WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
żabka04 wrote:A czy mogłabym prosić o weryfikacje forumowych specjalistek kąta siurka??
Wiem że lekarz się nie myli ale czy na pewno??????????
Ja ja się ciesze
Tylko córka bedzie załamana ;-( chciała siostrę.....żabka04, Behemottka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja jednak czuje te ruchy i to możliwe .
Na usg znowu wariował babel lekarz az się smiał ze wiercipięta
Ale sie cieszę .
Połówkowe mam na 05.05.
Kamcia do którego tygodnia ciązy robi to echo serca????Strazaczka1990, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
Malutka92 wrote:http://www.gazetawroclawska.pl/wiadomosci/a/tych-produktow-nie-wolno-kupowac-za-500-zlotych-na-dziecko-lista,9811414/2/
A to widziałyście?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 13:21
-
nick nieaktualny
-
Malutka92 wrote:U nas mloda tez sie nastawiła na siostre,ale jak zapytalam co bedzie jesli okaze sie,ze bedzie braciszek? Powiedziala "Poradzimy sobie i nazwiemy go Aleks"
hehe.Wózka różowego i różu już nie bedzie ....
-
żabka04 wrote:ja jednak czuje te ruchy i to możliwe .
Na usg znowu wariował babel lekarz az się smiał ze wiercipięta
Ale sie cieszę .
Połówkowe mam na 05.05.
Kamcia do którego tygodnia ciązy robi to echo serca????
Nie wiem do którego ale robi się pierwsze około połowy ciąży. Mnie zapisali na 19 tc. Echo można robić pewnie póki dziecko nie jest za duże. Do 30 tc na pewno
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mmargol wrote:Tak jak inzynierka, po cichu licze, ze nosze dziewczynke
co do nalesnikow nie wiem jak robicie, ale ja zawsze olej dodaje do ciasta i do smazenia juz go nie wlewam na patelnie, patelnia zawsze rozgrzana mocno i wychodzi jak trzeba, nawet pierwszyTez dzisiaj zrobie! z twarogiem i dzemem
mniam
Troche mnie to wkurza...bo Sławek twierdzi że mam cukrzyce bo glukoza mi wyszła 97....ani cukierka nie pozwala ani słodkiego napoju ;c.Jak to jeszcze nic nie wiadomo.Dopiero krzywa wykaże -
nick nieaktualny
-
Malutka92 wrote:A my słyszeliśmy od gin,ze dopiero na polowkowym poznamy płeć,ale upartosc górą
i dzisiaj na usg poprosze ginke zeby sprawdziła kto tam jest
to uda się
Powiem Ci że ja leżałam na kozetce i ppytam ginki czy w 100% dziewczynka? a ona do mnie że nie wie bo lecamy odwrócony..I nagle maluch się odwrócił i nogi rozłożył ;p -
Strazaczka po cukrze 97 powinnaś mieć krzywa i ta by pokazała czy jest cukrzyca. ..ja miesiąc temu powiedziałam swojemu gin , że (ale nie wiem czy kogoś to interesuje ) są nowe normy cukru dla ciężarnych. Lekarz przemilczal
a wczoraj w gabinecie zobaczyłam ze zapisali sobie te nowe
ja nie skomentowalam. Ale gin się smiał ze teraz to każda będzie miała cukrzycę
Chociaż wiem ze mnie słuchająbbeczka91 lubi tę wiadomość
-
Strazaczka1990 wrote:ja na obiad mam mizerie ! mrrrrrr:) smażone ziemniaczki i kotlecik mielony:)
Troche mnie to wkurza...bo Sławek twierdzi że mam cukrzyce bo glukoza mi wyszła 97....ani cukierka nie pozwala ani słodkiego napoju ;c.Jak to jeszcze nic nie wiadomo.Dopiero krzywa wykażelicze po 2h tez bedzie dobry wynik
juz sama roznica na czczo jest ogromna
badz dobrej mysli, ale krzywa zrob jak najszybciej
Strazaczka1990, agatia lubią tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:Strazaczka po cukrze 97 powinnaś mieć krzywa i ta by pokazała czy jest cukrzyca. ..ja miesiąc temu powiedziałam swojemu gin , że (ale nie wiem czy kogoś to interesuje ) są nowe normy cukru dla ciężarnych. Lekarz przemilczal
Chociaż wiem ze mnie słuchają -
kamciaelcia wrote:Strazaczka po cukrze 97 powinnaś mieć krzywa i ta by pokazała czy jest cukrzyca. ..ja miesiąc temu powiedziałam swojemu gin , że (ale nie wiem czy kogoś to interesuje ) są nowe normy cukru dla ciężarnych. Lekarz przemilczal
Chociaż wiem ze mnie słuchają -
Strazaczka1990 wrote:żeby maluch dobrze się ułożył
to uda się
Powiem Ci że ja leżałam na kozetce i ppytam ginki czy w 100% dziewczynka? a ona do mnie że nie wie bo lecamy odwrócony..I nagle maluch się odwrócił i nogi rozłożył ;p -
Pytanie do dziewczyn w drugiej i kolejnej ciąży
Czy któraś z was miała robione echo serca płodu? ??
Bo wiem ze certyfikat do badania jest trudny do zdobycia. Do województwa lubuskiego przyjeżdża lekarz z zachodniopomorskiego. Ale na usg polowkowym i później lekarz standardowo robi usg serca (w ciąży z Emilka miałam takie, pełna ocena budowy serca i naczyń w i wokół. ..)zastanawiam się czy echo serca to echo serca czy takie "zwykłe " usg serca
Pytanie mi przyszło do głowy w związku z taką dużą liczba lekarzy którzy robią u was echo przy okazji polowkowego...rozumiem ze ośrodki kardiologii i kardiochirurgii dziecięcej mają takich specjalistów ale wbrew pozorom jest ich kilka w Polsce -
Mmargol mój gin tez tak mówił ale teraz wziął do serca co powiedziałam (czyli ich to zainteresowało
)
W pierwszej ciąży też pierwsze na czczo mialam 107 i zrobiłam krzywa. Ta wyszła dobrze. Druga krzywa była planowo w 25 tc tez prawidłowa
Ale powinni uwzględniać zmianę norm. ..niech najpierw krzywa weryfikuje a potem diabetologWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 13:41
mmargol lubi tę wiadomość