje i mam złe przeczucia :(

ckai43r875tbq03c.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ