X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek dziś też miał piękny dzień w szkole i pracował na lekcjach pilnie i samodzielnie i skoncentrowany. Minutnik działa cuda? Oby! Jestem z niego bardzo dumna i liczę na to, że będzie coraz lepiej :)
    Kurdę ale mam kłaki na brzuchu, no normalnie w małpę się zamieniam. Na szczęście są jasne i mało widoczne przez to. Na nogach za to mi przestały rosnąć :D

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcę chłopaka! No nie bądźcie takie nie zabierajcie wszystkich :)
    Właśnie doczłapałam się z poczty. Sprzedałam i wysłałam nadprogramowy detektor jupi :)Co prawda trochę straciłam ale co mi tam... Kurcze taki dłuższy spacer pod górkę to już nie zabawa

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia ale z tego by wynikało ze niemal kazdy gin robi echo. ..ze ma sprzęt i papiery. A na usg polowkowym ocena serca i naczyń jest dokładna
    Ja się pierwsza dowiem chyba jaka jest różnica. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ja odszywrowalam zabraklo jednego nawiasa
    niestety to niemialo byc to tylko zdiecie dzidzi :)

74700tc7xapwpc4i.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia ja wlasnie nie mialam badania glukozy po 1h, mam nadzieje, ze to nie wplynie jakos na interpretacje wyniku...

Dzierzba super, ze synek sobie tak swietnie radzi :) duma musi Cie rozpierac :) a o co chodzi z tym minutnikiem, bo chyba przegapilam watek

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Wyobrazam sobie twoja mine na ta wiadomosc hahahaha :-)
    Ja dzisiaj tez usg mam obym nie miala zadnego psikusa :-P
    Ja do niego jak to ? A on z taka powaga . Tak sie przestraszylam pot mnie oblal .

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Jeszcze są nie śmiałe, ja w 19 tc czułam wyraźne ale np nie codzienne. I po operacji trochę wariowałam bo się bałam i lekarz jeszcze pytał czy czuje ruchy. No czuje ale nie czułam ich codziennie jeszcze wtedy.

Ale połóż się na płasko i poleż troche. Wypij coś lub zjedz słodkiego. Dziecko jak chodzimy śpi bo je lulamy. A jak nie ma ruchu to się zazwyczaj przebudza aby ogarnąć co się dzieje :P

Malutka92 wrote:
    Czyzby dzidziuś mial ciche dni? U nas tez takie bywaja :-P

Dziękuję Wam bardzo za odzew. Uspokoiłam się. Czyli to zupełnie normalne na tym etapie. Wizytę mam dopiero 21. Ale już się tym nie martwię. Dzięki Kochane :)

Malutka92 lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    hihi oj Ewelinka, ale Ci psikusa zrobil :D choc troche dziwne, ze dopiero teraz by to zauwazyl ;)
    To pierwsza wizyta u niego bo wszesniej wszpitalu . Pytalam a na usg nie bylo widac ani slychac . A on do mnie moglo sie pokryc i jedno dziecko za drugim :-D no to mu uwierzylam

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol
    U ciebie juz tylko zdecyduje wynik po 2h ( bo na czczo super ) ale radzę na przyszłość zorientować się gdzie będziesz mogła zrobić 3 punktowa krzywa po 24tc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Mój synek dziś też miał piękny dzień w szkole i pracował na lekcjach pilnie i samodzielnie i skoncentrowany. Minutnik działa cuda? Oby! Jestem z niego bardzo dumna i liczę na to, że będzie coraz lepiej :)
    Kurdę ale mam kłaki na brzuchu, no normalnie w małpę się zamieniam. Na szczęście są jasne i mało widoczne przez to. Na nogach za to mi przestały rosnąć :D

Gratuluję SUPER syna :) Nic dziwnego, że jesteś dumna :)

Uciekam robić obiadek. Kurczak pieczony :) Będę wieczorkiem, miłego dnia :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:13

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    U mnie w lab są tylko 3 punktowe dla 75 g glukozy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 14:33

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sophia ale z tego by wynikało ze niemal kazdy gin robi echo. ..ze ma sprzęt i papiery. A na usg polowkowym ocena serca i naczyń jest dokładna
    Ja się pierwsza dowiem chyba jaka jest różnica. ..
    Nie każdy.
    Każdy ocenia serce i resztę organów możliwych do oceny.
    A echo serca to odrębne badanie na podstawie którego można robić jakieś wyliczenia konieczne do dalszej diagnostyki.
    Nie znam się z bardzo na tym ale to na pewno nie jest to samo.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia
    To czemu nagle jest tak wielu specjalistów w echo serca płodu? ?skoro w moim województwie nie ma nawet lekarza z certyfikatem? Tam gdzie są ośrodki kardiologii dziecięcej są specjaliści. ..w środę zobaczę jak to wygląda i sama sobie porownam. A jak lekarz będzie kontaktowy to spytam wprost

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sophia
    To czemu nagle jest tak wielu specjalistów w echo serca płodu? ?skoro w moim województwie nie ma nawet lekarza z certyfikatem? Tam gdzie są ośrodki kardiologii dziecięcej są specjaliści. ..w środę zobaczę jak to wygląda i sama sobie porownam. A jak lekarz będzie kontaktowy to spytam wprost
    to pewnie tak jak z usg z oceną ryzyka wad.
    Niemal każdy lekarz się podejmuje, a nie każdy ma papiery.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia a tez robilas na winiarach? faktycznie tam bylo zapisane na skierowaniu na czczo i po 2h, ale nie wiedzialam, ze sa rozne opcje, sadzilam, ze to tak ma byc.
    Dzieki za info, na przyszlosc bede wiedziec :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :)
    Żyję po świętach i wreszcie troszkę przytyłam 1,5 kg na plusie od początku ciąży. :)

W piątek byłam na wizycie, wszystko w porządeczku, lekarz tylko zajrzał na moment przez usg, czy serduszko ładnie bije, nie mierzył dzidziusia, nie sprawdzał płci, więc czuję, że dowiem się czegoś dopiero na następnej wizycie pod koniec kwietnia. 29.04 wizyta, a na połówkowe jeszcze się nie umówiłam.
    Z nieba mi spadło kolejne zlecenie na wesele i nie mam już dla Was tyle czasu. Mam nadzieję, że wybaczycie. :) Do tego w następną niedzielę wyprawiam roczek synkowi i kopię sadzonki w ogródku. W tej ciąży się nie nudzę, a i nawet nie wiem kiedy mi kolejne tygodnie zlatują. ;)

Brzuszek mam już spory, kupiłam nawet ciążowy strój kąpielowy, bo już nie mogę się doczekać lata :)

Postaram się Was teraz troszkę nadrobić. Widzę, że już cukry pijecie mniam :P

mmargol, Strazaczka1990, AniaLewandowska, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:12

• agatia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:27

Strazaczka1990, mmargol, żabka04 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kamcia poza ciążą i na początku ciąży jeżeli lekarz nie wpisze na.skieroaniu zrobią tylko 2 pkt krzywą. Po godzinie nie jest refundowana :).
    Mmargol robiłam na Winiarach, ale mi ginka napisała, że 3 pkt.

jestem pewna, ze u mnie zawsze 3 pkt
    moje dwa pierwsze razy ręcznie pisała skierowanie i było na nim"krzywa cukrowa 75g glukozy"
    a teraz lab wprowadziło swoje druczki, ale nie zwróciłam uwagi jak to jest
    moze , widząc w lab skierowanie od gin, z automatu robią 3 pkt? tak naprawdę nie wiem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ