WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój synek dziś też miał piękny dzień w szkole i pracował na lekcjach pilnie i samodzielnie i skoncentrowany. Minutnik działa cuda? Oby! Jestem z niego bardzo dumna i liczę na to, że będzie coraz lepiej
Kurdę ale mam kłaki na brzuchu, no normalnie w małpę się zamieniam. Na szczęście są jasne i mało widoczne przez to. Na nogach za to mi przestały rosnąć -
nick nieaktualnyA ja chcę chłopaka! No nie bądźcie takie nie zabierajcie wszystkich
Właśnie doczłapałam się z poczty. Sprzedałam i wysłałam nadprogramowy detektor jupi :)Co prawda trochę straciłam ale co mi tam... Kurcze taki dłuższy spacer pod górkę to już nie zabawa -
kamcia ja wlasnie nie mialam badania glukozy po 1h, mam nadzieje, ze to nie wplynie jakos na interpretacje wyniku...
Dzierzba super, ze synek sobie tak swietnie radziduma musi Cie rozpierac
a o co chodzi z tym minutnikiem, bo chyba przegapilam watek
-
Angela89 wrote:Jeszcze są nie śmiałe, ja w 19 tc czułam wyraźne ale np nie codzienne. I po operacji trochę wariowałam bo się bałam i lekarz jeszcze pytał czy czuje ruchy. No czuje ale nie czułam ich codziennie jeszcze wtedy.
Ale połóż się na płasko i poleż troche. Wypij coś lub zjedz słodkiego. Dziecko jak chodzimy śpi bo je lulamy. A jak nie ma ruchu to się zazwyczaj przebudza aby ogarnąć co się dzieje
Malutka92 wrote:Czyzby dzidziuś mial ciche dni? U nas tez takie bywaja
Dziękuję Wam bardzo za odzew. Uspokoiłam się. Czyli to zupełnie normalne na tym etapie. Wizytę mam dopiero 21. Ale już się tym nie martwię. Dzięki Kochane
Malutka92 lubi tę wiadomość
-
mmargol wrote:hihi oj Ewelinka, ale Ci psikusa zrobil
choc troche dziwne, ze dopiero teraz by to zauwazyl
no to mu uwierzylam
-
Dzierzba wrote:Mój synek dziś też miał piękny dzień w szkole i pracował na lekcjach pilnie i samodzielnie i skoncentrowany. Minutnik działa cuda? Oby! Jestem z niego bardzo dumna i liczę na to, że będzie coraz lepiej
Kurdę ale mam kłaki na brzuchu, no normalnie w małpę się zamieniam. Na szczęście są jasne i mało widoczne przez to. Na nogach za to mi przestały rosnąć
Gratuluję SUPER synaNic dziwnego, że jesteś dumna
Uciekam robić obiadek. Kurczak pieczonyBędę wieczorkiem, miłego dnia
-
kamciaelcia wrote:Sophia ale z tego by wynikało ze niemal kazdy gin robi echo. ..ze ma sprzęt i papiery. A na usg polowkowym ocena serca i naczyń jest dokładna
Ja się pierwsza dowiem chyba jaka jest różnica. ..
Każdy ocenia serce i resztę organów możliwych do oceny.
A echo serca to odrębne badanie na podstawie którego można robić jakieś wyliczenia konieczne do dalszej diagnostyki.
Nie znam się z bardzo na tym ale to na pewno nie jest to samo. -
Sophia
To czemu nagle jest tak wielu specjalistów w echo serca płodu? ?skoro w moim województwie nie ma nawet lekarza z certyfikatem? Tam gdzie są ośrodki kardiologii dziecięcej są specjaliści. ..w środę zobaczę jak to wygląda i sama sobie porownam. A jak lekarz będzie kontaktowy to spytam wprost -
kamciaelcia wrote:Sophia
To czemu nagle jest tak wielu specjalistów w echo serca płodu? ?skoro w moim województwie nie ma nawet lekarza z certyfikatem? Tam gdzie są ośrodki kardiologii dziecięcej są specjaliści. ..w środę zobaczę jak to wygląda i sama sobie porownam. A jak lekarz będzie kontaktowy to spytam wprost
Niemal każdy lekarz się podejmuje, a nie każdy ma papiery.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Cześć mamusie
Żyję po świętach i wreszcie troszkę przytyłam 1,5 kg na plusie od początku ciąży.
W piątek byłam na wizycie, wszystko w porządeczku, lekarz tylko zajrzał na moment przez usg, czy serduszko ładnie bije, nie mierzył dzidziusia, nie sprawdzał płci, więc czuję, że dowiem się czegoś dopiero na następnej wizycie pod koniec kwietnia. 29.04 wizyta, a na połówkowe jeszcze się nie umówiłam.
Z nieba mi spadło kolejne zlecenie na wesele i nie mam już dla Was tyle czasu. Mam nadzieję, że wybaczycie.Do tego w następną niedzielę wyprawiam roczek synkowi i kopię sadzonki w ogródku. W tej ciąży się nie nudzę, a i nawet nie wiem kiedy mi kolejne tygodnie zlatują.
Brzuszek mam już spory, kupiłam nawet ciążowy strój kąpielowy, bo już nie mogę się doczekać lata
Postaram się Was teraz troszkę nadrobić. Widzę, że już cukry pijecie mniammmargol, Strazaczka1990, AniaLewandowska, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
agatia wrote:Kamcia poza ciążą i na początku ciąży jeżeli lekarz nie wpisze na.skieroaniu zrobią tylko 2 pkt krzywą. Po godzinie nie jest refundowana
.
Mmargol robiłam na Winiarach, ale mi ginka napisała, że 3 pkt.
jestem pewna, ze u mnie zawsze 3 pkt
moje dwa pierwsze razy ręcznie pisała skierowanie i było na nim"krzywa cukrowa 75g glukozy"
a teraz lab wprowadziło swoje druczki, ale nie zwróciłam uwagi jak to jest
moze , widząc w lab skierowanie od gin, z automatu robią 3 pkt? tak naprawdę nie wiem