X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    A czy mogłabym prosić o weryfikacje forumowych specjalistek kąta siurka?? :-)
    Wiem że lekarz się nie myli ale czy na pewno??????????

Ja ja się ciesze :-)
    Tylko córka bedzie załamana ;-( chciała siostrę.....
    mysle, ze Behemottka jest specem :D

żabka04, Behemottka lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i narobiły mi łobuziary smaka na naleśniki no! U mnie zupa krem z warzyw z cieciorką. Może na kolację naleśniki zrobię.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jednak czuje te ruchy i to możliwe .
    Na usg znowu wariował babel lekarz az się smiał ze wiercipięta :-)

Ale sie cieszę .
    Połówkowe mam na 05.05.

Kamcia do którego tygodnia ciązy robi to echo serca????

Strazaczka1990, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    http://www.gazetawroclawska.pl/wiadomosci/a/tych-produktow-nie-wolno-kupowac-za-500-zlotych-na-dziecko-lista,9811414/2/
    A to widziałyście?
    widziałam to...może to żart na prima ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 13:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh, wysłałam mężowi smsa, że zarezerwowałam dla nas wczasy w Ciechocinku i trzeba do jutra zaliczkę wpłacić, czekam na reakcję :D

mmargol, Strazaczka1990, mychakruszyna, Malutka92, _izunia_, Broszka, bbeczka91 lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    U nas mloda tez sie nastawiła na siostre,ale jak zapytalam co bedzie jesli okaze sie,ze bedzie braciszek? Powiedziala "Poradzimy sobie i nazwiemy go Aleks"
    mi ciągle twierdzono,że będzie dziewczynka...a na ostatniej wizycie jajeczka pokazał ;D hehe.Wózka różowego i różu już nie bedzie ....

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    ja jednak czuje te ruchy i to możliwe .
    Na usg znowu wariował babel lekarz az się smiał ze wiercipięta :-)

Ale sie cieszę .
    Połówkowe mam na 05.05.

Kamcia do którego tygodnia ciązy robi to echo serca????

Nie wiem do którego ale robi się pierwsze około połowy ciąży. Mnie zapisali na 19 tc. Echo można robić pewnie póki dziecko nie jest za duże. Do 30 tc na pewno

żabka04 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kamciaelcia :-) już się wystraszyłam że za późno będzie :-)

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Kobitki gratuluję chłopaczków:) Ja dziś źle się czuję, stresa mam bo ani wczoraj ani dziś nie czuję ruchów. :/ Niby to normalne na tak wczesnym etapie ale mimo wszystko i tak się niepokoję.
    Kochana bedzie dobrze,nie stresuj się :*

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Tak jak inzynierka, po cichu licze, ze nosze dziewczynke :)

co do nalesnikow nie wiem jak robicie, ale ja zawsze olej dodaje do ciasta i do smazenia juz go nie wlewam na patelnie, patelnia zawsze rozgrzana mocno i wychodzi jak trzeba, nawet pierwszy :) Tez dzisiaj zrobie! z twarogiem i dzemem :D mniam
    ja na obiad mam mizerie ! mrrrrrr:) smażone ziemniaczki i kotlecik mielony:)

Troche mnie to wkurza...bo Sławek twierdzi że mam cukrzyce bo glukoza mi wyszła 97....ani cukierka nie pozwala ani słodkiego napoju ;c.Jak to jeszcze nic nie wiadomo.Dopiero krzywa wykaże

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilona29 wrote:
    No i bedzie chlopak
    200g i 17cm
    gratulacje ;D same Chłopaki :) to dziewczyny bedą miały w czym wybierać ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, mąż mi zrobił przelew na turnus w Ciechocinku :P
    teraz czuje się jak dziecko, któremu pokazano szczeniaczka i zaraz mu go zabrano :(

mychakruszyna, bbeczka91 lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    A my słyszeliśmy od gin,ze dopiero na polowkowym poznamy płeć,ale upartosc górą :-) i dzisiaj na usg poprosze ginke zeby sprawdziła kto tam jest :-)
    żeby maluch dobrze się ułożył:) to uda się :)
    Powiem Ci że ja leżałam na kozetce i ppytam ginki czy w 100% dziewczynka? a ona do mnie że nie wie bo lecamy odwrócony..I nagle maluch się odwrócił i nogi rozłożył ;p :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka po cukrze 97 powinnaś mieć krzywa i ta by pokazała czy jest cukrzyca. ..ja miesiąc temu powiedziałam swojemu gin , że (ale nie wiem czy kogoś to interesuje ) są nowe normy cukru dla ciężarnych. Lekarz przemilczal :) a wczoraj w gabinecie zobaczyłam ze zapisali sobie te nowe :) ja nie skomentowalam. Ale gin się smiał ze teraz to każda będzie miała cukrzycę :)
    Chociaż wiem ze mnie słuchają :)

bbeczka91 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    ja na obiad mam mizerie ! mrrrrrr:) smażone ziemniaczki i kotlecik mielony:)

Troche mnie to wkurza...bo Sławek twierdzi że mam cukrzyce bo glukoza mi wyszła 97....ani cukierka nie pozwala ani słodkiego napoju ;c.Jak to jeszcze nic nie wiadomo.Dopiero krzywa wykaże
    jeszcze nic przesadzonego, ja mialam glukoze 99, robilam krzywa i wyniki odbieram w poniedzialek ale wiem juz ze na czczo mialam 75,6 :) licze po 2h tez bedzie dobry wynik :) juz sama roznica na czczo jest ogromna :) badz dobrej mysli, ale krzywa zrob jak najszybciej :)

Strazaczka1990, agatia lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Strazaczka po cukrze 97 powinnaś mieć krzywa i ta by pokazała czy jest cukrzyca. ..ja miesiąc temu powiedziałam swojemu gin , że (ale nie wiem czy kogoś to interesuje ) są nowe normy cukru dla ciężarnych. Lekarz przemilczal :) a wczoraj w gabinecie zobaczyłam ze zapisali sobie te nowe :) ja nie skomentowalam. Ale gin się smiał ze teraz to każda będzie miała cukrzycę :)
    tak dostałam skierowanie na krzywą cukrową do następnej wizyty 27 kwietnia mam miec zrobione.W tygodniu pojade dla świetego spokoju by wiedziec.Ale jak mierze cukier w domu,tak dla sprawdzenia to mam w normie.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    u mnie gin mowil ze te normy sie tak czesto zmieniaja, ze oni uznaja jakies tam , ale tak jak pisalam skierowal mnie zeby uspokoic, ale powiedzial tez ze wiekszosc kobiet ma takie wyniki jak ja mialam i jest ok. Tak jak mowisz, teraz w takim razie kazda prawie bedzie miala :P

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    żeby maluch dobrze się ułożył:) to uda się :)
    Powiem Ci że ja leżałam na kozetce i ppytam ginki czy w 100% dziewczynka? a ona do mnie że nie wie bo lecamy odwrócony..I nagle maluch się odwrócił i nogi rozłożył ;p :)
    Na ostatnim usg moim zdaniem ułożenie bylo akurat na sprawdzenie,bo dupka do gory bylo,ale to chyba sprzęt zawiódł i moze lekarz nie ma takiego doswiadczenia w sprawdzaniu plci jakby sie mialo wydawac..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn w drugiej i kolejnej ciąży
    Czy któraś z was miała robione echo serca płodu? ??
    Bo wiem ze certyfikat do badania jest trudny do zdobycia. Do województwa lubuskiego przyjeżdża lekarz z zachodniopomorskiego. Ale na usg polowkowym i później lekarz standardowo robi usg serca (w ciąży z Emilka miałam takie, pełna ocena budowy serca i naczyń w i wokół. ..)zastanawiam się czy echo serca to echo serca czy takie "zwykłe " usg serca
    Pytanie mi przyszło do głowy w związku z taką dużą liczba lekarzy którzy robią u was echo przy okazji polowkowego...rozumiem ze ośrodki kardiologii i kardiochirurgii dziecięcej mają takich specjalistów ale wbrew pozorom jest ich kilka w Polsce

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol mój gin tez tak mówił ale teraz wziął do serca co powiedziałam (czyli ich to zainteresowało :) )

W pierwszej ciąży też pierwsze na czczo mialam 107 i zrobiłam krzywa. Ta wyszła dobrze. Druga krzywa była planowo w 25 tc tez prawidłowa

Ale powinni uwzględniać zmianę norm. ..niech najpierw krzywa weryfikuje a potem diabetolog

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 13:41

mmargol lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ