X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, najbardziej żal mi mojej toaletki, bo niedawno dopiero znalazłam miejsce na ogrom moich kosmetyków, sprzętów do włosów. Trochę przeraża mnie fakt, że będę musiała się z tym znów gnieździć ;( Może to się wydawać głupie, że tyle tego mam, ale trochę na tym dorabiałam i wygodnie było mieć osobny pokój do przyjmowania "klientek".
    Trudno mi to jakoś wszystko ogarnąć, rozplanować. Mąż mówi, że jeszcze duuużo czasu... ale on się nieustannie kurczy a nie chcę się obudzić z ręką w nocniku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Mam problem z paznokciami,a raczej kolorem pod plytka paznokcia. Wczoraj zauwazylam,ze u obu dłoni maja one kolor jak u trupa :-| sa sine/szaro-niebieskie co to może oznaczać? Chyba to nie jest normalne,mysle zeby pojsc z tym do lekarza rodzinnego,bo gina mam dopiero 26.04

Zmierz ciśnienie ;) ja tak mam jak schodzi poniżej 90/60... Lekarz kazał wypić lekką kawę wtedy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Witam się i ja z rana :) czekam na obchód, ale nastawiona jestem na leżing :)

Ksosiu co do xlandera to waży swoje, ale po schodach łatwo go wciągać na pompowanych kołach. Ja mam mova i mi ta waga nie przeszkadza, wręcz przeciwnie bo wózek jest stabilny. Sprawdź tylko czy xa ma siedzisko w spacerowce montowane przodem i tyłem, bo coś mi się wydaje, że nie :) a to dość ważne, szczególnie na początku, jak malucha przesadzamy do spacerówki. Xmove, chyba xpulse mają tą funkcję.
    I jak miałaś obchod? jakieś wiadomości?

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry....

Ja dopiero wstalam :o Musze chałupę po imprezie posprzątać,bo wiecie jak to jest jak facet posprząta.Wczoraj stwierdził że jest czysto ;D hehe .Bo sprzątał.

Poczytaj jeszcze te kilka stron co napisalyscie :)
    Buziaki

Lusia8998 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela nic konkretnego na obchodzie nie powiedzieli, oprócz tego, że dziś zostaję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    U mnie 107/66 i puls 84

To wyższe niż moje. Z tego co wiem to dzieje się tak jak jest słabe krążenie, a ręce masz zimne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:05

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam się wcześniej przywitać, ale zasypiałam na siedząco, więc żeby się rozruszać poodkurzałam najpierw. Najgorsze jest to, że ostatnio strasznie senna jestem, pomimo tego, że śpię długo(ok.10h). Jutro przy okazji badań, zrobię jeszcze raz glukozę z krwi, bo boję się, że może to mieć związek z cukrem.
    Z rana przyszły testy do wycieku płynu owodniowego. Chodzę już z tą wkładką 3h, pomimo tego, że czuję "mokro" to na szczęście się nie zabarwiła na niebezpieczne kolory.
    A to moje 74 kg żywej wagi. Przybieram na wadze w zawrotnym tempie. To już +8,5kg od początku ciąży...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abfa5de2101e.jpg

Malutka92, Strazaczka1990, violett, Angela89, żabka04, Skali89, AniaLewandowska, Lusia8998, mmargol, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza ja mam kołyskę drewniana, taka, jak na allegro wiele. To kupiłam uzywane. Kołyska ma kółka wiec przemieszczałam ja po pokoju, funkcji kołysania nie uzywaliśmy, jezdzęnia tak :) (mąż tak usypiał :) ). Nam wystarczyła na 6 miesiecy i jeszcze dłuzej dałaby radę-przez ortezy mała musowo spała na plecach i sie nie podnosila. Polecam taka opcję. Od początku w pokoju dziecięcym stało normalne łózeczko i tam był przewijak+wszelkie dzieciece rzeczy. łóżeczko było do spania w dzień, no!dopóki mąż nie nauczył wożenia w kołysce :)

mysza0406 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój spiczasty brzuszek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/914702692743.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a372af532260.jpg

Straszna jakość, ale cos tam widać.

bbeczka91, Strazaczka1990, Malutka92, violett, Angela89, żabka04, Skali89, AniaLewandowska, mmargol, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 19 tygodniu :)

Sliczne macie brzuszki :) ja na razie przytylam jakies 2 kg, ale ze apetyt mnie nie opuszcza i ciagnie jak nigdy do slodyczy, to boje sie co bedzie dalej :p
    Btw. Probowalyscie juz w Macu mcflurry bounty?! :D

Kurcze, powoli konczymy remont pokoiku dzieciecego, zostaly juz tylko kosmetyczne sprawy. W tym tygodniu mam tez miec szafe. Bede musiala dokupic przewijak, lozeczko i w sumie nie wiem, co nest jeszcze wazne w pokoiku maluszka?
    Znacie jakies fajne sklepy?

A, pokoik mamy kremowy i bede szalec z niebieskimi dodatkami :):)

Strazaczka1990, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pozałatwiałam lekarzy z rana.
    Byłam u ginekologa dodatkowo, dostałam skierowanie na morfologię i mocz, zrobił usg, ale nie zmierzył mi dzieci, bo mówił że jak są większe to już się nie mierzy, chyba to jakaś bujda :P
    No ale też uważa, że wygląda to na dziewczynki ;) mówił, że wszystko dobrze wygląda.
    Słabo i niewyraźnie już je widać na usg, nie tak jak na początku, a buzie jak alieny na 2D :P... jedno leży pośladkowo, a drugie główką na dół. Nastraszył mnie, że już chyba to nie ulegnie zmianie, co też wydaje mi się bujdą bo dzieci się kręcą do końca przecież :)
    Ale mają po 151 g i 159 g, więc fajnie choć wiem ile urosły ;)

Potem dentysta, założyła mi lekarstwo na jeden ząb i chciała mi dać znieczulenie w zastrzyku, ale nie zgodziłam się bo mówiła, że przenika do płodu, ale nie szkodzi. Nie ufam temu.. innego nie miała rzekomo :/
    Dałam radę, ale jak borowała to bolało :/ oby teraz przestało, bo mam 3 inne do roboty, choć ponoć w lepszym stanie, a jak to lekarstwo nie pomoże to kanałowo.
    Zastanawiam się czy nie iść jeszcze na konsultacje do innego stomatologa i zobaczyć co powie, poradzi bo jakoś ta nie zachwyciła mnie na wizycie :/
    Mam mętlik w głowie straszny i nie wiem co robić, aż chce mi się płakać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 13:15

A_n_k_a_80, Strazaczka1990, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett, seria Bounty to ostatnio mój "must have" podczas każdego pobytu w MC. Z całej trójki najbardziej smakuje mi shake ;)
    Jeśli chodzi o meble- my z mężem jesteśmy wielbicielami Ikei. W całym domu mam ich meble i jesteśmy bardzo zadowoleni. Na razie z mebli dla maluszka będziemy kupować tylko łóżeczko i komodę, ze względu na to, że będzie dzielił z nami sypialnię.
    Gdybym miała osobny pokój dla brzdąca pewnie wstawiłabym wygodny fotel obok łóżeczka(przyda się podczas czytania bajek, czy śpiewania kołysanek) i boczne oświetlenie(lampka stojąca, wisząca) ;)

A_n_k_a_80, violett, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuchy.

My kupujemy kołyskę od sąsiadki na kółkach z baldachimem. ;) do 6 mc-y powinna starczyć, potem wyciągniemy łóżeczko. Zdecydowaliśmy się na kołyskę bo zajmuje niewiele miejsca i nie wymaga przestawiania niczego w naszym m2. ;) A potem... Może zmienimy mieszkanie. ;P

mysza0406 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja pozałatwiałam lekarzy z rana.
    Byłam u ginekologa dodatkowo, dostałam skierowanie na morfologię i mocz, zrobił usg, ale nie zmierzył mi dzieci, bo mówił że jak są większe to już się nie mierzy, chyba to jakaś bujda :P
    No ale też uważa, że wygląda to na dziewczynki ;) mówił, że wszystko dobrze wygląda.
    Słabo i niewyraźnie już je widać na usg, nie tak jak na początku, a buzie jak alieny na 2D :P... jedno leży pośladkowo, a drugie główką na dół. Nastraszył mnie, że już chyba to nie ulegnie zmianie, co też wydaje mi się bujdą bo dzieci się kręcą do końca przecież :)
    Ale mają po 151 g i 159 g, więc fajnie choć wiem ile urosły ;)

Potem dentysta, założyła mi lekarstwo na jeden ząb i chciała mi dać znieczulenie w zastrzyku, ale nie zgodziłam się bo mówiła, że przenika do płodu, ale nie szkodzi. Nie ufam temu.. innego nie miała rzekomo :/
    Dałam radę, ale jak borowała to bolało :/ oby teraz przestało, bo mam 3 inne do roboty, choć ponoć w lepszym stanie, a jak to lekarstwo nie pomoże to kanałowo.
    Zastanawiam się czy nie iść jeszcze na konsultacje do innego stomatologa i zobaczyć co powie, poradzi bo jakoś ta nie zachwyciła mnie na wizycie :/
    Mam mętlik w głowie straszny i nie wiem co robić, aż chce mi się płakać.

Ginekolog powiedział Ci prawdę już na tym etapie nie mierzy się dzieci tylko robi pomiar do wagi.

Co do znieczulenia są specjalne dla kobiet w ciąży również w zastrzyku. Ja takie miałam w poprzedniej ciąży, w tej jeszcze nie bo nie było potrzeby ale jakby coś wyszło że bedzie boleć lepiej zapodać znieczulenie niż cierpieć to również wpływa na dzieciaczki taki ból :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 13:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio długości też nie zmierzył. Mam podany obwód główki, brzuszka i długość kości udowej. No i wagę oczywiście :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Mi ostatnio długości też nie zmierzył. Mam podany obwód główki, brzuszka i długość kości udowej. No i wagę oczywiście :)
    No to tak jak ja ;)

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 17tc na usg zapytalam gin czy jest możliwość zmierzenia dzidziusia to powiedziała,ze juz na tym etapie zabrakłoby kalkulatora i do konca sprawdza sie juz tylko wagę,dl kosci udowej,ramiennej,obwód główki,brzuszka i sprawdzanie wszystkich narządów wewnętrznych. Także wielkość dzidziusiow poznamy po porodzie :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach... nie będę tu wyrzucać takich żali...

Pirelko bardzo się cieszę, że jest OK. Mi lekarz też nie mierzył syna, ale w zamian robił inne pomiary (kośc udowa, brzuszek, główka) :)

Coś bym zjadła i nie wiem co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 14:11

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis bedzie curry z chlebkiem naan.

http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_orientu/curry/curry_groszek_ziemniaki_szpinak/przepis.html
    http://smak-indii.pl/chlebki-naan
    Do curry dodam kurczaka, który juz sie marynuje od kilku godzin :)

A na deser (bo deser w ciazy obowiązkowo) ciasto jogurtowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 14:34

Strazaczka1990, bbeczka91 lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ