X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    No wlasnie istatniow lidlu szukalam kasy pierszenstwa i nie bylo.... Wiec to w ustawie jest???

Jakie jesZcze ciemawostki prawne znacie?
    Jak jest kasa pierwszeństwa to w niej masz pierwszeństwo, a że w lidlach nie ma to przy każdej masz pierwszeństwo tak mi pani tłumaczyła wczoraj właśnie bo mnie zawołała, a dziś sama podeszłam i usłyszałam to samo od innej.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Jak jest kasa pierwszeństwa to w niej masz pierwszeństwo, a że w lidlach nie ma to przy każdej masz pierwszeństwo tak mi pani tłumaczyła wczoraj właśnie bo mnie zawołała, a dziś sama podeszłam i usłyszałam to samo od innej.
    Choć właśnie czytam, że to od polityki firmy zależy.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna Pani sie trafila.... Pekam troche tak sie wtryniac ale kurcze jak babcia dopiero po skasowaniu towaru przypomina sobie o soku to mnie trafia... :(

Foxik czujesz juz ruchy? Pytam bo my na tym samym etapie i tez nie czulam do srody. W srode podeszlam do tego sceptycznie, wczoraj zrzucilam na radosc przez szkole rodzenia a dzis sie ciesze jak glupi do sera, bo synek mnie mizia...:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w niektórych sklepach faktycznie są te kasy wyraźnie zaznaczone, a nie zawsze kasjerki to respektują, wczoraj staliśmy przy kasie w castoramie, przede mną gość się wykłócał, a ja za nim marudziłam mężowi że bym poszła sobie usiąść najchętniej, bo mi słabo, a za mną w kolejce stała kobieta, która jeszcze większy brzuszek miała i nikt nas nie poprosił - nawet z kas obok.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiedziałam, że pierdzielę i nie będę się cackać. ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Fajna Pani sie trafila.... Pekam troche tak sie wtryniac ale kurcze jak babcia dopiero po skasowaniu towaru przypomina sobie o soku to mnie trafia... :(

Foxik czujesz juz ruchy? Pytam bo my na tym samym etapie i tez nie czulam do srody. W srode podeszlam do tego sceptycznie, wczoraj zrzucilam na radosc przez szkole rodzenia a dzis sie ciesze jak glupi do sera, bo synek mnie mizia...:)
    no coś delikatnie wczoraj jak się położyłam poczułam, ale nie wiem czy to ruchy czy głodna byłam i mi burczało, ale coś tam mi jeździło, ale w ciągu dnia nic...

Ksosia lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo to trzeba samemu podejść do kasjera i poprosić o obsłużenie poza kolejnością, tak samo do pobrania krwi. Kasjerzy też się boją awantur, a ludzie wiadomo, wzrok odwracają i już.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jest chyba głupio tak bez pardonu wprosić się w kolejkę, ale w autobusie siedzę jak się te stare baby pchają z siatami, najwyżej zacznę się wykłócać jak będzie taka potrzeba :D

ja się zaraz zbieram na jazdy, po drodze coś sobie zjem na mieście, a później może do TK Maxxa i hebe zajrzę ;) na chińczyka mam ochotę, ale ostatnio umierałam dwa dni, bo było tak ostre, że bobas się zbuntował chyba... nie wiem czy to grzechu warte :P

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ma w Katowicach taka bezpłatna szkole rodzenia wystarczy, ze zdeklaruje sie, ze pani ktora jest tam połozna zostanie moja polozna 5zajec po 1,5h, jedynie maz doplaca 40zl jednorazowo.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu wyslam wiadomość na priv.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Ja tez ma w Katowicach taka bezpłatna szkole rodzenia wystarczy, ze zdeklaruje sie, ze pani ktora jest tam połozna zostanie moja polozna 5zajec po 1,5h, jedynie maz doplaca 40zl jednorazowo.
    to U mnie też jest na tej zasadzie tylko mąż ma darmowe, 10 spotkań raz w tygodniu po 1.5 godzinie no i po porodzie przyjdzie kilka razy

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Pytanie było chyba o wyjazd w trakcie l4.
    Ze jestes na zwolnieniu i na tydzień jedziesz nad morze.
    A to wiem, że sporadycznie kontrole są, ale wydaje mi się, że można bo to nie choroba a 100% płatne ciążowe.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosiu, wazne ze my 2 jestesmy :) takie fajne wyjatki :D

LRF, ponoć rano była botwinka :) jutro mąż pójdzie :) podobno za 4,80 zł

Ksosia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i jestem taka zmęczona, nogi mnie od tego spacerowania bolą..
    Kupiłam stanik jako taki na próbę i właśnie w Cubusie, zrobiłam drugie podejście.
    Zobaczymy jak wyjdzie podczas noszenia, tak się namierzyłam, że moje piersi błagały o litość! Niestety 98% nie nadaje się do niczego, a ceny wcale nie niskie :/

Co do szpitali, to ja też wybieram ten z III stopniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 14:34

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis teściom wyslemy paczkę a tam niespodzianka-kartka z gratulacjami dla pzyszłej babci/dziadka oraz skarpeteczki :) maja jedna wnuczke (13lat), a to pierwszy WNUK :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e99dc14e0247.jpg

aha
    i do tego litr naszej nalewki aroniowej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 14:34

bbeczka91, Strazaczka1990, Anulka01, Dzierzba, żabka04, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ksosiu wyslam wiadomość na priv.
    Wiem kochana, co jakis czas gdy jestem na kompie to uzupelniam :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak pirelka III stopniowy. W innym bliźniaczej nie przyjmą. Na szczęście od teściów mam 10 min drogi autem do tego w którym chcę rodzić.
    Spadam z młodym na zajęcia, a potem z pipką do gina. Miłego popołudnia babeczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 15:11

pirelka lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam też pierwsze zakupy w pepco ;) później się pochwalę ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;-) a ja jutro idę na weselicho- przed chwilą sisotra zrobiła mi paznokcie:) z sukienką miałam problem bo do żadnej 36 już nie wchodzę- teraz to taka 40, kupiłam beżową rozkloszowaną z falbanką z koronki- jak zrobie jutro ładne zdjęcie to się Wam pokaże ;-)tak szczerze to strasznie mi się nie chce isc na to wesele, zwłaszcza po ostanim usg nie mam ochoty na zabawę...ale trzeba iśc ;/
    btw. pan młody wygląda jak ten piosenkarz kasa kasowski (ten od maczo)-ideniko, liczę , że więcej celebrytów bedzie ;-)

Strazaczka1990, kamciaelcia, Dzierzba, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zobacze jaki piękny film:)

http://mama-to-wie.pl/ciaza/kalendarz-ciazy-tydzien-po-tygodniu/

cudowne,niesamowite 4 minuty:)

fajnie pokazane jest jak płeć powstaje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 16:06

claudiuszek lubi tę wiadomość

‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ