X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    No wlasnie istatniow lidlu szukalam kasy pierszenstwa i nie bylo.... Wiec to w ustawie jest???

Jakie jesZcze ciemawostki prawne znacie?
    Jak jest kasa pierwszeństwa to w niej masz pierwszeństwo, a że w lidlach nie ma to przy każdej masz pierwszeństwo tak mi pani tłumaczyła wczoraj właśnie bo mnie zawołała, a dziś sama podeszłam i usłyszałam to samo od innej.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Jak jest kasa pierwszeństwa to w niej masz pierwszeństwo, a że w lidlach nie ma to przy każdej masz pierwszeństwo tak mi pani tłumaczyła wczoraj właśnie bo mnie zawołała, a dziś sama podeszłam i usłyszałam to samo od innej.
    Choć właśnie czytam, że to od polityki firmy zależy.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna Pani sie trafila.... Pekam troche tak sie wtryniac ale kurcze jak babcia dopiero po skasowaniu towaru przypomina sobie o soku to mnie trafia... :(

Foxik czujesz juz ruchy? Pytam bo my na tym samym etapie i tez nie czulam do srody. W srode podeszlam do tego sceptycznie, wczoraj zrzucilam na radosc przez szkole rodzenia a dzis sie ciesze jak glupi do sera, bo synek mnie mizia...:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w niektórych sklepach faktycznie są te kasy wyraźnie zaznaczone, a nie zawsze kasjerki to respektują, wczoraj staliśmy przy kasie w castoramie, przede mną gość się wykłócał, a ja za nim marudziłam mężowi że bym poszła sobie usiąść najchętniej, bo mi słabo, a za mną w kolejce stała kobieta, która jeszcze większy brzuszek miała i nikt nas nie poprosił - nawet z kas obok.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiedziałam, że pierdzielę i nie będę się cackać. ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Fajna Pani sie trafila.... Pekam troche tak sie wtryniac ale kurcze jak babcia dopiero po skasowaniu towaru przypomina sobie o soku to mnie trafia... :(

Foxik czujesz juz ruchy? Pytam bo my na tym samym etapie i tez nie czulam do srody. W srode podeszlam do tego sceptycznie, wczoraj zrzucilam na radosc przez szkole rodzenia a dzis sie ciesze jak glupi do sera, bo synek mnie mizia...:)
    no coś delikatnie wczoraj jak się położyłam poczułam, ale nie wiem czy to ruchy czy głodna byłam i mi burczało, ale coś tam mi jeździło, ale w ciągu dnia nic...

Ksosia lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo to trzeba samemu podejść do kasjera i poprosić o obsłużenie poza kolejnością, tak samo do pobrania krwi. Kasjerzy też się boją awantur, a ludzie wiadomo, wzrok odwracają i już.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jest chyba głupio tak bez pardonu wprosić się w kolejkę, ale w autobusie siedzę jak się te stare baby pchają z siatami, najwyżej zacznę się wykłócać jak będzie taka potrzeba :D

ja się zaraz zbieram na jazdy, po drodze coś sobie zjem na mieście, a później może do TK Maxxa i hebe zajrzę ;) na chińczyka mam ochotę, ale ostatnio umierałam dwa dni, bo było tak ostre, że bobas się zbuntował chyba... nie wiem czy to grzechu warte :P

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ma w Katowicach taka bezpłatna szkole rodzenia wystarczy, ze zdeklaruje sie, ze pani ktora jest tam połozna zostanie moja polozna 5zajec po 1,5h, jedynie maz doplaca 40zl jednorazowo.

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu wyslam wiadomość na priv.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Ja tez ma w Katowicach taka bezpłatna szkole rodzenia wystarczy, ze zdeklaruje sie, ze pani ktora jest tam połozna zostanie moja polozna 5zajec po 1,5h, jedynie maz doplaca 40zl jednorazowo.
    to U mnie też jest na tej zasadzie tylko mąż ma darmowe, 10 spotkań raz w tygodniu po 1.5 godzinie no i po porodzie przyjdzie kilka razy

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Pytanie było chyba o wyjazd w trakcie l4.
    Ze jestes na zwolnieniu i na tydzień jedziesz nad morze.
    A to wiem, że sporadycznie kontrole są, ale wydaje mi się, że można bo to nie choroba a 100% płatne ciążowe.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosiu, wazne ze my 2 jestesmy :) takie fajne wyjatki :D

LRF, ponoć rano była botwinka :) jutro mąż pójdzie :) podobno za 4,80 zł

Ksosia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam i jestem taka zmęczona, nogi mnie od tego spacerowania bolą..
    Kupiłam stanik jako taki na próbę i właśnie w Cubusie, zrobiłam drugie podejście.
    Zobaczymy jak wyjdzie podczas noszenia, tak się namierzyłam, że moje piersi błagały o litość! Niestety 98% nie nadaje się do niczego, a ceny wcale nie niskie :/

Co do szpitali, to ja też wybieram ten z III stopniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 14:34

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis teściom wyslemy paczkę a tam niespodzianka-kartka z gratulacjami dla pzyszłej babci/dziadka oraz skarpeteczki :) maja jedna wnuczke (13lat), a to pierwszy WNUK :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e99dc14e0247.jpg

aha
    i do tego litr naszej nalewki aroniowej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 14:34

bbeczka91, Strazaczka1990, Anulka01, Dzierzba, żabka04, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ksosiu wyslam wiadomość na priv.
    Wiem kochana, co jakis czas gdy jestem na kompie to uzupelniam :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak pirelka III stopniowy. W innym bliźniaczej nie przyjmą. Na szczęście od teściów mam 10 min drogi autem do tego w którym chcę rodzić.
    Spadam z młodym na zajęcia, a potem z pipką do gina. Miłego popołudnia babeczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 15:11

pirelka lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam też pierwsze zakupy w pepco ;) później się pochwalę ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;-) a ja jutro idę na weselicho- przed chwilą sisotra zrobiła mi paznokcie:) z sukienką miałam problem bo do żadnej 36 już nie wchodzę- teraz to taka 40, kupiłam beżową rozkloszowaną z falbanką z koronki- jak zrobie jutro ładne zdjęcie to się Wam pokaże ;-)tak szczerze to strasznie mi się nie chce isc na to wesele, zwłaszcza po ostanim usg nie mam ochoty na zabawę...ale trzeba iśc ;/
    btw. pan młody wygląda jak ten piosenkarz kasa kasowski (ten od maczo)-ideniko, liczę , że więcej celebrytów bedzie ;-)

Strazaczka1990, kamciaelcia, Dzierzba, Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zobacze jaki piękny film:)

http://mama-to-wie.pl/ciaza/kalendarz-ciazy-tydzien-po-tygodniu/

cudowne,niesamowite 4 minuty:)

fajnie pokazane jest jak płeć powstaje:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 16:06

claudiuszek lubi tę wiadomość

‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ