X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha jak ja cię rozumiem. Kurcze trochę mnie przeraża ile wydamy kasy. Mój stwierdził, że mam się zmieścić w wyprawce półrocznej dla chłopaków w 10 tys. Już wydaliśmy 2400.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba no to sporo badań dostałaś. Ja jeszcze takich nie miałam, ciekawe czy też dostanę.
    A brzuch to powinien boleć, aż tak że lekarz się dziwił? :P To chyba dobrze, że nie boli Nas aż tak mocno :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Co do różnej interpretacji rozmiarów- oba body sa niby 0-3m...tylko ze na metkach juz różnica w cm jedne 56 drugie 62...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9b0350bc442.jpg

Ja wczoraj zrobiłam listę z wyprawka i stwierdziłam że tylko 4 wypłaty zostały do sierpnia...czyli niezbyt dużo zwłaszcza ze nie będzie mnie stać żeby potem na raz kupic budując dom:( bratowa mówi że potem jak w odwiedziny beda chodzić to mam mówić co potrzebuje...tylko ze na tej liście wszystko jest potrzebne zaraz! Nie bede czekać na butelke czy wanienke tydzień aż przyjdą w odwiedziny :P a rzeczy które mogliby pokupic...no cóż juz mam bo nie mogę się oprzeć :P

Chodzi o to żebyś kupiła wszystko co Ci potrzebne na już.
    A goście jak przyjdą w odwiedziny to bedą kupować to co ci będzie potrzebne w dalszym etapie życia dziecka czyli ubranka większe czy zabawki czy pampersy itp.

Ja prosiłam o zabawki i pampersy bo wszystko dostałam albo kupiłam.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Dzierzba no to sporo badań dostałaś. Ja jeszcze takich nie miałam, ciekawe czy też dostanę.
    A brzuch to powinien boleć, aż tak że lekarz się dziwił? :P To chyba dobrze, że nie boli Nas aż tak mocno :D
    Ja dostałam badania ze względu na wykrycie u mojego brata choroby genetycznej (trombofilii wrodzonej). To są badania na krzepliwość krwi, żeby sprawdzić u mnie czy ja też odziedziczyłam to dziadostwo. Genetycznych nie mogę zrobić w ciąży bo będą niemiarodajne. To jest taki syf, że lubi się w ciąży ujawniać i prowadzi do niewydolności łożyska w drugim trym i poronienia przez to, niskiej masy urodzeniowej dzieci i innych a ja mogę mieć zatory płucne i ogólnie żył głębokich.
    Odnośnie brzucha i bólu to chodziło mu o ciągnięcie i napinanie bo to podobno potrafi być bardzo uciązliwe. Na szczęście mnie to omija jak na razie i ciebie też :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 19:27

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam dzis za Was blizniakowe mamy...:(
    Mam ogromne bole ale to chyba wzdecia...:(
    Tak boli ze plakac mi sie chce... Nie z bolu tylko dokuczliwosci tego dziadostwa :(
    A juz sie cieszylam ze zaparc nie ma... Wzdelo mnie na potege...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, już rozumiem. Oby wyniki były dobre. Trzymam kciuki!!!

Co do bóli to mnie często uwiera, kłuje, ciągnie i takie mam wypchane... ale skurczy nie mam, ani bóli miesiączkowych więc nie jest źle :D poza tym te dolegliwości nie są aż takie strasznie bolesne (na razie) :)

Dzierzba lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Dzierzba, już rozumiem. Oby wyniki były dobre. Trzymam kciuki!!!

Co do bóli to mnie często uwiera, kłuje, ciągnie i takie mam wypchane... ale skurczy nie mam, ani bóli miesiączkowych więc nie jest źle :D poza tym te dolegliwości nie są aż takie strasznie bolesne (na razie) :)
    Jak nie będą to zastrzyki w brzuch. Brrr. Szczerze to się nie martwię zbytnio bo po co? Martwić się będę jak wyniki będą złe. :P
    Mnie czasem zakuje i to uczucie obrzmienia mam a poza tym nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 19:33

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Tak boli ze plakac mi sie chce... Nie z bolu tylko dokuczliwosci tego dziadostwa :(
    Ksosiu możeno-spę weź albo się z boku na bok poturlaj żeby się odgazować.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Bidulo moze espumisan weź co? Na zaparcia ostatnio mama mi doradziła codziennie rano na czczo wypić szklankę przegotowanej wody. Muszę powiedzieć ze się sprawdza :) od paru dni nie mam problemów :)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczne od cieplej kapieli...
    Czy wam tez juz tak wysoko wszystko rosnie? Juz pod biustem zaczynam sie zaokraglac...

Lusia8998 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Zaczne od cieplej kapieli...
    Czy wam tez juz tak wysoko wszystko rosnie? Juz pod biustem zaczynam sie zaokraglac...
    Mi też się zaokrągla górna część fałdki na brzuchu, ale to jak za dużo zjem to zauważyłam..albo jak namieszam i mam te okropne wzdęcia.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam juz brzuchol pod biustem ;) strasznie szybko rosnę...

atdcupjy14gifv7v.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podjęłam decyzję co do pieluch do pielęgnacji i zdecyduję się na muślinowe zamiast tetry.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ubranka w rozmiarze do 80 :) mam co przebierac

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4e3b27d27f4f.jpg

Skali89, Anulka01, claudiuszek, Angela89, Strazaczka1990, A_n_k_a_80, martta, _izunia_, YvonnElizabeth, Lusia8998, mmargol lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wpisz mi proszę następną wizytę na 10.05 i połówkowe na 23.04.

Czytam Was cały czas, ale ostatnie dni szalone, mam w pracy czasu nie ma rano jakoś też się nie wyrabiam, żeby coś skrobnąć. Ja z wyprawki mam wozek, musze też zaczać kupowac bo mnie to przeraża.

ps. czy wy też macie taka fałdkę pod biustem czy tylko mi się coś takiego zbiera? hehe

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie jakie świetny komplet :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c13e011f6fae.jpg

Dzierzba, Anulka01, claudiuszek, bbeczka91, żabka04, Strazaczka1990, A_n_k_a_80, martta, _izunia_, Ania91, YvonnElizabeth, Lusia8998, Broszka, mmargol lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia i strazaczka !!! W ten weekend w Zielonej Gorze w Tobim sa targi dzieciece:)
    Ponoc maja byc mega promocje jesli jestescie zainteresowane!:)

Strazaczka1990, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super ciuszki.

Mycha komplet genialny!! ;)

Ja sobie leże. Niedawno skończyłam koleżance robić pazury, jutro przyjdzie na pasemka. ;)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy przytrucie pokarmowe wymioty mega bol glowy i dreszcze to moze dzidzi zagrozic w jakis sposob bo chyba oprocz dzisiejszych mega nerwow to pomidory ktore jadlam na sniadanie daja sie we znaki. Od 2 godzin ledwo co leze tak mnie telepie. Przeczekać to czy jechac na szpital? Robie zimne oklady i herbatke gorzka wypilam.

dev269pps__.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Dziewczyny czy przytrucie pokarmowe wymioty mega bol glowy i dreszcze to moze dzidzi zagrozic w jakis sposob bo chyba oprocz dzisiejszych mega nerwow to pomidory ktore jadlam na sniadanie daja sie we znaki. Od 2 godzin ledwo co leze tak mnie telepie. Przeczekać to czy jechac na szpital? Robie zimne oklady i herbatke gorzka wypilam.
    Moze Ci skorka od pomidora na żołądku stanęła :/ Wypij sobie rumianek i poczekaj. Ze szpitalem jeszcze sie wstrzymaj. Pij żebyś sie nie odwodnila to obejdzie sie bez wizyty.

Lusia8998 lubi tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ