WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo właśnie, najbardziej żal mi mojej toaletki, bo niedawno dopiero znalazłam miejsce na ogrom moich kosmetyków, sprzętów do włosów. Trochę przeraża mnie fakt, że będę musiała się z tym znów gnieździć ;( Może to się wydawać głupie, że tyle tego mam, ale trochę na tym dorabiałam i wygodnie było mieć osobny pokój do przyjmowania "klientek".
Trudno mi to jakoś wszystko ogarnąć, rozplanować. Mąż mówi, że jeszcze duuużo czasu... ale on się nieustannie kurczy a nie chcę się obudzić z ręką w nocniku. -
nick nieaktualnyMalutka92 wrote:Mam problem z paznokciami,a raczej kolorem pod plytka paznokcia. Wczoraj zauwazylam,ze u obu dłoni maja one kolor jak u trupa
sa sine/szaro-niebieskie co to może oznaczać? Chyba to nie jest normalne,mysle zeby pojsc z tym do lekarza rodzinnego,bo gina mam dopiero 26.04
Zmierz ciśnienieja tak mam jak schodzi poniżej 90/60... Lekarz kazał wypić lekką kawę wtedy.
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Witam się i ja z rana
czekam na obchód, ale nastawiona jestem na leżing
Ksosiu co do xlandera to waży swoje, ale po schodach łatwo go wciągać na pompowanych kołach. Ja mam mova i mi ta waga nie przeszkadza, wręcz przeciwnie bo wózek jest stabilny. Sprawdź tylko czy xa ma siedzisko w spacerowce montowane przodem i tyłem, bo coś mi się wydaje, że niea to dość ważne, szczególnie na początku, jak malucha przesadzamy do spacerówki. Xmove, chyba xpulse mają tą funkcję.
-
Dzień dobry....
Ja dopiero wstalam :o Musze chałupę po imprezie posprzątać,bo wiecie jak to jest jak facet posprząta.Wczoraj stwierdził że jest czystohehe .Bo sprzątał.
Poczytaj jeszcze te kilka stron co napisalyscie
BuziakiLusia8998 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Miałam się wcześniej przywitać, ale zasypiałam na siedząco, więc żeby się rozruszać poodkurzałam najpierw. Najgorsze jest to, że ostatnio strasznie senna jestem, pomimo tego, że śpię długo(ok.10h). Jutro przy okazji badań, zrobię jeszcze raz glukozę z krwi, bo boję się, że może to mieć związek z cukrem.
Z rana przyszły testy do wycieku płynu owodniowego. Chodzę już z tą wkładką 3h, pomimo tego, że czuję "mokro" to na szczęście się nie zabarwiła na niebezpieczne kolory.
A to moje 74 kg żywej wagi. Przybieram na wadze w zawrotnym tempie. To już +8,5kg od początku ciąży...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abfa5de2101e.jpgMalutka92, Strazaczka1990, violett, Angela89, żabka04, Skali89, AniaLewandowska, Lusia8998, mmargol, _izunia_, martta lubią tę wiadomość
-
mysza ja mam kołyskę drewniana, taka, jak na allegro wiele. To kupiłam uzywane. Kołyska ma kółka wiec przemieszczałam ja po pokoju, funkcji kołysania nie uzywaliśmy, jezdzęnia tak
(mąż tak usypiał
). Nam wystarczyła na 6 miesiecy i jeszcze dłuzej dałaby radę-przez ortezy mała musowo spała na plecach i sie nie podnosila. Polecam taka opcję. Od początku w pokoju dziecięcym stało normalne łózeczko i tam był przewijak+wszelkie dzieciece rzeczy. łóżeczko było do spania w dzień, no!dopóki mąż nie nauczył wożenia w kołysce
mysza0406 lubi tę wiadomość
-
A to mój spiczasty brzuszek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/914702692743.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a372af532260.jpg
Straszna jakość, ale cos tam widać.bbeczka91, Strazaczka1990, Malutka92, violett, Angela89, żabka04, Skali89, AniaLewandowska, mmargol, _izunia_, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam sie w 19 tygodniu
Sliczne macie brzuszkija na razie przytylam jakies 2 kg, ale ze apetyt mnie nie opuszcza i ciagnie jak nigdy do slodyczy, to boje sie co bedzie dalej :p
Btw. Probowalyscie juz w Macu mcflurry bounty?!
Kurcze, powoli konczymy remont pokoiku dzieciecego, zostaly juz tylko kosmetyczne sprawy. W tym tygodniu mam tez miec szafe. Bede musiala dokupic przewijak, lozeczko i w sumie nie wiem, co nest jeszcze wazne w pokoiku maluszka?
Znacie jakies fajne sklepy?
A, pokoik mamy kremowy i bede szalec z niebieskimi dodatkamiStrazaczka1990, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa pozałatwiałam lekarzy z rana.
Byłam u ginekologa dodatkowo, dostałam skierowanie na morfologię i mocz, zrobił usg, ale nie zmierzył mi dzieci, bo mówił że jak są większe to już się nie mierzy, chyba to jakaś bujda
No ale też uważa, że wygląda to na dziewczynkimówił, że wszystko dobrze wygląda.
Słabo i niewyraźnie już je widać na usg, nie tak jak na początku, a buzie jak alieny na 2D... jedno leży pośladkowo, a drugie główką na dół. Nastraszył mnie, że już chyba to nie ulegnie zmianie, co też wydaje mi się bujdą bo dzieci się kręcą do końca przecież
Ale mają po 151 g i 159 g, więc fajnie choć wiem ile urosły
Potem dentysta, założyła mi lekarstwo na jeden ząb i chciała mi dać znieczulenie w zastrzyku, ale nie zgodziłam się bo mówiła, że przenika do płodu, ale nie szkodzi. Nie ufam temu.. innego nie miała rzekomo
Dałam radę, ale jak borowała to bolałooby teraz przestało, bo mam 3 inne do roboty, choć ponoć w lepszym stanie, a jak to lekarstwo nie pomoże to kanałowo.
Zastanawiam się czy nie iść jeszcze na konsultacje do innego stomatologa i zobaczyć co powie, poradzi bo jakoś ta nie zachwyciła mnie na wizycie
Mam mętlik w głowie straszny i nie wiem co robić, aż chce mi się płakać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 13:15
A_n_k_a_80, Strazaczka1990, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
Violett, seria Bounty to ostatnio mój "must have" podczas każdego pobytu w MC. Z całej trójki najbardziej smakuje mi shake
Jeśli chodzi o meble- my z mężem jesteśmy wielbicielami Ikei. W całym domu mam ich meble i jesteśmy bardzo zadowoleni. Na razie z mebli dla maluszka będziemy kupować tylko łóżeczko i komodę, ze względu na to, że będzie dzielił z nami sypialnię.
Gdybym miała osobny pokój dla brzdąca pewnie wstawiłabym wygodny fotel obok łóżeczka(przyda się podczas czytania bajek, czy śpiewania kołysanek) i boczne oświetlenie(lampka stojąca, wisząca)A_n_k_a_80, violett, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŚliczne brzuchy.
My kupujemy kołyskę od sąsiadki na kółkach z baldachimem.do 6 mc-y powinna starczyć, potem wyciągniemy łóżeczko. Zdecydowaliśmy się na kołyskę bo zajmuje niewiele miejsca i nie wymaga przestawiania niczego w naszym m2.
A potem... Może zmienimy mieszkanie. ;P
mysza0406 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypirelka wrote:Ja pozałatwiałam lekarzy z rana.
Byłam u ginekologa dodatkowo, dostałam skierowanie na morfologię i mocz, zrobił usg, ale nie zmierzył mi dzieci, bo mówił że jak są większe to już się nie mierzy, chyba to jakaś bujda
No ale też uważa, że wygląda to na dziewczynkimówił, że wszystko dobrze wygląda.
Słabo i niewyraźnie już je widać na usg, nie tak jak na początku, a buzie jak alieny na 2D... jedno leży pośladkowo, a drugie główką na dół. Nastraszył mnie, że już chyba to nie ulegnie zmianie, co też wydaje mi się bujdą bo dzieci się kręcą do końca przecież
Ale mają po 151 g i 159 g, więc fajnie choć wiem ile urosły
Potem dentysta, założyła mi lekarstwo na jeden ząb i chciała mi dać znieczulenie w zastrzyku, ale nie zgodziłam się bo mówiła, że przenika do płodu, ale nie szkodzi. Nie ufam temu.. innego nie miała rzekomo
Dałam radę, ale jak borowała to bolałooby teraz przestało, bo mam 3 inne do roboty, choć ponoć w lepszym stanie, a jak to lekarstwo nie pomoże to kanałowo.
Zastanawiam się czy nie iść jeszcze na konsultacje do innego stomatologa i zobaczyć co powie, poradzi bo jakoś ta nie zachwyciła mnie na wizycie
Mam mętlik w głowie straszny i nie wiem co robić, aż chce mi się płakać.
Ginekolog powiedział Ci prawdę już na tym etapie nie mierzy się dzieci tylko robi pomiar do wagi.
Co do znieczulenia są specjalne dla kobiet w ciąży również w zastrzyku. Ja takie miałam w poprzedniej ciąży, w tej jeszcze nie bo nie było potrzeby ale jakby coś wyszło że bedzie boleć lepiej zapodać znieczulenie niż cierpieć to również wpływa na dzieciaczki taki bólWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 13:44
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W 17tc na usg zapytalam gin czy jest możliwość zmierzenia dzidziusia to powiedziała,ze juz na tym etapie zabrakłoby kalkulatora i do konca sprawdza sie juz tylko wagę,dl kosci udowej,ramiennej,obwód główki,brzuszka i sprawdzanie wszystkich narządów wewnętrznych. Także wielkość dzidziusiow poznamy po porodzie
-
nick nieaktualnyAch... nie będę tu wyrzucać takich żali...
Pirelko bardzo się cieszę, że jest OK. Mi lekarz też nie mierzył syna, ale w zamian robił inne pomiary (kośc udowa, brzuszek, główka)
Coś bym zjadła i nie wiem coWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 14:11
-
U mnie dzis bedzie curry z chlebkiem naan.
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_orientu/curry/curry_groszek_ziemniaki_szpinak/przepis.html
http://smak-indii.pl/chlebki-naan
Do curry dodam kurczaka, który juz sie marynuje od kilku godzin
A na deser (bo deser w ciazy obowiązkowo) ciasto jogurtoweWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 14:34
Strazaczka1990, bbeczka91 lubią tę wiadomość