WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUf, wreszcie Was nadrobilam
Martta trzymam kciuki!
Gratuluje chlopaczkow, fajnie, ze coraz wiecej osob zna plec
Ja sie ciagle zastanawiam czy faktycznie u mnie jest chlopak i czy sie nie zmieni jeszcze na Alicjeale zaczelam sie przyzwyczajac do mysli, ze bedziemy mieli synka
Co do ruchow, tydzien temu lekarz mi powiedzial, ze jeszcze nie czuc, ale ja od poczatku 16 tygodnia czuje takie delikatne dotkniecia, kopniecia, takie wypychanie. Dosc niski, nad linia wlosow, a ostatnio juz troszke wyzej, w polowie
Najczesciej rano i wieczorem, czasami w ciagu dnia. Nie ma ich duzo, ale bardzo cieszamartta, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mmargol
Teraz się przyjmuje 3 punktowa krzywa dla ciężarnej. Ale wiem ze niektóre lab robią tylko 2 punktowe. ..nikt ci głowy za to nie utnie. ..ale nie dowiesz się jak było po 1h. Przyjmuje się ze choć jedno przekroczenie (na czczo, po 1h, po 2h )diagnozuje cukrzycę ciążową -
nick nieaktualny
-
Witam
Dziękuję za dobre słowa dla męża
Dzierzba na pewno jest wszystko dobrze. Chłopaki schowały się gdzieś głębiej i odpoczywająGłowa do góry.
Malutka mi też ginekolog mówiła że płeć poznamy dopiero na połówkowym a tu niespodzianka na ostatniej wizycie. To było dokładnie w 17 + 0. Więc wszystko zależy od ułożenia dzieciątka
Jeśli chodzi o ruchy to czułam tydzień temu przez dwa dni i teraz nie za bardzoW piątek i sobotę czułam takie jakby drżenia na środku nad spojeniem łonowym. Porównywalne do drżenia mięśnia i się tak zastanawiam czy to możliwe, żeby to był Krzyś. To był początek 18tc. Może jednak to coś innego bo chyba za wcześnie jak na pierwszą ciąże?
Zastanawiam się nad tym detektorem. Mąż jest przeciwny, mówi że pewnie będę cały czas siedziała i słuchała tętna. Podejrzewam, że może mieć rację i raczej się nie zdecyduje. Muszą wystarczyć wizyty.
Gratuluję kolejnych siusiaków
Strazaczka1990, żabka04 lubią tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:Pytanie do dziewczyn w drugiej i kolejnej ciąży
Czy któraś z was miała robione echo serca płodu? ??
Bo wiem ze certyfikat do badania jest trudny do zdobycia. Do województwa lubuskiego przyjeżdża lekarz z zachodniopomorskiego. Ale na usg polowkowym i później lekarz standardowo robi usg serca (w ciąży z Emilka miałam takie, pełna ocena budowy serca i naczyń w i wokół. ..)zastanawiam się czy echo serca to echo serca czy takie "zwykłe " usg serca
Pytanie mi przyszło do głowy w związku z taką dużą liczba lekarzy którzy robią u was echo przy okazji polowkowego...rozumiem ze ośrodki kardiologii i kardiochirurgii dziecięcej mają takich specjalistów ale wbrew pozorom jest ich kilka w Polsce -
nick nieaktualny_izunia_ wrote:Witam
Dziękuję za dobre słowa dla męża
Dzierzba na pewno jest wszystko dobrze. Chłopaki schowały się gdzieś głębiej i odpoczywająGłowa do góry.
Malutka mi też ginekolog mówiła że płeć poznamy dopiero na połówkowym a tu niespodzianka na ostatniej wizycie. To było dokładnie w 17 + 0. Więc wszystko zależy od ułożenia dzieciątka
Jeśli chodzi o ruchy to czułam tydzień temu przez dwa dni i teraz nie za bardzoW piątek i sobotę czułam takie jakby drżenia na środku nad spojeniem łonowym. Porównywalne do drżenia mięśnia i się tak zastanawiam czy to możliwe, żeby to był Krzyś. To był początek 18tc. Może jednak to coś innego bo chyba za wcześnie jak na pierwszą ciąże?
Zastanawiam się nad tym detektorem. Mąż jest przeciwny, mówi że pewnie będę cały czas siedziała i słuchała tętna. Podejrzewam, że może mieć rację i raczej się nie zdecyduje. Muszą wystarczyć wizyty.
Gratuluję kolejnych siusiaków
Myślę że mogłaś czuć ruch, ja przy córce już czułam. W 19 tc już czułam wyraźnie. A pierwszy ruch poczułam w 17+3 dni. A teraz w 15+1 delikatne bąbelki. Na ten moment czuje już wyraźne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 14:15
_izunia_ lubi tę wiadomość
-
Żabka na tym etapie kat juz chyba nieważny.
Damski siurek by sie juz wchłonął
Szkoda ze te pisowskie rewelacje o zaostrzeniu ustawy antyaborcyjnej i o zwolnieniu kleru z zapisów ustawy rolnej to nie prima aprilis.
Tylko niestety nasza rzeczywistośćżabka04, Anulka01 lubią tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Myślę że mogłaś czuć ruch, ja przy córce już czułam. W 19 tc już czułam wyraźnie.
Ale tylko przez dwa dni i teraz nic... Myślałam, że przez święta nie czuję bo się najadłam. Ale teraz? Może to takie pierwsze były nieśmiałe i jeszcze troszkę muszę poczekać. -
nick nieaktualny_izunia_ wrote:Ale tylko przez dwa dni i teraz nic... Myślałam, że przez święta nie czuję bo się najadłam. Ale teraz? Może to takie pierwsze były nieśmiałe i jeszcze troszkę muszę poczekać.
Jeszcze są nie śmiałe, ja w 19 tc czułam wyraźne ale np nie codzienne. I po operacji trochę wariowałam bo się bałam i lekarz jeszcze pytał czy czuje ruchy. No czuje ale nie czułam ich codziennie jeszcze wtedy.
Ale połóż się na płasko i poleż troche. Wypij coś lub zjedz słodkiego. Dziecko jak chodzimy śpi bo je lulamy. A jak nie ma ruchu to się zazwyczaj przebudza aby ogarnąć co się dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 14:18
_izunia_ lubi tę wiadomość